Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ia-ti iubit de teapa ta!

Discutam azi cu cei mai buni prieteni ai mei exact problema asta. Ele doua au iubiti vazuti rau de tatal comun (sunt surori): ca nu sunt nu stiu ce licentiati in fizica nucleara, ca nu sunt parintii “bastani” ca nu si ca nu ..

De ce exista inca aceasta mentalitate? De ce nu vedem OMUL si ne uitam dupa diploma? Cand sarbatoresc copiii astia 5-6 ani de relatie, isi arata unii altora diplomele si rezultatele financiare? Nu este oare mai important ca fetele sunt iubite si iubesc? Ca se descurca si financiar si ca sunt fericiti? Ca sunt niste baieti buni si ca stiu sa le faca fericite?

Am avut iubit “bine plasat”. Cu bani multi, firma, titluri. Si am refuzat sa ma casatoresc, sa am o viata de huzur si de impliniri financiare pentru ca, desi eram un cuplu reusit, nu simteam ca doresc sa imbatranesc cu el. De cand sunt cu iubi, nu am stat o data sa il prezint ca: “x, inginer” sau “x, sef de santier” sau ce titluri ar mai fi. Nici eu nu sunt prezentata ca nu’s ce profesor de limbi straine sau ca patron de firma. Sunt Ramona, “incantata de cunostinta”.

Consider ca este mai important ca perechea sa fie cu adevarat pereche: sa se iubeasca, sa se distreze impreuna, sa munceasca si sa traga amandoi in aceeasi directie. Sa se realizeze profesional pentru ei insisi, nu pentru ca tata da ochii peste cap.

Suntem noi astia tinerii prea libertini? Suntem oare neseriosi cand ne dorim o viata impreauna fericita? Cand preferam sa ne iubim si peste 30 de ani in loc sa ne scoatem ochii pe la 40 de ani, sa ne batem ca chiorii, dar sa stam impreuna ca e groasa lista de diplome? Ca avem o viata de huzur, dar ne este scarba unul de altul?

Ce este atat de gresit in a fi fericit impreuna si a-ti crea un viitor frumos in doi? Fara sa stai sa ii numeri titlurile iubitului sau iubitei? Cine oare sa aiba dreptate?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

18 Comments

  1. dojolino, nu ai idee cat de tare conteaza intr-o relatie lucrurile astea.
    gandeste-te, tu profesoara de romana, patron, pushka mea, ce esti tu, si el tractorist.
    el, vine seara acasa. El, crescut de o familie de tractoristi, stie ca daca sotul vine acasa, trebuie sa gaseasca masa calda, patul facut si pizda in sus. tu in schimb, vrei sa citesti o carte sau sa vezi un film bun.
    Ai vrea sa discutati ceva, small talk. Tu, vorbesti de kant si schiller. el te intreaba la ce echipa joaca astia doi.
    Iesiti la un restaurant, tu vrei sa mananci o salata cezar, el vrea o ciorba de burta si 10 mici, iar daca i se spune ca nu au asa ceva, face scandal ca de ce da banii cand nu are mancare romaneasca.
    si tot asa. nu ai trecut prin ele, de aceea nu le intelegi

  2. Ei, Arhi .. nu este vorba de asemenea diferente. Iti dai seama ca tractoristul in cauza nu prinde second date cu tine, femeia desteapta si kantiana, daca nu il duce bibilica. Dar tata se supara ca nenea ala nu are 3 doctorate, chiar daca nenea ala, fara nu’s ce scoli inalte, este un individ absolut cult si de mare bun simt.

    Sunt si eu de acord cu tine ca o asemeena discrepanta ar fi ingrozitoare. Este insa vorba de baieti destepti si cititi, cu o atitudine super OK, care insa nu sunt beizadele si nici nu au ajuns profesori universitari 🙂

    Aurel: relatia a fost destul de OK, pentru ca au fost momente in care m-a iubit si eu credeam ca il iubesc. Adica esti convinsa ca faptul ca va intelegeti bine, ca va simtiti super OK impreauna, ca impartasiti multe inseamna dragoste. Pana vine momentul in care ti se cere sa te gandesti la o viata in doi si incepi sa te intrebi daca acea relatie frumoasa si “comoda” merita efortul.

