Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tot cu fumatori ..

Cetin scrie despre cum se rezolvă în România problema spaţiilor pentru fumători. Pe la alţii ..

Din 23 mai nu se mai fumează în Central Park. Nici în alte parcuri din New York. Lui Bloomberg i se rupe, să zic aşa, de fumători. Campanii dure împotriva fumatului, 12 dolari pachetul de ţigarete şi pas cu pas faci ordine în urbe. Trebuie să recunosc că am dat de sensibil mai puţini fumători de când sunt în ObamaLand decât prin ţară.

Asta în timp ce la noi legile restrictive se “relaxează”, că-i naşte căţeaua lui X-ulescu din Senat, dacă nu are loc de pufăit.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

27 Comments

  1. Chiar nu inteleg cu ce ii afecta pe nefumatori daca cineva isi aprinde o tigara in parc? Campanie, campanie, dar sa fie cu cap.

    • ideea campaniei e sa te faca sa te lasi de fumat … nu ca il deranjeaza pe ics ca se fumeaza langa el … ideea e ca in parc sunt plozi, plozi care vad ca oamenii mari fumeaza, care o sa vrea si ei sa fumeze … asta e ideea. Si BTW eu am fost fumator 15 ani,m-am lasat acum, din octobrie … asa ca stiu cum e de ambele parti 😉

  2. E o decizie cam absurda. In spatii inchise e ok. Cu toate astea, in Londra, asteptand cu un amic autobuzul, aruncand mucul de tigara inainte sa urcam, am fost trasi de maneca de politisti. Amicul meu a primit o amenda de 80 de lire pentru ca a aruncat mucul pe asfalt.
    Indicat ar fi sa existe campanii impotriva mucurilor de tigara aruncate pe asfalt, iarba sau orice alt loc.

  3. Fumatul nu-l poţi opri şi mai ales n-ai motive să-l opreşti. Dăunează sănătăţii? Păi atunci adună-ţi ce cojones de politician ai şi bagă lege astfel încât să opreşti de la comercializare ţigările ce conţin peste o anumită limită gudron sau alte căcaturi. Tutunul în sine nu-i mai dăunător decât tutunul din pipă, for crying out loud.

    Dacă se poate impune un standard minim la maşini (astfel încât mizerii precum Tata Nano din India să nu ajungă în Europa) atunci se poate impune şi un standard minim la ţigări. Doişpe dolari pachetul de ţigarete? Din care probabil o sumă imensă intră în buzunarele statului, da? Ia să facem invers, ridicăm calitatea, creşte producătorul preţul, statul taie din suprataxe pentru că acum ţigările nu mai trebuie descurajate în halul ăsta. Da’ asta ar însemna să-şi taie statul singur felia …

  4. cel care este fumator ACUM injura “prigoana” asta impotriva tigarilor. Pe termen lung insa rezultatele sunt excelente. Nu te mai apuci de fumat daca nu poti pufai la o bere in baruri si trebuie sa degeri afara, in fata barului. Unde in schimb nu poti lua berea cu tine ca deh, nu poti bea pe strada. Si daca nici in parc nu ai voie sa fumezi … usor usor fie te lasi, fie pustanii mai tineri nu se mai apuca de asta. Si este si o inversare a trendului: nu mai este COOL sa fumezi …

    • Asa-i. Mai vezi prin Manhattan pe unul-altul pe strada, ca niste caini vagabonzi ca fumeaza. Jos in fata cladirii sau pe cine stie ce terasa amarata. Se simt marginalizati, normal, si este tot mai “uncool” sa faci asta. Plus ca, asa cum spui, bautura nu ti-o poti lua pe strada, deci doar iti faci “nevoile” si revii in local. Ideea cu bataie lunga este sa-i descurajezi pas cu pas sa mai fumeze. Oricum mi se pare idiot sa dai sute de dolari pe luna pe o prostie, dar poate gresesc eu.

      In ceea ce priveste NEfumatorii, nu vad de ce eu, care nu fumez si nu am facut niciodata tampenia asta, trebuie sa miros ca o scrumiera de fiecare data cand ies in oras sau sa ma trezesc mereu ca-mi pufaie careva in nas. Ma gandesc ca teoretic as avea dreptul la aer aprox. curat, asa cum considera fumatorul ca are dreptul sa mi-l imputa 😀

  5. este foarte tare cum fac astia si punctez aici ca am mai gasit un motiv pentru care sa iti fac o vizita intr-o zi

    dar probabil situatia e aceeasi: lucrurile se intampla su nu pentru ca cineva CARE POATE a hotarat ca asa se face.

