Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Speriatii de calculator pica la permise

De 1 zi se da examen de permis la “sala” pe un sistem computerizat. Desi suna pompos, este vorba de niste touch screens, deci nimic exagerat de complicat (pana la urma sa programezi mp3 playerul de la masina e uneori mai complicat decat sa pui destiul pe optiunea corecta).

Dupa cum va asteptati procentul de promovabilitate a cazut drastic, majoritatea celor care dau de permis impiedicandu-se de calculator sau de intrebarile complicate despre mecanica.

Multi insa dau vina pe ‘spaima’ fata de calculator. Iata cum suna declaratia unui domn de la organizare:

Candidatii sunt foarte stresati de noua modalitate de sustinere a examenului si destul de speriati de intalnirea cu calculatorul

Cum naiba sa fii speriat de intalnirea cu calculatorul in 2008? Cand de ani buni orice pusti care nici nu ajunge cu capul la masa este deja hacker sau chiar multi dintre cei peste 60 de ani si-au bagat deja nasul pe acolo. Am o vecina de 60 care imi citeste blogul si chiar mi-a raspuns prin comment si inca un vecin de vreo 75 de ani care sta pe comp si isi gestioneaza diverse documente sau sta pe porn, habar n-am.

Concluzia este ca numai inapoiatii nu pot invata sa apese macar o tasta si cei care resping “viitorul”. Am avut profesori la facultate (si nu doar batrani), care mi-au spus in fata ca imi pierd timpul pe calculator si ca internetul este “evil’. Asta si in conditiile in care eram printre putinii care reuseau sa citeasca diversele carti de lite engleza pentru ca le gaseam pe Project Guttenberg si nu stateam sa astept la coada la biblioteca (oricum aiurea ca erau 10 exemplare pentru cateva sute de studenti care aveau nevoie de ele in aceeasi perioada).

Aceiasi profesori inca bajbaie prin metodici de pe vremea pe cand Pazvante vedea si au impresia ca netul inseamna numai porn si ca in general calculatorul este diabolic.

Revenind la speriatii nostri de la permise, care abia asteapta sa faca scandal la semafor sau sa se pocneasca unii pe altii ca nu si-au dat prioritate: las’ ca poate asa mai scade numarul de tigani analfabeti care iau permis pe bani multi sau al unor indivizi care nu sunt in stare sa treaca un examen cu 26 de intrebari. L-ai picat? Mai da o data si INVATA. Sistemul in cauza nu este complicat, daca stii ce trebuie, sansele de a lua examenul cresc.

Sunt prea multi care iau permisul pe “ochi frumosi”, macar o perioada (pana invata romanu’ sa fraudeze si sistemul asta) se va da carnetul pe bune .. sau poate nu …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

11 Comments

  1. e chiar fireasca aceasta schimbare in bine a sistemului de evaluare ….aceasta computerizare a testarii doar calculatorul este a doua roata…bineinteles intotdeauna se vor gasi berbeci,d`alde Gica Contra sa comenteze ceva…adulti depasiti cu totul de vremurile in care traiesc..

  2. Nu vad de ce s-ar speria… Poate ca acesta va fi viitorul, fie ca ni-l dorim sau nu.
    Eu insami am dat diferite teste pe calculator (nu era vorba de … carnet de conducere) si le-am luat, in final, pe toate.
    In fond… nu mi se pare prea greu…

  3. Pai nu, ca sunt si oameni de genul asta: care accepta provocarea si incearca sa tina pasul cu tot ce este nou, pentru ca stiu ca asta este “drumul”.

    Dar sunt si multi care ani de zile au respins orice idee de computer pentru ca e “pierdere de timp” si “ce fraieri sunteti astia de stati pe calculator”. Am si acum colegi care ani de zile au facu misto pe seama mea pentru ca sunt pe comp mult timp, mai ales pe net. Si cand au auzit cat castig de pe urma “prostiei” mele au ramas masca.

    Idiotii sunt printre noi si le este mai usor sa batjocoreasca decat sa incerce sa invete ceva. Niciunul dintre noi nu ne-am nascut cu mouseul in dinti, asa ca am avut cu totii acel “prim pas” penibil in domeniu. Dar am invatat fiecare cat ne-a trebuit sa nu ne facem de rahat in lumea asta si chiar sa folosim “unealta’ in folosul nostru.

    Inteleg oamenii care nu au acces la asa ceva, dar mare parte dintre picatii “speriati” de calculatoare intra in categoria “m-a durut in fund de asta”. 😀

  4. Pai e normal sa fie speriati pentru ca multi din cei care isi luau permis pe sub mana habar nu au nici sa scrie daramite sa mai inteleaga cu e cu ‘unealta diavolului’,calculatorul

  5. Imi aduc aminte ca si mie imi era frica sa apas pe taste, la inceput, de teama sa nu fac vreo prostie si sa stric “masinaria”. Treptat, butonand, m-am invatat cu multe comenzi si acum incerc sa folosesc calculatorul si Internetul in folosul meu…

  6. sunt speriati fiindca nu mai poate completa unele intrebari cel care ii corecteaza, daca ai gresit 5 intrebari ai picat automat, nu te mai lasa sa continui.

    In schimb am inteles ca partea cu mecanica e destul de nasoala, noroc ca am de 2 ani si ceva deja 🙂

  7. Ah .. misto sistemul atunci .. ca oricum se lua pe “suste” de multe ori. Faza cu mecanica e neplacuta, dar cine vrea sa invete se va descurca.

  8. Presupun ca cel mai aiurea aspect e ca nu iti poti alege ordinea rezolvarii intrebarilor. Esti ceva mai increzator in tine daca le faci intai pe cele pe care le stii.
    De curiozitate, in caz de citeste cineva din Bucuresti, au pus acest sistem la toate cele 3 centre de examen(Autogeneral, Rodell, Titan)?

  9. Să nu uităm faptul că dacă greşeşti la primele 5 întrebări pici automat testul, iar dupa a5a întrebare dacă mai faci o greşeală, pici automat. Nu poţi răspunde în ce ordine vrei tu, răspunzi doar în ordinea care ţi-o dă calculatorul:)

  10. @Dojo – nu se pica numai din cauza noii modalitati de sustinere…. eu am picat de exemplu din cauza intrebarilor de “conducere ecologica”. Dau examen pentru permis de motocicleta dupa ce conduc de 8 ani masina zilnic. Crede-ma, intrebarile noi de mecanica si “conducere ecologica” sunt stupide (daca vrei dezvolt).
    @Victor: POTI alege ordinea rezolvarii intrebarilor intrucat ai un buton de “raspund” mai tarziu – pecare BTW eu l-am ignorat. Ai dreptate, cred ca daca foloseam butonul respectiv treceam examenul (m-am panicat putin dupa ce am gresit 2 intrebari usurele”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.