    Banii au fost mereu un impediment (niciodata nu m-am folosit de solvabilitatea in cauza) si pana la urma au facut si ruptura. Cei care ma cunosc stiu ca sunt incapatanata si prea mandra pentru a accepta asa ceva …

    Si te invarte viata in fel si chip pana ajungi sa iti dai seama ce inseamna pana la urma animalul ala ciudat, de ii zice dragoste. Cum este sa nu dormi noaptea de teama ca i se poate intampla ceva, el plecat la drum iarna si noaptea (cu toate ca in mod normal tu, dama, ai un somn beton si te doare exact acolo de orice misca in lumea asta), cum e sa te gandesti la el si sa incepi sa zambesti pur si simplu, cum te topesti cand pune mana pe tine. Atunci mi-am dat si eu seama ca am facut bine, ca nu am acceptat ceea ce era departe de dragostea adevarata. Pare ciudat sa spun asta, dar de 5 ani simt ca ma indragostesc din nou in fiecare zi .. e o chestie rara si ma bucur ca o traiesc totusi 🙂

  3. Vorbesti de Lala si Adryana sau e prea mare coincidenta? Scuze celor 2 persoane daca presupun gresit!

  4. Nu am inteles prea bine, erati cuplu reusit, pentru cine? pentru cei din socieatate? sa va vedeau ei? fiindca nu cred ca era o relatie asa de reusita, din moment ce ai renuntat la el…
    Tu stii mai bine ce a fost intre voi, oricum nu are de ce sa-ti para rau, din moment ce acum te simti ok…

    Banii nu ar fi rezolva toate problemele cu care se confrunta un om in viata: e posibil ca tu sa fi fost flatata de faptul ca iti da atentie un om de afaceri de succes, poate chiar v-ati iubit cu foc, si probabil asa a inceput relatia; pe parcurs, se pare ca nu ai mai fost dispusa la anumite compromisuri, sau sa inchizi ochii la anumite chestii, doar de dragul banilor lui…stii tu despre ce e vorba.

    Scuze, ma bagai in vorba fara sa stiu exact care a fost problema.

    PS salutari lui iubi!

  5. Intr-o lume in care totul se invarte in jurul banilor ce mai ramane de spus.. Sunt prea putini carora nu le mai pasa de asta. Cat despre diplome si doctorate in ziua de azi se iau la aprope orice colt asa ca nu vad care e problema. Daca vor parintii sa vada doctorat fac vreo 2 diplome in Photoshop de zici ca-i de la Yale sau Oxford, nu-i mare lucru.

  6. Si eu as fiu tata nu prea mi-ar conveni sa-mi umble fetele cu niste ratati care nu-s in stare sa termine o scoala. Oricum asta-i pe la 15-16 ani, apoi le vine mintea in cap.

  7. Pitic, de noi vorbeste, da 🙂

    Nu vorbesc pt. Lala.. daca vrea n-are decat sa vina sa comenteze 😀

    In cazul meu, l-am cunoscut pe “sot” acum 6 ani. Suntem impreuna de atunci si ne intelegem de minune. Culmea este ca eu sunt la Poli, dupa ce am terminat liceul de informatica si el face clasa a 13a la seral!

    na.. de asta zice tatamiu ca el este mult mai prejos decat mine. Inca mai spera sa “imi vina mintile la cap” si sa gasesc pe altcineva.

    L-am suparat pe tatamiu mult timp, si imi pare rau, dar nu atat de rau incat sa ma iau dupa ideile lui. Inteleg ca imi vrea binele, dar atata timp cat eu il iubesc pe “dobitocul ala fara scoala” si el ma iubeste inapoi – ma lasa cam rece parerile lui.

    Daca nu are cele mai bune diplome din Banat nu inseamna ca este un tampit.

    Am colegi la facultate care arata foarte bine si sunt foarte destepti. Nu au insa “sclipirea” aia care m-ar face sa vreau mai mult decat relatia amicala.

    Eu nu caut inteligenta absoluta sau barbatul cu cel mai banos job din lume.
    Asta este inca ideea multor parinti. Ca sa fi fericit trebuie sa ai bani si sot cu dovada de inteligenta maxima (daca se poate sa aiba 3 facultati e perfect..).

