Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

You can’t buy beer on Sundays!

Mi-s un pic mai înceată zilele astea cu scrisul şi comentatul, plus că sunt “offline” în ceea ce priveşte orice altă muncă de web. Suntem din nou în vacanţă .. în timpul vacanţei să zic aşa. Că ne tot propunea R. să ieşim şi noi din casă, de parcă nu eram deja în concediu la el în New York. Dar, dacă tot s-a oferit ocazia, proşti să fim să refuzăm.

Drept pentru care azi dimineaţă ne-am trezit ca tot omul la 9 şi ne-am purtat agustele fiinţe în bucătăria micuţă cât un apartament. Acolo M., pilotul de frate al lui R. venise deja şi discuta despre plecarea noastră la el acasă în Atlanta. Pe sistemul “cam pe la 10 ar trebui să plecăm”. Drept pentru care am lăsat populaţia matură şi minoră în treaba ei şi m-am repezit să pregătesc bagaje pentru mine şi “soare”. Şi aşa-mi prieşte mie sistemul ăsta de “plecăm în max. o oră”, că n-am uitat acasă decât TOATE şosetele lui de schimb (noroc că nu-i scons la picioare) şi (am aflat acum 5 minute) tricoul meu de culcare. Deh, chestii minore. Bine că-i capul bine înşurubat pe umeri ..

Am reuşit într-un final să ne adunăm calabalâcul, normal că nu a uitat niciunul aparatele foto, camera video, încarcător etc., ne-am luat rămas bun de la gâga a mică absolut tristă că plecăm (nuş’ ce face la toamnă, că plecăm “de tot”) şi am pornit la La Guardia.

Unde a mers totul OK, ne-am primit biletele de standby (deci bilete fără loc), am pierdut primul zbor, dar ne-am urcat într-o oră jumate în celălalt. Asta e o găselniţă americană cuget. Se dau şi bilete fără loc, la preţ MULT MAI MIC, dar dezavantajul este că poţi să aştepţi o tură. Avantajul e că, dacă nu te grăbeşte ceva şi sunt destule zboruri ziua aia, ajungi la destinaţie pe o fracţiune de cost.

Zborul în sine a fost OK, nimic de comentat, am ajuns şi în Atlanta, cu iphone-ul lui M. în deşte, că de acum ăla ne ducea acasă. Am schimbat un metrou MARTA şi un bus şi am ajuns la colţul străzii. Care stradă e ca într-un sanatoriu .. spaţiu verde şi multă multă linişte. Fac poze zilele astea, că acum n-am avut nervi, ideea-i că eşti ca la o casă de vacanţă undeva la munte/deal.

Odată ajunşi “acasă”, am despachetat, ne-am schimbat-duşat şi am plecat la “şop”, că am mânca şi noi ceva zilele astea. Suntem stăpâni pe casă şi maşină până joi, când vin ambii fraţi şi a mică, aşa că trebuia să avem şi ceva de pus la intestin.

La Kroger sau cum s-o chema, linişte şi pace. Mâncare, detergenţi, chestii din astea. Îşi ia “soarele” şosete, mai luăm ceva de-ale gurii şi ajungem la casă.

“Ma’am, you can’t buy beer today” îmi spune o “albastră” cât uşa, scoţând de pe bandă pack-ul de 6 sticle de “ale” cumpărate că-şi amintea iubi că din ăsta a băut anul trecut la Fatt Matt’s Rib Shack. Iniţial credeam că iar se lasă cu arătat de buletin, că îs unii care mă cred minoră deşi aproape am vârsta aia pe un picior, dar mă derutează puţin cuvîntul today.

Vazând probabil că mă uit la ea ca la o poartă nou vopsită, sudista îmi spune din nou “nu poţi lua bere duminica” şi-mi explică despre nuş’ ce legea lui proces verbal care interzice să cumperi “alcoale” în ziua domnului. Nici ea nu ştia dacă e sau nu motivaţie religioasă, dar asta e legea.

Nu s-a lăsat până nu m-a cadorisit şi cu un card de “savings” pe care foarte probabil în vom lăsa familiei lui M. şi a mai flencănit cu noi puţin, timp în care un nenea ne punea produsele în plase. Că aici nu ţi le pui tu de pe bandă. Nuş’ de ce, dar tre’ să mănânce şi gura lor ceva.

După ce ne-am pus burţile la cale, am luat noua maşină a lui M. la un “ride” şi am pozat una-alta prin oraş. Nimic spectaculos, doar nişte poze făcute de Niki pe automat, culmea destul de decente ..

Aici ar fi un nenea care doarme pe jos. Sau e doar ameţit, cine ştie ..

Zona Parcului Olimpic este destul de rău famată (culmea) noaptea, chestie de care ne-am convins şi noi, aşa că un nenea vărsat pe jos chiar nu conta …

Asta e probabil ce mai interesantă zonă din parc. Nişte ţâşnitoare în formă de cercuri olimpice care aruncă apa pe ritm (există şi nişte “spectacole” zilnice, când mai şi cântă muzica) şi care atrag o groază de tineri la “baie”. Era aproape 10 noaptea şi ăştia aveau chef de duş.

Sun Trust Plaza se vede în depărtare ..

La ieşirea din parc, pe stradă, era şi “sculptura” asta, deloc nepotrivită, dacă ne gândim că nu se ascultă chiar muzică proastă aici.

