Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Sa cumperi ceva furat …

Acum 3 ani si jumatate am dat o caruta de bani (pentru situatia mea financiara de atunci .. oricum suma considerabila si pentru momentul curent) pe un laptop. Cel care ma serveste si acum credincios, cu tastele lucioase de atat tastat si cu un plus de memorie care m-a costat aproape 300 de lei din astia noi si paralei.

L-am luat de la “oferta” la Metro intr-o miercuri seara. A costat echivalentul a 1000 de euro, o suma deloc de neglijat, clar mult mai mare decat ofertele ce le-am primit ulterior. Peste ceva timp am cunoscut un “pustan” din asta de vreo 17 ani, care mi-a ras in fata: “esti nebuna. Dai 1000 de euro? Cunosc pe careva care iti aduce cu 300 din ala furat din Germania”. Nu a contact ca i-am explicat clar ca NU cumpar din surse din astea, ca nu l-a interesat, a facut misto de afacerea mea bulgareasca toata intalnirea.

Sunt eu sarita de pe fix?

Stiu cum este sa fii furat. Mi s-a intamplat sa raman fara bicicleta de 2 ori, fara portmoneu etc. Imi amintesc frustrarea care m-a incercat si dorinta de a-i scoate inima din piept pe gat celui care m-a lasat fara un obiect pretios al meu sau chiar fara bani si acte.

Si totusi .. tot eu, romanu ipocrit si amator de gheseft, merg sa iau ustensile electrice care STIU ca au fost furate. Ca le-a sterpelit interlopu’ de la fabrica sau de la un fraier care nu se uita in jur, nu conteaza. Conteaza cum au fost ele procurate si conteaza ca eu prin acest gest INCURAJEZ acest comportament.

Si peste ceva timp, poate laptopul meu pretios va disparea pentru un alt amator de chilipir.

Nu am cumparat niciodata nimic de genul asta. Prefer sa cumpar din magazin (chiar daca platesc clar mai mult), decat sa “sponsorizez” aceste afaceri. Primeam tot felul de oferte pe la radioul vechi de la un tigan ce aducea parfumuri furate. Originale zicea el si nu ma indoiam de asta. Preferam insa si atunci sa cumpar un parfum din magazin, asa cum face orice om care se respecta si ii respecta pe ceilalti.

.. pentru cand am chef de chilipiruri astept un “sale” sau merg la outlet-ul de langa Viena. Cumpar rar haine si “ustensile” (ca nu iesim din tara saptamanal), dar le primesc la preturi bune. Daca nu, merg frumos in magazin si scot banul.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

7 Comments

  1. Acum 2 saptamani am fost la Realul din calea Sagului, in parcare un tigan vroia sa-i cumpar Nokia N95-ul pe care il avea :))nu imi dadea garantie la el asa ca i-am zis ca nu am bani, oricum era furat, ceruse prima data 10 milioane pe el, dar cred ca il scoteai si la 1 milion, lei vechi, pana acum nu am cumparat de la astfel de surse, dar stiu ca pana acum ceva vreme era in floare chestia cu furatu’ de dincolo si vandutu in ro, acum nu mai stiu cat mai merge…dar tigani inca fac “afaceri”… si atunci sa mai spuna cineva de ce am o parere proasta despre tigani!

  2. f bun articolul…m`a impresionat mult….mai ales fraza “Preferam insa si atunci sa cumpar un parfum din magazin, asa cum face orice om care se respecta si ii respecta pe ceilalti.” ….acest gen de mentalitate este una dintre conditiile pe care fiecare dintre noi trebuie sa o respecte pentru a putea convietui,pentru ca noi sa putem forma ceea ce se numeste “societate”.
    E de admirat ca ai vointa de a rezista acestor tentatii si esti categorica impotriva acestor obiceiuri.

  3. Eu am cumparat un telefon Nokia, cred ca era furat din magazin, pentru ca l-am luat nou, in cutie. Numai ca n-a functionat bine din prima zi, asa ca am luat teapa. In primul rand din aceasta cauza n-as mai cumpara lucruri furate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.