Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Adio Godaddy si merci Haipa

Îs atât de turbată pe rahaţii jegoşi de la Godaddy, că îmi vine să sparg ceva. Deci … ieri am înregistrat un blog nou (pe care voi lucra cu Nebuloasa), am pus o temă, am scris ambele ceva conţinut şi doream acum să mai mătrăşesc ceva la temă. Vezi să poţi.

Mai nou, mizerabilii în cauză pun cam 1 oră de reclame din alea de rahat de “parking” pe domeniu nou, deşi într-o perioadă noul domeniu redirecta pe serverul meu în mai puţin de 2 minute. Nu, acum stau să aştept să termine cu rahaturile, de parcă eu am de gând să dau click pe reclamele idioate şi chiar am de pierdut 1 oră ce se poate folosi instalând un script şi bibilind diverse.

Le-am scris ieri despre asta, că tot vor feed-back şi normal că nici dracu’ nu te bagă în seamă.

Acum ajung la job, după ce am dus Corsica la spălat, am dat cu 10 lei mai mult (spălătoria noastră e închisă) şi încă are urme de jeg pe jenţi şi retrovizoarele sunt fumurii. Clar că nu toţi ştiu să spele o maşină ca lumea, dar, la cât de jegoasă este Timişoara, e până la urmă irelevant, oricum va arăta ca porcu’ în 2 zile de mers în oraşul “european” şi de 5 stele.

Aşa … deschid situl şi mă pregătesc să fac neşte modificări, eventual să pun un plugin, când văd pe dracu’. Pagina de advertising de la nesimţiţii de la Godaddy, la o zi după ce domeniul e plătit şi REDIRECTAT, fără să fac vreo altă modificare.

Intru în administrarea domeniilor .. nu, nu sunt modificări de name-servere. Cuget că îs eu idioată şi nu văd bine. Intru pe un alt comp, nu, tot aia. Intru pe FTP .. normal că nu vede serverul, că nu am încă acces de admin pe serverele lu’ Godaddy.

Le-am scris un mail foarte de “dulce”, la care nu aştept reply decât peste vreo 24 de ore, că dară oamenii îs ocupaţi.

Vreau un registrar DECENT. Am auzit de NameCheap .. ce îi poate pielea? Că mi se pare absolut inadmisibil să te bagi peste domeniul meu cu reclamele tale de rahat la 24 de ore după ce l-am plătit. Nu, nu cred că este nicio greşeală, nu mai pot ei de grija clienţilor.

Şi pentru că ziua nu e de rahat, aşa cum a început, am avut şi o fază mişto.

Începutul, nu. am văzut azi dimineaţă un trackback spre articolul meu, cum să te faci observat de bloggerii mari. Este cel mai comentat, a primit recenzii bune etc. Azi un nenea s-a gândit că e material bun pentru blogul lui şi l-a copiat INTEGRAL, cu aceeaşi lipsă de respect pe care încă o au mulţi pentru munca de autor de articole. Că doar tot tâmpitul poate scrie, dar noi copiem, că suntem mai deştepţi. Cum pe mine nu mă încălzeşte faza cu “dar ţi-am dat link”, când îţi creşti conţinutul pe barba mea, l-am contactat prin comment pe respectivul şi am avut grijă să anunţ şi adminul de la HaiPa despre asta.

Că ştiu cum merge treaba cu nesimţirea “hautorilor” de copy-paste, că nu e prima dată, aşa că eram gata să intru în discuţie cu cineva care are mai multă influenţă, recte omul de ţine serviciul. Acum sincer, nici aici nu îmi făceam iluzii, că, din nou, am dat de “indolenţă” să îi zic frumos şi de la cei care ar trebui să ţină geana şi pe membrii lor. Am mai primit comentarii de “şi ce dacă”, aşa că am scris mailul aşa de supărare, fără nicio speranţă.

La câteva minute mă contactează Gabi şi îmi spune că nu e la comp, dar, cum ajunge la net, şterge mesajul şi avertizează utilizatorul. Sincer .. m-am şocat. Adică s-a răspuns imediat de către un om pe care nu îl cunosc, dar care înţelege cum e cu drepturile astea de autor şi cu frustrarea omului care “naşte” un articol bun sau rău şi vede cum alţii fură munca lui, pentru că ăsta este FURT.