  8. pt dojo:
    -deci am presupus bine, baiatul avea de toate, numai ca-i lipsea farmecul si prezenta aceea irezistibila…bine ca te-ai prin la timp, bine ca ai principii sanatoase. Cateadata mai obisnuiesc si eu sa ma dau principial, mai ales la capitolul lovele, aici am orgolii de-a dreptul tampite si lumea asa-zis inconjuratoare ma compatimeste ca nu le am pe-astea cu descurcatul in viata… da si eu pe ei.

    Pt blueninja:
    Nu totul se invarte in jurul banilor, da depinde in ce mediu te invarti. Anumite comunitati, construite pe falsitate si interese materiale meschine e bine sa le eviti sau sa le frecventezi cat mai rar. Deci pare simplu, la prima vedere.

  9. Nu trebuie sa iti ceri nici un fel de scuze, Pitic 😀 Despre noi e vorba.

    Ideea este ca, in zilele noastre, “clasa sociala” nu mai conteaza. Atata timp cat omul este om (adica se poarta frumos si are o cultura generala), nu trebuie sa fie “om cu diploma”…
    Eu l-am cunoscut pe Soso intr-un bar. Da, ati citit foarte bine: Fata “scolita”, care face parte din “clasa de sus” merge prin baruri. Inca un lucru pe care tatal nostru nu il poate intelege. Poti cunoaste lume foarte inteligenta in “asemenea locuri”. Am cunoscut de la poeti, pictori, actori, pana la oameni de afaceri si cantareti de muzica buna…
    Si nu m-a intrebat nimeni ce scoala am facut sau cat castiga tata. Toti sunt interesati de caracterul tau…
    Si ceea ce conteaza cel mai mult este sa fii fericit(a) langa persoana pe care o iubesti. Si asta nu inseamna sa iti dea multi bani, ci sa te respecte si sa te iubeasca, asa cum merita fiecare om.
    Sper ca va intelege si tata intr-o zi toate lucrurile astea 🙂

  10. Urata mentalitatea parintelui vostru, sa speram ca va fi o schimbare pe parcursul anilor, niciodata nu e prea tarziu. Taicamiu la fel era, nu in privinta diferentelor de clase sociale ci in privinta altor lucruri, il numeam comunism… acuma s-a schimbat total! Din cate stiu tu Lala si facut pasul si stai impreuna cu Sosolik nu? Frumoasa initiativa si plina de curaj, pentru asta te respect. Ce sa zic, frumos si felicitari la amandoua ca va ascultati inima si nu parinti desi unele persoane nu ar concepe acest lucru. Am o intrebare… baietii ce zic? Cum il privesc pe tatal vostru?

    Cred ca era mai ok sa scrieti pe blogurile voastre acest subiect, unde erati mai personale!

  11. E lunga discutia, intr-adevar.
    Motivul (cel foarte bine intemeiat) pentru care nu am scris despre asta pe blogurile noastre este ca.. tatal nostru le citeste 😀

    In ultima vreme a inceput insa sa nu mai imi fie jena ca “ma citeste” tatal meu deci voi incerca sa scriu despre asta, dar duminica, cand – culmea – se implinesc 6 ani de cand sunt impreuna cu Caius.

    A, si ca un mic PS: zic unii ca cel fara scoala trage pe cel cu scoala in jos. Contraexemplu: eu, cu scoala, l-am tras pe el in sus..

  12. pt Lala:
    -asa gandeam si eu la varsta ta, si asa gandesc si acum, ca intr-o relatie banii-s mai putin importanti. Dar vezi tu, vremea trece si incet , incet, se pot schimba multe in respectiva relatie, din varii motive.
    -cat despre faptul ca barbatii nu prea intreaba fetele de pozitie sociala si referinte, e foarte simplu de explicat; fiindca asa-s barbatii, le plac in primul rand femeile dar mai ales sexul, asta vor prima data, o relatie scurta, lunga, relatie sa fie. Dupa aceea, cei pragmatici se gandesc si la partea materiala, cei care viseaza frumos dau inainte, indiferent de referinte sau stare sociala a partenerei.

    Oricum e o discutie extrem de complexa pe tema asta, nu poate fi terminata in 2-3 cuvinte.

