Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Lugoj: Auschwitz-ul cainilor vagabonzi

Caut de disperata de ieri dupa-masa stirea difuzata de Acasa. Venisem de la Kaufland si tocmai mancam cu Adi

Am auzit ceva din camera (ai mei vociferau indignati), dar am REFUZAT sa vizionez asa ceve, pentru ca numai gandul ma ingrozeste.

Stirea completa o gasiti pe situl Acasa TV.

2.000 de căţei au fost topiţi de vii în sodă caustică! Moartea unui animal costă un milion de lei.

Dacă cineva s-ar fi oprit în faţa zidurilor viu colorate ale adăpostului pentru câini, ar fi crezut că dincolo de ele câinii sunt îngrijiţi şi iubiţi, că au găsit culcuşul şi dragostea de care, pe stradă, n-au avut parte. Numai că, dincolo de poarta adăpostului, nu-i aşteaptă decât moartea! O moarte dureroasă, îngrozitoare, brutală!

Mi-am permis sa dau un scurt copy-paste pentru cateva elemente estentiale si va rog sa cititi totul pe situl sursa.

Exista o serie de intrebari care ma framanta atat pe mine, cat si pe alti iubitori de animale (sau pur si simplu oameni) de cand am vazut/citit OROAREA aceasta:

  • UNDE sunt 2 miliarde de lei? Pentru o eutanasiere se aloca deci 1 mil. de lei. Asta inseamna injectia letala si inainte de ea ANESTEZIE. UNDE sunt deci banii astia? Cine si-a construit vile si business INCALCAND orice legi, orice reguli de bun simt?
  • Cum este posibil ca intr-o tara CRESTINA sa se intample asta? Cum de ne ducem la biserica si ne dam crestini si asa ceva se intampla?
  • Ce face PRIMARUL Lugojului? Cum de nu stie asemenea lucruri? E prea ocupat cu altele?
  • Ce face Prefectul de Timis Ovidiu Draganescu? Chiar nu are timp, printre atatea chestii de partid sa se ocupe de ce se intampla in judetul sau?
  • CE OAMENI sunt aceia care FAC asa ceva? Chiar este asa o moarte de foame in Lugoj, incat oameni sa arunce caini intr-o groapa comuna si sa puna soda caustica pe ei? Chiar asemenea bestii tinem in job-uri?
  • De ce nu a vorbit nimeni pana acum? De ce le este teama? Uite ca o “anonima” rezolva multe. Cei care au facut asta, au ordonat si au pastrat tacerea se fac la fel de vinovati de acest macel ingrozitor.
  • Cum dracu’ ne mai consideram TARA EUROPEANA cand se intampla asa ceva?
  • Cum ne mai laudam cu Timis, judet mare si tare, daca asemenea lucruri se intampla in al doilea oras ca marime?
  • Unde naiba sunt criminalii astia si CATI ANI DE PUSCARIE primesc?
  • Cate asemenea scandaluri trebuie sa mai apara?
  • Cum se va MUSAMALIZA totul? Ca doar se poarta.

Mi-e scarba de tara asta de rahat, de cretinii care o conduc, de coruptie si de cei care NU au suficiente cohones sa ii puna la punct pe hoti. Ne laudam ca suntem in Uniunea Europeana, dar eutanasiem cateii vagabonzi cu soda caustica, punand lejer in buzunar cate 1 mil. de lei pe care NOI ii dam prin intermediul bugetului pentru ca aceasta problema sa se rezolve intr-un mod civilizat. NU imi place ca trebuie sa moara niste fiinte inocente, dar sunt constienta ca sunt cazuri in care eutanasia este solutia. Facuta insa asa cum trebuie, legal si OMENESTE, ca doar nu suntem animale.

Nu vreau sa incep sa povestesc despre scandalurile de la Timisoara, de la Danyflor si ce rahaturi fac si astia. Despre Primaria Timisoara care freaca menta si se pregateste de alegeri si chestii politice, de faptul ca m-am chinuit 6 luni cu un caine aproape mort pe care l-am transformat dupa multe vizite la medic si multi bani investiti intr-o bijuterie de animal. Nu vorbesc despre faptul ca NU AM GASIT absolut nicio forma de organizare pentru a ajuta iubitorii de animale, nicio forma de intermediere din partea minunatilor edili. NIMIC.

