Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Grey’s Anatomy

Seria de recomadari saptamanale incepe astazi cu Grey’s Anatomy.

Este un serial difuzat dupa cate am inteles de TVR pana la sezonul al doilea. Chiar daca se discuta aprins despre posibilitatea ca al 3-lea sezon sa nu mai fie cumparat (o fi cerut Andreea Marin crestere salariala si le-a blocat bugetul), este clar ca multi iubitori de seriale din tara asta au stiut cum sa faca rost de el.

Spre totala mea rusine recunosc ca nu l-am vazut la televizor, dar ca sunt la curent cu ce se intampla. Se pregateste sezonul al patrulea si va marturisesc ca astept cu gura cascata.

Imaginea este cea de promovare a sezonului al 3-lea, dupa cum se vede.

Cum am ajuns sa vizionez acest serial? Cum a ajuns sa imi placa atat de mult?

NU, nu pentru ca lumea deja vorbea despre el. Sunt un fel de “anti trend” .. de cate ori ceva este atat de laudat, ma incapatanez sa nu vizionez sau sa nu bag in seama. Asa ca faptul ca lumea il lauda si ca mai si castiga un premiu-doua nu mi-a zis nimic.

Pana intr-o seara.

Eram la Adi acasa (aadryanaa) si asteptam sa se coaca o lasagna cumparata gata (trebuia numai pusa un pic la cuptor). Cu obraznicia mea, pe care Adi o suporta cu stoicism, am intrat pe Total Commander si am inceput sa cotrobai prin filme. Am gasit Familia Adams (serialul din ’60-’70), dar nu mi-a placut.

Am vazut Grey’s Anatomy si am intrebat-o cum este .. nu stia nici ea, abia se descarcase un sezon.

Am deschis primul episod .. in 5 secunde eram deja cu ochii mari si gura, evident, cascata (semn ca ori ma sufoc, ori e chiar interesant. Varianta a doua e cea corecta in cazul asta).

Atat in carti, muzica, filme .. reusesc sa “simt” in cateva secunde daca ceva imi va placea sau nu.

A fost “dragoste la prima vedere”. Este un serial facut dupa toate “canoanele” succesului. Iata cateva chestiuni care il recomanda:

1. locatie frumoasa, actori interesanti

Hai ca e clar. Inca stabilim daca ne place o carte, dupa cat de frumoasa e coperta. Nu are rost sa facem pe lupii moralisti aici. Spitalul in cauza arata superb (exista un luminator la etaj ce tot apare in scene) iar actorii sunt frumusei si interesanti. Serialul este exagerat de “politically correct” .. avem actori de culoare in roluri importante, cate un asiatic …

2. O combinatie exceptionala de tragic si comic

Acest serial (ce imi seamana mult cu Ally McBeal in unele aspecte) reuseste sa te faca sa razi si sa plangi la distanta de 2 secunde. Am vizionat serialul seara (dupa o zi de munca, inainte de nani). Imaginativa ce inseamna sa razi isteric la 1 noaptea. Sunt scene de o ilaritate deosebita, un umor “fin” si gandit. Exista si situatii de viata atat de tragice, incat pentru cateva minute opream player-ul si mai scriam cate un mesaj pe forumuri, altfel pufneam in plans.

Este un serial ce “traieste” intens toate sentimentele umane, sunt situatii absurde, unele “logice”, stari de spirit pe care le avem fiecare intr-un moment sau altul.

3. un dinamism deosebit

Inca un motiv pentru care am vizionat Grey’s Anatomy cu atata placere a fost faptul ca nu te plictisesti. Sentimentele tale sunt atat de diferite si serialul te solicita in fiecare secunda a asa. Rasturnari de situatie si cate o morala pe fiecare episod fac necesara vizionarea cu atentie, pentru ca altfel pierzi firul.

4. firul narativ este complex, uneori halucinant

Incepem prin a o cunoaste pe Meredith Grey, rezident proaspat la specialitatea Chirurgie.  Este fiica unui chirurg de uriasa valoare, Alice Grey, care acum sufera de Alzheimer. Ii cunoastem pe ceilalti rezidenti: Izzy, Cristine, George etc. si pe medicii cu care vor lucra: Derek (cu care are o relatie sa ii zicem “nepotrivita” inca de la inceput), Miranda (the Nazy), Preston … Viata in spital este ingrozitoare pentru acesti tineri, schimburi lungi, pacienti care mor, de care te indragostesti si mor, pe care ii salvezi uneori, dar care niciodata nu iti pot fi indiferenti.

Se joaca foarte bine cartea suspens-ului, unul insa echilibrat si bine dozat. Orice episod Grey’s Anatomy se incheie cu un oftat de parere de rau din partea ta, a celui care l-a vizionat. Si primul lucru pe care doresti sa il faci este sa vezi urmatorul.

PS: veste buna; se apropie premiera pentru sezonul 4 anuntata pe 27 septembrie.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

4 Comments

  1. Eu am urmărit, primele 2 serii la tv şi la calc, restul am să mi le trag de pe net. Cam de 2 săptămâni nu se mai difuzează şi nici nu e vorba să se mai difuzeze..
    Sfânt e netul în cazul ăsta.. altfel n-ar mai pupa românul continuarea

  2. Dap, foarte frumos serialul … Acuma ca imi merge dvd-rom-ul (a trebuit sa vina jumatatea acasa….) pot sa ma uit linistita la sezonl 3 .. si astept si 4-le 😀

  3. […] fel de follow up al recomandarii pe aceasta saptamana .. cateva piese de pe YouTube care apar pe soundtrack-ul Grey’s Anatomy. Am uitat sa precizez […]

  4. fratilor,e absolut superb!eu vreau sa-l cumpar,dar nu stiu daca exista la noi..tre sa fac rost de el de peste hotere,se pare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.