Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cum sa fii dentistul meu preferat

Nu, nu mint. Imi place sa merg la dentist. Frecventez o clinica foarte pe picioarele ei si ma simt bine acolo … Si pentru ca sunt mai nou atat de preocupata de mersul la dintalog, mi-a puscat creierul un topic mai “parodic” .. “CUM SA FII DENTISTUL MEU PREFERAT. Iata cateva secrete care nu vor “esua”:

1. Am apreciat mereu cabinetele inghesuite si “la nimereala”. Nimic nu imi da un sentiment de mai mare siguranta si placere, decat sa intru intr-un cotet de 1×1 metri, in care sa stam toti claie peste gramada.

2. Daca se poate sa ai mai multe scaune in incapere este si mai bine. Ador sa fim 3 pacienti in aceeasi camera. Ma simt bine sa il aud pe nu’s care pacient ca trage sa moara la inca o obturatie prost facuta de voi

3. Inca nu am inteles ce e cu nebunia asta cu “instrumentar aseptic” si curatenie in cabinet. Daca nu vad macar un gandac pe podea chiar nu ma simt OK.

4. Nu te obosi sa trimiti la autoclav instrumentarul folosit in gura altui pacient .. chiar am facut pariu cu prietenii ca de mine nu se prind SIDA, hepatita si alte “bunatati”. Lasa-mi placerea de a “paria” cu succes

5. Niciodata nu mi-a placut sa mi se umble in gura cu manusi. Te rog deci sa ai mainile ‘libere’. Nu, nu te obosi sa te speli .. imi place sa miroase a tot felul de chestii. Ma da pe spate bucuria de a incerca sa ghicesc in ce le-ai mai bagat.

6. Chiar daca anestezicul normal nu prinde la mine, nu te obosi sa ai Articaina in cabinet. Cine naiba-s eu sa am pretentii?

7. Si daca ai un anestezic bun, nu il folosi. Explica-mi de mii de ori ca este scump si ignora-mi replica prin care imi exprim intentia de a plati

8. In aceasta ordine de idei fa economie pe pielea mea. Nu te intereseaza ca eu am disponibilitate sa platesc oricat, tu explica-mi ca asta e scump si foloseste cele mai proaste materiale

9. Nu te obosi sa imi cauti compozit de culoarea dintelui. Daca vreau dinti frumosi, n-am decat sa imi pun proteza, cine-s eu sa iti cer ca plomba de pe dintii din fata chiar sa aiba culoarea dintelui? Oricum niste diferente sunt misto .. cat mai mari … arat interesant

10. Daca iti semnalizez ca ma doare, da-i inainte. Stii ca-s mai masochista .. de ce sa te gandesti ca rahatul ala de anestezic nu a prins? Sigur is eu o idioata cu singura dorinta de a te scoate din papuci

11. Am apreciat mereu dentistii cu dintii stricati. Da bine la pacient, sa nu se simta prost, ca tu, dentistul, ai niste dinti absolut superbi. Daca sunt si strambi sau galbeni, nu te obosi cu un tratament ortodontic sau cu albirea.

12. Si pentru a dovedi ca esti “de-al nostru”, al celor cu probleme dentare, incearca sa nu te speli decat o data la 3-4 zile. Mirosul infect din gura ta, cand stai aplecat peste nasul meu, chiar ma bucura in mod deosebit. Pot incerca sa ghicesc ce ai mancat acum 2 seri.

13. Poarta-te cu mine ca si cu un gunoi. Imi place sa fiu abuzata pe banii mei. Imi place sa te comporti nervos, sa nu ma bagi in seama, sa ma lasi sa astept cate 2 ore pana sa intru pe scaun, chiar daca m-ai programat pentru ora la care am ajuns.

14. Incearca sa fii o prezenta dizagreabila in tot ce faci .. asa macar pot sa fiu din nou convinsa ca am avut dreptate cand m-am gandit ca e “nasol” la dentist.

—-

Acum, ca ati ras un pic, incercati sa va ganditi cat de mult se potrivesc punctele in cauza medicului vostru dentist si schimbati-l cat mai repede. Sincer .. chiar nu trebuie sa se intample asa ceva.

Cred ca le dau link medicilor mei de la Clinica SmileFactory .. sa rada si ei 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

9 Comments

  1. Un articol destul de ciudata.
    Dar pe cat de ciudata pe atat de bine fructificat si atragator.

    Acelasi copil care uraste dentistii,
    Andu.

