Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nook, primele impresii

Ieri seară am dat o fugă la Staples şi am luat un Nook Color despre care tot ziceam deja că-s interesată. A costat 249 de dolari, exact cât ar fi fost la Barnes and Noble. Dar, pentru ca B&N-ul e la naiba în praznic, iar Staples vis-a-vis, am cugetat că l-oi găsi acolo. L-am găsit. Am luat şi un “prezervativ” pentru el, o copertă din aia de să-l protejeze.

Vă puteţi imagina că de la 9 seara până la 12 am avut ocupaţie. L-am băgat în priză, să încarc acumulatorul, dar m-am şi trambalat pe el. Trebuie să faci cont pe situl B&N, a mers repede. Acu’ tre’ să setez şi o carte de credit, că altfel nu mă lasă să descarc aplicaţii sau cărţi, chiar şi cele gratis. Am găsit vreo 370 de aplicaţii, multe plătite, dar şi câteva moca şi destul de mişto. Cum nu va fi decât un “tool” de citit ebooks şi eventual trambalat un pic pe net, nu am prea multe chestii de instalat.

Vine cu vreo 3 juculeţe (şah şi mai ales sudoku, că-s maniacă) şi nişte pagini exemplu din nişte cărţi.

Se vede OK pe el, ecranul e neaşteptat de bun pentru a vedea poze, chiar clipuri de pe youtube.

Marea încercare a fost pe net, la care s-a conectat fără probleme. A îngheţaţ o dată browserul (aşa am văzut şi la magazin), dar l-am restartat. După aia l-am frecat vreo 3 ore fără nicio problemă. Am stat pe un forum de-al meu şi am postat vreo 20 de mesaje. Merge bine, s-au încărcat toate cele, tastatura “virtuală” seamănă al naibii de mult cu cea de pe ipad sau unelte similare. Am scris destul de repede şi de bine. E clar că nu este la fel de confortabil să scrii pe ea ca pe tastatura de pe “tractorul” meu de laptop, dar am putut posta fără probleme.

Dimensiunile mi se par ideale. Am deja un laptop de 11 inchi, aşa că nu simţeam nevoia unei tablete similare, că era reduntant. Nu e nici atât de mic ca un smartphone, mă apucă zbâţul când trebuie să stau pe net de pe aşa ceva, e destul de OK chiar şi pentru vizionat situri neadaptate unor device-uri mobile (ale mele de pildă, unde e doar o temă “computer friendly”).

Diferenţe faţă de iPad, că tot avem şi aşa ceva prin casă (prietenul nostru are unul şi m-am mai “broscărit” pe el):

  • slide-ul pe pagină nu este atât de fin ca pe iPad, în rest ecranul nu mi s-a părut a face probleme
  • finisajele NU sunt atât de frumoase. Butoanele de volum nu sunt perfect fixe, deci se mişcă puţin şi au un sunet ciudat.
  • sunetul nu este foarte ţeapăn, asta ştiam oricum. Se pot pune căşti, deci nu ar fi chiar o problemă.
  • mai îngheaţă uneori browserul. Mi s-a întâmplat momentan o singură dată, dar mai trebuie să-l chinui câteva zile să văd dacă este o problemă constantă.

Nu am făcut încă legătura cu compul (am încărcat baterie, deci portul USB era ocupat), vreau să mut nişte fişiere de pe “tractor”, în general .pdf-uri. Cărţile făcut pe formatul lui merg perfect, să vedem cum merg altele. Are şi slot de card, ideal ar fi să găsim cardul ăla, că e prin cameră undeva.

Micile imperfecţiuni nu mi-l fac însă neplăcut. Este totuşi 250 de dolari, nu 600. Dacă reuşesc să transfer OK cărţi şi se pot citi cum trebuie iar browserul nu îngheaţă prea des, după cele 14 zile în care pot duce scula înapoi la Staples să-mi iau banii înapoi (ador ţara asta), e foarte posibil să nu-l mai dau.

E drept că un iPad este în altă clasă, dar momentan jucăria îşi face treaba pe care doresc eu să o facă, deci nu sunt exagerat de încântată să dau pe o tabletă mai mult decât am dat pe laptopul mare. Plus că îmi place dimensiunea lui Nook, mi-e destul de comod la citit şi destul de mic, încât să nu mă mai trambalez cu chestii mari şi grele.

Vă ţin la curent 🙂

Later edit: l-am legat la comp. Imediat l-a vazut ‘tractorul’ .. am pus câteva .pdf-uri pe care le aveam pe comp. MERG DE BUBUIE. He he, îmi place trocariciul ăsta tot mai mult. Dacă nu aş avea de lucru acum, m-aş pune cu dosul în pat la citit. Uff..

