Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Să ne iertați că visăm la bărbatul ideal

A pus-o Necuratul pe Anne Marie să facă o listă a calităților pe care trebuie (în mintea ei) să le posede bărbatul ideal. Articolul s-a bucurat de interes, partea proastă este că a primit și șuturile în fund pe care spun unii că le merită. În general, dacă ești femeie și nu ai aceleași idei cu unii, ești curvă, proastă sau urâtă. Sau toate. Despre cât de „gingaș” știu unii să comenteze niște idei veți vedea la ea pe blog și la Vali, să avem chiar și doar două surse de „divertisment”.

Și acum să vedem care-s problemele:

Un corp frumos

Așa este, nu-mi doresc să fac dragoste cu un butoiaș. Așa cum eu mi-am frânt oasele ani buni la karate (tocmai pentru a nu arăta nici ca o scobitoare și nici ca un cimpoi scoțian) am pretenția să-mi plimb degetele pe un pectoral frumos, pe niște fesieri bine conturați, când sunt luată în brațe să simt niște bicepși încordați.

Nu trebuie să aibă „pătrățele” neapărat, dar nici să nu și-o vadă decât cu oglinda. Îmi place un trup sănătos și bine conturat, știu că suntem cu toții sedentari, dar există hăt bine destule locuri de dat kilele jos.

Dantura ESTE importantă, de asta am investit amândoi și investim constant în a o păstra cât mai OK. Doresc să avem toți dinții la bătrânețe, sănătoși și fără carii.

Mai umblați prin biblioteci

Nu poți aprecia un om deștept și citit decât după ce ai stat ani buni cu el. Îmi place să-mi povestească o mie de chestii, să știe o groază de detalii din zone pe care eu nu le cunosc (așa cum eu am cunoștințe pe care el de pildă nu le are). Oricât de frumos/bogat și nu mai știu cum este un bărbat, dacă nu ai ce să discuți cu el între „partide” nu o duci mult.

Să știe să danseze

Spun sincer că este o fantezie de a mea. Să facem dans împreună, să fim perfecți în mișcare, mare nebunie. Din păcate pe el nu-l pasionează iar eu sunt atât de lipsită de orice coordonare și finețe, că probabil i-aș nenoroci picioarele.

Să realizeze că nu e gay

Partea proastă cu generația de astăzi este că și-a pierdut orice „eleganță”. Da, apreciem o vorbă frumoasă, ne place să-l ținem de mână, nu pentru a-l face de râs în fața prietenilor, nici pentru a demonstra că-l deținem, pur și simplu pentru că mâna aia caldă din mâna ta (mai puțin caldă în cazul meu) îți dă o senzație a naibii de plăcută. Un fel de apropiere deși nu atingi decât câțiva centimetri pătrați de piele.

Să nu stea cu părinții

Aici s-a inflamat borșul în majoritatea comentatorilor. Să stai la grămadă cu prietenii e OK până la o vârstă. După asta e indicat să pleci la casa ta. Anne Marie și-l dorește proprietar de apartament, nu chiriaș. Discutabil. Sunt mulți care preferă să stea în chirie pentru că nu-și doresc o piatră de moară la gât (rate la bancă). Alții sunt sătui de șmecheriile proprietarilor (sistemul de chirii la noi NU este încă perfect reglementat și sunt destule povești de groază), așa că intră în datorii pe următorii 20-30 de ani.

S-a spus bine într-un comentariu că există și problema ECONOMISIRII, chestie care le scapă multora din vedere. Stăm cu mama lui, deși am putea lua o chirie. Avem spațiu arhisuficient în apartament, este bine antifonat (pentru când e nevoie), ne împărțim „treburile” între noi. Asta ne ajută să economisim bani pentru chestii imediate (probleme medicale: consulturi, vreo operație, dantură, o eventuală sarcină; călătorii; renovarea apartamentului meu; alte chestii „neprevăzute”) și cele de viitor, cum ar fi pensia pentru care prea puțini români se pregătesc. Da, economisim bani și pentru asta (sau mai ales pentru asta).

Există deci nuanțe. Mi se pare normal să-ți dorești o pereche aprox. relaxată financiar (sau măcar interesat(ă) să tragă pentru asta). Viața pe stil „hipiot” e bună la 20 de ani, după asta începi să te gândești că vei avea o familie și parcă nu ai locui la cort.

