Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nu faci omleta fara sa spargi ouale

V-a fost dor de mine, stiu 😀

Am avut o caruta de munca weekend-ul asta si acum ma scot de la niste deadlines cat casa, pentru a nu va neglija totusi de tot. Astazi mi-am facut deosebita placere de a ma intalni cu medicul ortodont pentru inca o activare de braces. Se apropie tot mai mult momentul in care voi scapa de metalele de pe laterale si voi intra pe Invisalign. Suuuuper …

Am o usoara durere de dinti si sunt agitata.

Si totusi nu cred ca doriti sa aflati atat de multe despre cum stau dintii mei si care sunt nesuferiti pe ziua de astazi.

Ceea ce m-a cam calcat usor pe coada, a fost reticenta unui posibil viitor pacient de ortodontie. Un nenea cam de varsta mea, cu 2 capete mai inalt, stresat pana la dumnezeu de faptul ca dupa ce se scoate aparatul se pune o chestie ce se cheama “retainer” sau aparat de contentie. La clinica acest urias aparat este de fapt o “sarmulita” amarata ce se lipeste cu compozit (chestia aia de culoarea dintelui) in spatele dintilor, la baza lor. Foarte discret si usor de purtat.

Era foarte stresat de faptul ca trebuie si ala si intreba daca nu se poate fara. I-am dat asa un raspuns mai “comic”, spunandu-i ca se poate, daca doreste sa vina periodic sa mai puna cate un aparat, de cate ori dintii se stramba din nou. In unele cazuri retainerul se poarta 1-2 ani, in cazul meu probabil va fi pe viata, la cat de multe s-au miscat prin zona.

I-am mai spus, deja amuzata, ca dupa ce sta 1 an jumate cu fiarele in gura, sarmbe, brackets si tot felul de unelte de tortura, retainerul i se va parea chiar simpatic 😀

Pana la urma am intrat pe scaun, ca era randul meu, si nu am mai apucat sa il aud miorlaind una si alta. Zau ca este usor penibil: am vazut copii de 12 ani cu o atitudine absolut excelenta, care isi suporta tratamentul, desi nu ei sunt cei care au dorit asta, ci parintii. In cazul meu si al altor oameni in toata firea, noi ne-o facem, tocmai pentru ca ne-am saturat de probleme de ocluzie si aliniere.

Tratamentul nu este usor, dar nici moarte de om. Chiar sunt barbatii atat de “copii”? Ce credea tanarul asta? Ca niste dinti care stau cum au dorit ei se aduc in pozitie corecta si stau acolo la ordin? Sunt curioasa de mor, daca va purta aparat sau nu.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

5 Comments

  1. hehe :)) suntem “copii” hmm 😀 , oricum eu pana acum n-am avut probleme cu dinti (doamne’ multam’ )

  2. Pe bune ca ne era dor:)Cred ca am intrat de vreo 10 ori pana acum sa vad daca nu ai postat ceva..cat despre matahale sperioase, se pare ca marimea nu este proportionala cu curajul…

  3. Ce sa le faci ma Ramonic, daca i-au tinut parintii in puf! Astia nu si-au scos dintii de lapte cu ata legata de clanta usii, astia nu au invatat singuri sa mearga cu bicla, nu s-au ranit la lepsa pe maidan… si lista NU-urilor poate continua, dar ma opresc aici, pentru ca-s multe de spus despre ei, dar nu se merita.
    😉

  4. Ehh… fite si figuri, mai degraba ii trageai o privire dinaia ucigatoare si gata. Eu unul am o bosit sa mai suport fite atat din partea baietilor … dar si din tabara cealalta.

  5. Pai sa stii ca asa sunt barbatii la capitolul boli, durere, etc.
    Barbatii sunt barbati la capitole ce tin de asa zisa lor barbatie; ti-o spun din experienta si observatii atente asupra manifestarilor barbatilor si a femeilor in situatii critice, mult mai grave:
    -maica-mea a avut 2-3 operatii f grele si nu s-a vaitat prea mult, asa a fost sa fie.
    -taica-meu face o intreaga tragedie dintr-o simpla julitura, desi cand vine vorba de necazurile altuia este un foarte bun teoretician si sfatuitor.

    Si mai am vreo…multe alte exemple.
    De exemplu, femeia naste, am inteles ca chinurile prin care trece femeia la nastere nu-s chiar asa de lejere; in timpul asta barbatul citeste ziarul, isi bea cafeaua si eventual isi vizteaza amanta.

    PS Evident, exista destule exceptii care confirma regula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.