Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Seara vis-a-vis de Manhattan

Dacă tot am bărbat plimbăreţ şi mai prindem câte o zi caldă, se lasă cu o plecare seara prin Manhattan pentru a face poze mai altfel. Cu toate ‘ jde echipajele de poliţie din oraş eu cel puţin n-am curaj să-mi car rucsacul cu Niki prin metrou seara, aşa că las ‘nocturnele’ pentru când sunt cu iubi. De data asta am primit şi maşina, deci aveam transportul asigurat.

Anul trecut al luat-o apostolic spre Gantry Plaza, de data asta am călărit herghelia de pe RAV-ul ‘special’ american, deci probabil dublu la toate specificaţiile motorului, că oricum benzina aici încă e la juma’ din preţul nostru.

Cea mai simplă rută era direct pe Queens Boulevard care are avantajul că 1. e larg bine de tot şi 2. dă direct în Manhattan. Deci poţi vedea clădirile mai de la distanţă.

Vedeţi în depărtare clădirile din Manhattan. Până acolo mai e destul de pedalat, dacă mă gândesc la plimbarea mea cu bicicleta din celălalt weekend.

Chiar mi-a plăcut cum se vede clădirea aceea plină de soare, aşa că am pozat în retrovizoare. Nu-i nicio clădire cunoscută, doar că era simpatic luminată.

Lăsăm la o parte clădirile anonime şi trecem la unele ceva mai răsărite. În dreapta avem blocul Citi, care e încă pe ‘malul’ ăsta, în mijloc, se vede ‘ţepuşa’ celebrei Empire State Building.

Asta e cumplit de mişcată, făcută exact când iubi conducea pe coclaurile respective. Dar, chiar dacă execuţia e amboulea, se văd frumos zgârie-norii, plus un camion micuţ, ca la americani.

Un alt drum total anost, dacă nu pui la socoteală faptul că se văd Empire State Building şi Chrysler (aia frumoasă din dreapta, preferata lui iubi).

Încă o poză din maşină, după care am luat-o la pas prin micuţa ‘plaza’. Din fericire nu s-a lăsat cu mult mers, că oricum nu mă ţinea genunchiul să fac treburi din astea complicate.

Porţile care dau şi numele zonei, încă nişte material bun de dus la fier vechi (la noi cel puţin) pe care nişte indivizi cu mai multă perspectivă le-au lăsat în loc, ca atracţie turistică.

Un orizont mai altfel, vezi insula Manhattan de la mijloc. Admiraţi Empire State (se vede doar vârful), Bank of America (treaba aia asimetrică şi cu ţepuşă lungă), imediat lângă ea Chrysler şi ONU, clădirea aia grasă, care acoperă un sfert de poză. Nu ştiu ce hram poartă alealalte, dar astea sunt printre cele mai celebre din zonă.

Queensboro Bridge pe care m-am fâţâit cu bicicleta şi reclama de la Pepsi Cola.

Vârful de la Chrysler.

Nişte felinare interesante şi câţiva pierde-vară ca noi prin zonă.

Am părăsit prima zonă de pozat şi am plecat spre dreapta, de unde se văd mai bine clădirile. După cum bănuiţi, florile astea miroseau de-ţi luau minţile.

Cerul era foarte dramatic, aşa că au ieşit nişte poze interesante. Drept îi că a doua zi a tran sfântul o ploaie, de ziceai că plecăm cu casa la vale. Nu mai insist, avem prinse în poză ESB şi ONU.

Încă un ‘skyline’.

Ăsta loc romantic … stai şi caşti ochii spre Manhattan ..

O mogâldeaţă din aia prin care să te uiţi. Dacă ai 25 de cenţi, dacă nu, e bun şi tele-obiectivul.

Semnul Pepsi-Cola, că tot nu suport eu băutura, mai de aproape.

Şi înainte de plecare încă o privire de ansamblu, după care vă trimit la toate pozele din album.

Veţi ierta calitatea pozelor, sunt făcute din mână sau cel mult sprijinită un pic de gard. Zic că se vede ce tre’ să se vadă 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

13 Comments

 1. Imi place la nebunie peiisajul din Manhatan…si avand in vedere ca-s facute din mana…sunt mai mult decat bune…imi place ca stii sa te aliniezi..si ai ceva idei de fotocompozitie!

 2. Ce poate fi mai fain decât să cutreieri America alături de persoana iubită!?
  Ține-ți-o tot așa!
  Și arătați-ne și nouă mai departe câte ceva din ce vedeți voi acolo! 🙂

 3. parca-s imagini din film, mai ales cea cu cele doua banci. ador pozele astea noaptea in care se reflecta si cladiri luminate…delicioase, multumesc! 🙂

 4. FOtografia de arhitectura…are compozitie prin ea insasi numai ca tre sa stii sa o scoti in evidenta si ..sa fi oarecum aliniat la ceva…dominant in imaginea ta…iar Dojo..pot spune ca se pricepe…nu imi dau seama cum era lumina dar ti-au iesit foarte bine….sau cel putin asa se vad la rezolutia asta!…asteptam altele…little Dojo!:)

 5. Lumina era cam cum se vede in poza de dupa varful lu’ Chrysler (aia cu EST si lampasele ce ‘duc’ la ea). Niki al meu tinde sa lumineze un pic, ceea ce sincer nu ma chiar deranjeaza. Oricum nu-mi permiteam sa merg pe diafragma mai inchisa si sa lungesc timpul de expunere, ca ieseau si mai miscate.

  Saru’mana de apreciere. Din partea unui ‘pozar’ profesionist pica bine 🙂

  • Pai…eu nu le vad miscate deloc…sau ma rog paote la rezoluti asta nu se vad..apropo azi testez prima oara 24mm f 1.4 L un prime de exceptie dupa review-uri!:)

 6. Multumiri ! Frumoase fotografii, mi-a placut mai ales cea cu locul romantic de privit in Manhattan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.