Să știe să organizeze o cină romantică

Asta nu știu cât ar fi de importantă. Da, știe să aleagă vinul cel bun. Da, știe să gătească. Nu am avut vise din astea cu o cină romantică, dar cine știe .. în viitor.

Mai supărătoare decât unele idei din articol (că fiecare probabil avem piticii noștri pe creier și chestiile care ni se par nouă relevante) au fost reacțiile. Nu știm să venim cu argumente, nu știm să ne exprimăm propriile idei, decât dacă ne batem joc de cel cu care nu suntem de acord.

Dacă bloggerul respectiv are alte idei, trebuie să-i găsim o vină. Poate gagica e urâtă. Se știe că, dacă e urâtă, nu are nicio șansă de a găsi o pereche. Poate a scris ceva greșit în articol. Atunci putem demonta automat o idee, doar pe baza unui „i” în plus. Dacă avem noroc, există și vreo eroare tehnică pe blog. Un blogger care nu are un blog 100% valid, fără nicio chichiță tehnică e un bou, deci părerea sa nu contează.

Nu sunt nici eu de acord cu toate ideile. Nici voi nu sunteți de acord cu părerile mele mereu. Avem fiecare alte idealuri, alte lucruri care contează pentru noi. Dar RESPECTUL nu ar trebui să lipsească. În momentul în care faci o femeie proastă, vacă sau urâtă ți-ai pierdut, pentru mine cel puțin, dreptul la o opinie. Ideile nu se bagă pe gât și nici nu trebuie să agresezi un om pentru a crede în ce crezi tu.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

40 Comments

  1. toata problema articolului a fost legata de partea financiara, ca acolo doare cel mai rau. am zis si la zoso pe blog, e normal sa`ti doresti un barbat frumos, educat si cum bani la fel cum si barbatii viseaza la femei superbe, destepte si independente financiar (nu “sugative”). acuma intre dorinta si realizare e cale lunga dar de visat poate visa oricine cum are chef.

  2. Ei, totul pana la jigniri.
    Poti avea opinie diferita de a autorului sau altor comentatori, dar daca nu stii/nu vrei sa ti-o exprimi civilizat, exista o singura solutie: banarea. Fara suparare.

  3. La Zoso am zis ca ma abtin, dar hai sa spun si eu vreo 2-3 lucruri despre dorintele domnisoarei Anne Marie.
    Eu unul, daca as arata ca Ryan Gosling, as citi in fiecare saptamana, as dansa aproape la perfectie, as fi sensibil si atent, n-as sta cu parintii, nu in chirie ci as avea propria locuinta, masina si as gati precum Jamie Oliver o cina romantica, iar dupa partida inevitabila de sex as spala fara sa clipesc toate vasele, probabil ca mi-as cauta o femeie care sa:
    – arate precum Beyonce sau na, hai ca’s Ryan si nu Jay Z, poate macar precum Mila Kunis
    – sa fi citit Kamasutra, ca sa nu stau eu sa-mi explic cum si in ce pozitie sa stea atunci cand ne apuca fierbinteala
    – sa fie sensibila atunci cand plec cu baietii la o bauta si sa ma astepte cuminte acasa, de preferat intr-o lenjerie sexy cat mai atragatoare si da, sa ma suporte si atunci cand Bachus a pus stapanire pe mintea si trupul meu.
    – sa aibe o locuinta a ei, de preferat in alt oras ba chiar in alta tara (asa ca o casuta de vacanta) sa avem unde sa mergem cand ne saturam de locuinta mea sau cand vrem doar sa schimbam aerul
    – sa fie independeta dpdvd financiar a.k.a sa produca macar 50% din cat produc eu (as prefera si 150% ca nu am probleme de genul: vai, prietena mea face mai multi bani ca mine, din contra m-as bucura). Ah, si cel mai important, din banii care ii face ea sa puna la comun pentru utilitatiile casei, mancare & all that stuff siapoi din ce ramen (daca mai ramane) sa-i cheltuie pe cosmetice, haine si ce mai vrea ea.
    – sa stie sa gateasca, dar nu la modul: ce sa fac azi de mancare iubi? o tocanita sau cartofi prajiti? NO! Vreau si eu un gordon bleu, paste cu scoici si sos de rosii, un muschiulet de vita la cuptor imbibata cu un cabernet sec, etc.

