Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

D’ale şopingului

Sper că aţi înţeles că urmează o “compunere” scrisă de o femeie ce a fost la cumpărături .. mai mult decât şi-ar fi dorit. Bărbaţii sensibilizaţi de neveste şi iubite în ceea ce priveşte acest subiect, vă rog nu vă descărcaţi pe mine .. îs doar mesagerul …

Începem cu .. începutul ..

Sunt genul de ciudată care nu deţine ‘nşpe mii de bluze şi alte acareturi, deci mi-a ajuns şi mie azi cuţitu’ la os. Am remarcat că nu prea am ceva pulovere din lâniţă (am cumpărat nişte orori din nu ştiu ce porcărie de aţă, de s-au făcut praf de la a treia tură de spălat) şi că am nevoie de aşa ceva. Stilul personal “sporty” e bun toată ziua, că nu am drumuri nu ştiu cât de speciale şi cei de la “uzină” s-au obişnuit să mă vadă în hanorac, dar nu puşcă atunci când ai “star duties” la jazz festival de pildă.

Programul este de fâţâit maşina, deci nu trebuie ceva exagerat de gros, că turbez de cald, dar nici foarte subţire că sunt totuşi 2 grade şi posibil mai puţine weekendul viitor. Aşa că am luat una bucată tată, urcat în una bucată Corsica şi luat calea celebrului Mall din Temesvar.

De ce acolo? Pentru că, deşi e plin de figuranţi şi tot felul de ciudăţenii, sunt şi o groază de reprezentanţe de firme de renume în ale vestimentaţiei, deci şanse de a găsi ceva calitativ. Concluziile urmează:

  • Nu ai loc în parcare. Când au zis ăştia că trebuie mărită parcarea, am avut impresia că sunt săriţi de pe fix. Ei, nu. Abia am găsit un loc la mama naibii, dar măcar nu am parcat pe unde nu este voie, aşa cum au făcut zeci de şoferi, de abia te mai descurci prin parcare.
  • La etaj ÎNCĂ se fumează la sectorul unde se joacă micuţii. Sunt deja petiţii online şi e scandal în acest sens, dar asta nu îi împiedică pe cei de la mese la nu’ş ce cafeneaua lu’ peşte să tragă din pipă de e aerul gri. Copii se joacă la 1 metru mai departe şi inhalează tot ce (nu) trebuie.
  • E plin de tot felul de marfă de 2 bani. Ca un snob ce se respectă şi interesată de nişte ţoale bune (chiar şi dacă mai scumpe) mi se rupe de bluzele cu 20 de lei. Sincer, pe astea le iau dacă vreau de la bazar. Şi dacă mă pun să caut cred că găsesc acolo unele zdrenţe chiar mai calitative, decât porcăriile astea de la magazinele din Mall. Acolo presupun că se merge după ceva Levi sau Mustang şi ală de caută ţoale în magazinele în cauză nu se uită la toate cârpele .. cuget eu.
  • La firmele mari .. durere. Am impresia că sunt eu anacronică. Sunt nişte chestii pe care nu le-aş îmbrăca nici gratis, dar se pare că femeia anului 2008 este mai “hot cutiur” decât mine. Clar.
  • Nu mai exista lână şi caşmir. Am găsit cred vreo 15 articole de genul ăsta. Şi este IARNĂ. În rest tot felul de “plastice” care se fac ca naiba la prima spălare. Cuget şi eu ca un copil crescut cu pulovere de lână că este un material bun şi că ar trebui să găseşti produse din astea.
  • Dacă am găsit ceva de lâniţă, bluza avea următoarele defecte: mânecă scurtă (cum dracu’ să iau mânecă scurtă acum la 2 grade Celsius?), guler din ăla “roll on” (nu suport nimic pe gât, poate am fost spânzurată într-o viaţă anterioară), culori imposibile (ca şi hainele de protecţie aproape, nişte nuanţe de să îţi pice părul din nas şi genele să se îndrepte), glugă (care se va strânge la gât şi voi avea o cocoaşă în plus) sau decolteu pentru cineva cu vreo 3 măsuri la sutien mai mare şi probabil pentru vară, că altfel nu văd de ce aş umbla cu umerii goi.
  • Am cutreierat toate magazinele din locaşul în cauză, în unele locuri am mers de 2 ori (Kenvelo de pildă), poate totuşi nu am văzut bine. Am avut noroc că l-am avut pe mon pere cu mine, să nu mai spună că sunt eu idioată, era şi el amuzat de faptul că nu găseşti ceva decent. Chestii cu paiete şi şmecherii de pipiţe nu prea gust, deci am fost cam dezumflaţi de situaţie.
  • Ultimul loc vizitat a fost United Colors of Benetton (peste care am dat fast forward iniţial). Am intrat aşa de disperare, fără să mai sper. Am găsit o chestie simplă, gri deschis, cu gât normal, din lână subţire, un pulover absolut “anost” şi frumos exact de asta. Probat şi achiziţionat. Doamne ajută! Apoi am descoperit încă o chestie cam la fel, dar în dungi colorate. Şi ăsta din lâniţă, croi simplu şi decent.
  • Cumpărat 2 bucăţi bluze şi plecat. Am ţoale acum pe 2 ani iarăşi 😀

