Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Pizza

Pe când eram mică ieşirile în oraş însemnau de obicei degustări de amandine, cremeş şi câte un cico. A venit Revolutionul şi am trecut pe şaorme şi alte bunătăţi, pe care le prindeam destul de rar, cam ca şi ieşirile în cauză. Nu ştiu sigur când am mâncat prima dată pizza. Sigur nu înainte de majorat. Primele degustări mi le amintesc pe când lucram deja la radio. Aveam un barter cu Pizza Plus, care făceau ce numeam eu mâncare de porci. Colegii care mai mâncau şi pe la pizzerie spuneau că e o mare diferenţă între ce serveau acolo şi ce aduceau la noi. Deh, barter.

Ţineam şedinţele de redacţie luni, când venea şi pizza. Era bună caldă şi discutam molfăind de zor. Nu cred să fi fost alte şedinţe mai reuşite decât cele în care combinam discuţiile organizatorice cu nişte păpică.

Prima noastră întâlnire, stabilită iniţial pentru un “brifcor”, s-a petrecut la pizza. Bună pizza, super plăcută întâlnirea. Ştiu şi acum ce haine purta şi ce parfum (cu ăsta e simplu, că are unul singur preferat). De câte ori mergem pe la Pizza Poli, îi dau din nou peste nas cu memoria mea de elefant, să vadă omu’ ce important e, de ştiu şi cum era îmbrăcat.

La celălalt radio trecusem pe comandat pizza individual, că nu se acceptau bartere pe “haleală”. Aşa că o perioadă luam de la Pizza 3+1, pizza Las Vegas mică. Numai bună, la ce cantităţi mici de mâncare intră în stomacul meu. După ce colegul de la producţie a început să aibă pofte odată cu  mine şi a realizat că are nevoie de vreo 3 “mici” să se sature, am trecut la altă firmă. Nu ştiu singur de la cine mai luam, cert este că în ultimele luni se lua de la Dopo Poco (sau cum naia îi cheamă), că dădeau 2 la preţ de una.

Zilele de naştere însemnau încă o ocazie de a cumpăra pizza pentru toată haita. Luam prăji din Bălcescu şi dădeam o comandă. Dacă ne era foame seara şi nu ştiam ce să mai consumăm, ghiciţi ce se comanda. Am ieşit la pizza în decembrie 2009, cu “echipa” şi am socializat şi în afara studioului. Oricum socializam în neştire, că era o trupă de oameni super. Ultima “cină” cu trupa a fost în ziua în care s-a anunţat că se închide redacţia. S-a mâncat cu noduri, pentru că viitorul, contrar reclamei, nu suna deloc bine.

Pizza bună am păpat la Pizza Hut de 2 ori. Acum vreo 2 veri cred cu Siropelul şi Siropela (mă omoară Lili, că îi zic aşa, dar e departe) am trecut la una mare de 4 persoane. Cu brânză în aluat (pe margine). Scumpă ca Swarovski, dar bună rău. Am mai ronţăit şi una mică, la o ieşire cu o prietenă apropiată. Ceva mai ieftină, dar remarcabil de gustoasă. Sau eram eu flămândă, nu se ştie.

Scumpă şi bună a fost şi în Croaţia. Vis-a-vis de apartamentul nostru în Cavtat este Pizzeria Desetka. Bună de tot. Chiar şi mai şi (ca preţ plus calitate) a fost la Oliva în Dubrovnik. Atât de bună încât am lins farfuria înaintea tuturor. Eu, cea care lasă mereu ceva nemâncat, am raşchetat pizza ca un shredder. Am revenit în toamnă (după ce ne-a luat căutarea nişte minute) pe străduţa respectivă şi am mai lins o farfurie în acelaşi aşezământ. Se uita iubi cu încântare cum consum, pentru că e o chestie destul de rară să termin mâncarea înaintea lui şi mai ales să mănânc tot.

Pizza mai facem şi acasă. Nu de la aluat, că nu sunt atât de specialistă, dar cumpărăm “blat” gata făcut, îl ornez eu în juma’ de oră cu de toate (piguloasă fată, ce să-i faci) şi trece la microunde. Chiar gustoasă …

O altă încercare de semi-preparate a fost tot în Croaţia, când am luat de la Lidl pizza congelată. Am pus-o la cuptor şi a fost neaşteptat de gustoasă. Sau eram iar flămândă .. cine ştie.

Hai că v-am făcut poftă destul .. daţi şi voi drumul la poveste .. ce amintiri frumoase aveţi legate de păpica asta? Ce sortimente vă plac?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

14 Comments

  1. Ahhhhhh…exact inainte sa intru pe blogul tau cujetam daca e cazul sa mancam azi pizza sau daca nu cumva am facut destule excese alimentare luna asta. Dupa ce ti-am citit articolul, iti dai seama care e verdictul, nu?

    Off topic: apropos de articolul anterior cu viata, de ce sunt mereu prima care comenteaza :)) Cred ca ma duc la o plimbare…

    Off-off-topic: mi se pare mie sau ti-au fost hecarite site-urile cu bijuterii si cel cu travian? Si mai incearca sa-mi incarce si un javascript…

  2. Eu de cativa ani tot trec de la o pizzerie la alta. Am descoperit si un pattern: Cand se deschide pizzeria, contrar asteptarilor legate de lipsa de experienta, pizza e excelenta. Dupa cateva luni, cand probabil au deja ceva clienti, incep sa-si bata joc.

