Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Bune de citit: 28 noiembrie – 5 decembrie 2010

Nu pot spune că mi-a fost uşor să aleg articolele pe săptămâna asta. Am tot mai multe “idei” despre ce calitate trebuie să aibă şi destui bloggeri au avut probabil ceva mai bun decât să posteze. E sezonul pentru petrecut timp cu familia, aşa că mă aştept la o lună destul de “aridă”. Oricum, am dat de nişte titluri ce merită luate în atenţie:

  • Cum NU fac eu blogging – o idee excelentă de articol. Câteva detalii despre cum se face blogging, recunosc că-s cam de acord cu majoritatea ideilor de acolo.
  • România e frumoasă (13) – Mănăstirea Voroneţ – o locaţie pe care nu am “atins-o” încă, dar chiar mi-ar plăcea s-o bifez odată. Momentan o văd prin articolul lui Răzvan.
  • E-commerce for dummies – “antisocialul” loveşte din nou. Idei corecte despre cum ne-am dori să funcţioneze vânzările online la noi.
  • Interzis minorilor sub 7 ani de acasă – chiar dacă pare “răutăcios”, un articol despre când cei mici încetează să fie adorabili.
  • Mass-media în 20 de ani – despre cum arată de gri situaţia în media “tradiţională”.
  • Veronica se hotărăşte să moară – că n-o fi Coelho a mai strălucitoare stea din constelaţia scriitorilor, o fi adevărat. Remarc însă cu drag munca de “recenzor” a Tomatei şi promovez articolul. Că mai e nevoie şi de aşa ceva prin blogosferă.
  • Şedinţa cu părinţii şi creioane colorate – dacă vrei să vezi cât de imbecili sunt unii, nu trebuie decât să-i întâlneşti când sunt cu copiii lor. Încă un exemplu despre cum se pot comporta unii părinţi şi o metodă absolut “zen” de scos stress-ul din cap.
  • Un drum scurt cu Dacia 1600 – nu mă pricep la maşina naţională, dar parcă ştiam de 1300. Oricum, iată ce se întâmplă când te încăpăţânezi să consideri cutiile alea de metal maşini.
  • Cine scrie “Mersul la teatru for Dummies”? – oamenii … e nesimţiţi, asta e clar. Încă o oportunitatea de a realiza asta.
  • Castele de apă – din seria “să dăm şi din grădina noastră”, promovăm încă un articol al “soarelui”. Mare lomograf. Ce iese dintr-o cutie şi cât de frumoase mai sunt castelele de apă. Din păcate, le ia mama ciorilor, că nu se ocupă nimeni de ele.
  • Tăiați banii mamelor, dar cumpărați mașini la Parlament? – măsuri luate româneşte.
  • 12 “lucruri” care îmi plac în România – din toate isteriile populiste şi sarmalele din 1 Decembrie, rămân în minte şi nişte articole de bun simţ. Fără suflu patriotic şi rahaturi, o simplă şi frumoasă înşiruire de “lucruri” ce ne fac dragă ţata asta.

Atât, dragilor. O săptămână faină să aveţi 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

8 Comments

    • Sa stii ca imi plac foarte mult copiii si ne lipim unii de altii imediat. Dar nici eu nu cred ca, daca e odrasla ta, ti se poate chiar urca in cap. Deci aia 7 ani de acasa chiar sunt importanti 🙂

  1. Multumesc si eu pentru pomenire (chiar suna bine:)) ) si pentru celelalte articole pe care le-am citit cu placere:D O seara buna!

  2. Poate o sa ghiciti din ton da eu am plecat din romania acu 15 ani si bine am facut. Astea sint comentariile mele la ce ii place cuiva de romania. In spiritul libertatii de exprimare va cer sa ascultati nu sa fiti de acord:

    Îmi place Cișmigiul intr-o duminică dimineața când oamenii se plimbă liniștiți și salută actorii: Cismigiul imi aduce aminte de un coleg de liceu care a fost omorit acolo incercind sa apere o fata de niste cocalari. Cocalarii respectivi nici nu au mirosit inchisoarea.

    Îmi place răsăritul de soare peste o baltă de lângă București când stau cu ochii pe pluta nemișcată: fara comentarii ca nu pescuiesc.

    Îmi place să aud vorbindu-se în limba română, cu subtilitățile și ambiguitățile ei. Singura limbă din lume la care pot să sesizez aproape toate acest artificii: imi aduc aminte de ziarele din Bucuresti si de emisiunile de la TV vorbite intr-o limba de lemn. Mass media romana se coboara sub cel mai mare divisor comun al societatii romanesti continuind sa daune culturii generale a societatii. Pe de alta parte, intelectualitatea nu a reusit sa se extraga snobismului caracteristic romanesc instrainindu-se si mai mult de generatia mea care inca mai cauta modele.

    Îmi place bolta de Mâna Maicii Domnului din Grădina Botanică unde am cerut-o pe Ana de soție: fara comentarii, nu am fost decit o data si nu imi amintesc mare lucru.