    • Pai vizita imi faci eventual in Timisoara. ca nu suntem decat placati in vacanta peste ocean. e drept ca-i juma’ de an de vacanta, dar tot aia

  6. Oare lobby-ul făcut de companiile producătoare de tutun nu mai funcționează sau sunt cu punga goală?

  7. Uffff, eu numa’ ce m-am lasat de fumat acu’ vreo doua luni si ceva. E un subiect sensibil, dar cred ca si unii (nefumatorii) si altii (fumatorii) au dreptate. Nu cred insa in statisticile alarmante lansate catre populatie. Chiar ieri dadeau la tv ca, in Romania, la fiecare 15 minute, un om moare de cancer la plamani. Hai, nene, lasa-ne, in ritmul asta se curata toti romanii in vreo 4-5 luni de-acum incolo, plus ca toti vor muri de oftica! N-ash prea crede!

    • Ar fi vreo 50 si ceva de mii pe an. Poate nu e chiar atat de exegerat .. cine stie …

      Io ca nefumator convins iti spun sincer ca nu m-am gandit niciodata la faza cu cancerul, dar ma apuca zbatzul cand vad cat costa un asemenea “hobby”. Io chiar nu as arunca bani pe asa ceva. Cheltui bani amboulea, dar macar imi cumpar vreo bulectrica misto, o haina ceva sau mananc o chestie.

  8. Mi se pare o miscare exagerata, nici macar interdictia completa a unor vicii nu a dus la eradicarea lor. Prohibitia da un exemplu bun. Unii vor sa legalizeze fumatul de canabis, altii sa-l interzica pe cel de tutun.

  9. Eu o aştept totuşi o lege care să interzică fumatul în staţiile mijloacelor de transport. Pur şi simplu-i nesimţire ca să stai cu ţigara în gură şi să suflii fumul în 20 de oameni.

    Dar dacă un nesimţit de senator nu are unde să fumeze, cum să nu aducă amendamente unei legi corecte? Dar-ar cancerul în el că rău nu mi-ar părea.

  10. faptul ca americanii sunt dobitoci nu era o noutate.

    Maine poimaine mai inventeaza o noua mafie: aia a tigarilor. Daca tot au reusit cu alcoolul, coca, maria

  11. Cel mai neplacut lucru intr-o sala cu 30 de suflete e sa vina cineva sa-ti duhneasca a tutun. Ma enerveaza la culme.

    Libertatea de a fuma implica si bunul-simt de a nu-l obliga pe cel de langa tine sa suporte mirosul si fumul. Si mie imi place sa mananc usturoi, dar o fac atunci cand nu merg la serviciu si suport doar eu consecintele pacatului. Si ma spal. Si mananc fructe, lamaie, oricum, am grija sa nu put.

    Cat priveste legile nostre si mai ales aplicarea lor…chiar ar fi un comentariu inutil.

  12. Da’ şoferii care put a motorină după ce alimentează n-au nimic? Cei care pleacă transpiraţi de acasă? Praful care-l inhalaţi pentru că locuiţi în oraşe nu contează? Tonele de fum de eşapament pe care-l inhalaţi vrând-nevrând şi dacă mergeţi pe jos? Scad emisiile, creşte numărul de maşini, per total tot fum înghite tot orăşeanul.

    Da’ alea nu contează, că doar n-o să interzicem cumva maşinile şi n-o să încurajăm cumva transportul ecologic. Fumătorii-s de vină, futu-i în .. aripă. Apropo, nici măcar nu mi-s fumător, da’ mă seacă la corazon când văd atâta ipocrizie în jur. Tot ipocrizie ca şi figura aia cu interzicerea alcoolului în public.

  13. O politica de descurajare inteligenta si am toata admiratia pentru vestici din aceasta perspectiva. Cine vrea sa bea si sa fumeye, sa bea la el acasa ori la altul acasa, nu in vazul si in nasul concetatenilor. Astea sunt niste obiceiuri urate si nesanatoase, niste vicii, de ce sa se desfasoare in public? Foarte bine fac americanii si cei din vestul Europei. Ii invidiem, dar nu suntem capabili sa urmam exemplele bune. Alea rele, da !

  14. fumatul e o afacere, iar statul are partea lui de cascaval prin accize

    fiti siguri ca fumatul va deveni interzis doar atunci cand nu va mai fi profitabil pt stat

  15. btw,am o intrebare pentru domnii si doamnele oripilate de fumatorii astia groaznici si detestabili:
    stiati ca din aia 12 dolari, vreo 8 merg la bugetul local? inmultiti asta cu nr de fumatori(1 milion sa spunem in NY) si cu 365 de zile pe an si vedeti cat va iese.

    cu alte cuvinte din banii respectivi se paveaza strada pe care stati, se planteaza pomii pe care ii admirati, se finanteaza politia locala etc etc. Va las pe dumneavoastra sa decideti cat fariseism e in atitudinea asta acuzatoare.

  16. Cam dura campania asta.E in aer liber , adica ce daca esti nefumator sigur nu o sa fii deranjat de unul care fumeaza atata timp cat te aflii in parc !!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.