Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

3000 de idioti. Mai avem pana la 10 mii.

De vreo 2-3 zile tot văd pe net reclame la ddjobs.ro, care, așa cum bănuiți, este „patronat” de mister Diaconescu, deținătorul unui dintre cele mai infecte posturi de televiziune din România, mare investitor la Oltchim și alte calități din astea. Pentru că exact din online lipsea, individul PROMITE 10 mii de joburi de „ai ti” plătite cu 150-200 de euro pe lună.

Totul simpatic până acum, doar că și „oferta” asta este din nou făcută pe genunchi pentru a fraieri prostimea. Culmea este că s-au gasit deja 3000 de fazani, așa că până la 10 mii nu e cale atât de lungă. Sistemul minunat pus de el la punct este bazat pe Adsense. Teoretic deci faci cont pe site, începi să scrii articole „de interes general” și câștigi între 150 și 200 de euro-coco pe lună.

Pentru că unii dintre noi nu ne-am născut alaltăieri pe la prânz am și eu niște întrebări punctuale:

  • cum se GARANTEAZĂ faptul că iei banii respectivi? Niciunde pe site nu scrie că e posibil să iei luni de zile 3-4 euro (cel mult). Din ce văd acolo, este clar că, odată înregistrat și „publicat”, începi să aduni lunar banii respectivi.
  • cine spune că vei lua atâția bani? Sunt situri nișate care nu fac banii ăștia. De unde garanteaza din nou DD faptul că primești între 15 eurocenți și un euro pe click? Nici măcar Google nu pot garanta asta, există clickuri de 1 cent și altele de 5 dolari, depinde din nou de advertiser, de nișă etc. Pe un site generalist românesc să promiți 1 euro pe click e ca și când ai promite jde milioane pe Oltchim. Și asta am văzut deja cum s-a terminat.
  • unde există un foarte clar TOS (Terms of Service – termenii serviciului)? Unde spui clar care sunt condițiile pentru a avea un cont, condiții de calitate a articolelor (pentru că prostii copiate sigur nu vor aduce nimănui vreun beneficiu), condiții de terminare a contului și o groază de alte detalii, plus clarificarea sistemului de adsense revenue sharing.
  • ce faci dacă x-ulescu este banat de Google? Îi promiți și lui 200 de coco lunar deși Google nu mai doresc să audă de el?
  • de ce doar 10 mii de membri? WP suportă oricâți, atât timp cât nu ai un administrator idiot.
  • unde sunt reclamele? Că prostimea deja postează de zor și, conform PROMISIUNILOR, ar trebui să aibă deja câte 5 euro pe ziua de postare, dacă este să ne luăm după cum se laudă mărețul ctitor de situri și revoluționar de adsense.
  • oare peste o lună vor fi oameni care să fi primit banii, sau DD doar a găsit o metodă infailibilă de a-i face pe proști să-i creeze câteva zeci de mii de articole?
Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

29 Comments

  1. Da, dar uiti ca alegerile nu sunt peste o luna ci peste 2 saptamani 😉 Altceva nu mai conteaza.

    Iti spun eu ce o sa se intample peste o luna. DD cu buletinnu de parlamentar in buzunar o sa iasa pe teveu si o sa spuna ca google e controlat de ciocoii capitalisti si face parte dintr-o conspiratie mondiala condusa de americani, conspiratie care urmareste sa ingradeasca dezvoltarea poporului roman, care, e stiut de toata lumea, a fost ales de dumnezeu si de maica domnului pentru a conduce natiunile pe drumul luminos catre universurile paralele :)))))))))

  2. Auzi, revin la comentariul de mai sus, ca tocmai am intrat si eu pe site-ul cu pricina. Am o intrebare pentru tine: uita-te pe articolele deja publicate si zi-mi si mie unde-s adsensurile?

  3. Pai io ce ziceam? ca teoretic trebuia sa apara bannerele (ca doar nu asteapta onor ‘autorii’ sa puna adsense in ultima zi a lunii si sa rupa zagazurile cu banii). Sa nu mai spunem de calitate, ca se da un copy-paste in draci. Deci facem un business bazat pe munca unor maimute care nici sa scrie un articol ei insisi nu sunt in stare si le promitem 200 de coco pe luna.

