Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Eu nu ma duc sa lucrez pe 10 milioane

Din seria “vecini pe care doresti sa ii strangi de gat” .. de fapt nu prea am nimic cu gorila proasta care a debitat aceasta mostra (am putea spune chiar monstra) de intelepciune.

Este nepoata unei vecine, o don’soara de 20 de ani cred, cu studiile terminate cu chiu cu vai (mai mult vai decat chiu) printru-un bac lesinat. Nu merje mai departe, ca nu vrea (aud ca s-a maritat cu un “husein”, poate asa ajunge si ea doamna, ca e greu altfel).

Anyway.. revenim un pic in trecut, la o discutie relatata de bunica ei alor mei. Tanara speranta a noii sosele de centura (ca de altceva nu o vad in stare) macanea de zor ca nu isi cauta un job, decat daca i se ofera 10 milioane. Adica … 10 milioane (1000 RON, nu cumva sa nu intelegeti cifrele). Clar ca pinguinul asta de fata NU intelege suma in cauza sau munca ce se depune in mod normal pentru un asemenea salariu.

Am muncit 7 ani sub suma asta si de abia de 2 sunt usor peste .. iar desteapta Parisului doreste din start un salariu de genul, pentru ca oricum nu stie sa faca nimic.

Sper ca printre cititorii mei nu se gasesc asemenea cercopiteci. Zau asa. Am lucrat la inceputurile mele 8 luni pe gratis. Eram sa zic asa in “stand by” (de atunci nu suport cuvantul) .. lucram tura dubla, weekend, noaptea .. numai sa ma bage si pe mine cineva in seama. Asa se intampla cand esti incepator, cand nu ai experienta. Mananci rahat si spui “saru’mana pentru masa”.

Pentru ca, in momentul in care incepi sa te impui si sa le demonstrezi ca fara tine nu se poate, atunci poti pune conditii. Atunci de-abia incep altii sa se gandeasca la tine, la cat de speranta esti si ca pica firma in fund, daca nu te are in lista de salariati.

Asa am inceput multi dintre noi .. cu tot felul de programe umilitoare, salarii mici si rahatul care iti face deliciul zilnic, ca si incepator. Nu este OK, sunt multe cazuri in care poate scapi de asta. De multe ori insa asta este “ritualul” spre munca de salariat cu drepturi depline.

Hai sa lasam vitejiile si sa ne vedem de prioritati. Pentru cineva fara experienta si munca la activ si un job mai slab e OK. Inveti, prinzi experienta, iti FACI RELATII. Ca astea sunt pana la urma cele mai importante. Stand acasa si producand matreata nu faci nimic. Cu vedetisme de genul celor debitatea de tanti astea nu se ajunge departe.

Mi-e sila de asemenea oameni. Care isi ascund neputinta in spatele unor cuvinte pompoase. Eu imi permit in acest moment sa spun de pilda ca nu m-as duce la un job cu un salariu sub x lei. Sau altii cu experienta si care acum isi cunosc valoarea. In momentul in care insa debitezi astea, este bine sa ai sub fund un scaun caldut.

Cunosc multe cazuri de tineri care au pornit tot asa, cu umilinta si salariu mic. In cateva luni s-au “invartit” de alte joburi mai bune si au mers tot mai bine. Asta este cred pana la urma secretul. Iei ce ti se ofera intr-un moment (cea mai buna alegere in acea lista de potentiale slujbe) si te pregatesti de ‘upgrade’. Daca te tin bracinarii sa fii bun, acel “upgrade” va veni 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

11 Comments

  1. Nu toata lumea lucreaza in IT si nici in Bucuresti 🙂

    Stiu ca e suma mica in anumite domenii .. sunt multi care lucreaza pe 4-5 milioane 😉

  2. ca sa iti faci un nume in domeniu intr-adevar trebuie sa pleci de jos. dar mai e si varianta mai scurta, atunci cand cunosti pe verisorul/unchiul/nasul care e deja foarte bine pus.

  3. 1000 RON.
    Pentru un incepator, da, este mult. In orice domeniu. Dar, acum, sa fim sinceri … tu ca incepator ai accepta un salariu sub 600 lei? Eventual plus bonuri? Eu nu! Poate trebuie sa faci rabat la un program de lucru mai ciudat, gen 12/24, dar la suma cu care esti platit, nu.

    Cel putin asa se vad lucrurile de la Timisoara, unde e nevoie de angajati ca de painea calda. Chiar si de incepatori.

  4. Cum spui tu, eu tot nu mi-aş mişca curu dimineaţa la birou pentru 10 milioane…

  5. Dojo,spune-ne şi pe ce domeniu vrea să lucreze că dacă vrea la poliţie e de înţeles că cere 10 milioane

  6. Sa stii… Am si eu prieteni care nu accepta sa se angajeze sub un salariu de 400 de euro, si mai cauta si program flexibil /:) Asa, din prima, fara experienta, fara facultate terminata…

    De ce sa incep sa le povestesc pe unde am facut ‘practica’ (deh, asa se numeste, nu muncit pe gratis, ci practica :P), cate tzepe si promisiuni mi-am luat, cat de greu a fost pana am ajuns sa-mi iau primul salariu? Ca ei tot in lumea lor vor ramane… Au fost obisnuiti cu un anumit standard si nah! Acum vor totul pe tava. Chit ca, la preturile / taxele din Romania, salariul minim pe economie ar trebui sa fie de vreo 700 euro ca sa iti ajunga si sa reusesti sa si economisesti ceva…

  7. Dears, tanti in cauza abia a terminat liceul. Este deci probabil calificata sa munceasca pe post de vanzatoare la butic sau ceva de genul.

    Nu vorbim de jobs in IT. Nici eu nu m-as angaja la o firma de profil sub 1000 de euro, pentru ca stiu ce pot si mai ales cat se face de pe urma muncii mele. De aia m-am facut srl, ca macar asa eu muncesc, eu castig.

    Noi astia de pe net suntem usor “iesiti” din viata de zi cu zi. Sunt multe jobs mai prost platite, pentru ca nu presupun nivelul de specializare pe care noi il avem. 🙂

  8. Flo, bun venit pe blog.

    Inca nu am inteles cu cine te razboiesti aici 😀

    Discutia este despre o persoana din afara blogului acestuia … dintre cei care prestam comments aici eu sunt singura cu .info (pentru ca nu aveam in momentul ala mai multi dolari pe card-ul de dolari si chiar aveam o idee de site. Sper ca ti-ai dat seama ca nu sunt “baiatule” 😀

    Situl este “penibil” intradevar .. este insa unul mic dintr-o retea de 20 de situri, unele mai marisoare poate decat multe pe care le au altii .. nu e bine sa judeci un site dupa extensia de domeniu, nu offece 😉

    Si despre job: muncesc de 9 ani, asa ca nu am facut nazuri. Acum este clar ca as lucra pentru alte sume, oricum, mai nou iese din discutie, pentru ca altii vor lucra pentru mine 😀

    Welcome to the blog. Asa de curiozitate .. despre cine vorbeai? 🙂

  9. bah baiatule bagati mintile in cap ! nu te duci sa lucrezi p 10 milioane ? atunci dute la cersit ! nu o sa intrii niciodata in front direct cu salariu peste 10 milioane decat dak eshti bun si te culeg ei d p bancile facultatii . dar u eshti atat de ratat incat stai si creezi bloguri cu.info in locu tau nu ziceam cati ani am … k mai mult d 12 nuti dadeam sal !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.