Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Planting Fields Arboretum

Acum ceva ani ne-am plimbat în Croaţia, lângă Dubrovnik, în Trsteno Arboretum. Cum ne-a plăcut la nebunie, am rânjit imediat încântaţi, când M., fratele prietenului de ne ţine aici în NY, ne-a propus să ne arate ceva mai altfel. Adică un alt parc de genul acesta, de se întinde în Long Island, într-o zonă populată de oameni foarte săraci, de abia şi-au permis un conac şi nicaiva spaţiu verde cât un teren de fotbal. Sau cât mai multe, depinde ce mărunţiş au mai găsit prin buzunare.

Iată-ne anul trecut suind în maşină şi luând calea “pribegiei” câteva “maile”, spre Planting Fields Arboretum.

După cum bănuiţi, avem multe poze cu flori. Rog deci masculii masculini să mă ierte că le ucid retina cu chestii din astea muiereşti, dar plantele de acolo îs chiar mişto.

Prima atracţie pentru noi a fost sera, the green house dacă e s-o luăm englezeşte.

Avem şi un “chipmunk”. Sau altă orătanie de genul. Micuţ de tot şi simpatic.

După ce am ieşit din seră am dat de un cedru foarte ciudat “articulat”.

Dacă mergi pe sub “corolă” …

Am ajuns apoi la reşedinţa “patroanei”. Acum este goală aproape, doar un nenea mai stă să-ţi povestească una-alta despre vremurile de glorie de pe Gold Coast.

Foarte simpatic bătrânul, am povestit despre tot felul de chestii. Ca mulţi alţi americani cu care am vorbit, ştia unde-i România pe hartă, chiar mai mult, în condiţiile în care fii-su vizitase ţara în urmă cu 2-3 ani. Culmea nu a avut decât cuvinte de laudă.

După asta am luat-o la pas prin parc şi am dat de o căsuţă chiar ca-n poveşti şi o grădină plină cu flori.

Pentru cei obosiţi .. avem şi un loc de odihnă …

Sau poate doriţi să fiţi mai în linişte …

Mai avem ceva flori, un bazin, nişte statui, dacă doriţi şi puţin lux în grădină …

În spate se vede “conacul” cel mare. Hai să ajungem şi noi mai aproape.

Poza-i făcută de pe o pajişte cât jumate de cartier. În partea opusă arată cam aşa …

Lângă conac e şi un tei ţeapăn. M., care are 1.80, arată ca un piticot pe lângă el.

Partea laterală a micuţului conac:

Cam ăsta este Planting Fields Arboretum. Mai multe detalii şi clar chiar mai multe poze, pe BWI.

Sper că apucăm anul ăsta să mai ajungem pe acolo. Se va lăsa cu şi mai multe poze.

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

17 Comments

  1. Casuta aia din gradina cu flori este cel mai frumos lucru de pe pamant. Nu stiu daca as prefera sa fie in New York, insa aproape nici nu mai conteaza. Este perfecta!

    Sunt superbe pozele. Multumesc! Desi ma chinuia o durere de cap de dimineata, m-am relaxat complet privindu-le.

    • Si noi am zis ca am putea locui acolo si ne-ar fi chiar bine. Numa’ net sa fie 😀

      Planting fields nu-i chiar in buricul NY-ului, is niste proprietati acolo si spatiu verde de innebunesti. Esti deci departe de vuietul Manhattan-ului, dar clar ca nu orice muritor isi permite asemenea case si spatii verzi. Deh, dream on …

  2. La noi inca se topeste zapada. De fapt azi e prima zi cu temp de 10C.
    In Montreal cu cit esti mai aproape de vegetatie ai mai multe insecte paianjeni si asa mai departe. Cum sta NY la capitolul tintari?
    Partea interesanta e ca pentru asa flori ori platesti ori iti sacrifici citeva ore bune in fiecare weekend sa ai grija de ele.

    • La cât de mare e, nu cred că e vorba de pierdut câteva ore, ci mai degrabă tot weekend-ul, mai ales dacă nu ai ajutor.

    • Nu prea au fost anul trecut, ca atunci am prins si vara plina. Acum ii de-abia primavara. In Atlanta am prins niste vampiri de tantari de sa te fereasca al de sus. Cu tot cu nus’ ce crema lu’ peste, m-au facut sita in 2 minute.

      In cazul Plating Fields Arboretum sunt angajati care se ocupa de toata nebunia asta. Iti dai seama ca nu e un singur om, ca e ditai locul.

  3. Wow … 🙂 Foarte frumos, nu prea aș fi zis că există așa ceva în America.

    • Foarte multi romani is intoxicati cu tot felul de prostii ‘imperialiste’, cred ca ni se trag de pe vremea odiosului. Ai fi uimita sa vezi ce cladiri pot sa faca, sa vezi GAZON in pustietate, de-o parte si de alta a autostrazii. GAZON, nu iarba crescuta amboulea. Autostrada cu 9 benzi pe sens, infrastructura bine pusa la punct etc.

      iar pentru spatiul verde au o adevarata pasiune, zici ca-s nebuni. Adevaru-i ca si arata bine. Astept cu nerabdare sa “pocneasca” bobocii de flori, atunci Manhattan-ul miroase a magnolii, nu a mizerie 😀

      • Păi nu neapărat intoxicare, dar nu credeam că au pasiuni pentru grădini, în toate filmele apar clădirile, nu prea ni se arată și lucrurile frumoase. 🙂 De parcuri naționale știu, dar chiar grădini așa 😀 De autostrăzi & co nu mă îndoiesc.

      • Pai depinde de spatiu. In Manhattan de pilda nu ai loc sa arunci niciun ac, dar tot mai apuca sa faca gradini din alea mici intre 2 cladiri. Prin Queens, unde au ceva mai mult spatiu la casa (nu enorm, nu te speria, abia apuci sa bagi masina in curte), oamenii isi aranjeaza tot felul de gradini, pun pitici etc. Unde este spatiu si mai mare, e chiar mai spectaculos.

        Nu ai voie sa rupi flori, nici macar din tei sau salcami, ca te troznesc astia cu amenzi … asa ca lumea pune flori si chiar se pastreaza. Toti is maniaci cu gazonul, pana si prietenii nostri din Alabama, doi romani sadea, nu vorbesc decat de iarba lor din fata si din spatele casei 😀

      • Mă întreb oare ce poți vorbi despre iarba din fața și din spatele casei :))))) Cât de verde e, cât de repede crește, ce mănâncă, de ce nu doarme ? 😛

    • Da, adevăru-i că ar fi arătat mult mai bine vopsită-n portocaliu, verde crud sau în roz, aşa cum sunt unele blocuri de pe la noi. 🙂

  4. Foarte fain arata, nici eu nu credeam ca in State exiosta asa ceva ,stiam ca au parcuri mari si isi faca casute in mijlocul padurii dar chestia asta e chiar super :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.