Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Savannah

Am stat duminică seara să facem niscaiva calcule … dacă mergem din nou la World of Coca-Cola, Cyclorama, Aquarium etc. ne costă fiecare atracţie măcar 15 dolari, dacă nu mai mult. De cap de persoană. Cum suntem 2 capete, dublăm sumele şi ajungem la destui dolărei. Contra-oferta să zic aşa era să plecăm la vreo 400 de kilometri depărtare în Savannah, despre care M. zicea că e mişto de tot.

M. este pilot, dar io cred sincer că s-a ratat. Era un ghid genial, la cât de bine ştie să îndrume şi ce locuri ştie să recomande. Oricum, când s-o sătura de avioane, poate avea la orice oră un viitor în domeniul ăsta.

Pentru “road-trip” scoteam undeva pe la 80-100 de dolari care, odată ce calculezi cât costă alealalte atracţii în Atlanta, dintr-o dată nu mai arată aşa de mari. Drept pentru care ieri am purces la drum cu 4×4-le cel nou al lui M. Un Subaru Outback care încă miroase a nou (deh, la 8500 de mile făcute, nu are cum mirosi altfel). Maşină-tanc, ca orice maşină de american sadea, care a consumat 11 litri la sută, cât ambele noastre maşini la un loc. Oricum, cică e consum mic, faţă de ce pot altele.

Iubi s-a declarat încântat de cum merge maşina, aşa că drumul spre Savannah a fost absolut plăcut. Am aruncat un ochi pe bord şi am observat că temperatura de-afară era de 99 de grade “de-ale lor”, adică aproape 40 de grade Celsius. O bucurie.

Am parcat maşina undeva aproape de râu şi am pornit în micuţa noastră plimbare prin fosta capitală a Georgiei. Oraş deosebit de cochet, plin de verdeaţă. Am mâncat repede la Five Guys şi am luat de la un FedEx un SD card pentru Niki, pentru că, normal, am uitat cardul în laptop. Iată câteva dintre amănuntele care ne-au atras atenţia:

Case “coloniale”, absolut drăguţe ca arhitectură şi bine întreţinute majoritatea. Oricum în “districtul istoric” pe unde ne-am plimbat noi, chiar nu locuieşte orice rupt în fund.

Un “trolley”, după cum le place lor să zică. E pe combustibili “normali”, dar, dacă aşa le place să le numească, cine suntem noi să ne ăsta în gustul lor. Le-am prins în alte 2 culori:

A se observa, vă rog, câtă verdeaţă este acolo. Cald de să căpiezi, dar oricum suportabil datorită copacilor mari şi deşi. Absolut superb.

Tot la două “blocuri” era câte un parc sau un scuar, aşa că ai mereu ceva de pozat, plus un vânticel plăcut dat de toţi jde copacii în cauză.

Mai un palmier, mai un leandru ..

Vă zic că-mi descopăr latura feminină 😀

Una bucată academie, să fie la colecţie ..

Iar case de să plângi de ciudă ..

Ne-a dat gata un parc de-al lor, Forsyth Park. L-am străbătut cap-coadă cu cea mai mare plăcere.

 

O arteziană frumoasă de tot, pe care am tot pozat-o. Lângă noi erau nişte ruşi, după cum zice iubi, că el îi poliglotu’ în familie.

“Draperiile” de Spanish Moss, atârnând în copaci. Nu ştiam ce-i cu ele, dar google e bun la găsit răspunsuri.

Alte chestii drăguţe ..

Safe Place .. normal, că doar e un sediu de pompieri …

 

Avem şi un birt “londonez”, Six Pence.

Spre deosebire de Atlanta, unde te acostează din 2 în 2 metri tot felul de indivizi, aici se pare că nu au voie să cerşească.

 

Într-un magazin, un set comic de cuţite: Ex-ul.

Undeva pe malul râului, numai bun locul pentru domnii noştri, toropiţi de căldură.

Dacă e să-l citez pe “soare”, Savannah e stupefiant de frumoasă. Multe spaţii verzi, curăţenie şi clădiri absolut cochete. A fost o surpriză excelentă pentru noi şi cele doar 5 ore petrecute acolo ne-au priit cu adevărat. Nu am stat mai mult, e clar că am văzut foarte puţin, dar ne-a impresionat oraşul.

Mai multe poze în albumul Savannah de pe BWI.

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

12 Comments

  1. Orasul e incredibil de cochetar, iar mijloacele de transport in comun dau impresia ca v-ati intors in timp. Cred ca Savannah ar fi locul perfect pentru retragere la pensionare.

  2. C@Gerhald: cred ca ar fi locul perfect pentru pensionare daca ai reusi sa strangi vreun milion de dolari in conturile pentru “retirement” 🙂

  3. Mai Dojo, cat te invidiez eu acum. Daca ma uit pe fereastra vad mai multe cladiri decat verdeata, si masini bara la bara. Arghhh, ce n-as da sa ma mai intorc acolo!

  4. Da, frumusete peste tot, aer de aristocratie. Frumoase plaiuri pe la Savannah pe-acolo :)! Oricum, si prietenii vostri care comploteaza intre ei, acolo, cum sa va faca sederea in State cat mai frumoasa, merita toate felicitarile.

    • Nu cred ca le putem vreodata multumi pentru tot ce au facut anul trecut pentru noi si anul asta. Gandeste-te ca ne-au dat cheile de la casele lor, cheile de la masina, ne-au spus unde e frumos, ne-au dus pe unde au putut, desi toti au munca si destule pe cap. 😉

  5. Am prieteni care locuiesc acolo. Curta din spatele casei e fix pe un teren de golf, chestie pe care ii incanta la nebunei, amandoi jucand golf regulat. Si, da, sunt plini de bani, dar au pornit de jos. De foarte de jos.

  6. un loc perfect de admirat in vacata, casele sunt adevarate bijuterii, parcul si arteziana o incantare! sunt cu ochii pe tine 😀

  7. Ok, atracatii, case, ghid, dar ce m-a atras pe mine a fost ”Subaru Outback”. Excellent choice, Mr.M ! (vezi ca-i crossover, nu SUV)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.