Concluzia tristă pentru mine este că stilul meu de a mă îmbrăca nu prea puşcă deloc cu modul în care văd creatorii că se înţoleşte o damă. Bine că se mai fac “blugi” că altfel aş umbla în fundul gol. Nu cred că ar deranja asta pe toată lumea, dar cică e bine să nu ieşi numai în papuci. Încă o lecţie învăţată după ce era să mor de râs vazându-l pe bunicul, fie iertat, ieşind triumfător din casă în uniforma de maior, dar în izmene.

La fel de trist pentru unii care au “şopuri” în Mall este că nu prea se înghesuie cumpărători. Tantile de la Benetton erau numai lapte şi miere, absolut încântate să vadă picior de “costumer” la ele. Mi-au mulţumit pentru “bizinis” de parcă nu au mai avut vânzare de ieri. Posibil …

Aşteptăm deci cu nerăbdare să etalăm 2 bucăţi bluze noi. Pe rând şi pe piele, că ne place cum “zgârie” lâna. Acum îmi amintesc că trebuie să caut şi nişte “tropoţei”, aşa că o luăm de la capăt. Săracu’ mon pere .. ce nu face un tată pentru fata lui 😀

PS: OK, dragii babei .. să vă întreb şi pe voi. Cum a fost pentru voi ultima achiziţie de “zdrenţe”? Vi se pare şi vouă că a înnebunit lumea sau numai eu sunt aia şocată de ce prostii sunt prin magazine?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

19 Comments

  1. Ugh, si eu care credeam ca sunt singura care are problema asta… Imi cumpar tzoale cam o singura data pe an, cand fug din tara, fiindca:
    – la noi sunt mult prea scumpe, au niste adaosuri de te doare capul! Cumparat in vara de la Zara vreo 4 geci/paltoane la 25Euro fiecare, in Zara-ul din Bucuresti le-am gasit pe urma la 3 milioane-3 milioane jumate.
    – in afara tarii gasesti de zeci de ori mai multe chestii, mai diversificate, mai multe magazine
    – astea romanesti au de obicei niste materiale de toata jena, sintetice, ma apuca scarpinatul numai cand ma gandesc.

    Singura problema ar fi ca plec prin strainataturi doar vara, iar vara nu ma gandesc niciodata sa-mi iau cizme pt la iarna. Asa ca de vreo 3 ani umblu numai in adidasi iarna….. Cizmele din magazinele romanesti fie arata ca naiba, fie costa enooooorm, fie sunt carpe care nu tin de cald (si atunci clar prefer adidasii mei).

    p.s. si eu urasc bluzele pe gat.

