Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dojoblog goes international

V-am tot aţâţat săptămâna trecută că am ceva în plan şi de asta nu prea am scris. E drept că am avut şi o săptămână încărcată cu un client, pentru care am pus o nouă temă pe site. WordPress, vBulletin etc. Jde modificări, link-uri care nu mai mergeau (a modificat şi structura de categorii), tot jazz-ul. Aşa că printre bucăţele am încercat să şi pregătesc un skin nou pentru dojoblog, varianta in English.

Tema cea nouă de pe .ro este doar un ‘rezultat’ al respectivei munci, iniţial a fost realizată pentru situl celălalt, dar mi-a plăcut prea mult, aşa că am mai făcut o schimbare aici, deşi nu cred că au trecut multe luni de când aveam o temă nouă. Vă spun sincer că m-am plictisit de teme de ‘blog’, poate şi pentru că în ultimele luni am lucrat tot pe ‘magazine style’, aşa că mă apăsa deja pe creier. Dacă vă place vechea idee, cu listă de articole tip blog, apăsaţi pe link-ul BLOG de sus şi puteţi vedea situl ca blog. În rest nu-s  nuş’ ce modificări.

 

Şi acum despre DojoBlog.Net, varianta ‘enternaţională’.

Se spune că nu poţi reuşi cu un blog generalist pe internaţional. Partea proastă pentru mine este că am enşpe mii de situri care se promovează greu şi iau fiecare prea mult timp. Aşa că voi gândi ‘think big or go home’, drept pentru care voi ‘migra’ conţinut de pe unele şi voi comasa tot ce se mai poate. De asta şi aspectul ‘news’ pentru că vor fi o groază de categorii. Singura diferenţă dintre un site de ‘ştiri’ şi el va fi că nu am copy-paste, ci articole de opinie şi tutoriale. În rest aspectul va fi cam acelaşi.

Mai fac o chestie nouă pentru mine: deschid situl şi pentru alţi editori. Absolut oricine doreşte să scrie pe site, poate să o facă. Pun la punct o pagină de prezentare pentru cei interesaţi, în care să afle ce tre’ să facă. Aşa pe scurt: să mă contacteze pentru a-şi exprima dorinţa de a publica pe site. Aş dori să mi se trimită şi un prim articol, pentru a vedea ce şi cum.

Condiţiile articolului:

1. să fie UNICAT. Deci nu este postat acolo şi altundeva. Nu avem nevoie de conţinut duplicat.

2. să nu fie copiat de la alţii. Vă daţi seama ce draci am eu când mi se fură conţinut, chiar nu doresc să se înfurie alţii pe mine

3. POATE să fie traducere de pe articolele româneşti. Dacă aveţi articole mişto pe blogul românesc, puteţi liniştiţi să vi le traduceţi. Bănuiţi că din peste 1000 de articole pe care le am de aici măcar câteva sute vor ajunge şi acolo.

Imediat ce se primeşte articolul respectiv, voi face cont pentru editorul în cauză. Va putea să publice tot ce doreşte şi când doreşte, îşi va scrie o prezentare de câteva rânduri ce va apărea sub fiecare articol. La 10 articole publicate va avea pagina lui pe site, unde vom pune o prezentare şi mai mare, plus reclamele sale. Recomand tuturor celor care scriu despre filme, cărţi sau chestii similare, să-şi pregătească un cont de afiliaţi pe Amazon, pentru că pot pune links pentru produsele respective.

Nu cred că vom face bani grămadă, cel puţin nu în primele luni, dar aş dori ca în timp editorii să plece totuşi cu ceva în buzunar la final de lună. Bazat pe contribuţii, vom insera publicitatea lor pe site, nu doar pe pagina lor specială. Mă mai gândesc la chestia asta şi, normal, aştept idei de la editori.

Situl în cauză e încă ‘under construction’, că mai am de ‘mutat’ articole de pe siturile ce vor redirecta acolo, dar este utilizabil. Vă ţin la curent cu progresul. Dacă vă pasionează scrisul în engleză, daţi-mi de veste şi punem de un cont de editor. NU există nicio limită pentru scriitură, decât să nu fie chestii furate de la alţii. Scrieţi despre ce doriţi, că de aia este blog 🙂

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

23 Comments

 1. Îmi place MAXIM tema asta. Şi fonturile şi faptul că e super aerisită şi professional 🙂

 2. Ita’naaa, nu stiam ca te ocupi si de webservices, acum vazui cand ma uitai jos in pagina, bravo ma! 😀

 3. Super. Chiar e misto, light, aerisita. International zici? Stau pe aproap sa vad evolutia. Nu de alta, dar am si eu pe international si am aplicat o alta aprobare pt blogul international, decat pt cel in romana.

 4. Saru’mana. Avem deja o micuta echipa editoriala, s-au postat niste articole misto .. zic ca va fi ceva simpatic …

  • Din pacate momentan mergem pe limba lui Shakespeare. Nu stiu daca momentan as putea gestiona si un blog in franceza. Dar cine stie …

 5. Mai, poate sunt eu singurul “batut in cap” de pe site-ul asta, dar mie imi placea mult mai mult vechea tema.
  Acum am aceiasi senzatie neplacuta pe care o mai am ori de cate ori nevasta-mea isi schimba culoarea parului.
  Probabil sunt invechit si refractar la nou.
  🙁 Am imbatranit.

 6. Îmi place nespus de mult noua temă, felicitări Ramona ! Plăcută la vedere, uşor de citit, cu o densitate optimă, se cunoaşte de departe profesionistul !

 7. Cu riscul ca ma repet …imi place noua ta tema…parca e cam deranjanta la ochi..sau e monitorul meu cam mare…si mult succes pe “plan interantional”:)

 8. […] V-am anunţat acum câteva zile că voi avea o variantă în engleză pentru dojoblog, site ce porneşte clar târziu în cursă, în condiţiile în care ăsta are deja 4 ani. Şi cel mai important este că deschid uşa editorială tuturor celor care simt că au chef de scris şi ar dori să se publice acolo. Experiment care nu ştiam sincer dacă va da cu plus sau cu minus. […]

 9. Este exact tipul de design pe placul meu. Eu am preferintze de culori mai ciudate, dar intotdeauna mi-a placut tipul asta de design, curat, usor de citit, utilizand fonturile pentru a evidentia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.