Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Vitele de la banca

Ei, da .. am venit de la banca si am idei de un new topic pe minunatul meu blog. In acest articol vom discuta despre vitele pe care trebuie sa le suportam la banca.

Nu, nu ma refer la cei care lucreaza la banci. Nu stiu cum este pentru altii, dar eu am intalnit numai lucratori zambitori si de bun simt. Se pare ca unele banci cel putin sunt stricte in ceea ce priveste client relations si cei care ne servesc o fac cu destul profesionalism.

Este vorba despre cei care folosesc banca, chiar si pentru servicii care, in opinia mea, nu prea au legatura cu banca. Vitele care se inghesuie in tine la ghiseu, de nu poti sa respiri, care dau ochii peste cap ca serviciile de care ai nevoie consuma ceva timp si au grija sa ti-o dea pe la nas.

In ultimele luni am inceput sa stau mai mult prin banci. Am de rezolvat tot felul de probleme legate de firma si de contul ei, plus conturi personale si tot felul de plati de facut la banca. Ceea ce ma termina psihic sunt insa comentariile si comportamentul vitelor despre care vorbesc.

1. vitele in cauza folosesc banca pentru orice. Nu conteaza ca se poate plati gazul la 200 m mai incolo, ca telefonul si celelalte utilitati se pot achita si in alte locatii. Vitele noastre sunt prea comode. Vin la banca sa plateasca tot felul de chestii si problema cea mare este ca se comporta .. ca vitele.

Nu am neaparat treaba cu faptul ca folosesc banca pentru tot felul de chestii unrelated, desi asta ma face pe mine sa pierd timpul. Si nu pot face transfer intre conturi si alte chestiuni de la Vodafone de pilda, asa ca trebuie sa astept dupa fundul lor. Nu m-as irita atat de mult daca vitele in cauza nu ar face scandal pentru ca le “consum” timp pentru incasarea unui cec sau pentru un extras de cont.

Pe ei nu ii intereseaza ca eu chiar folosesc banca pentru ce era ea destinata. Conteaza ca indraznesc sa tin ghiseul ocupat 3-5 minute pentru problemele mele. Si vocifereaza.

2. vitele in cauza nu au niciodata buletinul la ele. Nici eu nu sunt fan de carat ID-ul dupa mine, dar stiu ca la banca de obicei cam trebuie sa il ai. Vitele vocifereaza: “De ce nu pot plati gazu’ fara buletin”, desi amarata de la casierie are buzele crapate de zecile de mii de ori de cate a spus ca “ASA TREBUIE”. Vitele nu inteleg ca exista obligatii si reguli. Ele sunt suparate ca nu li se da ceva in conditiile hotarate de el.

3. vitele iti iau aerul si se baga inaintea ta la coada.

Ma gandeam ca dupa atatia ani de stat la cozi am invatat macar cum merge treaba. Adica e un dobitoc inaintea ta, tu dupa, dupa tine altu etc. Ordinea se pastreaza si orice nou individ se va adauga dupa fundul ultimului in coada.

Vitele noastre se aseaza langa, formand astfel inca o coada paralela cu cea “oficiala” si avand tupeul sa se strecoare inaintea celor ce au fost mai devreme in locatie.

4. vitele nu stiu ce inseamna CONFIDENTIALITATE.

In marile banci exista o linie draguta la 1 m de ghiseu pe care scrie (pentru ca vitele sa inteleaga) ca sunt rugate sa nu stea in gatul celui de la ghiseu, pentru a proteja ideea de confidentialitate.

La bancile mai mici vitele nu se mai impiedica de linii de demarcatie si nu au suficient creier incat sa si le imagineze. Asa ca stau langa tine, la ghiseu, uitandu-se curios la actele tale si sperand sa inteleaga cat mai multe dintre operatiunile pe care le discuti cu don’soara de la casierie. Din cand in cand, aceasta, scarbita de situatia care se repeta obsedant (vitele au memorie scurta), mai spune ca ii roaga sa se retraga la un metru departare, ca doar nu suntem in staul.

Vitele in cauza iti fac sederea la banca neplacuta. Se plang cu gura mare ca nu sunt respectate, ca asteapta atat de mult, se baga in sufletul tau, iti incalca spatiul “personal” si te fac sa iti fie scarba de tot neamul asta de vite.

Azi am intalnit iarasi cateva specimene. Si le voi tot intalni. Sa speram ca in timp, unele vite vor evolua in oameni. Mai este insa mult nutret de rumegat.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

3 Comments

  1. Bine zis “vitele”. Acum, ca fapt divers, probabil o sa te amuze cautarile google urmatoarele zile 😀

  2. :)) Articolul tău îmi aminteşte de unul de-al meu în legătură cu fetele proaspăt ieşite din facultăţi, ce lucrează la bănci şi când le întrebi ceva fac ”leapşa” cu întrebarea aia. De la ghişeul 1 la 2, de la 2 la 3 şi tot aşa până găseşte cea de la 1 răspunsul 😀
    Înarmează-te cu răbdare de acum, dar la fazele cu ”se bagă în faţă” să nu cedezi, pofteşte-l în spate…

  3. Aoleu… ce ti-e si cu birocratia asta .. tz tz …

    Intr-adevar, cand am fost cu tine, ramo, sa imi fac si eu un cont de euro (gol ca deh..) o vita incaltata a venit tiptil langa noi si mai ca nu am facut pe mine cand am auzit muu-ul din spatele meu: “domnisoara are un contract.”
    Sa ma ierte sfantul daca nu mi-a venit sa o pocnesc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.