Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Buna si gura spurcata

Am primit azi pe mail un link catre un sondaj de “recenzie” pentru Quality Host Online, unul dintre resellerii care imi mananca tineretile si axonii. Am completat minunea si am declarat acolo ca nu sunt exagerat de multumita, ca sunt niste downtimes si mai ales ca nu as recomanda hostul nimanui.

Problema mea cea mai mare este ca impart ciudat sistemul de hosting. Pentru un reseller ai un cont “sef” (dojodesign.ro in cazul meu). Asta “calareste” jumatate din resurse, iar restul de 50% sunt pentru resell efectiv, adica sa pui alte situri. Mirificul portofoliu e prea mic pentru a inghiti 10 GB trafic pe luna, dar pierdeam bandwidthul asta din cauza setarii lor, pe care NU erau dispusi sa o schimbe (asa am aflat acum cateva luni).

Astazi, dupa ce mi-am exprimat opinia (absolut frumos si decent, nu va ganditi la prostii :)) , am primit un mail prin care sunt anuntata ca s-a alocat un plus de 5 GB din contul de “portofoliu”, catre celalalt de resell. Au mentionat ca in 7 ani de existenta, sunt primul client ce primeste “favoarea” asta.

Ma bucura ideea asta si faptul ca iata un review este luat in serios. Partea trista pentru ei este ca asta nu ma face sa ii recomand sau sa imi incredintez toate siturile pe mana lor, dar este oricum un lucru frumos. Miracles happen 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

5 Comments

  1. Sa nu crezi tot timpul ce ti se spune…ar fi frumos sa fii singura dar nu cred ca este asa…sunt multi “unici” care primesc favoruri. O firma buna face pe clienti sa se simta bine si unici.

  2. Ah, iti dai seama ca nu ma imbata ideea asta. Chiar si cu acest mic favor, serviciile lor sunt in continuare mai slabe decat ale altora, asta nu imi schimba parerea ca ar fi cazul sa imi misc fundul de pe serverul ala 😀

  3. Eu zic totusi sa te schimbi pe alt conrt de reseller, eventual mai deschizi unul la resellerzoom.
    Ca, vorba aia, ies bani buni din web design, dar mai buni si pe termen lung din hosting pentru site-urile clientilor. Ca d-asta-i misto designul si mai putin misto developmentul…

    Asa ca, sfatul meu, muta-te in alta parte, chiar daca au fost draguti pe ultima suta de metri; poate ca clientii tai merita un host ceva mai de calitate decat asta de-l ai acuma.

    Sau poate ca acuma merge bine? Si in conditiile astea, n-ar mai avea rost mutarea pe alt server…ca pan la urma pretul dicteaza. Au preturi bune?

    PS Ce e cu chestia asta in alocare? Exista cont principal si cont secundar? Asa e peste tot? Zii si tu mai multe, ca sunt pe problema si ascult cu atentie.

  4. Nu e nevoie de inca unul la RZ, ca am spatiu destul. Trebuie doar sa trec de lenea mea ancestrala si sa mut alea 7 situri cate mai sunt pe QHO pe celalalt cont …

    Faza cu alocare: contul de reseller se face pe un domeniu al tau (dojodesign.ro sau dojo.ro in cazul meu, pentru cele 2 resellers). Pe RZ nu am alocat spatiu de la ei ‘automat’ pe contul/titlu, deci dojo.ro are alocat cat ii dau eu si este necesar. dojodesign.ro are insa alocate jumatate din resurse AUTOMAT, asta insemnand ca am spatiu de resell (sau de pus alealalte situri din retea) pe numai jumatate din resurse. Adica platesc pentru 20 de GB trafic pe luna, dar 10 mananca portofoliul (iti dai seama ca nu are cum sa consume atat decat daca pun poze sexy cu mine) si situri mai dodoloate se chinuie pe jumate din resursele totale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.