Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cat de mult vor scadea comentariile pe bloguri de pe blogspot?

Uite ca am si eu o intrebare de-a dreptul filozofica .. acum cateva zile the ole’ mighty Google, dumnezeul net-ului a demonstrat inca o data ca se “marcheaza” pe toata lumea. Blogurile de pe Blogspot (cumparat de domnii in cauza) NU mai permit comentarii din “extern”. Poti comenta ca si user blogspot sau anonim.

Si eu am cont pe blogspot, dar comentariile mele sunt semnate ca si dojo cu link catre acest blog. Este normal, este sanatos, asa se face. Pana in acest moment comentariile pe bloguri relevante a reprezentat CEA MAI BUNA metoda pentru mine de a promova acest proiect. Lumea zice ca scriu OK, cum pot insa ei sa ma descopere? Normal ca postez comments pe alte bloguri si astfel cate un curios mai vine pe aici.

Prin noul sistem Google imi da peste bot si imi taie elanul. Stiu ca sunt rea si interesata, snoaba si zgarcita (cum vreti voi sa spuneti), dar blog commenting-ul IA TIMP si efort si de aceea este indicat sa ai si ceva de castigat. Un link-ut mic acolo si eventual 2-3 curiosi pe blog.

Inca de acum cateva saptamani comentam ca nu prea imi place sistemul de comment de pe blogspot pentru ca este anevoios, acum chiar nu imi place deloc.

Eu NU voi mai comenta decat poate FOARTE RAR, probabil ca multi vor face la fel. Multi dintre cei hostati pe blogspot poate vor incerca alt sistem sau poate un domeniu platit si hosting (care nu sunt atat de scumpe). Oricum prevad ca multe blog-uri vor avea de suferit din acest motiv. Este pacat, dar asa se intampla cand te bazezi pe un sistem de free hosting, chiar daca este al lui Google.

Pe voi cum va afecteaza acest lucru?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

19 Comments

  1. Am observat si eu acest lucru, dar nu am stiut ca cei de “sus” au facut acest lucru, cred ca oricine are o retinere pentru comentariile pe un blog de pe platforma blogspot, o stiu prea bine si eu am avut blog la ei, iar acum cu noua schimbare cu siguranta numarul comentatoriilor pe astfel de bloguri va scadea drastic! Pacat, oricum cred ca multi vor renunta la blogspot si vor imbratisa wordpress-ul, e mult mai liber 🙂

  2. Nu stiam ca Google-ul a restrictionat asta! Stiam ca fiecare user are o optiune unde poate selecta de la cine poate primi comentarii. Nu imi place ideea dar daca nu umbli dupa trafic comentand nu te deranjeaza. Eu de exemplu postez la Agent 47 pe blog desi nu imi apare link-ul. Am ceva de spus si asta conteaza!

  3. au schimbat din nou. acum se poate comenta lasand blogul de la wordpress sau chiar orice adresa dar iti trebuie cont openId

  4. Nu conteaza, este politica lor, treaba lor, daca ai avea si tu o astfel de companie ai lua si tu astfel de decizii, 1000 de capete, 1000 de pareri, nu trebuie sa multumesti pe toate lumea si nici nu ai cum 😀

  5. sunt putin stresat ca nu cumva sa creada vreun prost ca eu pun comentarii la propriile articole, din moment ce sunt multe comentarii cu “anonim”.
    P.S. Dojo, daca tot ai cont pe Blogspot, astept comentarii din partea ta 😛

  6. eu mi-am facut mai demult un cont pe blogspot ca sa pot comenta mai usor… raman logata si nu trebuie sa tot completez datele alea. si pe contul ala am o singura insemnare in care scrie ca blogul pe care scriu e la adresa asa si pe dincolo. cine e curios stie de unde sa ma ia, asa.

  7. Am vazut si io ca au schimbat. Dar gasisera pana la schimbarea facuta de Google si un plugin care facea ceva. Pana sa vad ce e cu el, baietzii de la GOGU’ si-au revenit !
    😉
    P.S. “PiticStyle” nu e vorba doar ca ai ceva de spus, dar cateodata chiar si eu as fi curios sa le cunosc paginile celor care ma comenteaza !
    🙂

  8. Bataia dintre blogspot (blogger) si wordpress e evdent ca se lasa cu castig de cauza pentru cei din a doua tabara. Sunt lucruri absolut evidente care tin de pluginuri, gen top commentators sau recent comments sau top posts. Na, acum lumea, inclusiv eu, se mai descurca cu diferite hackuri de pe ici colo. Ca sa nu mai zic de trackbackuri. Ideea e ca cei de la blogspot (blogger) mizeaza pe push and publish pentru aia mai nestiutori in ale html-ului, asa ca, echilibru se va mentine, cel putin pentru inca o oarecare perioada.

  9. si eu faceam ca jen intr-o perioada, acum refuz sa mai comentez. sa ramana fara vizitatori cei care nu au auzit ca exista wordpress! 😀

  10. in nici un fel. am 3 oameni pe care ii citesc pe blogspot. la toti 3 le-am facut oferta de a le face subdomenii la mine. nu au acceptat, din diferite motive. oricum, eu la prieteni nu imi pun linkul in comentarii. niciodata

  11. De-aia ma mir eu ca am putine comentarii la mine pe blog. Dew neh loh moh pe blogger!

  12. Extraordinar de interesant subiectul ! Felicitari !
    Totusi eu raman nedumerit. In final va rog sa explicati mai babeste unui super incepator : Deci commentand pe alte bloguri i-mi fac host sau nu ? eventual vreun binevoitor sa-mi explice unnele chestii de baza la blogger ?
    id mess : fliperbest
    Ma numesc Eci si am 40 de ani !
    Inca o data felicitari pentru subiect !

  13. Eu cred ca google se va reinventa. Vor face o platforma cu pluginuri mai tare decat wordpress. Atlfel in 5 ani vor ajunge ca MySpace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.