    Multa bafta la urmatoarea sesiune de shopping 😀

  2. Aceeaşi problemă o aveam şi eu. Din fericire, de vreo doi ani îmi cumpăr ţoale exclusiv din magazinul lu’vară-mea, care le aduce din Germania (evident, noi!). Sunt haine de la Quelle dar care se vând la preţuri foarte mici, din cauză de “demodat”. Or pe mine chiar mă lasă rece moda, pentru că “stilul” meu, la fel de sportiv ca şi al tău, nu se demodează niciodată. 😀
    Şi nu, nici eu nu suport nimic pe gât. Rareori batic sau fular, dar niciodată bluze cu guler de-ăla.

  3. Bre, am zis clar .. asta e topic de gagici 🙂

    Eu am tinut de bani (cica) pana sa mergem le nemti, tot pe motivul “acolo e mai ieftine”, dar nu am gasit nicio bluza acceptabila. E adevarat ca nu am fost la vreo reprezentanta Benetton, dar la marile magazine e plin de zdrente ciudate pentru femei.

    In primavara am gasit un pulover mai larg pe care il port in draci, dar chiar nu se poate sa fac toata iarna numai cu el .. asa ca uite ca m-am incumetat.

    Nu stiu ce sa zic de pret .. ambele bluze au fost 300 de lei, deci undeva la 70 si ceva de euro .. cred ca la pret similar le luam si de dincolo … depinde.

    Eu am scapat de faza de cizme (nu le suport oricum si prefer boncancii). Port toata iarna “adidasi” ca tot amaratul care nu are bocanci 😀

    Acum ca am luat astea 2 bluzoaie sunt linistita .. am si eu cu ce sa ma imbrac iarna asta ..

  4. Ieri am avut o şedinţă de shopping împreună cu sor-mea. Pe lângă faptul că nervii noştri au fost întinşi la maximum pentru că toate magazinele erau super full (a naibii criza asta economică), am avut şi probleme de genul “de ce noi niciodată nu găsim ce ne place?” Am turbat căutând o pereche de blugi normală (aka. fără sclipici, paiete, fermoare imprimeuri florale sau de altă natură). Într-un final, după vreo 2 ore de puricat fiecare produs am găsit ceva şi bineînţeles nu e chiar cum ne-am fi dorit. Deci am făcut un compromis care nu ne-a adus mari beneficii. That sucks!

  5. Oh, da, blugii. 26/32 (subtire ca o viespe in talie, lunga in ‘stativ’) … talie joasa, model “simple cut. De obicei se lasa cu multe ore, tocmai pentru ca nu imi plac cu sclipici sau cine stie ce naiba … si masurile mele ciudate fac gasirea perechii ideale si mai complicata. Ultima data am gasit ceva decent la Colin’s de pilda .. astia nu isi bat joc de blugi chiar atat de mult. Levi nu fac chestii OK pentru femei (modelele de barbati sunt senzationale, alea de femei de tot rahatul), la fel si alte “brenduri” celebre. Nasol.

  6. crinutza sa stii ca eu sunt destul de multumita de ce am gasit. Acum nus’ cat timp (cand s-a deschis) am luat jeans de acolo (Colin’s si inca ma tin), niste BIT (Bontimes – ghete de iarna) … si astea rezista eroic, un tricou pentru “soare” de ziua lui, absolut superb, acum 2 bucati bluze etc.

