Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nu se dau preturi pe mail ..

Am fost recent contactata de o doamna ce reprezinta o firma imobiliara (cel putin asa se lauda, adresa de mail este de pe yahoo) si imi cerea niste preturi de web design.

Well .. sfatul meu, pentru toti cei care sunteti in domeniu, pe firma sau nu: preturile in cauza se discuta in privat, la un eventual meeting, nu se anunta nici la telefon, nici pe email. Iata cateva dintre motivele mele:

  • Unii sunt la vanatoare de preturi de la concurenta .. este un truc vechi … suni sau dai email catre cineva ce iti este concurent si te dai interesat de niste preturi ..
  • Unii clienti cred ca sunt la cumparat de cartofi .. pe astia e bine sa ii eviti. Sunt inca multi clienti care nu inteleg ca un pret mai mare la un designer nu inseamna ca este ala “naspa”. Este posibil ca acel designer sa nu lucreze pe bani marunti pentru ca isi cunoaste bine treaba si valoarea. Clientii de genul asta sunt cei care vor incerca toate smecheriile posibile sa dea mai putini bani, sunt zgarciti si prefera un site oribil facut de un incepator pe gratis sau pe 10 euro, pentru ca nu doresc sa scoata mai mult
  • Este foarte greu sa dai un pret, mai ales cand ai putine informatii. Cum sa ii spui clientului un pret, cand inca nu stii ce doreste de la tine? Poate vrea un site simplu de prezentare. Dar poate se gandeste la un shopping cart sau la un forum cu nu stiu cate hacks instalate. Este clar ca preturile difera.

Acestea 3 ar fi motivele pentru care nu discut preturile inainte de a ma intalni cu un client. Ceea ce mi se pare mai ciudat este ca doamna in cauza inca nu a sunat. Care dintre cele 3 variante i se aplica oare?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

10 Comments

  1. Si eu cred ca tot prima. Am si eu parte de genul asta de clienti, dar am invatat sa-i intorc sa iesim la o cafea unde se discuta viitorul proiect 🙂

  2. Au fost anumite persoane care vroia sa vorbim pe messenger, dar se dadeau nu stiu ce reprezentant de firma care se ocupa cu promovarea pe internet … si acel reprezentant nu avea 2 euro sa ma sune si firma nu avea un domeniu propriu, imi trimitea mailul de pe @yahoo.com. Oricum, raman la priam varianta.

  3. Pai asa-s romanii. Studieaza piata si sunt in stare sa negocieze si pretul unui pachet de prezervative.

    Acelasi copil atent la orele de marketing,
    Andu.

  4. Tinand cont ca majoritatea nu cunosc ce e un site si cu ce se mananca, ar vrea macar sa stie cat costa. Daca nu stie ce-i site-ul, nu prea stie nici ca nu se dau preturi pe mail

  5. De ce sa nu se dea preturi pe mail? E cea mai absurda chestie pe care-am auzit-o astazi! 👿 E dreptul clientului sa afle preturile pentru a se orienta. Exista si saituri unde clientii propun proiecte iar firmele de web design ,,liciteaza, ca sa spun asa, prezentandu-si raportul calitate-pret. Sa te intalnesti cu clientul inainte de a ii realiza saitul? De ce? Daca locuiti in orase diferite? Vorbesti serios?! Sa calatoreasca omul nu-stiu-cati kilometri pentru o intalnire lipsita de relevanta pentru a transmite niste simple informatii? Astazi – in era tehnologiei?! Nici in secolele trecute nu se intampla chestia asta, se informau prin scrisori si telegrame, iar acum cand te poti vedea foarte bine pe web cam-ul messengerului si te poti auzi foarte bine la microfon sa fie nevoie de intalniri personale?! 😯

    ,,Sunt inca multi clienti care nu inteleg ca un pret mai mare la un designer nu inseamna ca este ala “naspa”.
    Nu naspa, ci lacom. Web design-ul este un serviciu care trebuie tratat ca orice alt serviciu. Clientul are dreptul sa fie informat in amanunt pentru a face alegerea care i se pare cea mai avantajoasa necesitatilor sale.

    Parerea mea! 🙂

  6. I se poate atribui oricare din cele 3 variante… AM intalnit patroni de firme destul de mari ce au adrese de mail gen “abramburel@yahoo….”, deci sa nu te mire faptul ca are adresa de mail pe yahoo… sau pe gmail…etc.
    Cat despre ce ai scris tu acolo, am facut site pentru un tip din India si chiar nu am avut cum sa ma intalnesc cu el :). Deci, te asigur eu ca daca primesti un email bine pus la punct cu tot ce trebuie (fonturi, culori, structura, imagini vectoriale etc.) poti da un pret bun cumparatorului.

  7. Am lucrat cu un indian care facea naveta in Budapesta, cu un tip din America si cu unul din Sibiu. Nu sunt o tampita cand zic asa ceva, no offece. Am lucrat si in afara orasului si nu am pretentia sa se faca mii de KM sa se ajunga la mine.

    Daca este insa din Timisoara, am pretentia sa ne vedem. Pentru ca eu nu ma joc de-a cine da mai ieftin, ca nu vand cartofi in piata 😀

    Nu dau preturi primului venit fara sa stiu despre ce se discuta acolo .. intalnirea cu clientul este importanta, daca este din acelasi oras, mi se pare prima regula. Voi presta un articol despre asta, cat de curand.

    Ideea este ca o individa, care imi spune ca reprezinta o firma imobiliara (nu de unde este, nu ce firma reprezinta), imi cere asa din senin un pret de web design fara sa primesc nicio informatie.

    Chiar nu vorbesc tampenii … cel putin nu tot timpul 😀

    Daca mi s-ar spune mai multe despre proiect, firma etc., as discuta si politica de preturi ..

    Ai dreptate Prospero, ca clientul isi alege ce ii place si vorba aia isi merita situl, daca este o alegere buna sau rea. Stiu insa cum se “smechereste” in domeniul de preturi, cu apeluri telefonice si mailuri din astea cu fals interes, dupa care altii isi pun la punct pretul, ca dupa aia sa zica unul client: “ba, eu dau mai ieftin decat Dojo Design, de parca asta conteaza atat de mult :D” .. am castigat clienti care au acceptat un pret mai mare la mine, dupa ce ne-am intalnit, pentru ca le-a placut cum prezint situatia si au avut mai multa incredere …

    Buddha .. welcome in the blog 😉

    Si merci amandurora pentru comments .. e clar ca nu am cum sa ma intalnesc cu aia din afara orasului, dar la personal meetings in the town I rock ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.