  2. Din nefericire pentru mine in trecut (eram mult mai mic) am avut o experienta tare nefasta cu un macelar..aa, adica dentist vroiam sa zic care desi am ajuns la el la urgenta cu o masea cat capul a preferat sa ma taie. Am o cicatrice pe fata din cauza lui. Oricum, nu se pune ca am lesinat pe scaun din cauza lui, a durerii si a mirosului idiot de dentist pe care-l simteam pana-n buzunarul adidasilor mei. Oricum, chestia n-ar fi nasoala, ce-i o cicatrice pe fata ? Semn de buna purtare, obiect de speriat baietii/fetele..ma rog intelegi tu. Chestia nasoala e ca de atunci n-am mai avut curajul sa mai pun piciorul la nici macar 10 metri de intrarea intr-un cabinet dentar. Ma tot chinui de vreo 1 an de zile sa-mi fac curaj sa merg..nu de alta, da’ am doi dinti (chiar aia din fata!) care arata destul de nasol si ma stanjenesc atunci cand vreau sa rad cu gura pana la urechi, pe care tare mult i-as vrea reparati. Pacat ca pana acum n-am auzit de anestezic total (ar fi bine sa nu stiu ce-mi face!) ca sa pot sa zic, MA DUC.

    Oricum, ca un postscriptum nu subscriu la “imi plac dentistii”, ci creez ceva nou. URASC DENTISTII. Mai e cineva cu mine ?

  3. am avut si eu un dentist odata care se supounea la 10 sau 11 din cele 14 “calitati” enumerate de tine. motiv pentru care si acum ma dor maselele cand ma gandesc la ea (ca era o doamna)

  4. Amuzant, dar la un moment dat ma gandeam ca mi-am pierdut simtul umorului.
    Glumesc, dar si eu am gasit cu greu un dentist la care merg cu placere. Atat cat poate fi de placut sa-ti umple fel de fel de freze prin dinti, sa-ti amorteasca jumatate de fata pana n-o mai simti, de la anestezie, sa ai impresia ca-ti curge din gura, deastea.
    In afara de faptul ca nu e cazul sa discutam despre curatenie, dentistul la care merg spune poante si bancuri intr-una, de cum m-am urcat de scaun, asa ca dispare mare parte din stresul produs de ideea in sine de dentist.
    Bafta la dentisti! Mi-as dori ca si la alti medici sa pot merge la fel de “cu drag” ca la dentist 😀

  5. din fericire dentista mea nu respecta nici unul dintre ‘sfaturile’ tale 🙂 cred ca e mai preocupata de dintii mei chiar decat mine.

  6. Madalin nu mai sta asa .. ca iti vei pierde dintii pana la urma. Discuta cu prietenii si sigur iti vor recomanda o clinica de doamne ajuta .. Eu am avut 2 lucrari pe canal facute pe viu (probabil banuiti ce misto a fost) si am prins frica de dentist. Si am avut la carii, cand am gasit in sfarsit unul, de nu s-a vazut. Am si pierdut o masea din cauza asa.

    Se gasesc si denstisti exceptionali. Si chiar e placut atunci sa mergi la ei 🙂

  7. Da ? Aici la Tg-Jiu ? La cucuietii din deal ? La Pociovalistea ? Eventual sa trag o fuga pana la Bucuresti (oricum o fac aproape saptamanal) si-atunci sa iau masuri…

  8. Felicitări!
    Am crezut că sunt singurul, căruia i s-a părut că sunt tratat ca un obiect fără suflet, la dentist. Am destul de mulți ani, și dinții mei sunt destul de răi, motivul nu este că mi-e frică de dentist, ci că mi-e groază de dentiști, în primul rând pentru că trăiesc cu sentimentul că nu dau doi bani pe mine, și pe doleanțele mele, deoarece,
    în fond, este vorba de propriul meu cap, chip, însă am întâlnit È™i dentiÈ™ti care au dinÈ›i perfecÈ›i, dar nu ezită să-È›i propună să-i “extermine” pe toÈ›i ai tăi puÈ›ini rămaÈ™i naturali.
    Pentru mine dentistul este cel mai rău coșmar, aici pe aceste minunate plaiuri mioritice.
    Mă rog Celui de Sus, să se schimbe ceva.
    Alex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.