Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Am facut blatul …

.. si nu sunt mandra de mine 🙁

Ora 13. Sun dupa taxi. La Pro, Radio, Tudo .. “nu avem masina, imi cer scuze”, asta este raspunsul  pe care il tot primesc. Trebuie sa merg pana la Spitalul Militar. Bunica mea si-a uitat buletinul acolo alaltaieri. Altfel ma dadeam batuta. Trebuia sa ajung si la Smile Factory, dar puteam amana pe dupa Sarbatori ..

Iau laptopul si pornesc pe jos. Pe scarbosenia care a ajuns strada Brancoveanu (multumim Primariei Timisoara pentru atentia acordata unor cladiri de patrimoniu distruse de tot felul de “comercianti” de chinezarii) gasesc un taxi. Ma arunc in el si pornim in tromba (vorba vine, ca e aglomerat).

Gasesc buletinul, plec spre clinica. Terminam pe acolo treaba si incep din nou distractia: sunat la taxi… Nici macar NU prin ocazia de a discuta cu cineva .. suna peste tot ocupat.

Ma iau din nou ca tot omul nefericit pe jos spre o statie de tramvai. Este un moment istoric: 2 ani de cand urc intr-un mijloc de transport in comun in Romania. Nu sunt neaparat snoaba, dar prefer bicicleta sau un taxi, decat sa risc sa mi se “salte” portmoneul sau (astazi) laptopul.

Imi cumpar in prealabil bilete si astept vreo 15 minute. Am inghetat bocna. Vine si un 6.

Urc in el, inghesuiala mare, si ma asez strategic langa o bara verticala. Ma prind de ea cu toata puterea si tin in cealalta mana geanta cu pretiosul computer. Stau si ma bucur de caldura. Tramvaiul este usor murdarel (problema noastra se pare ca e mare cand vine vorba de igiena), dar apreciez la adevarata valoarea caldura.

Intram in statia de destinatie si ies din tramvai. Imi pica fisa: NU AM COMPOSTAT. E clar ca nu am vazut niciun compostor in fata nasului (mi-ar fi venit ideea atunci), dar oricum nu e OK. Nu pot spune ca am facut economie, ca nu am de gand sa circul prea repede cu din astea.

Uite ca sunt deci un mic delincvent .. rusine mie 🙁

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

16 Comments

  1. Poate totusi nu esti “delicventa”, sunt toate sansele ca tramvaiul cu care ai circulat sa fie unul dintre acele tramvaiele gratuite care merg in aceasta perioada pe linia 6 🙂

  2. Marius, esti un dragut. Din pacate insa adevarul trist este ca sunt o hoata ordinara, care isi bate joc de munca tuturor contribuabililor si a Regiei de transport, care a calatori 3 statii pe gratis si moare acum de remuscari 😀

  3. Doar de 3 ori în viaţa mea mi-am luat bilet şi cu autobuzul şi tramvaiele circul zilnic … nu se merită să iţi cumperi bilet:)

  4. asa-ti trebuie! sper sa nu poti dormi noaptea de asta! na… vezi daca nu ma suni pe mine !? 🙂

  5. Mai stai asa, doar nu ai vrut sa faci blatul, pur si simplu l-ai facut din greseala. Ai noroc ca nu a venit un controlor – acuma de sarbatori sa iei amenda nu e chiar cel mai potrivit lucru 🙂

    Deci, nu trebuie sa-ti fie rusine 😛

  6. AAAaaa!!!…deci, a rasarit soarele si pe ulitza mea! Dojo…HOATZA!!!
    Mama…ce subiect gras pt post pe blog…Hmmm…ia sa vedem, ceva conexii, dojo ipocrita, 21 Decembrie, nasterea mantuitorului…poate iese de un viral alea. :))
    Serios: cred ca te strofoci aiurea; ia si tu exemplu de la parlamentarii nostri. Putina nesimtire nu strica…ici-colo.

  7. Ma faci sa zambesc.
    Stai 2 saptamani in Bucuresti. Si mergi zilnic cu RATB-ul. Sa te convingi despre diferenta dintre delicventa si hiperetica.

  8. skreach – de ce crezi ca tinea fata laptopul bine? ca sa nu-l scape sau ca sa nu-l fure cineva?
    Daca poti fi cinstit in lucrurile mici poti fi cinstit si in lucrurile mari, dar cred k nu te incadrez in categoria CINSTIT.
    De ce nu au romanii o reputatie prea buna in multe tari? Din cauza ca multi au avut grija de partea cu reputatia proasta.

    Cred ca ar fi mult mai frumos daca ne-am lauda sau mai bine ne-ar lauda altii(nu cade bine sa te lauzi), cu lucrurile bune pe care le faci. Asa ca cumpara-ti bilet.

    Cat de stricata e lumea asta dar intodeauna vor fi apreciati cei care sunt cinstiti, poate nu o spune nimeni dar multi gandesc.

    (nu am vrut sa fac dintr-un ou, un ou mai mare dar… – ai prins ideea )

  9. Eu merg cu autobuzul sau cu maxi zilnic si am abonament – am patit de multe ori sa merg cate o zi intreaga sau cate jumatate de zi fara abonament(as fi mers si cate 2, 3 zile daca nu ar fi sora mea care sa ma anunte de fiecare data cand imi expira), pt ca imi expirase. Mi-a parut rau, ca nah daca sunt atatia care fura nu as vrea sa ma numar si eu printre ei.

  10. Sa nu va suparati pe mine, dar ma sperie un asemenea reply de la unii. NU ESTE CORECT sa nu platesti calatoria. Daca nu iti plac conditiile si pretul, nu circuli (asa cum nu fac eu de obicei). Atunci insa cand folosesti un serviciu (bun sau prost) este normal sa ii achiti contravaloarea 😉

  11. Era interesant daca te intalneai cu controlul.Le aratai…biletul…necompostat.:).
    Probabil circuli mai rar cu mijloacele de transport in comun.

  12. Nu am mai circulat de 2 ani 😀

    Daca venea controlul, plateam amenda si gata. Aveam bani si pentru ea, oricat de mare era.4 milioane nu cred ca ar fi fost 🙂

  13. Un bilet in plus, unu in minus nu se simte diferenta. Nu ma simt obligat ca sa compostez un bilet, deci nu compostez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.