Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cum sa iti pornesti noul director de links

Un articol tehnic pentru cei care detin directoare de links (se pare ca sunt la moda, pentru ca pot fi profitabile si in general nu solicita foarte multa munca, macar la inceput). Haideti sa invatam impreuna cum sa ajutam directorul nostru de links sa faca primii pasi on the web.

Tocmai ti-ai creat directorul. Ai un domeniu dragut, ai descarcat un script free (phpLD, indexu sau altul), poate ca ai si platit pentru el. Acum este sus si functional. Ce facem mai departe?

1. Ii pregatim un design frumos

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti este cum sa il faci sa arate bine si mai ales ALTFEL. In mod normal majoritatea script-urilor de directory sunt urate, asa dupa instalare. Template-ul este usor de modificat. Poti descarca un skin free de pe net, dar sfatul meu este sa incerci totusi sa il modifici chiar si pe acesta, incat sa arate original.

Cea mai buna metoda este sa faci design-ul in Photoshop (sau alt editor de imagine folosit de tine), apoi sa il “tai” si sa treci la niste HTML simplu. Unele scripturi merg pe fisiere .tpl asa ca sunt simplu de modificat. Pentru cei care au facut skinning de phpBB, asta este chiar o chestie familiara.

2. Acum, ca arata atat de bine, este momentul sa ii instalam facilitati suplimentare

Fie ca este un script free sau platit, directorul nostru poate fi imbunatatit ca si facilitati. Este destul de usor: descarci arhiva,o “deschizi” urci pe FTP niste fisiere si/sau modifici niste pagini de pe site. O instalare de hack NU trebuie sa dureze mai mult de 5-10 minute. Pare destul de greu, dar sfatul meu este sa incercati. Salvati fisierele inainte si jucati-va putin.

3. Hai sa punem niste categorii pe director

Exista diferite opinii in acest caz: unii sunt de parere ca este bine sa incepi cu putine categorii. In acest mod este usor sa faci directorul sa nu arate atat de “gol”. Un argument pentru multe categorii insa ar fi ca asa iti este mai usor sa organizezi informatia si pentru cei care trimit links sa isi gaseasca locul perfect.

Am folosit ambele metode pana acum cu rezultate bune, pana la urma este alegerea voastra.

4. Pune niste link-uri.

FOARTE IMPORTANT. Un director fara links NU va atrage pe nimeni. Nimeni nu iubeste siturile goale, cam la fel se intampla si cu directoarele. Cauta niste situri relevante si include-le in site, avand grija sa acoperi cam fiecare categorie. 10-20 de links / categorie deja arata mai bine.

5. Lasa-i pe altii sa includa links

Ai prieteni? Pune-i la munca. Sunt multi cei care te pot ajuta si un link submission nu este atat de complicat, ajutorul lor conteaza.

SFAT: inca un mod de a atrage link submission: deschide subiecte in forumurile de webmasteri. Multi cauta directoare de calitate (chiar daca mici si la inceput) astfel ca incepi sa ai “material” in director.

6. Ai director? Promoveaza-l in altele.

In timp ce muncesti la indexare de links si promovare in webmaster forums, este bine sa te promovezi si in alte directoare. Daca ai un director de nisa, incearca sa te promovezi in directoare similare. In cele mari si cele mici. Uita-te dupa transfer de PR si “links curate”. Un link cu “nofollow” nu te ajuta atat de mult, dar uneori macar aduce trafic.

7. CALITATE.

Nu folosi “nofollow” pe links, nimanui nu ii plac asemenea directoare. Nu cere link reciproc, nu cere bani. Ofera links de calitate si GRATIS, daca doresti sa creasca directorul. Un director urias poate monetiza mult mai usor.

