Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Elena Udrea vrea reglementari pe net

“Ar trebui sa existe reglementari si pe spatiul virtual”

Cam asa opineaza Elena Udrea, care a intrat de ceva timp in “blegosfera” in cautare de capital politic si poate metode de “exprimare”.

Am inteles ca ii displace faptul ca lumea are libertatea de a o face tarfa, daca asa simte, interesata etc., asa cum poate sa ii si aduca osanale. Nu stiu in ce partid mai presteaza doamna in cauza, pentru ca politica are de la mine un ignore permanent. E adevarat ca devine neplacut sa citesti unele comentarii si exista si indivizi certati cu orice norme de bun simt. Dar netul este ceva mai liber si acolo nu exista CNA sau alte organisme de genul care sa spuna “despre asta nu vorbesti” sau “nu poti pune pauza publicitara din 5 in 5 minute”.

Asta este farmecul online. Ca oamenii pot spune ce simt si uneori spun bine, astfel ca si altii ii urmeaza. Exista reglementari insa de domeniul copyright-ului sau chestii similare. Nu este chiar sat fara caini, dar cenzura care le place politicienilor nostri nu se aplica. DIN FERICIRE!

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

9 Comments

  1. De ce o bag in seama? Pentru ca este blog si se presupune ca scriu despre ce ma intriga sau am pofta sa scriu. Si tanti m-a intrigat azi 😀

    Mi se parea ilara faza .. le-ar placea politicienilor niste cenzura online pentru ca si-o iau peste bot tare de tot. Au crezut ca sunt la TV probabil, unde au deja dealurile lor. Si pe net nu prea se abtine lumea, ceea ce clar da rezultate ciudate … hi hi …

    Faza cu salariul de 1000 de lei nu intereseaza pe nimeni. Cred ca este o mentalitate rea a noastra .. si ce daca unii castiga numai 1000 de lei pe luna? Altii castiga 1000 de euro sau mai mult. Nu vad care e problema ca merge cu nu’s ce masina sau are poseta de jde mii de euro. Daca asa simte si are cu ce le plati, sa ii fie de bine.Normal ca mi se pare o investitie prea mare in poseta aia, dar asta e deja treaba mea.

    Noi am cheltuit 1500 de euro sa vedem Dubrovnikul si peste 2 saptamani mergem la Berlin la Numismata. Unde se vor cheltui multe sute de euro (am plan sa imi iau de acolo un Asus eee din ala, niste haine etc.) Si asta cand altii castiga 200 de euro pe luna. Si care e problema mea? Atat eu cat si barbatu’ facem destui bani pentru ca muncim ca niste idioti toata ziua. Daca sunt bani, de ce sa nu iti faci niste placeri?

    Acum .. e adevarat ca multi fac banii cum ii fac, dar iar e discutie si asta 🙂

  2. Interesant … Regina Angliei traieste in lux si nu vad sa se planga prea mult supusii 😀

    Nu stiu daca e chiar OK ce spui,desi intr-un fel ai dreptate. Problema este insa pana la urma personala. Daca are banii in cauza, de ce sa nu ii foloseasca? Mi se pare intruziva chestia asta, sa stii.

    Exista tineri care traiesc din 200 de euro salariu si exista tineri care muncesc si castiga 1000 de euro salariu. E clar ca discutam aici de noroc, studii, curajul de a intra in alta “specialitate” de pilda .. multe chestii .. oportunitati apar pentru aproape toti, unii reusesc mai mult, altii mai putin

    Sa stau sa traiesc in saracie numai pentru ca vecinul s-ar simti demoralizat mi se pare aiurea. Daca imi permit sa imi hranesc cainii de pilda cu carne de pui si chestii pe care poate unii copii nu le primesc, asta nu e treaba nimanui. Eu muncesc pentru banii respectivi si, daca vreau sa ii ard in fata Ateneului,iar e treaba mea.

    Gandirea asta e un pic “comunista”. Sa nu te superi pe mine, stii ca nu te-as jigni, dar e tipic romaneasca pana la urma .. stiu multi oameni care gandesc la fel si mi se pare un pic ciudat.

    Am stat in Croatia intr-o statiune de lux, unde am vazut yachturi foarte scumpe. Le-am gasit pe net dupa aia si nu vrei sa stii cat de mult costa unul. Stateau domnii din Monaco sau Londra in ele si noi ne uitam la ei. Nu am simtit nici “umilinta”, nici “demoralizare”. E clar ca noi nu ne vom permite nici in 2000 de ani asa ceva, dar le-am privit cu placere si curiozitate.

    Chiar ne motiveaza daca doresti putin, sa muncim mai mult si mai bine si eventual in cativa ani sa ne permitem o barcuta clar mai mica, dar suficienta incat sa mergem poate la o plimbare cu familia. Sau poate doar sa ne mai permitem sa vedem acest loc care ne-a placut.

    Acum ar trebui sa ne simtim noi naspa ca nu dam un exemplu. Sunt oameni care mor de foame in tara si noi spargem bani (masini, laptopuri, vacante, cate o haina buna, mancare la discretie). Ar trebui sa ma simt vinovata?

    E cam aceeasi chestie .. daca femeia isi permite sa cumpere o poseta de aproape 2 ori mai scumpa decat masina mea cea noua, bravo ei. Sunt oameni care dau 1 mil. de dolari pe un inel de logodna. Daca ii tine buzunarul … de ce nu?