Mâine teoretic facem o plimbare de vreo 800 de km dus-întors până în Savannah, deci e posibil să fiu mai tăcută. Cam atât .. merg acum la nani, că mâine e zi lungă.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

15 Comments

  1. Intotdeauna am avut rezerve cand fu vorba de pomul laudat(in acest caz de America), poate (si) din cauza ca este mediatizata mai mult militar si politic decat cultural si turistic.

    Am citit postarile despre aventura ta americana si mi-au placut si mai ales m-au facut curioasa.

    • Pe mine ma deranjeaza modul in care noi romanii luam in batjocora orice este american. Nu intentionez sa idolatrizez tara asta, ca nu e perfecta nici ea, nici locuitorii, dar sunt clar peste ce credem noi romanii 😀

  2. :)) frustrant, stiu!! Dar vazusem ca la ora la care incepe prohibitia se lasa un geam peste alcooale si se inchide cu lacatul. Nu-ti mai faci sperante sa ajungi pina la casa!

  3. O altă lege destul de naivă creată doar ca să fie. Dacă nu poți cumpăra duminica înseamnă că iei sâmbăta și tot ai alcool.

  4. Well, hmm cum vine asta cu interzisul la alcool, pai unde au pitit aia libertatea… just kiding…
    Am fost si eu prin alta tara si parca aia sunt in firea lor nu ca ai nostrii miroblanti neaosi, get-begeti cica romani… Faina si interesanta viziunea + pozele americane… Cateodat’ imi vine sa ma mut definitiv in alta tara si din cate ma cunosc, am impresia ca va fi destul de curand- la anul cel mult- , ma stabilesc in Bulgaria… limba a doua fiind aceea bulgara, apoi english si cea romaneasca thirst one 😀 . Daca as alege eu in locul tau, n-as mai da pe aici… in tara lu’ papaua voda… nici daca as castiga la loto si m-ar obliga sa raman…

  5. Fără bere… duminica? Asta e trist rău, pe bune dacă nu. Americanii au fost mereu niște oameni ai extremelor și ai deciziilor din topor motivate de argumentul suprem: „Așa trebuie să fie!“. Mi se pare comunistă toată treaba, și nu că n-ar ști toată lumea de acolo că e sănătos să cumperi de sâmbătă cât pentru toată duminica, dar legea-i lege.

  6. Spuneai ca ai uitat sosetele ”soarelui”, sper ca nu ti-ai uitat ursuletul cu care dormi :).
    Asaaaa… nici in Irlanda nu se vinde bautura inainte de 10,30 am in timpul saptamanii si pana la 12,30 pm- duminica. Iar seara, dupa ora 23,30- la fel, nu mai poti cumpara nimic. In plus, in vinerea de dinaintea Pastelui, Good Friday, magazinele de bauturi sunt inchise- cam astea ar fi restrictiile. Dar, o stim cu totii, cine vrea sa bea- se aprovizioneaza din timp, asa ca poti vedea cetateni beti si la ora 7 dimineata, daca e s-o spunem pe aia dreapta!
    Vacanta placuta in vacanta! 🙂

    • Iote,dom’le, cum lasi omul pe blog, cum face misto 😀

      N-am mai dormit cu ursuleti de prin clasa intai … Saru’mana de urari. am fo’ azi in Savannah. SUPERB. Revin cu poze. acum ma culc, ca is beton de obosita 🙂

  7. am in plan Americile peste vro’ 3 ani. tre’ neaparat sa imi dai niste ponturi referitor la pe unde rtre’ sa ajung si ce nu tre’ sa pierd

    prea frumoasa tara asta

    • Fataaa, zi-mi pe unde vrei sa mergi si fac ceva sapaturi. Oricum merita sa vezi New York-ul, iar la asta mi-s deja specialist, sigur iti dau niste “tips” bune. Oricum iti vei face si tu o idee despre ce merita sau nu din articolele mele, poate unele chestii te atrag, poate nu 🙂

  8. “No spirit on Sundays” … pai la noi spiritul lipseste toata saptamana si nu se prea supara lumea … bine ca este alcool destul.

    La americani nu sunt meciuri duminica ? Ce face bietul microbist american daca sambata se trezeste cu niste neinvitati care-i “topesc” rezerva strategica pentru meciul de a doua zi ? Cauta “salut; auzi ? nu ai vreo duzina de beri in plus ? Ca la mine s-au evaporat …” ?
    O fi vreo lege din aia “dormantă” care este scoasa “la produs” numai in situatii extreme – sa aiba oamenii pe ce sa se certe pana trece greul – pentru ca apoi sa fie iar “uitata” ? … precum povestea cu cainii vagabonzi, la noi.

  9. Si eu am avut surpriza asta cand am locuit in statul Indiana. Regula acolo e nu alcool duminica, sarbatorile de gen Pasti, Craciun, in zilele alegerilor prezidentiale si daca nu ma insel si cele locale, si in fiecare noapte intre orele 2 am si 6 am (sau ceva de genul asta). De cate ori nu am blestemat legea asta… Apoi am venit in statul Illinois unde nu au lega asta absurda. Cate state atatea obiceiuri, sau cum era vorba aia?

  10. @amza: in scotia e interzisa vanzarea alcoolului dupa 10 seara(si cred ca in tot uk)….sa vezi cum iti crapa buza seara dupa o blonda si pakiul de la saormarie nu-ti da nici daca ii platesti triplu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.