Sper ca aceste mici “secrete” va ajuta sa porniti un director mai repede si cu mai mult succes. Daca este facut totul cum trebuie, veti avea si trafic si continut. Dupa care, puteti castiga si un leut de pe proiect.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

9 Comments

  1. Bun venit pe blog si felicitari 😉

    Cred ca este indicat sa iti alegi o nisa clara. Nu prea mai merge cu directory general, asa ca ai sanse mai mari de a intra pe un subiect care iti place si pe care il poti astfel “trata” in blog si director.

    Top-urile nu sunt chiar atat de profesionale, personal le evit si multi incep sa isi dea seama ca nu sunt OK. Un director de nisa, cu FREE links si PR transfer chiar poate merge OK. Poti apoi monetiza pe featured links, Adsense sau banners pe director platite de advertiseri.

    Ca si script recomand cu placere phpLD. Am si pe free si am cumparat pentru un site varianta cu plata (25 USD) .. ambele sunt absolut OK. Si design-ul este super simplu: niste fisiere .tpl cu HTML only, un CSS extern usor de manipulat si el.

  2. Mi se pare interesanta si aplicatia free de la Aardvark Topsites.
    Cred ca se poate folsi si asta.

  3. Eu imi iau domeniile de la Godaddy si host-ul de la resellerzoom.com .. am cateva zeci de situri de tinut, deci nu prea merge faza cu conturi individuale.

    Nu am lucrat pe blogger, wordpress-ul insa necesita php si mysql, majoritatea host-urilor le ofera.

    Ideea e eventual sa te “joci” cu scripturile si sa vezi ce iti place. Foarte multi dintre cei care avem blog pe domniu si host folosim wordpress-ul

  4. Cel mai bine e sa faci si programarea la un director web. Te ajuta sa-l optimizezi si sa-l modifici cum vrei, n-as miza pe nici un script. Apoi cu partea de back-link, nu e bine sa obligi userii sa puna backlink catre director. E de preferat catre alt site pe care-l detii. In felul asta toata lumea are de castigat.

  5. Ideal ar fi sa faci si programarea. Asta insa ar dura ani (la cat de proasta sunt eu in domeniu, poate 20 de ani ar fi suficienti) si nu toata lumea e in stare. Abia sunt multi capabili sa modifice niste tag-uri de HTML, cred ca e cam mult sa isi faca si programarea.

    Si oricum, unele script-uri sunt absolut exceptionale. PHPLD-ul de pilda este umitor. Am cumparat versiunea platita si pentru cele free am platit 15 USd pentru lifetime access pe situl unui dezvoltator de hacks. Sunt uimitoare.

    NU cred ca exista ceva ce mi-ar placea sa faca si sa nu fie deja codat de un specialist.

    Uneori este bine sa iti stii limitele. Eu mi le cunosc deja si stiu clar ca nu imi place programarea si nu doresc sa pierd timpul cu asa ceva. Design-ul si content creation iau oricum prea mult timp deja 🙂

    Bun venit pe blog 😉

  6. Chiar ma bate gandul sa fac unul. Din ianuarie incolo sa iau si domain pt blog si pt director (any suggestions, pls?:)), desi, mai degraba as opta pentru o idee de director cu veleitati de top.

  7. Felicitari tie, u’r the winner:D.

    Intrebam mai ales de sugestii vis-a-vis de un domeniu pentru blog. Pana acum am adunat pareri care s-au impartit in doua tabere: doteasy.com si hostgator.com Tu ce zici? Merci anticipat:)

    P.S. E vreo importanta in alegerea pachetului daca blogul e pe wordpress sau blogger?

  8. Salut dojo !
    Ce pot zice m-ai lasat fara cuvinte ! Frumos articol , si chiar ma pun sa imi fac unul.
    Banii nu sunt problema ( nici nu ar trebui sa-i folosesc )
    Bun … acuma tot ce m-ar interesa este un nume sugestiv si la obiect.

  9. Problema e ca cei de la Godaddy nu ofera domenii gen .eu sau .ro Or, eu cam asta caut… Si da, am vazut multa lume cu transferuri de pe wordpress pe domenii individuale, dar nu prea stiu pe careva care sa o fi facut de pe blogger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.