Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Vrei sa castigi un premiu? Trimite un SMS!

Azi in timp ce veneam cu taxi-ul catre job mi-a venit ideea de subiect de blog, ca tot ma streseaza atat de mult chestia asta. Acum cateva minute mi-am luat un croissant cu ciocolata, care culmea promoveaza un concurs de genul asta .. este clar .. trebuie sa scriu despre asta.

Imi amintesc acum cativa ani incepusera sa apara tot felul de concursulete. Nu comentez faptul ca ma indoiesc de corectitudinea multora (ca doar traim in Romania si organizatorii au si ei rude si prieteni). M-a “socat” de pilda faptul ca, desi se fac campanii TV serioase pentru ele, foarte putine prezinta la final castigatorii. Hai ma’ ca nu e asa o problema; inlocuiesti ultimele 10 spot-uri de pilda din campanie si arati prostimii ca s-a castigat totusi ceva “pe bune”.

Conditiile erau destul de OK: cumparai 3-10 produse din campania in cauza si trimiteai taloanele la OP-ul nu stiu care din Capitala. Nu conteaza ca, dupa cum precizam, in unele cazuri nu se stie cine ce a castigat .. oricum efortul era destul de mic: cumparai cateva din mirificele produse si trimiteai talonul.

Acum nu .. s-au smecherit. Trimite un SMS la numarul x .. nimic problematic, om trece si noi in era SMS-ului si parasim avul postal mediu. Dar stai .. un SMS costa 0.5 USD (cel putin), fara TVA inclus.

Si uite cum participarea la concurs e mai scumpa. Adica tot cumperi produsul in cauza, dar mai si dai bani pe SMS.

S-au “smecherit” domnii: Vodafone (care sarbatoreau nu stiu cati ani de cand sunt in Romania, de fapt Connex, ca rebranding-ul de de data mai recenta), emisiuni de radio (21 imi vine in minte si Europa FM) si tot felul de masinute si cornulete.

Nu se mai dau premii din surplusul lor de bani veniti din suplimentarea consumului (ca doar participam si cumparam mai mult, nu), nu, acum noi, fraierii interesati de imbogatire peste noapte sau avizi dupa aia 100 de euro, platim ca “popicul” toata misculatia asta. Si organizatorul minunat mai pune si un ban de ciorap, in timp ce participantii platesc cateva zeci de mii de lei pentru a participa la un concurs pe care il PLATESC ei integral mai ceva ca la loto.

Hai noroc!

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

3 Comments

  1. Nu obisnuiesc sa particip la concursuri de genu’. Si cand o fac, nu imi fac niciodata mari sperante ca o sa castig. Mi s-a confirmat de mult faptul ca nu sunt un norocos cand vine vorba de concursuri sau jocuri de noroc.

    Insa, revenind la problema in discutie, e adevarat, sunt prea multe concursuri fantoma. Ca sincer mi se par penibile. Nu imi imaginez cine ar putea sa participe la ele.

    Faptul ca in majoritatea concursurilor organizatorul iese in avantaj nu mai intereseaza pe nimeni. Daca oamenii ar avea ceva impotriva acestui lucru ar fi disparut de mult Loteria.

    Pana la urma ce te intriga mai mult: faptul ca organizatorii se imbogatesc sau concursurile fantoma?

  2. Ultimele concursuri de la tigari/Pepsi ofereau si posibilitatea de inscriere in concurs pe un site facut special pentru concurs ( am castigat si un breloc, yay 😐 ). Sms-urile cu suprataxa pentru asta fac parte din capitolul nesimtire dar daca nimeni nu le demonstreaza public faptul ca dau dovada de prostie de ce s-ar opri?
    Si nu fac parte din categoria care incearca sa se imbogateasca rapid, ci fiind un consumator fidel profit de sansa de participare la concurs pentru ca nu ma costa nimic. Produsele oricum se consuma.

  3. Ai mare dreptate cu SMS-urile…acum la orice concurs trebuie sa trimiti SMS, radio21 cum ai zis, pepsi, si multe altele…ce vrei…ne modernizam si noi sau mai degraba concursurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.