    Cam atat, zic ca ar fi echitabil. Baieti, de acord?

    • Dragos, ai cam pus punctul pe “I” 🙂 .
      Acum, na, cum nu arat nici ca Ryan Gosling si cum nu gatesc nici ca Jamie Oliver, hai sa imi exprim si eu parerea despre femeia ideala (pe care de altfel am gasit-o in urma cu aproximativ 10 ani: sa aiba o frumusete interioara cel putin la fel cu cea exterioara, sa imi tolereze defectele pe care le am din abundenta, ca orice om de altfel, sa fie o mama si sotie devotata casei.
      Sa imi fie prietena si iubita, sa fie genul de persoana care tot timpul imi este alaturi la greu si care sa ma corecteze cu blandete atunci cand gresesc.
      Ei bine, eu am gasit o asemenea femeie. Sunt un norocos, nu?

  4. totusi de ce nu vrea sa aiba fiecare casa lui? Duce independenta la extrem…
    Sunt de parere ca intr-o familie normala pentru casa trebuie sa traga impreuna, sa tina si femeia la casa aia nu sa vina cand are chef si sa plece tot asa…fireste ca se rezuma multe la bani, dar in viata nu poti sa le ai pe toate. Trebuie sa ajungi la un compromis!Altfel ramai fata mare :))…
    In rest nu comentez, sunt genul mai romantic.

    • Zice ca vrea o casa dar nu vad unde exclude trasul impreuna pentru casa asta. Cred ca multi au interpretat (voit) gresit.

      In plus eu cred ca orice barbat ambitios reuseste lucrurile alea mai devreme, sau mai tarziu. Nu e nimic exagerat.

      • 🙂 pai probabil ca ai dreptate, dar faza cu “vrem egalitate” a ramas de domeniul trecutului… “In plus eu cred ca orice barbat ambitios reuseste lucrurile alea mai devreme, sau mai tarziu. Nu e nimic exagerat.” se poate sa cred acelasi lucru despre o femeie, fiindca suntem egali! S-au renuntati la “razboiul ala de emancipare a femeii”.

        Eu sincer imi doresc sa am de toate in curand, insa realizez ca nu pot sa am totul, sau poate voi avea…daca va exista SANSA.

  5. În momentul în care faci o femeie proastă, vacă sau urâtă ți-ai pierdut, pentru mine cel puțin, dreptul la o opinie.

    Și dacă e adevărat? Acuma pe bune, m-am uitat ieri la pozele cu domnișoara respectivă și am rămas dezamăgit. Nu că asta o poate opri să vrea verzi și uscate, dar faptul rămâne valabil. Iar când ai contrastul ăsta între ce oferă ea și ce vrea, e de așteptat să ai reacții virulente. Unde mai pui că don’șoara precizează la sfârșit «Cât despre mine, nu, nu stau cu mâinile-n sân să primesc toate lucrurile astea minunate. Cum s-ar zice, și vițăvercea.». Să înțeleg de aici că ea are deja măcar un apartament spațios, dacă nu chiar vreo vilă?

    Revenind la alte tale, dacă tot spui că trebuie să aibă un corp frumos aproape de pătrățele că există locuri de dat kilele jos, atunci pot să am și eu prentenția ca femeia să aibă un bust generos că doar există locuri de pus sâni, nu?

    Subscriu la partea cu locuitul. Se găsesc numai rahaturi pe piața imobiliară și decât să arunci aiurea cu banii, mai bine economisești și-ți iei (aproape) cu banii jos ceva când e cazul.

    Treaba aia cu gheiala zău dacă am înțeles-o. De unde și până unde sunt ghei gesturile alea? Poate or fi mai puțin bărbătești, dar ghei???!!! WTF?! N-am auzit pe nimeni de sex masculin spunând așa ceva. Cel mult se spune că stăm la picioarele ei sau ceva de genul ăsta. În fine, eu am făcut-o și pe asta și pe aia cu cina romantică.

    În încheiere aș vrea să spun că între timp domnișoara Anne are 256 de comentarii în clipa de față, deci cu sau fără înjurături, eu zic că s-a promovat binișor. O blogăriță/PRistă/social media… pe cinste. Chiar sunt curios ce campanie o urma pe blogul ei.

