Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Stai pe picioarele tale!

E mare nebunie si nemultumire in blogosfera: aia mari sunt naspa si nu ajuta, aia mici sunt mici si vor ajutor. Si uite dom’le ca nimeni nu ii baga in seama.

Deci ti-ai tras blog. Ai vazut niste bloggeri la TV, ai mai dat cu nasu’ de ei la radio, ti-a ramas intepenita pe timpan si retina ideea ca se pot face niste bani din blogging, ca este misto sa ai blog, ca tot romanu’ scrie etc.

Si iata ca, desi de cateva zile esti deja online nu te baga in seama nesimtitii astia mari. Nu s-au grabit sa te treaca in blogroll, nu se omoara sa iti ofere detaliile tehnice pe care tu le ceri de 4 ori pe zi (doar pagina de contact este pentru ca tu sa ii poti bazai constant cu tot ce nu iti iese), sunt exemplele tale, aia care au reusit, TREBUIE sa te ajute.

Ei bine NU. Imi amintesc de un prieten care mi-o reteza scurt de cate ori ziceam ceva ce incepea cu “trebuie” si il implica pe el intr-un mod sau altul: “Auzi ba, nu trebuie decat sa mori”.

Deci nenea astia mari si destepti NU trebuie sa te ajute. NU e treaba lor ca tu ai “belit” wordpress-ul din nou, ca inca nu stii ce sistem de hosting sa alegi, ca nu gasesti un skin misto, ca nu stii cum sa te promovezi, ca nu iti merge la instalat Akismet-ul sau nu ai citit suficient sa afli de unde naiba iti iei API key-ul.

Tu ii contactezi si astepti cuminte: trebuie sa iti raspunda, sa iti dea review de blog, un link acolo (da-i naibii ca au loc, nu?), o informatie, poate sa iti faca un skin repede pentru blog, ca au design misto (zau ca asta mi s-a intamplat si NU sunt blogger mare).

Ca si tine sunt ZECI de altii care au impresia ca lumea le datoreaza ceva, ca aia mari trebuie sa ii ajute pe ei, cei mici etc. Contul lor de mail este asaltat de gica si costel, new bloggers, suparati pe viata ca nici naiba nu-i baga in seama.

Zau daca am inteles vreodata atitudinea asta. Poate pentru ca am fost mereu prea nerdy incat sa NU cer niciodata ajutor la examene (le picam sau le luam, dar nu milogeam dupa ajutor), sa NU cer ajutor in general, decat foarte rar si la chestii “orientative”, de cele mai multe ori in forums de specialitate, unde se merge pe mai multa interactiune. Dar sa ii scriu lui Bobby sau Zoso “salut, hai, nu-mi pui si mie link pe site?” chiar ca nu as avea tupeul.

Pentru ca VOI AJUNGE ACOLO, dar cu munca mea, nu din mila.

STAI pe picioarele tale. Stiu ca esti la inceput si esti speriat. Ca nu intelegi cu ce se mananca faza asta, ca te sperie toate chestiile tehnice. CITESTE informatii, cauta pe google. Intra de pilda pe avemblog si intreaba-ne acolo. Experimenteaza, fa prostii si rezolva problemele pas cu pas. NU ai idee cat de bine te vei simti, cat de implinit si de castigat vei fi, pentru ca tu esti atat de bine infipt incat sa nu ai nevoie de nimeni.

Scrie de calitate si “aia mari” vor da link catre tine. In timp, daca reusesti sa confirmi, vor discuta despre tine in “gasca lor” aia de destepti si infumurati (cum iti place sa ii consideri), te vor promova pas cu pas, te vor premia.

In fiecare zi sute de oameni (nu vreau sa ma arunc la mii) deschid un blog. TOTI au pretentia ca bloggerii experimentati sa ii ajute. E bine sa fi “caritabil”, dar zau ca iti ia 100 de vieti.

Hai sa fim “barbati” OK? Chiar si noi femeile din blogosfera.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

12 Comments

  1. Chiar aşa..Mai cunosc eu un tont care nu face site că n-are cu cine..Defapt n-are cine să se ocupe de site mai bine zis..Bine le zici,dojo 😉

  2. Cred ca de la postul de pe AvemBlog a pornit acest articol. Mi-am exprimat opinia despre astfel de oameni care cer ajutor pentru orice prostie. In acel post eu ma refeream la treburi care mi se par mai serioase si cred ca meritau bagate in seama.

  3. Nu cred ca e vorba de ajutor dojo. E vorba doar de impertinenta cu care sunt tratati bloggeri noi, de acei, asa numiti “bloggeri vechi” si in viziunea lor nu exista bloggeri noi, de aceea trebuie “calcati in picioare”, adica nevazuti.