Le doresc Sarbatori fericite in IAD incompetentilor si vandutilor care fac posibile asemenea masacre. Data viitoare cand va mai faceti cruce sa stiti ca sunteti adevarati “crestini”.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

18 Comments

  1. Proiectul de legea cu privire la maltratarea animalelor(parca exista asa ceva)spune ceva despre acesti criminali? Momentan nu cred ca exista o pedeapsa pentru acestia!!!

  2. Si totusi ar fi trebuit sa existe o alta solutie pentru strangerea animalelor vagaboande de pe strazi.Una lipsita de cruzime.

  3. Doar 2 miliarde?!?!?!?!?! Inchisoare se face doar pentru sume pana in 100 RON.Ti-as recomanda sa mai citesti codul penal ROMAN.

  4. E o adevarata cruzime sa ucizi niste animale in asemenea mod.
    Sunt si eu constienta ca,in orice oras din tara(si poate ca si din lume),cainii vagabonzi reprezinta o problema.In primul rand ca se inmultesc uneori prea repede si prea mult.In al doilea rand,adunati in haite,pot deveni agresivi,mai ales atunci cand sunt in calduri.Sincer vorbind,intalnindu-i pe strada,am de multe ori tendinta de a-i ocoli.As prefera sa-i stiu adoptati de cineva,sau plasati in centre speciale si nu lasati liberi pe strada,pentru ca nu de putine ori au muscat trecatorii aflati intamplator in preajma lor.Dar de aici si pana a-i ucide cu cruzime e o cale lunga.

  5. Puteau si ei sa-i “ucida” intr-un mod mai rapid, nu in chinuri, oameni fara suflet…

  6. Stati voi linistiti ca sunt oameni care mor de foame si frig pe strazi si despre ei nu se fac reportaje la TV.

    Nu zic ca nu-i oribil, nici pe mine nu ma tine stomacul sa ma uit la o asemenea porcarie, dar uitam ca sunt oameni care sufera.

    Inca o data am un motiv sa detest media pentru imbelicitatea si nesimtirea cu care fac astfel de reportaje. Nu stiu sa urmeasca decat banii, uita usor de oamenii din tara asta. Parca am trai pe alta planeta, ne doare in cot de altii, dar ne este mila de caini doar pentru ei ne sunt aratati. Pentru caini exista solutii mult mai decente … dar de ce sa nu se faca putin show, nu? Doar niste oameni nebuni ar face asa ceva …

    Le-as da eu niste soda pe aia care au facut reportajul … ca e scenariul foarte tare, chiar nu observa nimeni ca posibil sa fie chiar platita realizarea lui? Doar ce e oribil si aiurea se prezinta, nimic bun nu se mai intampla pe planeta asta?

  7. Mortzo nu vorbi daca nu stii despre ce vorbesti 😉

    Am 2 caini intr-un apartament de 3 camere. Ambii luati de pe strazi. Primul a fost adus in casa acum aproape 9 ani (avea 2 luni).

    De al doilea m-am ocupat vrei 3 ani, iar acum este si el in apartament. De varsta “fiului” Junior, deci tot de vreo 9 ani. A fost batut oribil si de oameni si de caini, ultima data l-am dus la medic aproape mort. Mi-a luat 3 saptamani sa il readuc intr-o faza “normala”, nu iti povestesc cati bani am cheltuit.

    Si al treilea este acum la un vecin. Si el luat aproape mort de pe strada. Era pui, fara blana aproape, anemic, cu pureci, raie etc.

    https://www.lovingdoggies.com/santini-santi-t-227.html

    Citeste acolo despre el si vezi cu a aratat.

    Si cu asta m-am chinuit cateva luni, am cheltuit cred peste 10 mil in 2-3 luni, dar este acum o namila de caine si locuieste vis-a-vis de mine, la o casa.

    Eu personal am facut si fac TOT ce pot: de la a intermedia cate un stapan, la a da anunturi, mancare cainilor, am grija de “baietii” mei

    Iata ca eu ma consider indreptatita sa comentez, pentru ca in toate aceste luni in care m-am implicat, nu am simtit nimic din partea autoritatilor. Sa iti povestesc ca in vara plateam taxa de “protectie” hingherilor, ca sa lase cainele din curte in pace?

    PS:bun venit pe blog 😉

    Daca mai stai pe aici, zilele astea voi povesti in detaliu ce si cum despre “baietii” mei 😉

  8. nu sunt de acord cu maltratarea animalelor, dar, de ce nu iei un(sau mai multi!) catel de pe strada la tine acasa sa ai grija de el si sa nu il mai lasi sa vagabondeze pe strada si mai rau, sa mai fie si agresivi?

