Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

UPC se tine de leapsa

Primesc de la 2creative leapsa cu nu’s ce cadou, al mai misto de pe lumea asta … leapsa pusa la cale de UPC.

Mda, aia care si-au impartit Timisoara acum cativa ani cu aialalta retea de ratati, de esti fortat sa stai la ei, desi ti-ar placea la ceilalti. Aia de au preturi uriase si iti cer bani in plus pentru orice program de bun simt (HBO, sau cele specializate de pe Discovery), ca in rest ai toate gunoaiele ordinare, aia de raspund mirati ca vitele la poarta noua cand urlu a mia oara ca siturile mele NU se vad pe unele IP-uri (pentru ca domnii interzic IP-uri dupa cum le suna lor ceasul biologic) etc.

Pe faza cu IP-urile sunt pissed off serios. Stau la sotu’ acasa pe laptop (cu IP-ul meu) si bloguiesc de zor, daca intru pe comp-ul lui (alt IP, tot UPC) in acelasi moment imi spune ca nu gaseste situl. Cum mama lu’ netul lor sa nu il gaseasca? Situl e activ, EU SUNT PE EL si la el nu se vede. La fel s-a intamplat si cu alte situri si nu doar de la el, si de la alte locatii …

Platesc cat lumea asta intreaga pentru un trafic de mare prostie (RDS-ul are niste viteze de download infernale, in timp ce eu stau la 40 de kilo, daca nu am restrictii) si numai nervi.

Cred ca ma mut la RDS.

In loc sa se tina de leapsa, sa isi instruiasca oamenii si sa inceapa sa ii respecte pe cretinii care inca platesc mult pentru un serviciu de maxim rahat.

Cel mai frumos cadou? Poate un router sa trec si eu la RDS (ca am deja un utilizator in casa)

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

16 Comments

  1. Mult timp am crezut ca RDS e o firma varza la net. Dar acum am inceput sa imi schimb in totalitate parerea. RDS se pricepe la ce se pricepe. Sunt viteze mici de download pe cablelink? Intradevar sunt…dar nu iti pica netul saptamanal sau lunar. Se intampla uneori sa iti pice. Vrei viteze mai mari de download? Incearca fiberlink…aceleasi preturi, viteza de download mai mare. Si nu in ultimul rand, au o asistenta tehnica tare. Vorbeste frumos, nu se enerveaza, te ajuta cu tot ce poate, etc… Iti recomand RDS-ul!

  2. am scris si eu despre asta aici: https://byrev.net/2006-11/upc-internet-de-kkt-la-patrat/
    acum 1 an pe cand eu eram la Timisoara.
    Motivul pentru care nu merg siteurile in alta parte este DNS-ul. Da, au niste DNS-uri de kacat peste tot. Pune un DNS de la RDS sa vezi ca merge 😉

    O alta solutie pentru tine , simpla, este sa’ti alsvezi manual DNS-urile intr-un stick si le iei cu tine 😉 ca sa le folosesti in C:WINDOWSsystem32driversetchosts
    Numai bine!

  3. 🙂 Gresesti Ramona! UPC e cu cateva clase peste UPC! Tu daca ai STANDARD poate e normal sa ai probleme. EU nu am nici o treaba in 3 ani a picat de 2 ori. UPC imi trimite si SMS ca urmeaza sa imi platesc factura. Cand am cerut instalarea netului am plecat cu cel de la UPC cu masina firmei la mine acasa si am bagat net! Fac download cu 500kb/s! Platesc 1160.000 + TV dar merita! Deci nu stiu ce probleme ai tu… probabil zona e vina. In ce zona stai? RDS… tu stii ca RDS`ul iti da limita la download? 🙂 In fine…

  4. Nu stiu cum e UPC-ul, dar unde stau eu RDS-ul a marit viteza de la 256 Kbps la 1 Mbps in 2 saptamani, si le “pica” mai rar reteaua, fiindca am un coleg aproape de mine care e pe RDS, eu fiind pe Clicknet 😀
    Am ales aceasta optiune deoarece RTC aveau o oferta mai buna decat cea de la RDS, dar acum a ajuns ca RDS-ul sa o intreaca.