    Mda, cred si io ca e iz de alegeri, ca nu vad alt motiv. Normal ca individul se lauda peste tot ca a oferit 10 mii de joburi de IT. Si alti idioti il ridica in slavi ca pe marele salvator al Romaniei. 😀

    • Nimic din ce se intampla in campania electorala nu trebuie luat in considerare. Face parte din circul electoral, si o sa treaca la fel de repede pe cat apare.
      Doar n-o sa credem acum ca unul care da de mancare la saraci in campania electorala o sa aiba grija de saraci in timpul mandatului. Sau unu care finanteaza un adapost de caini o sa rezolve problema cainilor maidanezi. Sau unu care face un site de postat articole si promite 200E/luna o sa creeze locuri de munca.

  4. Eu n-am intrat pe site si nici n-am de gand sa o fac, dar mi se pare incredibil. Si cati naivi s-au gasit… :D.
    Sa aiba spor la treaba! :))

  5. Unde-s reclamele? pai cica trebuie sa te inregistrezi TU PERSONAL pe adsense si sa le spui domnilor de la google ca: “Voi afisa anunturi pe: ddjobs.ro”. A, si sa nu uitam ca situl are toate drepturile rezervate……

  6. Păi de de ne-am mira, doar suntem în campanie, iar DD-ul i direct a venit cu o altă găselniţă tipică (adu-ti aminte de alte câteva anterioare, Legea Cojocaru, de pildă) de a ieşi în prim plan. Tipul este genial când e vorba de “senzaţional”, are lipici la unii dintre semenii nostri (mulţi de altfel) care, vorba aia: “cap au…minte la ce le trebuie”.
    Necazul e că taman aceşti 10.000 (în realitate cu mult mai numeroşi) au decis şi vor decide prin vot ce se va petrece în următorii 4 ani, asta dacă nu cumva avem baftă de vreo Apocalipsă între timp… 🙂 zâmbesc, dar amar…

  7. Citeam, de curiozitate, comentariile de pe pagina Facebook a proiectului-de-ras-ddjobs-romani-fara-minte-si-care-nu-stiu-sa-se-documenteze si da, este ridicat in slavi.

    Degeaba, Romania este inca o tara in care majoritatea oamenilor sunt controlati de ceea ce apare la TV, acolo fiind adevarul universal. Fals. TV-ul produce idioti, atat timp cat nu e o televiziune de stiri serioasa (in Ro nu avem) sau Animal Planet/Discovery/National Geographic.

    OTV manipuleaza prin procedee populiste. Si, ca sa inchei, doar „idioti”? Eu zic ca sunt mai mult de atat.

    P.S.: Oare Google, daca se mai copiaza mult, nu ar putea sa baneze site-ul respectiv?

  8. Cei care au postat articole chiar au impresia că vor câștiga acei 150-200 euro lunar?..Trist.

    Nu ai cum să garantezi o anumită sumă din Adsense. Sunt atâtea variabile – aspect care se pare că nu este înțeles de cei 3000, deși este simplu și evident.

    Zicea bine Einstein că Universul și prostia sunt infinite, dar că nu e sigur de primul 😀 Indeed.

    • Ai fi surprins sa aflii cati naivi sunt si cati au auzit de fenomenul ” bani pe net” dar care nu stiu exact in ce consta.

  9. Zau daca m-ar deranja sa admita ca acesta este UN MOD de a gastiga NISTE bani, dar ca nimic nu este garantat. sau, daca tot are televiziunea, sa aduca niste oameni din online, care sa povesteasca putin despre treaba asta. Cum se pot face bani pe situri (si care sunt problemele – alegere de nisa, munca multa, investitii etc), cum se pot castiga bani din servicii online etc. Sa faca un pic de educatie. Si atunci da, as pica pe spate, ca uite, ii pasa.

    Pentru ca, din espe miile de oameni care pierd vremea pe postul ala, poate cativa inteleg ceva. Si apoi cauta informatii, invata, reusesc.