  9. BASESCU fratilor, el e vina… voi l-ati ales, voi sa tragesti si sa va fie mila sa vedeti acele imagini! Treziti-va odata si hai peste ei, va sustin!

  10. […] Dojo am ajuns sa descopar o stire pe care nici eu, ca si ea, n-am prins-o. Sa mi se zbarleasca pielea pe […]

  11. Basescu? Nu inteleg de ce va luati de omul asta, el e singurul care face ceva. Daca nu basescu atunci cine? Vroiai sa fie Nastase? Se facea Romania de tot rahatul cu un astfel de presedinte.

  12. Salut Big si bun venit 🙂

    Ti-as da dreptate, daca nu as fi implicata atat de mult, incat sa fi aflat mai multe chestii. La noi in TM a fost un scandal colosal acu’ cativa ani pentru ca Danyflor dadea caini pentru “antrenamentul” cainilor folositi la lupte ilegale. Am fost anul trecut sa il recuperez pe unul din caini de acolo .. am ajuns la 3-4 ore dupa ce a fost luat de hingheri. Era in stare de soc, desi in mod normal NU ar trebui sa fie asa. A fost luat de gat cu latul, pus intr-o cusca, pus acolo. Si culmea este ca era “praf”.

    Custile sunt intr-o curte, de fapt tarcuri, in care stau mai multi caini. MURDARI. Pute ingrozitor a dejectii. Desi se laudau ca le dau mancare, nu am vazut URMA de “bobite” pe acolo. Cainii erau in stare jalnica.

    Am o colega care are 3 caini. Mama ei s-a dus acum 2 ani cred sa vada de un caine. L-a gasit si pe ala, mai mult mort decat viu, catarat naiba stie pe unde, pentru ca jos cainii se mancau unii pe altii, de cat de flamanzi erau.

    Vorbim despre o femeie respectabila, nu despre o tata idioata, inclin sa ii dau dreptate. Nici mie nu mi-a mirosit prea bine ce se vedea acolo.

    Nu am spus niciodata sa nu fie sterilizati sau eutanasiati cei care nu se pot aloca spre adoptie. Este trist sa moara, dar sunt si eu constienta ca e deja o situatie iesita de sub control.

    In conditiile in care se aloca insa bani de la buget (la care contribuim cu totii) pentru tinerea in adapost, eutanasiere etc. mi se pare ANORMAL sa se faca banii disparuti iar animalele astea sa sfarseasca pe post de “carne de tun” pentru lupte ilegale, sa fie batuti cu batele pana mor, arsi de vii, aruncati in groapa cu tot felul de substante caustice CAT SUNT VII etc. NU sunt baliverne, sunt chestii care intr-un moment sau altul s-au aflat in ultimi ani. Sunt metode INUMANE si ilegale de a rezolva o problema, in ciuda faptului ca oficial statul sustine financiar aceste actiuni, dar ele se intreprind cu ‘economie’ pentru ca niste bestii sa isi mai ridice o vila.

  13. Da nu vad in reportaj de unde au ajuns ei la concluzia ca se aruncau cainii de vii in groapa aia.

    Din ce am inteles cainii erau eutanasiati legal si apoi cadavrele lor erau distruse in acea groapa. Nu a zis nimeni in afara de reporteri ca erau vii cainii.

    Nu stiu daca stirea e adevarata sau nu, dar eu unul m-am saturat de reporteri in cautare de senzational, care transforma orice speculatie in tragedie pentru a face rating. Stirile “10 lovituri de cutit”

    Exact cum ati spus si voi, adapostul asta e o afacere de 2 miliarde pe an, sunt multe interese.

    E bine sa filtram un pic ce vedem la televizor, ca 90% sunt junk.

  14. Ar trebui sa se faca ceva cu animalele vagaboande,dar ceva decent si uman.E greu de spus daca,atata vreme car animalele ratacesc pe strazi fara a se avea un control asupra lor,ele nu se vor inmulti si nu ne vor domina prin agresivitate.E normal sa isi apere teritoriul(strada),atata vreme cat ne vad ca pe niste intrusi in spatiul lor de viata.
    Atata vreme cat se aloca niste bani pentru strangerea cainilor in adaposturi specializate sau eliminarea lor prin eutanasiere,ar trebui ca banii sa fie cheltuiti in acest scop.

