Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dojomobilul pe dreapta

M-am trezit azi-dimineaţă pe la 9 .. pauză pentru ovaţiile şi aplauzele voastre … m-am spălat pe năsuc şi alte zone, l-am lăsat pe ‘soare’ să se bucure de cuvântarea Regelui şi am pornit spre ai mei. M-am oprit cam aproape de casă, într-o Dacia ieşită din curte, fără să se asigure. De fapt nu m-am oprit în ea, ci am urcat lejer bordura, iar mirobolantul autoturism mi-a ‘netezit’ maşina pe partea dreaptă.

Părţile bune: NIMENI nu a fost nici măcar zdruncinat, că a fost la viteză mică şi nu ne-am troznit. Nu a fost nimeni prin zonă, deci alte maşini sau oameni nu au fost atinşi în timpul ‘filmărilor’.

Părţile nasoale îs destule, e treaba service-ului să le repare 😀

Celălat şofer, care ieşise în nasul meu, un DOMN de 78 de ani, plecat cu bătrânica lui să culeagă ceva din grădina lor de undeva de prin oraş. Era pregătit cu acte pentru constatare amiabilă (io n-am din astea în maşină, dar uite că el avea), dar am mers cu toţii (l-am luat pe iubi de la vizionat) la Asirom/Omniasig (cică îs împreună. Plus asigurările BCR).

Am stat acolo spre 4 ore, erau şi alţi ‘fericiţi’, iar doamna de la birou era la fel de amabilă ca un T-Rex flămând. Am ajuns într-un final la un coleg, care s-a ocupat de o parte din ‘conţopărie’ şi ne-a trimis la Renault, unde e un coleg la constatări.

Iubi schimbase roata din stânga, ce urcase abrupt pe bordură, şi simţea că nu e ceva OK la volan, aşa că trimiterea la un dealer cu service, nu era chiar rea. Am parcat deci Opelul într-o mare de Dacii sau Renault, am stat şi pe acolo undeva la 2 ore, că erau o groază de dosare pe capul unui singur om. Extrem de amabil, ne-a făcut o constatare ca la carte şi ne-a mai sfătuit una-alta.

Am primit de la Unicredit împuternicirea prin email, la 10 minute după ce am sunat să-i rog să o trimită, sunt de-a dreptul fascinată de atâta rapiditate.

Pasul următor este să ne transportăm din nou la un service şi să ne rugăm cui trebuie să se accepte cât mai repede dosarul. Cu Generali, când mi-a lovit italianul maşina parcată, am rezolvat repede .. în 3 zile am avut-o şi reparată. Mi s-a spus că la Asirom se merge mai ‘langsam’, aşa că .. vom vedea. Maşina arată ca dracu’ pe dreapta, trage volanul amboulea, deci e ceva de lucru.

Mă felicit că nu m-am apucat să cobor sfinţii în faţa bătrânului, este o chestie care i se poate oricui întâmpla, în condiţiile în care ai vizibilitate zero de acolo. Mi-era oricum nu ştiu cum să înjur un om care e de vârsta bunicii mele. Am apreciat atitudinea de domn, nu a făcut nicio problemă, nu s-a apucat să încerce să paseze vina pe alţii etc. Chiar spuneam cu toţii că regretăm că ne-am întălnit în acest mod.

Vă ţin la curent cu treburile, că-s chiar curioasă cât va lua să se rezolve situaţia.

PS: am făcut o poză de pe balcon. Cam astea îs culorile ce ne întâmpină în aceste dimineţi.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

30 Comments

  1. Bine ca nu a fost nimic grav, tamponari din astea usoare se intampla, nu esti sofer daca nu le ai (asta imi place mie sa spun ca in general eu sunt pornita pe schimbat forma masinii in felul asta). Sper sa rezolvi repede si ieftin! Acum sa nu te inchini la toti sfintii ca platesti casco? :))

    • Moldo, NU eu platesc. Io-s ala ‘f..t’, pardon vatamatul, deci masina se face pe RCA-ul celuilalt sofer. Pe mine nu ma costa nimic, decat daca aia de la Asirom fac nazuri si atunci tre’ sa intre Casco-ul meu in functie, ceea ce ar fi, fereasca al de sus, de rahat.

      • Aha, ai dreptate, scuze, am confundat cu situatiile in care intru eu de obicei :)))) Eu am talent la luat stalpi si borduri.

    • In zona de bastani 😀

      Pe aici se pare ca mai sunt si ceva copaci cu frunze. Nu-mi explic, dar ne bucuram de ei. Oricum as prefera la orice ora vara

  2. Bine ca nu ai patit nimic macar..masina se repara ea..sa ne ti la curent cat de rapid iti termina masina cei de la service. Deobicei oamenii mai in varsta nu dau vina pe altii cand ei au gresit,doar tinerii sau astia de bani gata is cu aere ca vezi doamne tu esti de vina ca nu l-ai lasat pe sefu sa treaca..