    Dar sa vii sa garantezi niste castiguri pe unul dintre cele mai ‘nazuroase’ sisteme de publicitate din lume este … demagogic.

    Mi-e mila de amaratii care cred ca au prins dumnezeii toti de picioare si care vor vedea ca a fost totul o minciuna. Si isi vor pierde (din nou) increderea in online, desi nu ‘online-ul’ este problema, ci aia care-i fraieresc …

  10. Mda. Am vazut si eu ineptia cu pricina zilele trecute. N-am scris inca un articol pentru ca mi-am promis ca nu ma leg de politica, dar pana la urma cred ca nu ma pot abtine.

    Apropo… google accepta pe un site bannere adsense de la mii de conturi ? Pe cat facem pariu ca site-ul va fi trecut in blacklist in prima luna ?

  11. Depinde, Claudiu. Forumul de pe digitalpoint si altele aveau un sistem de adsense revenue share de ani buni. Nu cred ca e o problema, atat timp cat publisherii nu sunt banati. Dar tocmai ca este un ad share inseamna ca primesti FOARTE PUTIN din bucatica aia de bani. Eu primeam cativa centi pe DP acum cativa ani, pana mi-am scos codul de tot. Deci sa promiti asemenea sume pe Adsense si pe un ad share revenue mai ales este absolut cretin. Dar asta este Romania …

  12. Mie mi s-a închis contul AdSense de vreo doi ani,așa că am scăpat de-o grijă…Mai sunt înscris pe unele siteuri unde câștig ceva cenți,sau chiar dolari.Teoretic,practic suma ce poate fi retrasă este fixată la o limită la care cu greu ajungi.Și atunci există opțiunea sâ-ți reinvestești câștigul în publicarea de anunțuri.Și ce câștigi,reinvestești în publicarea altor anunțuri,și tot așa.La nesfârșit,sau până închide administratorul șandramaua…Dacă nu te înscrii pe multe astfel de siteuri,și dacă privești totul ca pe o simplă loterie/caritas,și nu te apuci să-ți cheltui toți banii,te alegi cu câțiva vizitatori pe site,sau câțiva cetățeni care se înscriu pe site-ul la care îi faci reclamă.Poate fi cu noroc,sau poate nu…Norocul (nu) ține de foame!?După multă activitate pe tot felul de siteuri care promit …,idiotul de mine a învățat să-și respecte locul de muncă,și bani care vin din el,nu sunt mii de eurodolari,dar vin,și vor mai veni,chiar dacă e criză.

  13. Hahaha! Merci mult ca mi-ai facut ziua mai buna! Nu am mai ras de mult atat de bine… desi nu stiu daca nu e de plans cand te gandesti ca sunt destui “fazani” (desi i-ai numit frumos) care au drept de vot… pfuuu…

  14. Macar de i-ar invata cineva, pe toti idiotii aia, sa trimita la sfarsit de luna 3000 de facturi la “domnu’ Dan” 🙂

  15. Si dupa cum spune-ai la inceput, au trecut pragul de 10.000. Doamne in ce tara traiesc 🙁

    • Acum am vazut si “Program Guvernare PPDD” …nu-mi imaginam ca poate exista asa ceva.

      12.691 de idioti care ma fac sa-mi fie rusine cand spun ca sunt “content writer”.

  16. DD-ul este disponibil acum la nivel national :)))), asa suna reclama pe otv 🙂
    a mai crescut cu 1.000 de buc in 2 ore :)), sa vezi acum crestere :))
    intre timp se cearta ca si-au dat clicuri unii altora pe bannere si i-a blocat :)))
    distractie curata acolo

  17. trebuie actualizat si titlul articolului. o sugestie : 10.000 avem …cat mai avem pana la 1 milion :))

  18. Iti spun sincer ca-mi pare rau. As fi dorit sa fie ceva de capul lui, sa nu am dreptate. dar din pacate s-a demonstrat inca o data ca nu se fac usor banii de pe net. Si cu articole furate, plus un sistem pus la punct de un asemenea bisnitar, nu faci nimic. Nasol moment 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.