  15. Cruzimea acestor acte e condamnabila. Totusi suntem oameni, nu? este imposibil sa procedam astfel …

  16. problema cainilor e scapata de sub control au sa se inmulteasca si mai mult si normal ca devin agresivi chiar si cu oamenii .Dar cred ca ar trebui rezolvata problema oamenilor si copiilor strazii ,care concureaza cu cainii.De ce cu contributiile noastre nu se creaza locuri chiar si de munca pentru aceste suflete ?NU CRED ca este grija fata de animale la fundatii ,mai degraba se invart bani grei chiar din buzunarela noastre . CINE si-ar putea permite sa intretina un ,daca traieste la limitabanilor .Daca intretii un animal trebuie sa-i asiguri hrana corect vaccin,etc.decat sa il chinui mai bine fara

  17. V-aţi întrebat cumva, dacă nu a avut cineva interes de a pune mâna pe acest adăpost ?
    Chiar nu s-a văzut cât de regizat a fost totul ?
    Filmat totul noaptea, pe fugă, ca hoţii, să dea impresia de macabru, de mister.
    A fost căutată conducerea societăţii şi nu a fost de găsit ?
    Hai să fim serioşi.
    Orice om normal ştie că dacă vrei ceva poţi sau măcar insişti până reuşeşti.
    Câte secunde au stat la societatea respectivă să încerce să discute cu conducerea despre subiect?
    Un bărbat cu cagulă ?
    Oricine e de prin partea locului cunoaşte vocea acestui individ, deci şi persoana, implicit statutul acesteia.
    Oare cu cât a fost plătit pentru această ştire de senzaţie ?
    O senzaţie, la nivel naţional cu ecouri europene, doar se transmite şi internaţional pe acel post, nu ?
    Blonda cea nevinovată, a devenit în foarte scurt timp, după această ştire, preşedinta unei asociaţii de protecţie a animalelor !?
    Ce înseamnă să ai o asociaţie pentru protecţia animalelor ?
    Contacte prin alte ţări, în primul rând, apoi etc.
    Cine lucrează în contact cu legea ştie ce înseamnă să nu o respecţi. Procuratură, D.S.V., controale, dosare, etc. Chiar există legi in ţara asta şi chiar se fac cercetări unde trebuie justificat totul, absolut totul.
    Deci nu putem cataloga pe toata lumea aşa de uşor şi mai ales în necunoştinţă de cauză. Aceşti oameni de televiziune calcă peste cadavre indiferent despre cine sau ce ar fi vorba – ştiri de senzaţie – să fie.
    O ţară întreagă şi nu numai, să vizioneze acest post TV, o întreagă Europă terifiată, vă daţi seama ce rating au avut, câţi oameni au înverşunat ?
    Aceste subiecte care pot fi foarte uşor demontate prin acte, acte prin care se poate demonstra adevărul, duc la cercetări serioase şi cât se poate de amănunţite din partea organelor de control.
    Rezultatul cercetărilor: stres, nervi, copii după documente, dosare…, ca în final să se demonstreze că nu s-a procedat altfel decât strict cum prevede legea.
    Nu-şi riscă nimeni libertatea şi viaţa, astfel că se respectă în totalitate legile.
    In scurt timp a apărut legea ,, este interzis să …. ”. Apoi s-a facut linişte.
    Apropo, acel adapost are 40 de boxe deci ar putea adăposti vreo doi câini in fiecare boxă, 80 de câini maxim, care ar avea nevoie de mâncare. Cine plăteşte ?
    Cu restul câinilor de pe stradă ce ar fi de făcut ?
    În situaţia actuală, cel puţin nu se mai înmulţesc.
    Blonda de la asociaţie se face că plouă când e vorba de monitorizarea câinilor ce sunt eliberaţi în teritoriile de unde au fost prinşi. Şi-a luat totusi un angajament scris.
    Deh …
    Ca şi concluzie, pâna când nu se va împrejmui un teren (cu toate cele aferente) unde să fie duşi câinii de pe stradă după tranzitul prin cabinetul adăpostului (deparazitat, castrat, vaccinat, crotaliat), încet, încet vom deveni cu toţii (aprox.) victime ale indolenţei …
    Câine fără stăpân – pe stradă – nu este o soluţie, iar soluţiile si regulile de aplicare ale acestora vin întotdeauna de sus.
    Câinilor le este foame, ei lupta pentru supravieţuire, ca şi noi de altfel.
    Penibil.
    Păcat că dintr-un subiect şi aşa, suficient de sensibil, pentru niste părţi interesate de cu totul altceva decât bunăstarea animalelor, nişte oameni cu suflet au fost denigraţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.