Mi-a trimis din nou un email în urmă cu nişte minute, exact când tunam şi fulgeram pe faza cu Godaddy, să mă anunţe că s-a rezolvat. Da, se poate.

Mii de mulţumiri, Gabi, ţi-am zis că voi scrie despre asta. Aşa cum scriu despre ce mă face să turbez, este normal să remarc şi momentele în care se răspunde prompt şi profesional. Baftă cu HaiPa, mi-ai câştigat respectul.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

29 Comments

  1. namecheap sunt foarte decenti. 9 minute pentru activat un domeniu cu dnsuri noi cu tot.

  2. Salut, domnu’ Vali 🙂

    Merci de confirmare. Ma pun sa fac un cont la ei si sa incep sa transfer domenii. Va fi misto .. is vreo 100 … fir’ar sa fie.

  3. Nu-mi vine să cred că totuşi se mişcă ceva în România. Bravo Haipa.

    Cât despre hosting, eu sunt la globehosting şi până acum s-au comportat decent. Nu cum aş fi vrut eu, adică excelent, dar merge şi aşa.

  4. Am fost foarte placut surprinsa. Mi-a dat reply in cateva minute si i-am si zis ca nu e cazul sa isi rupa gatul cu graba spre casa, ca oricum e bine ca se va rezolva.

  5. Si eu as cam vrea sa ma mut de la godaddy ca nu mai suport interfata aia de administrare. Ce naiba, e asa de greu sa faca o mizerie de interfata?

  6. Omul de la haipa e absolut genial… raspunde la mailuri, rezolva, redirecteaza blogul vechi catre domeniul tau…

    Initial am avut blogul la ei si in afara de problemle cu serverul care pica dadeau clasa si bloggerului si wordpressului… multa stima

  7. ps: o sa lucrez cu godaddy cand nu o sa ma mai oblige sa ii las sa aiba ei acces la contul meu de paypal. pana atunci, no thanks

  8. Namecheap e reseller, nu registrat acreditat, deci nu prezinta prea multa incredere. Eu tind sa cred ca e vina ta cumva cu Godaddy, poate ai gresit ceva, pentru ca mie mi se activeaza domeniile in cateva minute, daca setez nameserverele inainte sa platesc.

    Cat despre namecheap, vezi pe Twitter ce-au patit Bobby si Vlad cu autounleashed.com. Pur si simplu s-au trezit ca le-a fost mutat domeniul de la Namecheap la Godaddy si acum e parcat, Iar namecheap sustin ca nu e vina lor.

  9. exact despre ce spune Alex intrasem eu sa iti spun, despre bobby. eu ma gandesc serios sa caut un registrar.
    cat despre Gabi de la Haipa, tot respectul pentru el, este un adevarat.

  10. Saru’mana de informatii 😉

    Am inregistrat peste 100 de domenii cu ei, deci nu ma prind la faza cu mai multi ani, desi sunt destul de smecheri cu toate facilitatile alea pe care ti le baga pe gat. Cred ca de aia si fac ei smecheriile in cauza, ca sunt multi care dau repede next.

    Faza cu propagarea si browserul nu o stiam insa si va fi extrem de utila mai departe.

    Domeniul redirecteaza corect acum, dar si-au meritat papara primita. Am pierdut 2 ore aiurea si nu mi se pare corect, asa ca ii ard, de cate ori ii prind, ca nici pe mine nu ma iarta altii 🙂

    sa ne tii la curent cu hostingul, is curioasa cat de multumit esti de solutia romaneasca, dupa ce ai ceva timp petrecut cu ei.

  11. 😉 … nu stiu cati dintre voi aveti experienta cu Godaddy dar, nu cred ca aveti mai mult ca mine. Eu am deja cam 3 ani de experiente cu hostinguri, domenii si servere la godaddy si probabil MII de ore de lucru efectiv.

    Daca vrei sa folosesti godaddy la modul profesional ia-ti adio de la sharing, fie el chiar vps. Cea mai buna solutie este SERVER DEDICAT.