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

33 Comments

  1. Eu oti scriu acu de pe un mid wm8650, care, isi face treaba destulde ok pentru cei 550lei. Sa o stapanesti sanatoasa, cat despre ipad, orice ar face nu as da 800euro pe el.

  2. Deci no more Kindle probabil din cauza limitarii ecranului e-ink. Felicitari oricum pentru achizitie, si mai asteptam un review complet. Cum citesti pe el diferite formate, cum se aude muzica, care e autonomia, cum arata ecranul daca incerci sa citesti la soare (asta ii moartea smartphone-ului meu, nu vezi nimic in el daca nu sunt nori sau umbra), orice iti mai trece prin cap.

    Sa il stapanesti sanatoasa!

  3. Ah ce te invidiez… Desi am zis ca niciodata nu voi renunta la carti si la mirosul de hartie veche, in deplasari e mult mai comoda o tableta din asta. Sa-l stapanesti sanatoasa!

  4. Lectura placuta! Asteptam cu nerabdare acest articol “promis”. Mai este putin pana la ziua mea si chiar mi-as dori unul. Aveam insa nevoie de o alta opinie, in care sa am incredere. :)Multumesc!

  5. Saru’mana de urari 🙂

    M-am trambalat şi ei o tură cu el. Sunt tot mai incantata. Am zis deja ca s-a legat pe USB cu compul in câteva secunde, a fost văzut ca încă un “drive”, aşa că am mutat cărţile fără probleme. PDF.urile sunt citite mişto, CHIAR ŞI CELE CU IMAGINI. Doc-urile sunt “scrambled”, dar le pot eu exporta în PDF pe comp şi se rezolva. Drept îi că am nişte cărţi .doc care şi aşa îs vai de soarele lor.

    Am descărcat şi o aplicaţie moca (un ‘to do’ list, nu voi sări prea repede să scot bani pe toate chestiile) şi o carte de test. Merg şi astea OK.

    Ieri seară l-am luat la citit, şi recunosc că MI-A VENIT IAR CHEFUL DE CITIT CĂRŢI. E mult mai uşor şi mai mic decât laptopurile, îl pot ţine pe burtă ca pe o carte, chiar mi-a plăcut să citesc. Scroll-ul cu deştiul (am pus cartea pe lăţime şi dau în jos cu deştiul) merge FOARTE BINE.

    Am citit mai mult de juma’ de carte, deşi nu mi-am propus asta, pur şi simplu nu mă mai satur.

    Dacă nu se întâmplă să crape ceva la el, sigur nu-l mai schimb. Nu a mai crăpat nici browser-ul, l-am trambalat ieri de s-a săturat de mine. Am citit cu wireless-ul off (se poate seta on-off, că nu are rost să consumi amboulea baterie), după 3 ore de citit (plus încă vreo 2 de plimbat pe neţi) are 57% baterie. Nu mă aştept să ţină o veşnicie, pentru că nici producătorul nu promite nebunii, dar este foarte OK pentru mine şi situaţia asta.

    PS: am testat ieri seară şi un Kindle 3G (în familia asta toată lumea are ceva scule din astea). E a mamei lui R. Mă bucur că nu am luat aşa ceva. E ideal pentru citit, dar în rest e îngrozitor de folosit, dacă te obişnuieşti cu ecran tactil. Am încercat juma’ de oră să scot nişte cărţi moca de pe Amazon pentru tanti şi nu am reuşit.

    Deci struţo-cămila asta mea de Nook momentan se prezintă excelent. Dacă găsiţi prin ro, testaţ-o puţin în magazin, să vedeţi cum o simţiţi. Nu e iPad, dar face cam tot ce îţi trebuie şi preţul e totuşi altul. Plus că mie chiar şi dimensiunile mi se par ideale, e cât o agendă sau o carte.

    Merită banii (cel puţin asta e opinia mea momentan) şi e super plăcut de folosit. Aşa cum ziceam, dacă nu se întâmplă vreun cataclism cosmic şi nu-i crapă ceva, nici nu am de gând să mă mai despart de el 🙂

  6. PS: ca am uitat alte detalii …

    Se poate citi si la soare, nu se vede atat de bine, dar e lizibil totusi. Nu am stat prea mult afara, ca e ingrozitor de cald (100 grade F), asa ca mai bine in casa. Nu se aude nemaipomenit, asta e o chestie pe care o comenteaza utilizatorii, dar poti pune casti. oricum nici laptopul meu nu are sunet extraordinar, dar, daca bag casti e absolut OK.

    Autonomia o mai studiem, mai am de descarcat bateria 😀

  7. deci inteleg ca vizitam NYC la vreo 60 de grade diferenta. Cind am fost eu in ianuarie erau -14 – -20.
    La tableta inca nu cedez, dar poate un smartphone va inlocui curind Nokia asta de 7-8 ani … 🙂

    • Da, e cald ca la dracu’n bucatarie. Azi noaptea au fost vreo 80 de grade F, acum pur si simplu nu poti iesi din casa. Si e atat de umed aerul, ca te apuca dracii.