    Singura care s-a pastrat buna de-a lungul timpului pare sa fie Napoleon din complex. E putin mai scumpa decat restul dar in opt din zece cazuri am nimerit-o foarte buna.

    In legatura cu pizza facuta acasa, incearca sa o coci in cuptor normal. Iese mai buna. Cel cu microunde mai mult o fierbe decat o coace.

    • shit, deci asta este SUPER NASPA. Daca e adevarata smecheria asta, e de rau. Sa tin minte sa nu mai comand de acolo. Nici cainilor mei nu le permit sa manance de pe jos (au bolurile lor pentru papica, lapte si apa), deci nu vad de ce as accepta eu asa ceva.

  3. Toata saptamana am avut pofta de pizza… Articolul asta i-a pus capac… e clar… e musai!

    Sunt cateva locuri cu pizza buna in Timisoara… din pacate, sunt si mai scumpe decat celalalte.
    La lucru de obicei comandam de la Napoleon, dar cand e vorba de iesit (si nu ma refer aici la masa de pranz, ci la iesirile din afara orelor de lucru), mergem la DaToni sau la Rustica. Mie imi place foarte mult pizza cu blatul subtire si crocant.

    Acasa comand de obicei de la San Marzano, ca sunt langa mine si ajunge cel mai repede, insa nu ma incanta tot timpul…

  4. Pizza de la Pizza Hut, cea care are cascaval in blat, e delicioasa. O chestie tare e oferta de la Dopo Poco, cu doua la pret de una. Mie imi place orice sortiment, daca are carne. 😀 Sotiei mele ii place Pizza Hawaii si inca vreo doua. Daca o duc la Pizza Hut imi spal muuulte pacate. 😛

  5. De La PP, pizza cu ardei iute, habar n-am cum se interpreteaza, dar prefer restaurantele cu mancare gatita, “ca la mama acasa”. sau, si mai bine, sa gatesc eu sau doamna mea.

  6. Te sfatuiesc sa iti imaginezi cum te bat la cap sa nu-mi mai spui asa. Bun, acum ca ai terminat cu imaginatul, trebuie sa ma laud cu una dintre cele mai bune felii de pizza pe care am mancat-o in ultima perioada: pizza ungureasca. Am mancat-o acum cateva ore in Debrecen, in Cora.
    Mare, cat jumate de pizza normala, pufoasa si cu ceva sunca, porumb, ceapa rosie si nu mai stiu ce, ca eram prea ocupata sa infulec pentru a-i observa toate ingredientele. Dar zau ca a fost excelenta! Si tot la unguri am mancat pizza cu 4 feluri de branza, inclusiv ceva sortiment de branza sau cascaval afumat. Avea o aroma divina! Dupa miros mi-am dat seama care e pizza mea, ca nu le stiu limba 😀

    Iar in Oradea noi suntem fani Monte Cristo. Pizza pe vatra.

  7. 😆
    Cred ca sunt singura fiinta careia nu-i place pizza. Asa zicea un ex – ca nu intelege cum se poate sa existe cineva care sa considere pizza ca fiind bleah. Chestia e ca eu nu suport cam nimic din chestiile cu care se face pizza. Nu suport nici un fel de chestii inrudite cu branza sau cascavalul, nu suport legumele, nu suport condimentele. Nu suport nici macar mirosul. Cine considera ca poate sa manance aproape de nasul meu o face pe riscul propriu. Ca uneori ma loveste mai violent… and I can’t fight it and it actually makes me throw up… si nu exista mereu o baie sau macar o vaza ( 😆 ) pe aproape…

    Eu is cu pestele si puiul. Si fructele ne-exotice. Si inghetata. Si ciucalata – tocmai am primit un cod de discount de la Hotel Chocolat pt Valentine’s day.

  8. Daca pizza n-are oregano sau macar cimbru in ea, nu-mi place. Cea mai infecta pizza e aia din Mamaia vara, care se vinde cu 5 lei triunghiul si e plina de parizer si masline uleioase. CAH!!!!

  9. De pizza nu ma pot satura niciodata.
    Printre primele intalniri cu iubi am fost la pizza si a remarcat ca sunt prima fata care mananca pizza fara sa lase in farfurie 😀
    Am incercat sa fac si pizza acasa si imi iese chiar buna (da, ma laud, si pe aia o mananc fara rasuflare)
    E printre putinele mancaruri de care nu ma pot plictisi.
    Cea mai buna pizza pana acum am mancat-o in Ungaria, habar n-am cum ii spunea dar era cu o tona de de toate pe ea si a fost delicioasa.
    Aici deobicei mananc pizza funghi si o mananc de la o pizzerie ce a castigat locul 1 la un concurs “cea mai buna pizza din Italia” si isi merita premiul intr-adevar 🙂

  10. Vai! Te bat! Nus` ce mi-a trebuit sa citesc postu` asta… si asa imi era foame. Acu` o sa-mi comand o pizza picanta. Din partea mea poate avea orice atat timp cat e picanta sau are sos de usturoi. 🙂
    Siropela 😛 are dreptate! Pizza de la Cora (Debrecen) e foarte buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.