  5. Pai hai sa vedem ..

    Platesc 800-900 de mii pe luna: TV si net si descarc cu max 300kb/sec. (cand nu am restrictii of course). In rest… 50-70 Kb/s e mult

    RDS (am zis ca am un utilizator in casa) .. 250 de mii/luna (net plus telefon) .. descarcare frecventa la 3Mb/sec.

    Se foloseste RDS de juma de an deja la mine in casa pe celalalt comp si cred ca au fost 2 downtimes. Cam ca si la UPC.

    Diferenta de pret si de calitate este insa in favoarea RDS la orice ora ..

    Si daca renunt la net-ul UPC, am RDS oricum .. tre’ sa fac o incercare macar de cateva zile (numa’ sa iau router, ca doar n-om plati in aceeasi familie 2 abonamente rds)

  6. Tipic firmelor care au auzit si ele de monopol. UPC (fost astral) a fost o firma buna la un moment dat. A crapat din pacate. Din cate imi aduc eu aminte acum ani buni si-au impartit zonele (a se citi judetele) in care puteau activa. Exemplu. Aici in Tg-Jiu, nu era decat o singura linie astral al unui tip care se gandise sa-si faca retea de cablu + internet. A facut-o chiar inainte sa apara RDS (haha!). Nu-i bai, tipul folosea astral (UPC), vitezele erau destul de slabute. La upload. La download (extern) faceam cu cel putin 3-4 MB/s. Misto nu ? Ok, faceam upload cu 1-2 kb/s dar download mergea tzeava. Guess what. RDS a cumparat firma. Astral a plecat. Nasol. Nici astral nici rds nu sunt mai breze. So, solutia ? Get a satlink 🙂

  7. Pai daca iti merge normal cu 50-70 KBps, nu se merita UPC,iar din ce stiu eu, la RDS viteza de download e foarte apropiata de cea care ti-o zic ei (de ex la 1 Mbps viteza max de download e de 128 KBps, insa norma e pe la 120).

  8. byrev are dreptate. DNSurile sunt vinovate, asa ca ai putea sa pui la tcp/ip settings urmatoarele:
    primary dns: 193.231.236.17
    secondary dns: 193.231.236.10
    ambele sunt dns-uri rds pe care le folosesc de ceva ani buni, desi intre timp mi-am schimbat providerul de net. La RDS e tare chestia cu fiberlink, mai mult nu stiu. UPC nu inteleg de ce au de atata timp atatea probleme si preturi asa mari. O retea de cartier buna nu ai prin zona? Am auzit ca e si Ilink in Timisoara, eu de la ei am net. Momentan nu sunt prea tari, era mult mai bine inainte sa cumpere reteaua la care eram abonat dar o consider cea mai buna varianta.

  9. 🙂 Nu stiu Dojo da tu cu RDS-ul ai 1 Mb sau cat zici pe rospot (dc hub)… fa un printscreen ca nu te cred

  10. nici rds-ul nu e mai breaz. intradevar, cand merge merge foarte bine, viteze la download in RDS ajung la 3mbps si pe extern la 256-300..depinde
    ideea e ca la rds tre sa te rogi sa nu iti pice netu, ca echipa tehnica e de toata jena si ti se rezolva problemele la pastile cailor.
    eu am avut probleme cu ei sa-mi pun si-n cap
    and to top it all, nu am mai primti factura de vreo 4 luni…deci nah…ce-i drept nici nu m-am dus sa platesc :))

  11. 🙂 Eu am UPC. Am 3 Mb constant (170+KBps). La upload am aia 384kbps (40KB+) tot constant. Nu am probleme cu DNS ai alte cele. Se tin de abonament.

    Ce nu mi-a placut mie: luna trecuta (Noiembrie) au avut un uptime (masurat de mine) de 97.2%.

    E drept, mai au si ei unele probleme, da’ macar nu te iau cu 13-14 ca RDS-ul. Adica, ma rog, te iau si ei, da’ nu te prinzi! :)):)):)) Oricum, UPC au un staff mai “customer oriented” decat RDS. RDS iti taie craca, zicand: “Aveti virusi!” :)):)):)) Un prieten din Deva s-a dus pana le ei la sediu, cu calculatoru’, sa-l scaneze aia de virusi! :)):)):)) Evident, nada! :)):)):))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.