  13. @ Pitic: Da, amandoua am facut pasul acesta… 😀 . Adi l-a facut mai repede ca mine. Baietii nu prea pun la suflet nimic din ce zice tata. Ideea este ca se poarta frumos cu ei. Cu Caius (“sotul” Adrianei) a avut certuri la inceput. Cu Sosolik nu cred ca a “indraznit” tata sa se certe, de frica sa nu plec de acasa…

    @ Aurel: Eu nu ma refeream la baieti/barbati, ci la toata lumea… 😀

  14. Clasele sociale in ziua de astazi nu mai conteaza(cine crede invers nu a trecut de anu 1989). Cat despre bani chit ca momentan nu am scoala si din motive personale a trebuit sa renunt la 2 ani, ma descurc financiar foarte bine, lucrez la o firma americana de avocatura unde sunt, la departamentu meu, second team leader. Daca nu ai scoala nu inseamna ca nu stii nimica, unii dintre noi am invatat de unii singuri si am ajuns sa avem o cultura generala destul de dezvoltata. De exemplu mie imi place foarte mult fizica cuantica aplicata exemple date: Interdimensiuni si ordin molecular implicit inexistent spre existent. Astea le-am invatat singur din placere. Cat despre unii(am eu cativa in minte) existenta lor nu poate combate ordinea prostiei vorbite.

    @Aurel63: sa stii ca in viata banii nu sunt prea importanti, daca ai destui bani sa mananci zilnic si sa ai si de un suc in oras teoretic ar trebui sa fii fericit, iar asta pe langa cele 30 de taxe a sistemului nostru romanesc, iar daca pe langa banii acestia ai si pe cineva care sa te iubeasca cu adevarat e perfect.

    Nu ii vad bine pe cei care in viata, cauta sa isi petreaca viata, cu oameni cu bani. O sa ajunga la un moment dat sa se intrebe : Oare ma iubeste cu adevarat, sau e cu mine pentru bani? Multe relatii de genul acesta nu rezista. Dar precum a zis Aurel63 e o discutie pre complexa pentru a o elabora pe un blog. Poate la o intalnire de blogeri o sa apar si eu ca sa vorbim in detaliu subiectu.

    Tot respectu,
    SoSolik

  15. @Aurel63
    1. Parerea mea despre clasele sociale e ca au murit de mult. Imi pare rau pentru cei care traiesc cu gandul ca ei sunt parte dintro clasa sociala foarte gratioasa sau joasa. A venit viitoru si la romani care sau prins : Bah fratilor, suntem oameni!
    2. Da e un mare hobby al meu, imi petrec timpu liber lucrand in Photoshop si ImageReady.
    3. Asta ti-o las tie 🙂

    Cat despre oamenii cu bani si cei fara bani e o diferenta mare. Cu bani deseori inseamna ca omul e foarte inganfat. Fara bani sunt cei care stiu sa traiasca si sa se bucure din orice, isi fac viata frumoasa asa cum pot ei (bine inteles nu ma refer la boschetari asta’i alta discutie)

  16. @Sosolik:
    -nu inteleg de unde ai tras concluzia ca pentru mine, in viata, banii sunt cei mai importanti.
    -insa nu putem sa ne facem ca nu observam: 90% din oameni sunt decisi sa faca compromisuri pentru bani, si poate ca au dreptate, e viata lor in fond si la urma urmei.
    -daca ai pe cineva ca sa te iubeasca , eu zic ca poti renunta si la suc.

    PS E foarte trist sa-ti petreci viata in preajma oamenilor cu bani, dar de multe ori si in preajma celor fara bani.
    Singura diferenta intre cei cu bani si cei fara bani este ca unii le duc grija iar altii le duc dorul. In rest sunt cam la fel.
    Concluzie: nu cred ca banii sunt problema, ci oamenii in sine si modul lor de a interpreta viata.

    Sosolik, esti o enigm a pentru mine, in sensul bun al cuvantului; am anumite neclaritati in ce priveste afirmatiile tale:
    1. Eu cred ca clasele sociale conteaza mai mult ca oricand in ziua de astazi; am nenumarate exemple.
    2. Esti autodidact, ai un job de succes, iti place fizica cuantica; pai in aceste conditii nu inteleg pasiunea ta pentru forumuri de web design. E un hobby?
    3. Sincer nu am inteles fraza asta: “existenta lor nu poate combate ordinea prostiei vorbite” Pe bune, ce inseamna ordinea prostiei vorbite?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.