  8. Daca te interesa doar pt ebooks dc nu ti-ai luat un kindle care se vede perfect si in soare si bateria tine infinit mai mult ?

    • Daca stie si ceva net, de ce nu sa il iau? Macar asa nu mai am nevoie de ‘smartphone’. Deci si asta a contat. Plus ecran tactil, color etc. Am probat si un kindle 3G la 2 zile dupa ce l-am luat pe nucsor, si sincer NU INCAPE COMPARATIE. Deci banii de kindle acum mi se parea aruncati la gunoi, cand cu 100 de coco in plus am scula asta geniala 🙂

  9. si uite asa laptopul a ajuns sa fie considerat tractor. ma intreb cum ii spui la desktop :))

    • N-am 🙂

      Am un laptop mare (un HP cu diagonala de 17,3) pentru munca de web design, un Dell Inspiron (care se cheama ala micu, tinand cont ca e de vreo 11 inchi parca) si acum nook-ul de pe care citesc diverse.

  10. […] cratiţă! Pentru: Alice Boboc, Andreea, – X -, Rokssana, Roxana Muntean,  eumiealmeu, Diacritica, Ramona, Gabriela Neagu, Gavrosh, Theodora, Gina, Carmen, Irina, Alice Georgiana, Vera, Shayna, Mirela […]

  11. Acum ma documentez si eu sa-mi iau un ebook reader ca sa nu mai tai padurea cand vreau sa citesc. Stiu oameni cu Kindle si sunt foarte multumiti, insa nu-l recomanda pentru carti cu scheme, desene etc. Nu mai vorbim de reviste. Am tot citit de Nook Color, pare foarte fain, pretul e bun pentru hai sa zicem o tableta optimizata pentru citit, insa am dat pe net de vreo 2 chestii care m-au pus pe ganduri:
    – citeam un comentariu undeva ca Nook e excelent daca locuiesti in SUA sau Canada pentru ca altfel e dificil de accesat “book store-ul” lor pentru a cumpara carti. Ai incercat sa accesezi magazinul din Romania? Ai avut probleme?
    – citeam ca ar avea probleme de conectare la retele wireless, cum ca ar fi optimizat pentru retele wireless de tip N. Ai remarcat probleme de acest gen pana acum?

    Legat de baterie… cat tine o incarcare?

    Multumesc anticipat pentru raspunsuri 🙂

  12. Bateria tine cam 8 ore fara wi-fi pornit. Nu reusesc sa cumpar chestii de pe B&N de aici, ma infurie si pe mine faza. Sa vad cum se poate rezolva. Daca nu, poti sa-l ‘resetezi’ de pe softul lui si ai o tableta cu Android. Conectarea e destul de OK, nu pot sa ma plang

  13. Multumesc mult de raspunsuri! Azi am aflat “conversand” cu B&N pe twitter ca “Currently NOOK devices are sold in and ship only to the 50 U.S. states, US Military Addresses, and Puerto Rico”, deci nu am cum sa-l comand in Cipru din pacate (doar daca prind vreun fost coleg de munca care sa mearga in state). Deci pentru moment Kindle pare cea mai ok optiune…

  14. Hey, Dojo!

    Te citesc de mai multa vreme, desi asta e primul meu comentariu 😀
    De cand am citit ca ti-ai luat nook si am aflat de existenta lui, m-am blocat si eu pe ideea asta, asa ca am pus ban pe ban, si acum vreau sa dau comanda de nook tableta. Ma enerveaza, insa, ca e totul atat de restrictionat pentru non-US folks (de parca banii nostri nu-s buni) asa ca voiam sa te intreb tu cum te-ai descurcat cu aplicatiile,ca banuiesc ca nu ai ramas la standardul din fabrica. Exista vreun forum pt temerari non-US care au cumparat asa ceva si impartasesc pareri/informatii valoroase?

    Si, de asemenea, cat de greu e sa-l formatezi si sa-l transformi in tableta full android? Ai facut asta/ai de gand sa faci asta?

    Multam de raspunsuri, daca vor fi unele 😀

    • Ioana, bun venit pe blog. Zic ca ar fi frumos sa mai comentezi pe aici 😉

      Am luat nook-ul din State si am apucat sa pun pe el vreo 2-3 aplicatii. Normal ac acum nu mai pot. Exista insa tot felul de tutoriale despre cum sa faci asat, mai ales ca sunt destui care doresc sa-l ia si nu sunt in SUA. Nu am facut smecheria asat, ca eu il folosesc mai mult ca book reader si pe net, dar exista o carca de metode de a-l ‘formata’

  15. buna,ma poate ajuta si pe mine cu o adresa care sa mearga pentru a mi face cont pe el ?va multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.