    La Terra si Kappa nu am mai mers demult … intr-o perioada astea erau “molurile” pentru timisoreni 😀

  7. Eu n-am mai trecut pe la Benetton de cativa ani buni, nici in Romania, nici in afara, nu stiu ce preturi mai au… Dar la produsele Zara si Pull&Bear (din ele am cumparat anul asta cel mai des) sunt niste diferente imense de preturi in magazinele din Romania vs Grecia/Spania/ Germania/Franta/Belgia/ Turcia etc 😐

    Ah, si anul asta cel putin nu mai am nicio speranta sa-mi gasesc blugi, intru in depresie de fiecare data cand merg la shopping dupa ei 🙁 Am 50 de kg, am forme (coapse si fund, dar slaba rau de la pulpe in jos). Ei bine, blugii pe care-i gasesc parca sunt facuti fie pt femei fara fund si coapse, too skinny, fie pt grase de sus pana jos 🙁 Cei pe care-i probez nu ma incap nici sa-i trag pana sus pe mine, iar urmatoarea marime imi este mult prea mare pe pulpe… Asa ca stau ca naiba pe mine…

    In teorie e simplu, caut niste blugi simpli, drepti/conici, fara sclipici / fermoare dubioase pe unde n-am nevoie, si cu buzunare pe ambele parti. Cred ca o sa-mi fie mai usor sa ma duc la croitor sa mi-i faca si gata…….

  8. Mare greseala sa mergi la cumparaturi in Mall :). In cei 3 ani (parca) de cand e deschis, am reusit sa imi iau 2 perechi de blugi (care s-au rupt dupa fix 3 luni fiecare), vreo 4 bluze si o pereche de cizme… nu e o recolta prea bogata, nu?
    Personal prefer Terra si Kappa, unde, de bine de rau, mai gasesc cate ceva…

  9. Daca tu te plangi,eu ce sa mai zic?? Ia aduna tu 33 de ani (deci nu culori turbate, inscriptii U-ha! si alte asemenea) cu Buzaul, cu stilul sportiv si cu o masura XL( stiu, nu-i bine, plang cu lacrimi amare si fac eforturi).
    Rezultatul este, iti spun eu, Xanax pe paine!
    Cele mai tari faze sunt cand dau prin cate-un magazin de cate o vanzatoare de doua ori cat mine care-mi spune asa, compatimitor : “N-avem marimi mari!” Scot fum pe urechi si-o intreb in gand : “Da’ tu de unde te imbraci, cocoana?!?”. Pe una chiar am intrebat-o odata, dar la magazinul pe care mi l-a indicat n-am gasit deschis.
    Am fost la o nunta in vara, mi-a luat trei saptamani de colindat orasul ca sa gasesc ceva cat de cat ne-babesc de purtat. Vreo rochie in culori vesele si cu o croiala care sa nu ma faca sa-mi pun streangul de gat? Vreun costumas cu imprimeu haios? Nici poveste!

  10. Ultima mea achizitie de haine s-a petrecut tot la Mall, cu ocazia serii reducerilor. N-am pus eu botul ca sunt reduceri semnificative, dar purtata pe sus de prietene am zis sa ma duc si eu. Insa cu o seara inainte am testat terenul, astfel ca o raita pe la Nike m-a facut sa ma indragostesc de o geaca. Una neagra, simpla, de fâş, nicidecum deosebita. Pe numele ei simpla si fada.
    Cand o cumpar, a doua seara, una din prietene: “asta-i geaca??? ce e asa deosebit la ea? e… simpla!!!!” eu: “D’oooooh, asta-i scopul”. Insa prima dragoste care mi-a frant inima era o gecuta frumusica foc de la Jack Wolfskin. Era vreo 10 milioane, dar inca ma gandesc la ea.

  11. Tomata .. 10 mil. e scump, dar pentru o geaca de calitate (si alea de acolo nu sunt rahaturi) se merita efortul. A mea am luat-o de la nemti (cica la reducere) si a fost 100 de euro. Tot simpla si “anosta”. Dar imi place …

    E clar ca nu se mai poarta chestiile simple, parca a innebunit lumea cu tot felul de chestii …

  12. aaa… ai atins vârsta la care constati ca pentru “aia care dicteaza trendurile” nu mai reprezinti un sector de piata. O sa te obisnuiesti:-)… eu m-am rodat bine de tot la acest capitol.