  3. Sa te sperii sau nu ?! Buna intrebare. Vezi sa nu iti ceara reciclari ceva la unele piese pe care ti le schimba … altfel scoti banutu` din buzunarul propriu. Sunt patit si …

    • Mi s-a zis ca trebuie sa dau inpoi janta din stanga fata, care va fi inlocuita. Oricum nu am nicio treaba sa tin ‘vechituri’ prin casa. Saru’mana oricum de sesizare, o sa stau cu ochii pe ‘scule’ sa nu ma trezesc ca platesc de la mine ceva 😀

  4. Ma bucur sa aud ca nu ai patit nimic, si nimeni altcineva nu a fost implicat in accident cu vatamari sau in vreun fel. Cred ca majoritatea soferilor am trecut printr-o experienta neplacuta cel putin odata in viata si am stat la cozi pe la politie si asigurari pierzand timp pretios. Eu nu as permite toti asiguratorilor sa aibe licenta, unuia singur insa care am auzit ca sunt foarte seriosi, nu dau decat doua litere si o sa va da-ti voi seama A T .

  5. Acum vreo 4 zile erau 2 soferi implicati intr-un mic accident, unul a plecat de la fata locului, insa celalalt i-a scris numarul de la masina si probabil s-a rezolvat la politie.

  6. stai intr-o zona de smekeri unde ati plantata copaci artificiale? ii schimbati o data cu sezonul? ca si la mine e desfrunzit tot :)))

  7. referitor la vara vs anotimpuri reci… pun pariu ca cei care n-au aer conditionat(ca mine) urasc mai mult caldura aia insuportabila decat racoarea 😀

    • Io prefer sa gafai vara de cald decat sa stau la 20 de grade iarna. Acum is 20 in casa si mi-e frig de capiez 😀

      • Da, dar somnul e mai dulce iarna :P, cand stau la calculator cateva ore si mie imi este frig dar daca iau o pauza de cateva exercitii fizice ma incalzesc :D.

  8. Totu-i bine cand se termina cu bine. Mi-e mila de domnul in varsta… dar, cum spuneai, se mai intampla. Frumoase frunze, minunate culori in copacii tai din zona de bastani! 🙂

    • Gabi, mi-e mila de masinuta mea. 22.000 de km, partea dreapta ‘aranjata’, roata stanga belita, directia la fel etc. La 78 de ani eu nu cred ca este OK sa mai circule pe drum. Era ca picat din cer, abia a completat formularele etc. Ador oamenii batrani, ca am si io acasa, dar bunica-mea la 80 de ani e buna doar de ‘copilot’, in ideea ca sta cuminte in dreapta mea si povestim.

      Probabil e o varsta pentru toate …

      Ma bucur si eu ca nu au patit nimic, tabla de la masina lor se va repara si ea, desi probabil va costa cat o janta de la mine toata lucrarea.

      Io acum is pe ‘dreapta’, cu vreo 2-3 saptamani de asteptat, daca binevoieste Asirom sa se miste. Am fost azi la Autoglobus, de unde am luat masina si unde intra in service, am predat dosarul si asteptam OK-ul de la Bucuresti. Care Bucuresti n-or fi ai dracului de incantati, ca au de platit o groaza de rahaturi 😀

    • Sa te auda al de sus, oricum cica repede nu va merge. 1. is chestii complexe de reparat si 2. e Romania 😀

      • mie, in romanica, mai mult de o saptamana nu mi-a stat masina in service.
        cand mi-au spart geamul, dimineata m-am dus la asigurator iar dupa masa eram la munca cu masina reparata.

      • Nici mie, data trecuta, cand a troznit-o italianul de vecinu-miu in parcare. Este insa acum o mica diferenta. Atunci ala era cu Generali, care se pare ca-s mai rasariti decat Asirom. Alta diferenta: atunci a fost doar chestie de tinichigerie. De data asta distractia suna cam asa:

        1. Asirom primesc dosarul initial si casca ochii la el. Cand va binevoi un domn de acolo, dau aprobarea pentru intrarea in service
        2. Masina intra in service si mai are loc o expertiza. Ca poate e vreo chestie ce nu s-a vazut la prima. Vorbim despre o masina NOUA care a mers perfect. Chiar nu intentionez sa am o troaca fara directie ca lumea sau faze din astea.
        3. Asirom primesc inca o tura de constatari (daca e cazul) si probabil mai ia o tura pana domnii de la Bucuresti dau OK-ul. Din ce am inteles nu-s multi la atatea dosare.
        4. Service-ul da comanda de piese. Este service Opel, dar se pare ca o Corsa e model al dracului de greu de gasit, deci asteptam dupa piese).
        5. intr-un final (nu stiu cand este asta) masina mea redevine aprox. noua si pot sa o folosesc di nou. 🙁

  9. Mie imi plac foarte mult culorile din imaginea postata de tine si regret ce ti s-a intamplat. Se mai intampla uneori, bine ca nu a fost mai rau dar cred ca “necazul” este destul chiar si asa!

  10. Am asa o scrba de astia cu asigurararile …de …..eu am avut prieten care cu casco full, tot nu a rezolvat nimik….canu stiu ce au invocat aia si acum se judeca cu ei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.