    • Cristian, de ce e vaca? Pentru ca nu esti de acord cu ea?

      Mie mi se pare aiurea sa dai o avere pe un smartphone de pilda. Si, daca-ti piezi jobul, sa iti ia banca masina si casa, ca nu ai economii sa te sustii macar 6 luni. Ca un om patit cu ratele si cu pierdutul de job, STIU ce important sa te gandesti la ziua de maine, nu doar la cea de azi.

      Cum sa le spun celor care intra in categoria de ‘gandim doar pentru astazi’ (si nu sunt putini)? Prosti? Fraieri? Pot sa nu fiu de acord cu ei si sa incerc sa arat si varianta cealalta – nu esti atat de ‘cool’, dar la o adica nu cazi in bot la prima problema financiara. Daca ii fac vaci nu am rezolvat nimic.

      Pretentia mea tine de o minima grija personala: sa ajungi cu 30-40 de kile mai mult nu e nici sanatos nici frumos. Asa cum eu am grija sa nu fac burta (desi am si genele bune), imi place sa am un barbat aratos. Silicoanele chiar nu sunt atat de importante pentru majoritatea barbatilor dar, daca el ar dori, MAINE le-as pune. Vorba aia, imi creste valoarea pe piata 😀

      Faza cu ‘gheiala’ .. pe la pustii astia de 18-20 de ani apar idei din astea mai crete, ca e naspa sa te vada gasca de mana cu femeia, ca esti mai putin mascul, daca esti ‘sub papuc’. Faza asta apare si la din aia care au trecut de varsta aia, dar nu si mental.

      Sa vedem, poate pune de o campanie 😀

      • Eu vorbeam doar de partea cu urâtă, ar fi trebuit să mă exprima mai clar. Vacă n-are cum să fie că doar nu-i vreun soi de centaur 🙂 Proastă, cine știe, eu înclin mai mult spre materialistă sau fomistă. Cel puțin asta a fost reacția mea ieri. Apropo de reacții, chanon.ro a lansat un meme dedicat domnișoarei.

        Eventual pui silicoanele pe banii lui ca să fie tacâmul complet :-)))

        Arghhh, sub papuc era expresia pe care o căutam și n-o găseam. Așa trebuia să spună și ea în loc să vină cu termenul ăla… ghei.

        Chiar așa, îți dai seama ce ar fi fost dacă printre atâtea vizualizări strecura și niște reclame prin sistemul DojoAd? Aia da testare 😀

  6. Ma amuza sincer toata nebunie asta care a pornit de la un articol pe care pun pariu ca autoarea n-a stat mai mult de 10 minute sa-l scrie. Ea pur si simplu a enumerat niste “calitati” care i-ar placea ei sa le aiba un barbat. Problema cu genul asta de articole e pe langa subiectivitate(in general subiectivitatea naste controverse mai alese pe subiecte d-astea mai sensibile) si faptul ca suna ca o “lista de pretentii” Saraca fata a incercat ea oarecum sa dreaga busuoicu la final la partea cu vițăvercea da in rest tot ce a lasat de inteles e ca il cauta pe Fat-Frumos si in daca el apare si-i recita vreo 2 strofe din poeti rusi primeste un sendivs 😀
    Legat de partea cu visatul la barbatul/femeia ideala in principiu nu e nimic neinregula fiecare sa viseze la ce vrea si ce-i place atata tot ca viata din pacate de obicei nu-i ca in filme, in cazul asta in comediile romantice si s-ar putea ca la un moment dat sa ai suspriza sa te indragostesti de o persoana nu tocmai ideala and guess what sa iti fie mult mai bine alaturi de ea.

  7. Din punct de vedere al relaţiilor femeie-bărbat am o mare şi bogată experienţă,spre deosebire de articolul anterior cu blogurile.
    Dragi băieţi,nu conteză banii,maşina,igiena,statutul social,romantismul,inteligenţa,contează ca şi la animale(asta şi suntem)doar masculinitatea.Femela va dori să se împerecheze cu cel mai bun exemplar al rasei;restul sunt doar discuţii inutile.Nu există dragoste platonică,materială,culturală,civilizată,culturală sau oricum aţi vrea s-o numiţi.Şi doar un singur lucru va ţine vie flacăra-sexualitatea.

