Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Sick Around America

De când sunt pe aici, mai casc ochii pe NetFlix. Am povestit acum nişte săptămâni despre sistem respectiv, aşa că nu vă mai plictisesc. Printre chestiile pe care le-am vizionat cu plăcere se numără şi documentarele PBS – Frontline, dezbătând cele mai “arzătoare” probleme cu care se confruntă americanii şi nu doar.

Unul dintre cele mai interesante, mai ales că şi pe noi ne preocupă sistemul medical şi imperfecţiunile sale, este Sick Around America. Am scris o recenzie mai pe larg pe blogul de filme, vă invit să vedeţi pe acolo despre ce este vorba.

Căutaţi pe unde ştiţi acest documentar, merită vizionat.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

4 Comments

  1. Ma face sa ma simt foarte norocoasa pentru ca traiesc in Romania. 😐 In ciuda conditiilor din spitale…

  2. Desi pare tragic ce se intampla in sistemul medical din Statele Unite, nu cred si nu are cum sa fie mai bine in Romania. Si aici se moare cu zile, dar nu numai atat. In Romania se poate muri linistit de la o banala fractura (caz prezentat de curand la TV), poti fi infectat cu HIV (seringi nesterilizate) etc, etc. Sigur ca situatia nu e roz in State, insa daca ar fi pe intreg ansamblu atat de grava am vedea cozi pentru emigrari in alte tari. Cati americani emigreaza anual? Cati romani? Cati elvetieni? Cati bulgari? Mda…

  3. La noi macar nu ramane lumea falita ca nu poate plati o apendectomie. Acu’ e adevarat ca, desi esti la zi cu platile de asigurari, iei ciuciu in spitale. Asa cum zici si tu, pana la urma nu o fi chiar atat de nasol, daca toti vor sa plece la ei 😀

    PS: vezi ca nu ti-am publicat comentariu pe talkingaboutmovies, ca alea is in engleza 😉

    Ma bucur ca ai spus aceeasi chestie si aici, ca e un comentariu pe care era pacat sa il pierdem.

  4. @Dojo:
    Ca să emigrezi ca american, ar trebui să ai sămânţa de neunie şi inconştienţă a unui român, consecvenţa unui neamţ, perseverenţa unui japonez şi umorul unui englez. Americanii au doar “The American Way”. Adică, orice e mare şi consumă 2 găleţi de gaz la metrul de autostradă parcurs, e “Cool!”. Ca să emigrezi din USA deci, ar trebui să fii măcar ca mine/noi de exemplu, care m-am roit cu nevastă şi vreo 400 euro în (toate) buzunar(ele), în Grecia. Cu ce zestre? Cunoaşterea limbii (eu…) =0; ţară, cultură, obiceiuri, relaţii, topografia oraşului-destinaţie = 0. Altfel? Ce ştiam şi ştim să facem amândoi cu ce avem între urechi, cu mâinile şi eventual alte accesorii anatomice, excceptând se*ul. (Avem aici oareşce idioscincrazii, “ambii amândoi” 😀 )
    Includ însă degetele mijlocii de la ambele patru mâini între accesoriile numite şi ce anume se poate face cu ele, mai ales când ţi se propune un târg penibil.
    În rest, ştiam că ne putem plăti chiria o lună. Mâncare? Ei, alta acuma! Stăm în drum de-o şaibă?!
    Asta, era pe 30 aprilie 2009. Şi eram şi “Just married!” Culmea tupeului, ne-am propus să facem în loc de “luna de miere”, Anul de miere! Şi amândoi zicem că am reuşit! Acu’ tragem tare la trienala de miere!
    😮 Şi dacă reuşim? 😮

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.