Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Viteza UPC – 15 kilo download

Ca UPC îşi bat joc de clienţi, este deja ceva cunoscut. Am înţeles că se erijează în marii protectori ai drepturilor de autor, limitând în draci traficul pe torrente, dar nici să scot AVG free nu pot la o viteză decentă. Ultima dată când am verificat, cel puţin teoretic, abonamentul destul de “gras” ca preţ oferea un download de cel puţin 1 mega pe secundă (nu mergem mai departe pe cifrele fantasmagorice pe care le vehiculează în promisiunile lor de 2 bani din campaniile publicitare.

Concluzia: luăm un router wireless şi testăm câteva zile cum merge RDS-ul (că tot am un utilizator de aşa ceva în casă). El descarcă orice la peste 4 mega pe secundă, numai eu sunt idioată să plătesc UPC pentru trafic de dial-up.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

27 Comments

  1. :)) asta e pedeapsa ca ai intrat si folosit ce ai gasit pe torrente. Si cei de la upc se gandesc sa ne arate ca nu e frumos… Mie mi se intampla lunar. Am devenit imuna.
    Vezi ca RDS-ul e bun pana pica. Iar de servicii clienti nu prea au auzit.

  2. Bre, deci Grey’s Anatomy imi vine cu 70-80 de kilo pe uTorrent si rahatul asta de anti-virus vine cu “spike” de 18? De rasul rasului.

    Tata-miu e pe RDS si jura ca e misto. Si am probat pe compul lui si m-am socat de cat de repede merge.La faza cu relatii clienti nici upc-ul nu e stralucit. Toti imi explicau ca, daca aveam downtime, e de la comp, de la anti-virus etc. Pana ma prindea asa o sfanta manie si le explicam ca am aceeasi configuratie de 2 ani deja si ca acum 2 minute mergea al dreac de bine. Asa ca sa mai sape 😀

  3. I <3 Airbites. ^^
    Abonament de 10RON/luna = 1.25Mbps, merge la minim dublu (cu Papua – Noua Guinee, mai repede dacă e mai aproape). Fără programele idioate stil Czone sau TTL restrictiv, fără porturi blocate, fără shaping (AFAIK), în 4 luni am avut (pesimist) 3 ore downtime (şi la mine merge râşniţa cam 24/7, deci văd când pică). De suport nu pot zice mare lucru că nu am avut nevoie, dar par foarte OK.
    Downside: am aşteptat o săptămână să vină la instalare, deşi stau la 100m de connect center. Şi initial mi-au mufat aiurea cablul, dar s-au prins imediat. 🙂
    Nu, n-am nici o legatură cu Airbites. În afară de un cablu UTP, desigur.

  4. Am avut RDS din Octombrie 2004. Pana in Octombrie 2007, nu a “cazut” decat de 2 ori. O data din cauza unei furtuni – se stricasera niste echipamente – si n-am avut net 3 zile. A 2-a oara nu stiu care au fost cauzele, dar s-a rezolvat in 15 minute. In rest, download cu viteza maxima.

  5. acu ma bag si io ca musca-n lapte, dar… am rds si is multumita de el. Mai are bubele lui, cateodata merge mai greu insa tind sa dau putin vina pe zona unde stau :D. Si is multumita si de serviciul clienti. Multi se plang de acest serviciu de la ei insa eu chiar am avut parte de vreo 3 ori de interventii foarte rapide si ok realizate 🙂
    Cu UPC (ca d’ala am avut inainte) ma plangeam si eu de viteza… “mare” de download 😀 De aia am si renuntat, plus ca erau destul de scumpi :

  6. UPC limitează traficul P2P, e un lucru ştiut de multă vreme, chiar dacă ei, oficial, nu recunosc. Dacă tragi torente, încearcă Deluge ca şi client, frate-meu (care are UPC) raportează viteze oarecum normale cu el.

    Eu, însă, aş alege RDS. Eu RDS folosesc de vreo doi ani şi n-am avut niciodată nicio problemă. Dar poate sunt un caz special, că văd că încă mai există oameni care se plâng.