  8. [quote]În momentul în care faci o femeie proastă, vacă sau urâtă ți-ai pierdut, pentru mine cel puțin, dreptul la o opinie.[/quote]
    Singura persoana care poate sa faca pe cienva proasta, vaca etc e maica-sa. In rest, toti ne exprimam opinia ca X e proasta, vaca etc. Si tu zici ca cine isi exprima o opinie cu care tu nu esit de acord, isi pierde dreptul la o opinie. Interesant…

    Citind postul inculpatei, mi-au trecut si mie ganduri similare cu ale altora dar apoi m-am gandit c-o fi scris asa ca sa atraga trafic in stil OTV-ist. Sau chiar e prea naiva si partial proasta, nah c-am zis-o.

    • Mike, pai o combati. Pana si articolul meu de pilda este un mod de a privi lucrurile, is de acord cu unele chestii, nu-s de acord cu altele. Tu ai venit aici si ti-ai exprimat ideile calm si cu respect. Atat zic ca se putea. Adunam si 1000 de comentarii si chiar putem fiecare veni cu ideile personale (chiar contrare celor din articol), atat timp cat exista respect.

      Si eu m-am ‘jucat’ putin cu articolul in cauza si am pus pe tapet niste idei, voi veniti cu ale voastre. atat timp cat nu trecem la apelative ‘bovine’ totul e frumos 🙂

  9. Am citit si eu (ca toata lumea) articolul cu pricina. Ca idei generale nu mi se par rele, dar la o analiza atenta, fata mi se pare pretentioasa. Anyhow, problema e fix a ei. Daca ea cu ale ei calitati si defecte gateste fix barbatul ala ideal la care viseaza si o vrea si el, e perfect.
    M-a zgandarit si pe mine un pic faza cu chiria, dar in fond si la urma urmei, ea “raspunde” fix in fata celui cu care isi imparte viata.
    De reactii n-am ce sa zic. Is dezamagita total. Niste oameni care-s suparati pe treaba cu chiria o fac pe ea in toate felurile (moldoveanca, proasta, nespalata etc), ceea ce arata care e nivelul celor care judeca. Cam trist, orice parere le-ar fi lasat ea mi se pare ca majoritatea comentatorilor la articol au emis niste ineptii si niste argumente penibile aduse in acuzarea ei.

  10. Sincer, articolul tau e mai bun si cu siguranta nu ar deveni un viral. Fata (Anne-Maria) a dorit sa scrie un articol pentru trafic si a obtinut mai mult decat isi dorea. Cred si eu ca partea de chirie a starnit multe reactii negative.
    Asta e. A devenit virala. A mai obtinut cativa abonati plus zeci de link-uri catre blogul ei.
    Daca ar fi avut banner la eMag sa vezi ce bani ar fi primit pe luna ianuarie 😀

    • Lectia fiind ca, daca ai o parere diferita de vitejii din spatele tastaturii, este vaca. Probabil a invatat-o 😀

  11. Stii ce nu am invatat noi inca? Sa combatem ideea, nu persoana. Nu iti place ideea? Ai cel putin 3 argumente viabile si bine sustinute? Da-ti frate cu parerea. Nu stii sa iti argumentezi ideile? Vorba proverbului: “daca taceai…”.
    Ca tip mi se par decente cererile lu’ tanti. Plus ca faza cu improprietarirea – sa nu stam in chirie- e o meteahna de-a noastra. In tarile civilizate stau oamenii in chirie si zeci de ani (cu o lege a chiriarilor foarte bine pusa la punct). Numai noi avem problema asta: sa nu stam cu chirie ca nu avem casa noastra. Parol.

    • Asa e. Aici chiar avem o faza cu chiria care nu-i buna. Situatie la care am ajuns zic io din 2 motive: 1. suntem o tara de proprietari, deci este clar ca pentru majoritatea sa ai casa ta e chestia primordiala (plus ca multi romani nu sunt atat de ‘mobili’, deci ideea de cuib are sense) si 2. sistemul chiriilor nu e bine pus la punct. Am citit/auzit in ultimii ani multe povesti de groaza (chiar din ambele tabere). incep sa inteleg deci de ce unii doresc casa lor, in care sa nu mai faca altii ordine, cum li se arata