    Îmi plac cireșele mici și amare sau dulci de pe coastele Dragoslavelui, cele mai bune cireșe din copilăria mea: mda, cirese si mere ca in Romania nu am mai mincat pe alte meleaguri…

    Îmi place brânza de burduf și cașcavalul afumat cumpărat de la tanti Lucica (din același sat): cu totul de-acord cind vine cineva din Romania pe aici un singur lucru le cer: brinza de burduf!

    Îmi place filosofia (e drept nu tot timpul) conform căreia e bine să îți cumperi un telefon scump chiar dacă nu ai bani de mâncare, întâlnită cu precădere la români: romanii sint cel mai snob popor din lume! Mercedesu si celularu! Astea ii fac pe romani sa se simte oameni!

    Îmi place că ne îmbrăcăm frumos chiar dacă banii nu ne dau afară din casă: vezi comentariul anterior: inloscuieste Mercedesu si celularu cu blugii si lantul de aur.

    Îmi plac bărcile care se leagănă în ”parcarea” din fața casei lui nea Nițu din Sfântu Gheorghe: cred ca sint plecat de prea mult timp ca s-o inteleg pe asta…

    Îmi plac poveștile despre viața de demult spuse de bunici: alea cu colectivizarea? sau alea cu legionarii? poate alea cu regele care s-a multumit sa-si umple niste vagoane cu aur si sa-si puna palma in dos? Mi-aduc aminte de unele povesti cind se duceau la facultate la Paris. Nu multe… cred ca mai mult imi place sai aud povestind decit povestile…

    Îmi place creativitatea românească: prea des creativitatea e folosita ca o scuza in fata lipsei de productivitate. Iar savoir vivre al romanilor care se lauda la tot pasul ca “ei stiu sa se distreze” mi se pare ca e numa o tentativa de a da un alt nume lenei…

    Stiu ca e mai usor sa critici decit sa spui ceva original asa ca sa nu se spuna ca am ales calea mai usoara:
    Pina cind romanii nu vor incepe sa puna valoare pe cunostiinte si pe lucru cinstit, si atita timp cit se vor lauda numa cu ce au facut cei dinaintea lor (cea ce pare ca le da lor dreptul la o vacanta indelungata) Romania va ramine o tare de lumea a treia avind ca singure calitati bogatii naturale ca fructele si brinza.
    It is not sad but true, it just is.

    Ma simt mult mai bine acu,
    Va multumesc pentru atentie,
    La revedere
    🙂

  3. “Sunt de acord cu desfiintarea ajutoarelor pentru mame. Cine vrea sa se asigure pentru perioade de inactivitate poate sa se se asigure la o firma privata sau sa economiseasca.

    De fapt, absolut toate platile de stat (inclusiv pensiile) ar trebui stopate imediat si statul roman ar trebui sa-si declare cinstit falimentul, in loc sa imprumute bani care distrug orice speranta de revenire economica. Pensiile, in special, sunt un razboi pierdut. Casa Nationala de Pensii intra in faliment orice s-ar face. Iar daca tot o sa oprim plata pensiilor, atunci cu cat mai repede, cu atat mai bine! Fiecare zi care trece inseamna alti bani imprumutati.”

    mie mi se pare aberanta atitudinea asta vis-a-vis de pensii si alocatii: cum adica sa se taie pensiile oamenilor? pai si pensionarii din ce mai traiesc? chiar crede cineva ca daca se taie pensiile se termina cu imprumutatul banilor? hai sa fim seriosi.. cati dintre banii imprumutati de-afara se duc pe alocatii si pensii?
    nu mi se pare normal sa condamni la moarte prin inanitie sau boala pensionarii, asa.. din taste. sau sa reduci mamele la niste fiinte profitoare care uite dom’le cum sug statul de bani atunci cand trebuiau sa se gandeasca mai bine daca vor sau nu plozi. ca da, e o optiune personala, dar de unde stii tu bai nene daca nu cumva tocmai plodul ala pentru care militezi sa nu mai primeasca alocatie (care oricum e de toata jena) si indemnizatia lui peste, de unde stii tu ca tocmai acel copil nu-ti va salva viata mizera peste 30 de ani, cand o sa zaci fara pensie, intr-un azil infect. daca nu cumva intre timp militezi sa fie si alea desfiintate. sau daca nu cumva acelasi plod va avea in maini destinul vreunui descendent de-al tau?
    huh?
    e usor sa desfiintam pe hartie, nu? atunci cand n-avem in familie batrani care depind de rahatul ala de bani ca sa-si cumpere medicamente, sau cand n-avem copii, ca sa vedem ca dupa ce am muncit 10-15 ani ca negri pe plantatie si-am contribuit cu o gramada de bani la tot felul de bugete, ne trezim ca atunci cand avem mai mare nevoie de sprijin, ni se pune bocancul in gura..

    n-aveti decat sa va condamnati reciproc la moarte, dar atitudinea asta mi se pare de toata jena. or sa fie santurile pline de pensionari morti, mamele cu copii mici vor arunca cu pampersi plini de caca, politicienii vor pleca la ski in Austria sau la plaja in Barbados, ca de obicei, iar blogurile vor colcai in continuare de opinii emise de juma’de creier si ala usor diliu.

    scuze, ramo,poti da delete la comentariul meu, dar zau ca m-am enervat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.