Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Agenda.ro fură din nou

Abia dacă a trecut luna de când scriam despre un furt grosolan de articol de pe descopera.ro, că Agenda Timişoara apare din nou în postură aiurea prin alt copy-paste.

Un articol drăguţ de pe Antena 3, este copiat cu grijă (şi cu poza de rigoare) de adminii de pe agenda.ro, pentru că tre’ să avem conţinut, să vină lumea să apese pe adsense, nu?

E păcat că se continuă practicile acestea idioate, mai ales că sunt un cotidian cu pretenţii. Şi furtul este furt, oricum l-ai lua. Sunt curioasă dacă am începe să copiem absolut toate articolele lor, exact cum apar pe site (cele realizate serios de jurnaliştii lor, nu copy paste), cum li s-ar părea. Oare nu aş primi nişte mesaje frumoase când şi-ar da seama că fac trafic şi PR pe munca lor?

Articolul original este acesta: Arca lui Noe nu poate obţine autorizaţie de construcţie

Copia sa apare pe: Agenda.ro

Revenind la chestii serioase, ceva trebuie făcut pentru a-i mai descuraja pe “editorii” de la gazetă, pentru că imaginea nu este deloc buna 🙂

PS: voi ce aţi face dacă aţi fi manageri de zeitung şi aţi auzi că unii angajaţi fac asta? I-aţi felicita? Pedepsi?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

10 Comments

  1. Richie pe tine ca blogger (creator de continut deci) cat te incanta ca eu dau sursa (scriu adresa ta) dar FARA LINK si copiez in draci tot ce postezi tu pe blog? Cu ce te incalzeste pe tine faza asta?

    Alta problema: eu nu permit copierea nici partiala de continut, sunt naspa, dar am dreptul, pentru ca eu creez continutul ala.

    Chestia cu sursele se poarta cand ai contract cu mediafax de pilda si copieze stirile lor. Pentru ca ei iti permit asta si este stipulat in contractul ala gras semnat de voi. MediaFax, NewsIn etc. sunt agentii care castiga bani din faptul ca altii copiaza stirile lor primite prin “flux”, dar intregul lor contract merge pe ideea asta. Agentia pregateste stirea, eu o preiau si platesc lunar nus’ cate sute de euro pe “abonamentul” asta.

    Atunci cand copiezi insa de pe o terta sursa se cheama furt toata ziua. Nu cred ca Antena 3 sau Descopera.ro se zbat sa isi creeze un portal pentru ca Agenda sa vina si sa dea cu copy paste.

    Acum macar e situatia misto ca se fura presarii unii pe altii, nu doar de pe bloguri 😀

  2. Nu cred că managerii ziarelor nu cunosc situația, dovadă fiind faptul că fenomenul copy-paste este destul de răspândit la noi în țară.

  3. In cazul de fata, Antena3 nu sunt autorii articolului 🙂
    Bancul e vechi, a circulat o vreme si pe email… daca nu ma insel, chiar si cu poza respectiva…

  4. si oricum bossul de la agenda are mai multe intelegeri cu diverse ziare. E un OM cu coloana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.