      • of course ca it makes sense sa ai “cuib-ul” tau. ideea e: poti sa iti permiti? eu stau in Danemarca si cunosc persoane care au stat in chirie 15 ani si au economisit pana au avut bani “pesin” sa isi cumpere o casa. e foarte bine sa ai casa ta. dar iti permiti? dupa 15 ani te trezesti fara job si in 6 luni vine banca si iti ia casa. nu e chestie de proprietate. e chestie de logica simpla. vreau sa am casa mea cand o sa imi permit una.
        sistemul de chirii ar trebui pus la punct. asta e “indubitabil”. poate asa am intelege si noi ca siguranta zilei de maine e mult mai importanta decat o bucata de hartie pe care sa scrie ca “posedam” o casa, dar nu avem bani de intretinerea ei.

    • frate, atat pot saracii. daca au doar cuvinte cu bovine in vocabular de ce le ceri mai mult?unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Sa multumim celor care ii invata sa scrie caci altfel s-ar uita ca viteii (scuze de expresie dar asa e vorba) la poarta noua cand ar vedea tastatura.

      despre chirii – pas. nu am 3 argumente deci ma abtin.

  12. Mie mi-e in continuare imposibil sa pricep ce e asa interesant la articolul cu pricina. Da, bine, un articol despre vise, de citit in diagonala. Toata lumea are sau macar a avut vise ciudat-imposibile. Eu vreau un tigru. Si nu e metafora, vreau un tigru adevarat sa-l plimb in lesa pe strada, doar asa sa vad daca intreaba cineva “zgarie pisica?” 😆

    • De fapt nu e nimic interesant, fiindcă e contrar realităţii.

      Numărul de femei de la noi care au de ales şi totuşi îşi aleg un Dorel semi-impotent din pricina alcoolului (pe care ea îl mai ţine şi în casa ei, pe banii ei) depăşeşte cu mai multe ordine de mărime numărul Irineilor, Monicilor, Biancelor, Mazărilor puşi la un loc.

      ~Nautilus

  13. @brontozaurel:
    Ai uitat să precizezi că tigrul trebuie să aibă un corp frumos, să fie umblat prin biblioteci, să știe să danseze, să realizeze că nu e gay, să nu stea cu părinții și nu în ultimul rând să știe să organizeze o cină romantică.
    ━━━━━━━━━━━━━━━
    @Dojo: legat de prostie, mie mi-a dat de gândit chestia asta din articolul ei următor: „Se și manipulează ușor. Putea să fie un articol scris de oricine. Putea să îl scrie și Antonia. Sau Gandhi.”. Deci Gandhi putea să scrie chestia aia? Ha ha ha! Foarte subtilă asocierea cu o personalitate în scopul de a o pune pe ea într-o lumină pozitivă. Mă întreb care ar fi reacția unui indian care ar citi-o?

    De remarcat că de ieri seară Anne-Marie a reacționat precum spunea Maddy că ar face ea. S-a pitit atât pe Twitter, cât pe Facebook 😀

  14. ^^ interesant….desi toti sustineti ca autoarea nu reupe norme in ale scrisului o tot urmariti pe facebook si twitter. de ce ii acordati atentie?
    (nu am citit postarea respectiva fiindca din comentarii nu ma atrage si nu irosesc timp)
    dar tot nu inteleg de ce faceti caz? o scris Ramona despre ea in treacat doar ca sa ne facem idee de unde i-a venit sa scrie despre subiect.atat.simplu. uitati. e mai usor.