    Problemele de la godaddy:

    1) host de sharing:
    – indiferent de capacitate 250-1000Gb, exista limita de query pe mysql, asa ca iese din discutie la scripturi complexe sau trafic decent.
    – conexiunea prin ftp nu permite decat o singura conexiune, asadar daca incercati sa editati un fisier si sa copiati altul, nu merge; Daca incercati transfer pe mai multe threaduri: nu merge.
    – am avut ceva probleme cu conexiunea pe serverele lor de mysql si dupa 10 atentionari au binevoit si au rezolvat problemele: aparareau pierderi de date si nu ma credeau ca e de la ei.
    – uploadul de scripturi mari, gen un WP dezarhivat dureaza mai mult decat te astepti 😉 … asa ca singura solutie este instalarea unui script care’ti permite un ssh over php. Problema apare la CPU-ul alocat si timpul de executie a unei comenzi de ex: unzip – daca dureaza mai mult de 30s , adio sansa de dezarhivare a scriptului pe server.
    – de preferat sa instalezi scripturile tale nu cele puse la dispozitie de godaddy din administrare. Nu au chiar ultimele versiuni.

    2. Servere Dedicate Virtuale (VPS)
    – pleaca de la capacitati mici de 10G, 256MB ram pana la 1 GB Bursted si de la 500G trafic si chiar daca este un VPS va spun eu ca nu face fata la trafic intens care necesita resurse de mysql.
    – am incercat si cu 500M si cu 1G (memorie dedicata) , degeaba, nu face fata – CPU-ul alocat este mult prea mic pentru a tine in spate ceva ca lumea.

    3).Servere Dedicate (100% propriu)
    – Instalarea dureaza chiar si 24h insa poate sa fie gata si sub 10h. Stiu din exp ptr ca am cumparat si schimbat vre-o 6 pana acum
    – Daca uiti parola sau apare o greseala la configurare privind parola pe interfata de configurare sau root, sa nu te gandesti sa intrii la discutie cu tehnicu’ de la Godaddy. Renunta si cere o formatare+reinstalare (este in administrare) e de 100 de ori mai rapid !!!
    – De multe ori poti sa ai surprize ca sa nu-ti mearga ceva pe server: srv mysql, srv de email, firewalul, etc … De asemenea , daca stai dupa ei o sa’ti albeasca parul: Guugal vere si rezolv’o, suna un guru in linux, da nu astepta dupa ei. Daca ai chef de discutii poti sa suni … dar, eu nu am de gand sa vb cu vre’o tartacuta sa ma intrebe daca am resetat srv!
    – Serverul este pre-configurat ca o cisma, adica e bine 😀 SAFE (nu te “uzi”) dar, nu este deloc pregatit ptr un trafic de 30-50 de mii de unici la zi, cu spike-uri de cateva sute pana la 2000 de useri concurenti. Asa ca trebuie optimizat putin mysql si apache + instalat un accelerator php, fara de care 1000 de cache-uri de ex.in WP, nu au nicio valoare.

    4). Domenii.
    – Cu domeniile nu exista absolut nicio problema atata timp cai ai servere dedicate si-ti tii DNS-urile tale. la un dom nou, dupa plata si reconfigurarea DNS-urilor propagarea ptr mine este practic imediata.
    – secretul si este unul, cand cumepri domenii noi: NU TASTA ADRESA IN BROWSER pana nu ai setat DNS-ul tau !!! Altfel va dura ceva pana cand se propaga noul DNS. Tine de cache-ul DNS pe traseu. Asta o spun din exp, testat de zeci de ori, valabil si ptr subdomenii.
    Eventual daca ai facut greseala :), pune IP-ul manual in fisierul host (windows\system32\drivers\etc\hosts) pana a doua zi, ca sa-ti accesezi siteul pentru ce ai nevoie.
    – ai grija cand cumperi ceva, sa verifici inainte de plata care este perioada de cumparare. Poti foarte usor sa gresesti si sa cumperi un domeniu pe 5 ani si sa dai 70$ 😉 si asta pentru ca nu ai observat “trucul” de pre-selectare a unor optiuni practicat de godaddy.
    – nu cumpara prostii de promovare, si alte “gaselnite”, nu cred ca te va ajuta cu ceva, eu nu vad cu ce !

