Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De văzut prin Deva & Hunedoara

E posibil ca duminică să fac o scurtă incursiune pe la Brad, pentru a-mi vedea o prietenă din facultate. Ne-am  mai şi plimba prin oraş (Deva adică), plus că spunea că s-ar duce şi la Hunedoara puţin, că tot e la o aruncătură de băţ. Voi avea deci de încărcat acumulatori, pregătit aparatul etc.

Aşa că vin să vă întreb pe voi ce merită să vizitez aşa ‘el fugitivo’, că nu stau peste noapte. Dar vreo 2-3 ore tot pierd prin fiecare locaţie.

Vreo variantă decentă de drum de la Timişoara la Deva? Se merge OK prin Lugoj sau e drumul incă în re-construcţie?

Danke.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

10 Comments

  1. Nu stiu ce e de vizitat, dar drumul prin Lugoj e terminat si incredibil de bun. Eu am venit in tara acum vreo 3 ani pe acolo si am ramas cu traume (bine, biata masina a fost mult mai traumatizata decat mine). Anul asta ne-am incumetat iarasi, pe acelasi drum, si nu mi-a venit sa cred ca se poate si asa in Ro. Bine, asta tot nu justifica durata lucrarilor (eu il stiu in constructii de cel putin 4 ani).

    Distractie placuta, Deva n-am vizitat-o asa ca abia astept sa-ti vad pozele.:)

  2. E ok drumul de la Lugoj la Deva. Nu perfect, dar e decent si nu mai merita sa faci ocol prin Arad.

    In Deva te rog sa intrebi daca au terminat cu renovatul cetatii si sa ne anunti si pe noi daca e deschisa pentru vizitare 🙂

    • Prietena mea zice ca inca e in constructie, dar voi afla mai multe detalii la fata locului. Abia astept sa-i trag niste poze 😀

  3. Eu in Hunedoara m-am nascut si in afara de castel nu prea mai ai ce vedeea …ma rog spre munte mai sunt nist4e manastiri dar sincer nu mai stiu cum se numesc e una frumoasa rau dar am un lapsus nu mai stiu cum ii zice imi amintesc si revin!

  4. Recent am fost la Deva, intr-o mini-excursie, am fost la AquaLand (daca-ti place mirosul puternic de clor, e ideal), cetatea, este funicular, daca ai rau de inaltime, fereste-te (pentru mine au fost cele mai groaznice 3 minute din viata mea).
    Distractie placuta.

  5. Viziteaza cetatea de la Deva !Fa multe fotografii si arata lumii ca avem si istorie!
    Multumim anticipat – in cazul in care ajungi.

  6. Cetatea de la Deva nu cred ca e deschisa pentru vizitare dar merita sa incerci sa urci cu telegondola pana sus. De pozat, doar daca vrei ca schelele (sau ce or fi ele) sa intre in cadru. Aqualand daca vrei sa te balacesti, e tot pe la poalele Cetatii, nu pot sa-ti dau feedback pentru ca nu am fost niciodata. In Hunedoara sa nu ratezi (nici nu stiu daca ai cum) Castelul Huniazilor ( doua vorbe despre el daca imi este permis https://tiulian.ro/horror-de-fatada/ ) au tot lucrat la restaurare, o sa fii surprinsa cand o sa observi ca pe doua turnuri e tigla noua, rosiatica iar pe celelalte o nuanta mai inchisa, mie mi se pare ciudata treaba. Centrul vechi, asta e in drum spre castel… Daca ai placerea sa vizitezi Lacul Cincis ( e la vreo 5 kilometrii ) un baraj de acumulare construit deasupra unui sat, daca e scazuta apa ai sansa sa fotografiezi turnul fostei biserici care arata tare creepy asa iesit din apa 😀 Manastirea Lainici, Prislop sunt tot prin zona. Se vede ca sunt Hunedorean? :))

    • Iulian, saru’mana de idei. Abia astept sa trec prin zona si sa fac o caruta de poze. Da, se vede ca esti hunedorean 😉

  7. Buna, as vrea sa scriu si eu ceva, zic eu important: am lucrat la o firma in Deva si ma gandeam sa anunt pe toata lumea sa nu se angajeze acolo. Am lucrat 3 luni si cateva zile si desii am facut o treaba buna si banii pe cele 3 luni lucrate i-am primit, pe ultimele zile lucrate nu am mai vazut banii.Nici gand sa-i mai vad vreodata. Firma se ocupa cu montat de termopane, si este World Montage .ATENTIE!!!! FERITI-VA !!!!Se zgarcesc sa recunoasca valoarea, munca si experienta profesionala.
    Raspuns

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.