Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Timisoara Bloggers Meet I

.. ora 20. Vine adi dupa mine la “uzina”. Mergem pana acasa (trebuia sa las laptop-ul si niste materiale pentru un site) si apoi plecam in viteza mare spre Bunker-Bierhaus din Timisoara, locatia stabilita pentru meeting. Ajungem langa BEGA si parcam (este clar ca in Unirii nu prea sunt sanse, am preferat deci sa facem niste pasi pe jos) .. ne apucam apoi sa cautam Bierhaus-ul.

Nu prea merg prin birturi (genul asta de “pubs” cam asta inseamna pentru mine), asa ca habar n-aveam pe unde sa o luam. Exact cand eram deja usor pierdute, am gasit 2 pusti de 14 ani care, asa cum trebuie sa fie niste “maturi” ca ei, stiau clar unde este locatia.

Ajungem acolo, intr-un fum de tigara de sa-l tai cu cutitul (se pare ca la anu’ se va interzice fumatu’ pe acolo, asa ca de ce sa te obosesti sa investesti in aeroterme, lasa-i pe tampiti sa se afume. Da, sunt nefumatoare, deci doresc din cand in cand un iz de aer curat, daca se poate). Nu, nu se poate.

Ramanem ca doua flete in mijloc si de la masa de la etaj cineva ne face semn cu mana. Urcam si ajungem la masa, unde sunt niste tineri. Incepem prezentarile de gen “nume prenume”. Vazand ca nu prea da roade, incepem sa ne prezentam in stilul ASL PLS un pic modificat in URL PLS: “dojoblog.info”, “aadryanaa.info” si asa incep seriile de “aha” si “ma bucur sa te cunosc”. Asta este, pe internet incetam sa fim Ramona si Adriana si devenim dojo si aadryanaa.

Ne asezam la povesti. Se spun bancuri. Unele sunt cunoscute, dar radem pentru ca sunt spuse bine, altele sunt noi si ne surprind placut. Discutam de tot felul de chestii mai mult sau mai putin legate de blogging, incep cu “dece-ul” discutii de ale noastre tehnice (moment in care unii prezenti isi pierd interesul, nu toti sunt maniaci ca noi), se discuta pe “bisericute” (e o masa lunga totusi si galagie), se schimba asezarea pe scaune, pentru ca fiecare sa poata discuta si cu grupul mai departat.

Ne regasim: oameni care impartasim aceeasi pasiune, unii mai putin cunoscuti, care cascam ochii la cei “celebri” deja, este o atmosfera relaxata si “desteapta”. Chiar este minunat sa gasesti oameni cu care chiar ai ce discuta. Societatea deja ne vede ca pe niste “outcasts” cu blogurile noastre, este bine sa stai fata in fata cu altii care sufera de acelasi “sindrom”.

Este un fum innecacios, dar rezistam eroic.

Pana la urma insa, incet-incet .. se pleaca .. am pornit si noi spre casa, incantate sincer de faptul ca a fost o seara aproape reusita.

Exact cand ne extaziam mai mult, la barul de jos, unde ne-am dus noi doua sa platim comanda noastra, ne ia o pipita “cine a facut rezervarea? Nu stiti ca trebuia sa consumati de 3 milioane? Si ati consumat numai de 1 milion jumate? Daca va punem sa platiti 3 milioane?” Ma uit ca vita la ea. Sunt obosita si nu prea prind firul. O intreb cat am eu de platit, ii dau banii si un bacsis de 5 lei (nu il merita, dar asta este). Plateste si Adi. Ii raspund asa in 2 peri ca nu stiu cine a facut rezervarea, stiu despre locatie de pe un blog. Faza la care Joiana arunca o privire ca la poarta noua .. de unde naiba sa stie ea despre asta …

Eu personal am consumat 2 portii de ciocolata calda (nasoala) si 1 Fanta de lamaie. Chestie care ma duce clar la faza “buda”. Si ajung la “bunker”. Intuneric si FRIG in buda. NU exista sapun, NU exista apa calda. Este FRIG, asa, ca afara.

A doua faza de genul se intampla la buda din “Bierhaus” (adica de sus, zona populata). Observam si aici un frig ingrozitor si lipsa apei calde. Am si eu o intrebare: CINE ii lasa pe astia sa tina un birt fara 2 chestii elementare: apa calda la buda si o temperatura peste 1 grad?

Concluzia serii: MAI VREM INTALNIRI .. mi-a placut enorm.

A doua concluzie: NU MAI CALC in Bierhaus, decat dupa ce rezolva 4 chestii esentiale:

  • angajeaza ospatarite de bun simt sau informeaza in timp pe cei de la masa ca trebuie sa cheltuie 3 mil. in total pentru bauturi
  • incalzesc la baie
  • rezolva problema cu apa calda la baie
  • pun sistem de ventilatie, pentru ca este un fum mai mult decat nesanatos.

Voi edita in urmatoarele ore mesajul pentru lista celor prezenti, pe care ma bucur ca i-am intalnit:

  • Dan
  • Tomata cu Scufita
  • Ama
  • Aadryanaa
  • curcubitator
  • Silviu Vert
  • Razvan Patrascoiu
  • Cristian
  • The Doodz

Vin si celelalte links, imediat ce ma trezesc 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

7 Comments

  1. Ma bucur ca ti-a placut … Din Tm nu te stiu decat pe tine, AsciiCoder care de fapt e din Tg-jiu si unu de’l am in blogroll , Baghy parca! In rest nu stiu ! (desigur mai exista un “dece” care ziceam co sa’l intreb de sanatate cand ne intalnim ;), va veni ea si ziua aia! (sunt convins ca vrea sa ma cunoasca pe mine si mihella sa se convinga cati bani facem noi din adsense) !!! Atat de multi incat ma gandeam sa incep sa fac si donatii.. 😀

    Numai bine!

  2. Ama: am promis doar ca o sa ma implic activ in organizarea urmatoarei intalniri – o sa fie bine, acum nu am avut timp. :p

    PS: ce-mi place mie amicul byrev, cauta el motiv de cearta pe unde apuca, dar uite ca-s al dracu’ – nu vreau sa-i dau :))

  3. A fost fain intr-adevar. Si asa cum zici tu, altii (printre care si “iubitul” meu var) se uitau la noi ca mîţu in calendar – nu pot sa las sa treaca nevazute diacriticele mele =)), ca tot vorbiram de ele aseara. E foarte bine sa te simti in largul tau printre oameni care impartasesc aceeasi pasiune si vorbesc aceeasi limba. Sper si eu sa ne intalnim intr-o locatie mai neafumata data viitoare, chiar daca si eu am mai fumat vro’ doua-trei tigari. 😀

  4. Mda… count on me too next time! 😉

    ‘societatea ne vede niste outcasts’ 😛 – true, true. Intra si pe linkul meu si citeste macar citatul de sub titlu. Aceea era iubita mea :))

    Iar despre buda din Bunker… de acolo am venit acum si mi-au auzit azi de vreo 3 ori urechile ‘AAAUUUU ce rece ii!!!’ 😛

  5. Din pacate si eu ma lovesc de problema banilor pe consumatie cand organizez Schimb de Carti. Toti cer, ba multi vor si in avans. E o mare porcarie!
    De aia organizez unde cunosc patronii si nu am asemenea probleme.

    Poate cutimpul vom gasi locurile si oamenii care sa sprijine astfel de intalniri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.