  13. Din pacate si la 18 ani cam tot in afara trendului m-am situat. Asta este .. nu-s fomeie cul 😀

  14. Hmmm..nici io nu-s “cul”, dar acum am descoperit utilitatea rochiilor din lana tip pulover asa ca doar de astea port de vreo 2 saptamani incoace – prietenele mele zic ca-s in pas cu mod; io zic ca-i comod, mult mai comod decat costumele groase de iarna
    Ah, duminica mi-am achizitionat o fusta minunata de la un targ (nush exact ce specific avea targul respectiv) la care mersesem sa-mi vizitez o prietena. Tocmai o port azi 😀

  15. Eu am alt pb, sunt turbata dupa haine, dar numa am visa gold…sau alte cartele furnizoare de bani, dar am prietene care arunca o carutza de bani pe haine pe care le poarta numai un sezon!!!!! La chestia asa eu cedez nervos! Nu numai ca eu alerg o zi intreaga prin Mall-uri dupa o pereche de blugi ok…dar am asa un noroc sa ii gasesc pe aia minunati, care imi vin perfect, pe care deja fac sacrificiul si dau o groaza de bani ptr ca sunt la capatul puterilor de cat a mers prin magazine si….peste 2 sapt, un sfert din fetele de pe strada poarta gen…aceeasi pereche de blugi!!! E fenomenal! Ori avem creierul unit si nu percutam, ori se fabrica numai un set de blugi misto pe care sare toata lumea. Asta cu blugii….ca la bluze e haos. Acum nu am camasi…ca na, la ce-mi tb mie atatea camasi (ma e paa la vremea de office, acum e cazul)?? Pai iata, imi tb, ca lucrez la un birou, ma intalnesc cu oameni, si daca moaca nu ma ajuta, ca arat ca o pustoaica de 17 ani….asa ca m-am deci:macar sa am o camasa pe mine (la blugi inca nu am renuntat).So…acum va incepe goana dupa camasi. Nici nu vreau sa ma gandesc. Eh… eu sunt in dreamland acum de zic “camasi” cand va fi camasa si gata!
    Well….hai ca m-ati starnit si imi pun iar “Diavolul se imbraca de la Prada”…(of….cata superficialitatea produc carpele astea de invelit corpul!)

  16. Aveti idee unde se gasesc adidasi/ghete Bontimes in Bucruesti ?
    Am niste adidasi de la ei de 11 ani ii port, nu s-au rupt inca, acum vad ca au scos si bocanci.
    Cam asta e singura chestie care mi-as lua-o din Romania, in afara de produsele de la Plafar, eu sunt o tipa cam zgarcita si nu cred ca as da vreodata 300 roni pe o bluza sau pulovar, in fond si cele de casmir care bat la vreo 100 dolari le poti gasi si la 45-50 cand sunt in sale.Si daca ceva nu e in sale nu vad de ce sa-l cumpar, doar nu am ramas dezbracata, e drept ca si daca dau peste o reducere mare iau cat mai multe. Ultima data am dat 60 dolari pe 3 bluze, 7 pulovere si o pereche de raiati, cam 11 articole. M-am cam enervat cand peste 2 luni raiatii erau doar 3 dolari si am mai luat o pereche.
    Adevarul e ca incerc sa scap de obiceiul asta sa iau ceva numai ca e ieftin, toale ieftine vor fi mereu, reduceri sunt in fiecare zi , e drept ca inca ma impresioneaza ceva luat la 10% din pretul initial.

    • Incearca pe linkul asta: https://bit-bontimes.ro/Bucuresti-_-shop10.html

      Poate primesti detalii.

      E posibil sa-i gasesti prin Mall-uri, la noi cel putin (si) pe acolo aveau shop. Au produse bune, mi-am tot luat ghete de iarna de la ei. Ultima pereche a tinut 8 ani si am renuntat la ea ca m-am plictisit, probabil o mai puteam purta vreo 8 ani 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.