  7. Si eu ma plang ca trag cu 400 de kb …
    Daca stam sa ne gandim acum vreo 5 ani eram fericit ca prindeam 40 de kb maxim 😀

  8. In Timisoara am si eu UPC si merge ca naiba de greu, dar acasa la sat am Romtelecom de 6 mega si merge foarte bine.

  9. la mine RDS (rulz) + solutie backup: modem 3G de la Voda’.
    supcesuri cu routeru’! Daca te legi la rds-ul din casa iti garantez ca de abia o sa se vada diferenta.

  10. Marea mea greseala a fost sa renunt la reteaua de cartier pentru UPC, acum mi-as dori sa nu fi facut asta niciodata. Sunt foarte dezamagit de ei, in oferta au spus ceva de genul, 5-6 mb/s download, mai mult tipa care mi-a facut contractul m-a asigurat ca o sa descarci decent, daca maxim 100 kb/s in zilele bune e decent la un abonament de 70 ron atunci e o problema. Da, am abonament din ala 3 in 1, televizor, telefon si net, il facusem mai mult pentru net, dar m-am fraierit urat de tot.

    Eu, marti dimineata, cand imi apar serialele mele pe torrente, le descarc rapid cu 500 kb/s pentru ca au 300 de mega, dar remarc, numai dimineata prind 500-600, in rest nu trece de 100 kb nici sa-l impusti.

    SI cand ma gandesc ca prietenii mei care au ramas in retea scot cu 5-6 mb/s de pe torente. Off, din greseli invata omu’

  11. Eu am net la upc si pe torrent iau cu, in jur de 400kbps, iar in cazul tau cum ai poza la acest post am prins si 1 mega la download: 3 fisiere odata, cam cate 300kbps 2 fisiere si 1fisier 400kbps..eu sunt multumit cu toate ca era mai bine inainte cand aveam la click

  12. Sincer nu are rost sa depuneti plangere la OPC. Aici in Cluj am pe cineva la firma si mi-a aratat o camera plina de dosare cu reclamatii impotriva UPC si nimeni nu face nimic. Eu sunt abonat la ei de 3 ani iar in ultimul an numai probleme am avut cu ei. Imi schimbasem abonamentul pe large iar ei s-au simtit sa-l “infaptuiasca” numai dupa o juma de an, eu intre timp platind abonamentul large. I-am amenintat cu OPC dar m-au servit cu indiferenta, insa daca am schimbat foaia si i-am luat pe sus cu tribunalul s-au cam schimbat la fata. Acum ma lovesc si eu de tampenia asta cu limitarea traficului de torente. Fara sens. De data asta chiar voi actiona in tribunal.

  13. am netul de la upc de 10 mega adica la inceput trageam cu 1 mb
    si bagam cu 120 kb acuma trag cun exacat 260 kb cu mici varati scade la 80 kb/sec si 100 tine mult din zii mai ales ca inainte se limita la o viteza de 600 kb pe sec da am facut cv scandal cu aia de la caserie si fffffutu.ta mio stricat si mai tare netul cred da azi cred ca merg cu modemul sa vad “nu mai am prins un 1.1mb pe sec de 1 saptamana probabil in nooapte tarziu as fi pins

    fie sper ca se va rezolva ma gandesc sa iii dau la aia de la caserie bani sa imi faca netul sper sa tina de tine va anunt ma gasiti la id de mess “ovidiubossu2008”

  14. UPC iasi a renuntat la limitari incepand de ieri, 11 iunie 2009. Sper sa tina minunea, pentru ca in august, cand imi expira contractul cu UPC, vroiam sa ma mut la RDS. Acum merge incredibil. 1,1-1,3 MB/s seara si 1,3-1,6 MB/s noaptea. Torrentele nu mai au nicio frana.

  15. ce pot sa zic.. de o vreme upc merge ca naiba ..am abonament large si mai mult de 300 kb nu trage de pe torrent orice as incerca…am sunat si la ei si degeaba …cred ca ma mut pe rds merge mult mai bine…chiar foarte bine

  16. Am o mare rugaminte catre dl Mihai Ungureanu:
    vreau si eu sa ma conectez la UPC (se poate sa fiu nevoit…nu stiu daca RDS-ul este disponibil in zona mea din Iasi); as dori sa comunicam ca sa aflu mai multe despre traficul de la UPC. adresa mea de mail: crockus@gmail.com
    Multumesc si scuze.

  17. Nu vorbesti aici cu dl Mihai Ungureanu. Aici poti vorbi cu Ramona(dojo) si comentatorii:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.