Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

.. castigul fara munca …

Batranii mei imi spuneau ca de banul castigat din noroc nu te poti bucura prea mult, ca numai ce ai castigat prin sudoarea fruntii iti va ramane si va fi o bucurie pentru tine. Batranii mei au trait greu, au crescut nepoti, ne-au dat tuturor o paine in mana si inca isi bat capul cum sa ajute din putinul lor.

Sunt de moda veche, pentru ca asa am fost crescuta. Cred cu tarie in sansa fiecaruia de a se realiza, dar  prin munca serioasa, nu prin “pleasca” picata din cer.

Nu joc la Loto, la Pronosport sau loz in plic. Nu am noroc, pentru ca nu l-am cautat. Adica nu un asemenea noroc. Am noroc in alt mod: mi-am gasit un loc de munca bunisor si am avut apoi noroc sa gasesc ceva si mai bun. Castig tot mai bine, in timp ce muncesc tot mai mult. Am uitat ce inseamna o noapte dormita ca lumea, am uitat ce inseamna un weekend de odihna (ieri am facut 2 layouturi si am codat un site, azi mai am de bibilit inca 2), banii vin, odata cu si mai multe obligatii profesionale. Asa imi place si asa m-au invatat ai mei: sa muncesc si sa am …

Vad cu stupoare cozile din fata agentiilor Loto, vad oameni care participa la tot felul de concursulete, numai pentru niste banuti sau poate pentru lozul cel mare. Nu pot spune neaparat ca ma deranjeaza faptul ca mai si joaca, daca nu i-as vedea pe unii atat de porniti spre imbogatire rapida, incat uita ca in mod normal iti faci o situatie asa cum poti (adica muncind, ca asa se face treaba) si eventual castigi ceva pe langa.

Multi insa stau si se plang, dar cu precizie de ceas se prezinta la cozile in cauza. Si viseaza cu ochii deschisi la cate si marunte vor face, la cum vor sparge milioanele de euro si isi vor oferi o viata de vis. Sunt putini cei care ar sti cum sa gestioneze o asemenea situatie, sunt putini cei care ar sti sa faca din acest noroc o existenta de durata, un trai bun pentru ei si pentru familia lor. Sunt putini cei care s-ar abtine de la cheltuieli de neam prost si ar investi banii in cauza.

Va spun sincer ca mult timp l-am admirat pe Bill Gates. Folosesc cu placere XP Home Edition (asta l-am primit cu licenta la laptop), dar nu asta e pana la urma problema. L-am admirat pentru ca, desi de ani buni sta bine de tot la capitolul pusculita personala, a muncit in continuare.

Cati dintre “loteristii” nostri de duminica sunt gata sa munceasca in continuare? Inteleg o mica perioada de relas (doar trebuie sa faci calatoria aia in nu stiu ce sistem de croaziera), dar oamenii obisnuiti cu munca, asta fac. Muncesc.

As intelege pana la urma si dorinta asta de imbogatire subita, daca nu s-ar calca si alte principii pentru o “maslina” sau ceva acolo ce poti lua gratis. Ultimul eveniment de genul asta, care mi-a lasat un gust amar, il reprezinta 2 incidente de pe Invatam.Net

Daca nu stiti, pe site am un sistem de puncte, ce se castiga prin posting. Cu punctele in cauza se poate cumpara domeniu+hosting, astfel incat unii, care nu au bani sau nu sunt dispusi sa cheltuie, sa poata totusi primi un domeniu si un pachet de hosting, absolut perfecte pentru a se “juca” de-a webmasterii.

Toate bune si frumoase, am deja 3 “clienti” cu situl sus, oamenii sunt activi, le place ideea … pana primesc un PM de la un membru prin care imi atrage atentia ca i se pare ceva puturos prin Danemarca. Intru in admin panel si aflu cu “incantare” ca doi membri abuzau lejer sistemul si isi donau bani de pe un cont pe altul. Pana atunci la un new user ofeream din start 100 de puncte, asa de incurajare, daca doriti.. si uite ca inteligentii astia doi creasera niste conturi suplimentare si isi donau relaxat banii ..

Vorbim despre un domeniu de 3 dolari totusi ..

Cam asta este se pare nivelul unora. Pentru o chestie minora sunt in stare sa se compromita.

Hai sa plec la munca .. mai am de terminat niste layouturi. Revin maine. 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

9 Comments

  1. Da, am citi pe invatam.net acuma postul aluia…
    Dojo, nu te descuraja , fara evenimente dastea nu potea merge totul PERFECT, sau cum ti-ai planificat.
    Este o chestie nasoala facuta de el. Mda, astia suntem noi, romanii.
    Iti da omul un deget si tu ei toata mana, si asta s-ar potrivi in momentul de fata.
    Imi pare rau ceea ce s-a intamplat si sper sa nu-l mai vad pe forum, nu de alta da s-ar putea sa ii ia si altii exemplu.
    UN BAN SE CASTIGA PRIN MUNCA.

  2. Cand eram mic visam să opreasca unul pe strada și să-mi dea mie TIR-ul lui … daca avea tir însemna ca e bogat 😀

    Acu visez să termin odata facultatea si sa scăp la banii mei * munciti

  3. Nici eu nu joc la Loto sau orice joc de unde s-ar putea sa ma-ngrop in bani. Totusi nu consider ca in cazul in care banii sunt facuti mai usor nu-ti aduc aceasi satisfactie.
    La fel nu pot sa cred ca daca cineva are o gramada de bani se poate opri din munca. O sa se plictiseasca…

  4. geez?
    ce să zic, respectivii sper că nu treceau de 15 ani. defapt, să fim serioşi, nu suntem noi singurii care fură de rup, crackerii lumii nu sunt români, carderii nici ei .. cel puţin nu marea majoritate. deci se poate şi la case mai mari.

    în rest, work is good, rest is even better.

  5. Mdeam..Toţi par aşa îngeraşi,copii cuminţi şi când le dai un deget îţi înfulecă toată mâna.Aşa făcea şi mariushca care îl ridica în slăvi pe Aurel63,pe dojo şi pe naibii ştie mai cine(nu mai ţin minte) şi în final vindea domeniile luate gratis cu 4.5$ pe orange pe seopedia.Eram sigur că este imposibil ca în concursul de pe invatam.net să nu intre şi indivizi care să facă puncte de dragul domeniilor

  6. legat de inceputul articolului tau, am dat mai demult un examen la care trageam bilete cu subiecte si un coleg facea matanii “sa aiba noroc de bilet”.

    mi-a ramas in minte replica profului: “cu cat inveti mai mult, cu atat ai mai mult noroc”.

  7. Desi nu prea am timp sa comentez iti citesc cu regularitate bogul si nu doar ca-mi place dar parca ideile mele rezoneaza pe acceasi frecventa cu ale tale… nu te-am mai auzit de mult pe seopedia si nici pe mai noua seo-romania… sa stii ca ne e dor de tine…

    PS : ce s-a intamplat cu inscrie-te.ro ? L-ai abandonat se pare ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.