Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ghidul romanului la concerte in sala

Niste faze de la Festivalul de Jazz de zilele astea de la Timisoara m-au inspirat sa “pusc” inca o listuta de “sfaturi” pentru romanul mergator la concerte in sala.

  • Nu se fumeaza .. zau asa, cat de cretin si de lipsit de orice axoni functionali trebuie sa fii incat sa iti aprinzi o tigara IN SALA? Intr-o sala de teatru, cu draperii URIASE de plus, cu lemn in prostie etc. Daca visati sa ardeti pe rug, mars la Torquemada, chiar nu este necesar sa ajunga in vesnicele plaiuri si nefericitii care s-au “intamplat” pe langa creierul vostru de bibilica.
  • Sunteti la teatru, nu la birt. Cine naiba i-a invatat pe homo neanderthalis astia ca e OK sa vii cu sticla de vin IN SALA. Apreciem faptul ca va simtiti bine, dar la teatru nu se vine cu pop corn, cu suc sau “vinoase”. S-a deschis Cinema City la Mall .. poate ati gresit destinatia.
  • Daca se zice ca e sound check si NU se intra, asta nu inseamna sa va strecurati pe langa plasatoare, pentru a arunca un ochi la cum se fac probele de sunet. Este neplacut sa astepti in plus, dar nu v-a tinut nimeni in ploaie afara. Si artistilor chiar nu le plac vizitatorii in timp ce isi fac ultimele pregatiri.
  • Nu se intra la “blat”, chiar daca stiti cum sa va strecurati in sala. Biletele au un pret cu un scop. Numai gandindu-te ce costuri presupune un asemenea eveniment, cate nopti nedormite aduna organizatorii si cate ore se muncesc in zilele de spectacole de catre toti (soferii care plimba artistii, ghizii pentru artisti, personalul tehnic si auxiliar de pe scena .. sunt zeci de oameni care muncesc pentru un spectacol reusit), parca nu iti mai vine sa “fentezi” intrarea.
  • Aplaudati .. artistii chiar muncesc pentru un spectacol reusit (vorbesc aici de trupele de jazz pe care am avut cinstea de a le vedea si chiar cunoaste) .. nimic nu i-a bucurat mai mult, decat sa stie ca au fost aplaudati si ca spectacolul a placut. Oricat de bine sunt “infipti” artistii ca Ulf Wakenius, Balanesc, Aura Urziceanu, Tommy Smith sau altii, nimic nu i-a bucurat mai mult decat sa ne vada in picioare, aplaudandu-i. Trecand peste onorarii si alte “socoteli”, hrana lor este inca un ropot de aplauze 🙂
Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

6 Comments

  1. Un astfel de ghid ar trebui sa stea batut in cui la toate intrarile unui teatru, tocmai ca aminteasca si acelora care nu stiu, ca la teatru nu e ca la bodega!
    “Imbecili” aia care “fenteaza” intrarea, strecurandu-se pe usa din dos, se cred mari figuranti ca au intrat fara sa dea un ban, dar nu se gandesc cum ar fi sa intre cineva la ei acasa si sa le ia cate ceva de pe acolo, tot fara sa le ceara voie, caci eu unul cam asa vad lucrurile. Daca te duci la un spectacol pai dute domn’le, dar dute cu bilet, ca nici pe oameni aia nu ii dau banii afara din casa!
    Noi, romanii, mai avem pana sa intelegem ca toate lucrurile au un scop, noi inca suntem convinsi ca orice mascarada de acest fel este doar un pretext ca cineva sa ne ia dinou bani! (pai daca ai fost odata si nu ti-a placut, ii clar ca a doua oara nu o sa mai mergi, dar macar atunci cand te duci, dute taica’ pe banii tai!)
    Si scoate mainile alea din buzunar si aplauda, ca doar nu esti la pantomima!

    Folositor ghidul!

  2. apai daca s-a ajuns sa se fenteze intrarea si la un spectacol in sala, atunci …

    Eu unul n-am vazut pe nimeni sa-si aprinda o tigara sau sa vina cu sticla de vin/bere dupa el.

    De mancat am vazut multi, ca doar le e foame, nu o sa astepte pana se termina spectacolul.

  3. legat de punctul al-2-lea imi aduc aminte de o intamplare din clasa a-9-a cand ne-am dus la opereta cu vodka + cola in buzunar si beam cu furtunul de la perfuzii (aveam un coleg care mama lui era medic)… imi e rusine de mine , promit ca nu mai fac niciodata

  4. sunt total de acord cu tot ce ai scris, mai putin ultimul punct.
    aplauzele sunt masura calitatii spectacolului, sau, mai bine zis, masura aprecierii spectatorului.
    Ori daca mie concertul/spectacolul mi s-a parut nashap, de ce draq sa aplaud?

  5. Foarte bine realizat ghidul, pe mine ma enerveaza in special alcoolul si tutunul, dar unora nu le intra in cap nimic din aceste reguli.

  6. sa fumezi in sala? :-/
    wtf.
    hai inteleg sa molfai un corn daca mori de foame … ma rog, unii chiar nu se pot abtine. da’ sa bei / fumezi, e o tampenie.

    cat despre fentatul controlului, in afara de copiii cretini, mai face cineva asa ceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.