    Ca si faza de ‘utilitate’ nu vad neaparat OK o poseta atat de scumpa. E adevarat ca eu sunt o salbatica in blugi, deci nu pot comenta despre “feminisme” din astea. Daca are insa o haina de blana de 100.000 de euro .. iti dai seama ca si poseta tre’ sa se asorteze 😀

    Cred ca toti trebuie sa incetam sa mai fim “socati” si “suparati” pe altii. Sunt oameni care se uita la mine ca la un jeg pentru ca nu inteleg “ascensiunea” economica a familiei. Nu stau sa gandeasca la faptul ca toti avem un venit in casa, ca eu muncesc in 2 locuri etc. Asta nu conteaza. Conteaza ca avem poate acum mai mult decat au ei.

    Romanul sufera de “caprovecinita”. De ce sa aiba celalalt si mai ales cum indrazneste sa se laude cu asta … si daca este o persoana publica .. daca are bani, cumpara orice. Daca i-a obtinut ilegal sau face cu ei ceva ilegal, exista justitie (teoretic, ca asta e alta discutie).

    Oricum .. imi place punctul tau de vedere, chiar daca nu il sprijin. Mai astept opinii .. discutia e clar foarte interesanta 😉

  3. mai, replicile astea cu “ar trebui” sunt apa de ploaie, oricum. multi stiu, din vorbe si din taste, ce “ar trebui” pentru neamul si patria noastra, pentru propasirea intelectuala si pentru bunastarea materiala.

    e mai nasol cu practica, la “ar trebui” ne stim cu totii”.

    de asta nu inteleg de ce ai bagat-o in seama pe tanti aia :))

  4. vorba lu` dAImon:de ce ai bagat`o in seama pe tanti aia?…eu nu stiu cine o ia in serios pe coana Leana… coana Leana se plimba cu poseta de 19 mii de euro la brat si noi nu stim cum sa ne acoperim cheltuielile cu un salariu de 1000 lei…cu 19 mii de euro cumperi 3 dacii Sandero…sunt oameni care fac imprumut in banca de 6 mii de euro ca sa isi ia masina si platesc dupa aceea ani buni de zile rata si coana Leana da 19 mii de euro pe un rahat de poseta…si bineinteles in ce masina putea sa se plimbe decat in Q7…

  5. In primul rand tu esti cetatean de rand,pe cand Elenea Udrea este politician si persoana publica de mare notorietate.Ea trebuie,prin natura meseriei sale, sa fie un exemplu moral,un exemplu de chibzuinta,de altruism si de viata austera,de om dedicat trup si suflet omului.Chiar daca castiga f multi bani acest statut de persoana publica de mare notorietate si de politician ii reduce din libertate.Fantastic de mult chiar.Ea nu are voie(repet prin natura meseriei sale) sa isi cumpere o poseta cu fabuloasa suma de 19 mii de euro atata timp cat in Romania cu acesti bani aproape iti iei o garsoniera si atata timp cat in Romania multi tineri casatoriti fac credit in banca ca sa isi cumpere apartamnet si platesc apoi 40 de ani rata.Prin acest gest ii umileste pe oameni.Ii striveste.Ii demoralizeaza.

  6. corectez comentariul:inlocuiesc “Ea trebuie,prin natura meseriei sale,sa fie un exemplu moral…” cu “Ea este obligata,prin natura meseriei sale,sa fie un exemplu moral…”
    Apropo,pe unele bloguri am vazut ca dupa ce scrii un comentariu ai un ragaz de 15 minute sa il corectezi daca simti nevoia.Nu ai putea si tu sa implementezi ceva de genu` pe blogu` tau?:)

  7. @marian –> Un cuvant nu imi place, in ce ai spus tu acolo: “austera”. Ah da, si imaginea clasica, cea cu “omul de rand”.

    Politicienii sunt persoane importante in masura in care actiunile lor au legatura cu politica, sau le afecteaza comportamentul si deciziile. Cine este aceasta Elena Udrea? Fata presedintelui? Nu merita privita pentru asta. Este presedinta PD-L tineret? Ah, devine interesanta, in masura in care o privim ca politician. Dar sa discutam despre gentutza ei? Suntem noi penibili. Discutia ar avea sens daca nu am generaliza in subconstient “Toti politicienii sunt corupti, toti primesc bani murdari, prin urmare orice exhibare a bogatiei este un afront adus noua”. Cum zicea si Dojo, daca ai bani, ii cheltui!

    Cat despre omul ala de rand. A trebuit sa treaca 26 de ani de comunism pentru ca poporul asta tembel sa realizeze ca, daca mai multi oameni de rand actioneaza impreuna, pot face chestii misto – chiar si o revolutie. Cand spui “omul de rand”, spui cel-mai-mediocru-cetatean, spui Nea’ Caisă (sau Nea’ Gheorghe, dupa gust), pe scurt nu aloci vreo responsabilitate. Cine sunt eu? Un om de rand. Ce pot face eu? Nimic, doar sunt un om de rand. Pot incerca ceva? Nu, sunt doar un om de rand. Am senzatia ca, la nivel micro-individual, exista foarte putini oameni care au constiinta valorii de sine, si sunt gata sa si-o puna in valoare, intr-o comunitate.

    Care-i legatura intre chestiile astea si reglementarile pe net? Nici una. Revenind ..

    Stii, Dojo, de ce ma miram ca ai bagat-o in seama? Pentru ca, ea, Elena Udrea, nu merita acest lucru. Ca politician, valoarea ei este minuscula, e doar tare-n-tata, de restul un mare balon de sapun al imaginii din mass-media. Ce vorbeste ea, este un 0 barat la puterea -1. In fine, placerea ta.

    In alta ordine de idei, poate te gandesti si la exprimarea romanului de pe blogurile politicienilor. Injuraturile, la fel ca si adularile, sunt semnul unui popor de analfabeti politic. Si e grav. Fix pe net, in locul liber, propasesc ele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.