Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Sambata la Viena

N-am apucat sa mai povestesc si eu ce si cum, dar uite ca imi fac timp. L-a prins pe iubi avantul patriotic, asa ca sambata dimineata la 5 ne-am “inmasinat” (ca doar nu e barca :D) si am plecat spre Viena. Cu putini bani la noi (el nu a prins exchangeul deschis, iar eu intru in faza de “nu mai cheltui atat de mult, ca ai rata mare la masina”).

Oricum, nu la shopping mergeam noi, ci sa ii aratam mamei lui Viena (si sa o vedem cu prilejul asta si noi: eu si sora lui).

Drumul a fost placut si destul de scurt (asa cel putin a parut), am cascat ochii la colectia de elici eoliene ce incep sa apara de la iesirea in Ungaria si la soarele superb care ne-a tinut companie.

Am oprit la un “designer outlet” inainte de Viena (l-am vazut de cateva ori deja, la plimbarile in Munchen si nu stiam ce hram poarta). Sunt cred sute de magazine cu toate minunile de “brenduri” cu putinta si niste preturi de pici in fund de mici ce sunt. Am vrut sa ma intepenesc un pic la “Colin’s” (blugii mei preferati, in ideea in care Levi isi cam bat joc de tipe slabanoage si lungi), dar era magazinul inchis. Sunt convinsa ca gaseam niste blugi ieftini (fata de Timisoara) si buni.

N-a fost sa fie .. asa ca am luat de la Cross niste nadragi cu 30 de euro (sa nu zic ca nu am shopuit chiar nimic) si ne-am fatait in zona. Multe numere de Romania pe acolo, oameni veniti si ei pentru hainele de calitate si preturile de cateva ori mai mici decat in Ro.

Am plecat spre Viena si ne-a luat cred o ora sa gasim loc de parcare prin zona centrala. Destinatia era Centrul, dar ioc parcare. La fel de aiuristic ca in Timisoara, cu diferenta ca pe acolo nu se parcheaza amboulea ca la noi si nu sta nimeni cu avariile aprinse pe unde iti este lumea mai draga.

Nu discutam despre curatenia exemplara si cladirile superbe, ca ne apuca plansul. “Soacra” mea era socata ca nu vede tencuiala pleznita prin zona, i-am explicat ca pe la prostii astia de austrieci, nemti si alte natii de genul cladirile sunt frumos intretinute, asa ca mai are de “sapat” pana sa dea de gioarse.

Am vazut si un showroom Ferrari cu 3 ‘masinute’: una rosie, una galbena si una neagra. Ieftine ca braga (cea mai “serioasa” era numai 275 de mii … de euro). Dupa ce am mai facut glume imbecile despre cat de repede ne-am permite una dintre ele (ii ziceam lui iubi ca am lasat cardul de euro acasa, ca ii luam si lui aia neagra, asa de placere) si am cascat ochii la cladirile superbe din zona, ne-am intepenit in fata unui Starbucks. Ca orice vazatori de filme de fite si seriale cu Manhattan, era clar ca trebuie sa oprim acolo. Am savurat un latte machiatto mare (ca ma tin departe de cafele) si un “gogos” cu glazura de ciocolata (am eu un fetis cu astea), iar restul “garzii” si-au ars vorbitoarele cu neste cafea de Sumatra (cred) fierbinte de s-au topit toate plombele de amalgam din gura (daca au).

Am mancat pe la un “shop” arabesc, mancare chiar buna si ieftina si ne-am mai fatait prin zona. Apoi ne-am imbarcat din nou si am facut cale intoarsa catre Romania, incantati ca am vazut si noi inca un oras superb si ca am avut parte de asa vreme excelenta.

Ne-am intors prin Bundapesta (am facut ocol de pe autostrada), pentru ca mama lui iubi sa vada (asa pe noapte) si capitala vecina si prietena. Magnifica si ea, mai ales noaptea.

Nu cred ca am cheltuit 200 de euro (toti la un loc), asa ca am iesit destul de ieftin. In afara de motorina, am fost copii cuminti. Am ajuns acasa la 3 noaptea si am dormit tun. 22 de ore de drum si atatea lucruri frumoase vazute. Astept sa prin pozele de la iubi, sa pun si eu ceva pe blog 😉

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

7 Comments

  1. Jimmy, nu poti spune ca sunt numai plecata. Am fost 2 weekenduri anul trecut in Germania. Asta a insemnat 3 zile de fiecare data. Nu concediu, nu nimic 😀

    Nu, n-am mai fost la Viena, am trecut pe langa spre Munchen in martie 🙂

  2. Sa ne fereasca sfantul sa conduc eu 😀

    Nu, am mers cu masina lui iubi, ca a mea inca e pe numerele rosii. Dupa ce vin cele noi se poate iesi cu ea. Nu i-ar fi prins rau un rodaj, dar asta e. Ies maine si poimaine pana spre granita (am carnet de 6 luni, deci nu am dreptul de condus in afara inca) sa o duc nitel si la drum intins. Ca prin oras i-am facut “botezul”

    Ttrebuie sa ii fac niste poze, asta e clar.

    Cam asa arata numai ca nu are numere nemtesti si nu o conduce nenea ala simpatic 😀

  3. foarte tare! Dojo, dacă mi se face chef de plecat din Å£ară, o să fie numai vina ta! nu-mi ajunge mie că sunt “bolnav” de plecări cu trenu’ prin Românica, acu’ îmi mai deschizi apetitul ÅŸi pentru străinătate…
    mă pun şi eu la coadă la aşteptat poze :d

  4. […] în ce mai mulÅ£i prin blogosferă care iau drumul străinătăţii ÅŸi ajung ori la Londra, ori la Viena, ori mai ÅŸtiu eu pe unde. Åžtiu că ar trebui să-mi văd lungul nasului momentan, că sunt […]

  5. viena – aiurea prin oras…

    primaria, opera, parlamentul si inca cateva chestii de prin viena
    tare fain oras – se vede pentru ce au muncit iobagii din ardeal :)))[Show as slideshow]

    ambasada frantei

    biserica

    o cladire pe langa primarie

    opera noaptea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.