  15. Interesante si putin fara gust discutiile pe tema acestui articol.
    Aici trebuiesc expuse doua puncte de vedere, unul despre articol si unul despre reactia celor care si-au spus parerea despre acest articol.
    Incep prin a spune ca dau dreptate tuturor celor care s-au simtit lezati de articolul cu pricina.
    Consider ca domnisoara sau doamna (nu am considerat ca se merita pierdut timpul pentru a afla statutul dansei), si-a castigat traficul pe care si-l dorea sau nu si-l inchipuia si sincer sper ca asta a fost singurul motiv pentru care a scris asa ceva.
    Este libertate in a scrie si spune ceea ce vrem , atata timp cat nu este ilegal. In momentul in care ceea ce spunem afecteaza anumite persoane TREBUIE sa ne asumam anumite responsabilitati.
    Dar sa o luam pe puncte.
    1.Corp frumos – adevarat dar nu de condamnat. Pot aparea momente cand, supusi vietii alerte nu mai exista timp pentru miscare ca pe vremuri, iar arderile interne nu mai sunt ca inainte. Deci implicit apare o burtica sau nu mai ramanem in topul celor mai frumosi barbati. Asta nu inseamna ca trebuie sa fim aruncati la …
    Sunt inca fericit ca nu o duc rau! Intotdeauna se poate mai bine dar sunt multumit. 🙂
    2. Este foarte important sa ai cu cine purta o discutie. Vine o vreme cand o relatie se tine aproape numai cu o comunicare foarte buna. Daca nu poti sa ai o discutie interesanta cu cel de langa tine apare nevoia de cautare si relatia incepe sa scartaie. Putina scoala si multa cultura generala este un MUST HAVE.
    Din nou fericit, am avut sansa sa ne construim relatia de familie pe multe calatorii si amintiri foarte frumoase, plus o aventura noua pentru amandoi intr-o noua tara si o noua cultura. Asta a ajutat mult. Ne-am intalnit dupa ce am cutreierat lumea individual , dupa ce am venit din culturi diferite si foarte interesante.
    3. Se stie ca cei ce se potrivesc la dans dezvolta o relatie foarte puternica. Plus dansul ajuta la punctul 1 🙂 , dansul este unul dintre cele mai complexe forme de intretinere fizica. Aici am noroc -am dansat toata viata, atat profesional cat si amator. Dansul este o fericre in doi.
    Iarasi foarte fericiti si norocosi cu buna experienta in dans.
    4. Asta cu GAY chiar a sunat urat. Consider un gest de barbatie , ca in zilele noastre, sa mai stii cum sa oferi o floare , sa mergi de mana sau la brat si sa vezi cum se uita lumea dupa tine INVIDIOASA, la ce persoana speciala ai langa tine. 🙂 Avem niste vecini, foarte buni prieteni si niste oameni extraordinari care , el 81 si ea 79, merg de mana in public si nu ezita sa isi spuan cuvinte frumoase unul celuilalt fara a se stanjeni o sec de ce zic cei din jur si poate sunt fericiti ca lumea poate e invidioasa pe fericirea lor. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa ajungem si noi ca ei.
    5. Foarte discutabil. De ce sa stau in chirie , unde chiar daca platesc binisor traiesc dupa canoanele altcuiva, lender-ul are dreptul sa nu te lase sa iti personalizezi casa si viata, deoarece vrei sa o faci IN CASA LUI , ESTI DOAR CHIRIAS. Tu doar ii platesti lui mortgage-ul si asta nu iti da dreptul sa ii dictezi ce se poate face pe PROPRIETATEA SA.
    Aici fiecare crede ce vrea. Noi iti vorbim dpdv al celor care 10 ani au trait in chirie si au platit chirie, cam bani necesari pentru a plati casa in care locuim acuma :-).
    O alta mentalitate gresita cred eu: sa nu fim datori la banca. Mai bine sa aruncam pe fereastra o suma frumusica de bani(chiria lunara) decat sa o pui ca payment la proprietatea TA. Daca e ca intr-o zi sa pierzi casa, DOAMNE FERESTE, din anumite motive independente de tine, poti considera ca ai platit o chirie pana la acea data , DAR ai trait asa cum ai vrut in universul tau personal nu al Lender-ului. Deci fara doar si poate ” OWN not RENT “.
    Cat despre ideea ca el trebuie sa aiba apartamentul/casa lui, nu mi-i se pare corect sa fie domnisoara atat de fitoasa, asta in cazul in care nu are si ea la randul ei apartamentul/ casa sa .
    Daca vrei sa pleci la drum in doi , atunci pune umarul si nu te astepta sa vii la totul de-a gata. Adica aici cam dovedeste domnisoara cam cat de implicata poate fi intr-o relatie , cam cat de deschisa e sa imparta un risc cu cel de langa ea.
    Corect, sa nu te arunci in cumparari de apartamente, case , smartphone,masini cand tu nu poti trece strada de vantul care iti sufla prin buzunare dar sa nu uitam ca incercarile in doi intaresc o relatie.
    In doi se trec obstacole de neimaginat si asta ne ajuta sa evoluam si sa construim o relatie/familie puternica. Suntem niste visatori, nu niste plangaciosi.
    6. Fara doar si poate nu multi suntem extraordinari in a prepara o cina de vis , dar momente speciale putem creea in fiecare zi.