    Ete cam asta inseamna exp de hosting la godaddy. 10 centi, pe paypal cine vrea mai multe detalii 😀 !

    Cat despre hosting in Romania: da, o sa am un hosting in tara, la Buc, deja am discutat cu baietii, nu dau nume deocamdata, preturi acceptabile, insa prin vara o sa incerc o mutare. Si aici nu o sa am dedicat ci RACK-uri unde-mi pun propriile servere.

  12. Eu n-am avut nicodata probleme cu godaddy. Am avut momente cand am putut accesa domeniul cumparat in cateva minute. Hostingul cel mai ok e cel de la Hostgator. N-am avut nici o problema niciodata iar baietii au un suport aproape profesional.

  13. Bruta mica stie mai bine decat mine chestiile astea insa pot spune doar ca primul domeniu pe care l-am cumparat eu online a fost de la name.com si l-au redirectat corect instant dupa ce mi-au aprobat trazactia. Bine, ca mi-au verificat contul cam 24 de ore, ca-s din Romania, partea a doua 😀

  14. Eu am vreo 30 de domenii luate de la whois.com. A mers ca uns de fiecare data, asa ca nu am avut motive sa incerc si altii. Inainte de ei am vrut la godaddy, dar le trebuia nu stiu ce act trimis pe fax si le-am scris ca beep beep in hostingul si domeniile de la ei 🙂

  15. @ByREV: mi-ai luat vorba din gură cu explicația de la punctul 4. Jos pălăria pentru detalii (și rigurozitate).

  16. #-Bogdan-# da, asa este, si eu am avut acelasi tratament la inscriere insa asta era prin 2006 cred … intre timp ma gandesc ca so’r mai fi schimbat lucrurile.

    Eu am avut contul suspendat 5 zile si tranzactiile anulate 😉 Dar, cu rabdare am rezolvat. Am trimis ce au cerut si gata.

    De atunci am facut sute de plati si nu am mai avut probleme.

    Orice hosting are buba lui, nu cred ca exista ceva perfect.

    #-Dojo-# da, o sa te tin la curent cu “serverul” insa pana atunci trebuie sa’mi cumpar serverul , nu ma duc acolo sa instalez un PC de Home-User, ci ceva profi. Dar, din pacate serverele astea sunt mult prea scumpe si singura solutie e sa pun ban-pe-ban la ciorap – mai ales pe “criza” asta 😀 !

  17. ByREV, daca vrei colocare, incearca un mail la Multiplan. Din cand in cand au oferte de servere refurbished care chiar merita.
    Am luat la sfarsitul anului trecut 2 HP-uri 1U, 2xXeon, 2GB RAM, 2×74 SCSI cu aprox 1800 Lei bucata.

  18. #-Bogdan-# e bunicel pretul mai ales ca sunt si U1, ocupa loc putin in rack adica 1 :). Insa nu ma prea coafeaza 2G de ram 😀 … Dar, o sa verific ofertele de la ei. Merci.

  19. Blogul meu este hostatpe spatiul.ro si pot spune ca au fost foarte receptivi la nevoile mele, au chat online baietii si poti discuta cu ei instantaneu.
    La fel, nu credeam ca in Romania poti gasi asa serviciu de calitate.Poate fac reclama dar astia chiar merita!

  20. Pentru programatori şi cine vrea să se “murdărească”, dar să-i iasă totul exact aşa cum vrea (pentru că “noi programatorii” suntem obsedaţi de control, right?) recomand slicehost (cumpărat de rackspace, interviuri şi pe youtube).

    E ieftin relativ la flexibilitatea şi calitatea oferită.

  21. Dojo,
    Ai un limbaj colorat, dar imi place domeniul tau. Iti voi citi articolele.
    Despre mine pot sa zic un singur lucru : sunt un mare paun
    pe internet. Niciodata nu m-am simtit mai proasta ca in ultima luna.

    Marirun

  22. eu folosescs 3ix punct org de vreo 5 ani. ofertele’s f. ok si nu mi s-a intamplat nici o problema niciodata. godaddy nici nu m-am gandit sa iau dupa ce reviewuri sunt pe net, ai fost curajoasa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.