  4. Ideea este sa incerci singur si apoi sa intrebi.
    Orice ajutor e bine venit.As recomanda hosting cu pachete de programe preinstalate:wordpress,bblog,etc.
    Merg. si e o experienta buna

  5. wassup, in primul rand nu exista ‘bloggerii vechi’. nu sunt o societate secreta, nu sunt un grup organizat, singura legatura dintre ei este faptul ca si-au facut blogul acum n ani. independent unii de altii, fara sa se cunoasca in majoritatea cazurilor. deci daca UN blogger mai cunoscut a fost nesimtit (sunt de acord ca se poate, una e sa spui ‘nu pot sa te ajut’ si alta e ‘du-te-n ma-ta, boule’), nu inseamna ca TOTI bloggerii cunoscuti sunt nesimtiti.

    cu cati bloggeri vechi ai vorbit ca sa afli viziunea lor? da-mi un exemplu de blogger vechi care a calcat in picioare pe unul nou sau care a spus ca trebuie sa ramana nevazut. un exemplu in care sa fie clar ca e din cauza ca are blog nou, evident.

    exemplu concret: daca imi vii cu un blog care are o luna si continutul este alcatuit din una sau mai multe dintre: youtube, poze haioase, statusuri de pe messenger, stiri copiate si necomentate, insemnari de 3 randuri fara nici o valoare literara sau de alt fel, greseli de gramatica, posturi furate o sa te ignor. sau o sa iti spun sa dispar, daca insisti.

    daca ai un blog de o luna in care scrii ceva interesant (opinii pe niste teme, literatura, chestii amuzante), e mult mai posibil sa iti pun un link.

    la fel, daca ma rogi frumos sa fac ceva, e destul de posibil sa se intample, daca am posibilitatea sa ajut. daca nu esti politicos, nici o sansa.

    stii care e faza? asta nu depinde DELOC de vechimea blogului. exista bloguri infecte de 1-2-3 ani, faptul ca autorul scrie demult nu da vreun plus de valoare aberatiilor lui.

  6. Nu stiu daca poti spune ca un om e mai valoros ca altul doar ca scrie literatura sau ca ii zboara nu stiu ce porumbei prin cap.Trebuie sa vezi in primul rand ce atitudine are fata de oameni, cum priveste viata SI MAI ALES CAT E DE MATUR IN GANDIRE.

  7. si eu sunt de parere ca inainte e mai okey sa incerci de 1000 de ori singur pentru ca daca vine x sa iti faca iar peste 3 zile ai aceasi problema e un pic aiurea sa vina x inapoi “sa te repare”. in momentul in care iti deschizi ceva , fie blog , fie alimentara iti asumi responsabilitatea ca poti sa te ocupi de ea.sunt pe net enshpe mii de tutoriale , manuale etc. despre wordpress , seo si alte chestii de genul la un google distanta.

  8. sa raspund si aici, sa nu zica lumea ca nu am raspuns 🙂

    In primul rand chiar ei se catalogheaza asa. Eu nu am cerut niciodata ajutor cuiva, in legatura cu blog-ul sau chestii de genu, nici nu am cerut unui blogger vechi sa imi puna link.

    Faza e simpla, si am tras de aici concluzia: un “blogger vechi” este indiferent cu restul bloggerilor noi, si aici nu vorbesc de acei bloggeri cum zici si tu “continutul este alcatuit din una sau mai multe dintre: youtube, poze haioase, statusuri de pe messenger, stiri copiate…samd” ci de orice blogger nou.

    un ex concret cred ca ar fi faptul: “blogger vechi” intra pe un blog la fel al lui, vede un articol interesant, lasa comentariu, apoi din greseala intra pe un blog care vede ca e la inceput, vede un articol interesant, dar nu lasa comentariu, de ce?

    Probabil generalizez, iti dau dreptate, dar eu as vrea sa ma refer aici doar la acei bloggeri “publici” care se fac vazuti, stiu ca exista multe alte bloguri vechi dar nu se expun (respect lor).

    Si merci, nu am primit comentariu de la cineva care scrie de 4 ani si ceva, am primit comentariu de la cineva care stie ce inseamna respectul.

  9. (ca sa n-apara confuzii, eu am posta raspunsul de mai sus si pe blogul lui wassup, plus inca niste adaugiri, printre care faptul ca am blog de 4 ani)

  10. […] de tare poti sa suferi de teoria conspiratiei? Vezi comentariul lui wassup de aici si insemnarea de pe blogul lui. (pe scurt, bloggerii vechi e rai si nu pun linkuri la aia noi ca sa […]

  11. Important este sa ai un blog de calitate si bine promovat ca sa mai si scoti bani din el.Iar asta cere timp,rabdare si un dram mai mare de experienta si munca.Abia dupa aceea e bine sa ai “pretentia” de a fi bagat in seama si sa mai scoti trafic si bani din asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.