    Cam astea sunt parerile noastre la punctele din articol la care cred ca intotdeauna va fi de comentat , si asta deoarece suntem diferiti , multumim lui Dumnezeu. Cat de plicticos ar fi sa fim toti la fel si pe aceeasi lungime de unda.
    Cat despre comentarii, e drept ca multe au cazut in prapastia jignirilor si a disrespectului fata de opinia libera a cuiva.
    Dar sa nu uitam ca sunt lucruri care jignesc si trebuie sa ne asumam responsabilitatea celor spuse si a impactului cuvintelor noastre asupra celor din jur, mai ales daca o facem foarte public , pe un blog sau mai stiu eu cum.
    Si inca o precizare , zic eu importanta: avem dreptul sa cerem , atunci cand oferim la randul nostru ceva asemanator.

    • Legat de cumpărat/închiriere, să zicem că pierzi casa, dar asta nu înseamnă că „pierzi” și rata de la bancă și atunci ce te faci? Poți să zici c-o vinzi, dar dacă prețul i-a scăzut considerabil, ai pus-o.

  16. Nu prea inteleg partea cu virgula 😀 chiria. In strainatate e de multe ori un dezavantaj sa fii legat de o locuinta proprietate personala, pentru ca serviciul te poate reloca oricand, la distante de sute de km, functie de locul unde are firma sedii, respectiv nevoie de oameni. Si atunci, o locuinta nu inseamna decat bataie de cap. Probabil trebuie sa o inchiriezi, ceea ce dureaza si te obliga, firesc, la plata de impozit pe venit.

    Ok, name it ca-n privinta asta n-am ajuns la struguri. Realitatea insa e ca aici legile protejeaza MULT mai bine chiriasul decat pe “propitar”. De exemplu, nu te poate da afara decat daca vrea sa se mute el insusi in casa respectiva. In are caz, ai dreptul ca fost chirias sa verifici daca intr-adevar s-a mutat el acolo. Daca n-a facut-o, ai tot dreptul sa-l dai in judecata si bine nu-i e 😀

    Daca nu platesti chiria, trebuie sa fii intai dat in judecata si procesul poate dura ani de zile. Interval in care nu poti fi dat afara :))

    E si motivul pentru care chiriasii sunt selectati foarte atent si li se cere sa depuna adeverinta de venit si copie dupa contractul de munca.

  17. Apar in fiecare zi prin online articole noi si interesante, despre care nu discuta nimeni. Ciudat.
    Ca a scris-o asa cum a gandit sau ca a facut acea lista intentionat (dupa cum a sustinut mai tarziu), eu chiar nu inteleg de ce s-au tulburat atat de tare apele. Fata si-a spus parerea (la varsta mea stiu deja ca nu are prea mare importanta cat de bine danseaza partenerul), iar oamenii s-au impartit in doua tabere. Probabil de o parte cei care deja au zburat din cuibul parintesc si de cealalta parte cei care o fac dupa ce adorm mami si tati, avand mereu grija sa nu scartaie patul.

  18. E buna asta cu “sansa de a-si gasi perechea”, poate vrea sa gaseasca o pereche de barbati, ca doar din 1+1 (pereche) macar o face unul care sa arate ca Ryan Gosling, sa stie sa pregateasca cine romantice, sa stie sa danseze, sa aiba proprietati s.a. 🙂

  19. E greu de gasit un barbat perfect, dar unul cu cateva calitati, ar trebui sa existe, altfel nu ar mai conta cu cine si cum ne petrecem timpul, dar nu uitati ca unele lucruri, precum casa/apartament, se pot face si impreuna. Sa nu uitam ca poti fi usor apostrofata de soacra, daca el cumva are deja cauta lui, si tu vii doar cu hainele de pe tine, s-ar putea sa va minunati de cata lipsa de respect dau dovada mamicile de baieti…

  20. Multi care citesc ar spune ca sunt doar pretentii ale femeilor..eu le-as numi lucruri normale pentru orice femeie care se respecta. Cu toate astea, trebuie sa si oferi calitati asemanatoare daca vrei sa ai parte de ele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.