Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tu singura trebuie sa te protejezi!

Copiez cu nesimtire de la Roxana:

Un sondaj făcut de SECS (Societatea pentru Educaţie Contraceptivă şi Sexuală hehe) ne arată că româncele-s focoase şi fertile. Creier la ce le mai trebuie? În 2008, într-o ţară liberă unde metode de contracepţie se găsesc şi la chioşcuri şi informaţia te izbeşte din toate părţile, 85 din 100 de femei din mediul urban recunosc că nu se protejează de urmaşi apăruţi înainte de vreme şi rămân însărcinate în timpul unui an.

Stiu ca stirea e in mediafax, dar mi-a placut modul in care a prezentat situatia, asa ca iata ca am furat neste propozitii si oferim un link back curat catre articolul intreg (savuros de altfel), ce trateaza si alte probleme. Revenim insa la oile noastre, desteptele care merg pe ideea “mie nu mi se poate intampla” si se reproduc in nestire, spre disperarea parintilor si distrugerea vietilor inmanate apoi lucratorilor din orfelinate.

Mereu am trait cu impresia ca fetele de la sat sunt un pic mai “in urma” cu ultimele tehnologii de contraceptie, dar mi-e teama ca nici alea din oras nu sunt chiar cele mai stralucitoare stele din constelatie.

Am deschis un subiect de genul si pe Suflet Pereche, am mai discutat cu unele fete, am mai intalnit si cazuri din toate genurile. Concluzia este trista in unele din aceste cazuri: se asteapta luarea de decizii din parte ambilor parteneri, se ajunge la situatii neplacute si la vieti facute praf.

In viata mea nu voi putea intelege cum poate o femeie sa isi lase pielea pe mana barbatului. Oricat de bun este el, oricat de bine l-a educat mama (“sa ai mereu un prezervativ la tine, fatul mamii), oricat de norocoasa te simti, mi se pare inadmisibil sa te joci cu focul in halul asta.

Sunt multe fete care lasa problema asta la “comun”. Sau chiar vin cu ideea: “e si placerea lui, lasa-l sa plateasca”. Ce sa plateasca? 10 lei cat costa unele contraceptive orale? Poate mai mult, daca sunt nu stiu ce produse de mare angajament? Sa umble el cu protectia in buzunar, ca doar nu e si treaba ta? E adevarat ca este o placere in doi, e adevarat ca intr-un stil de egalitatea ambii trebuie sa participe, dar este mai sigur sa iti vezi singura de viata. Daca esti eleva sau studenta, mergi la planning familial. Se dau MOCA. Daca nu, renunta la 2 pachete de tigari pe luna si te-ai acoperit. Informeaza-te despre cum te poti proteja si nu lasa asta pe mana nimanui.

Pentru ca, daca se intampla rahatul, si stim ca se intampla in cazurile de ‘mers la noroc’, nenea poate sa isi treaca elegant codita intre picioare si sa se dea missing in action. Si chiar daca nu isi ia talpasita, tot tu, draga mea suferi. Nu stiu ce presupune asta, pentru ca am fost mereu o prapastioasa si nu am riscat. Am inteles insa ca nimic din ce ti se intampla nu este placut. Suferinta fizica este grea, suferinta sufleteasca te poate marca pe viata. Si asta numai pentru ca ai dorit sa depinzi de altul.

Este corpul tau, este viata ta, este dragostea ta. Iubeste din toata inima, iubeste mult si bine. Dar ai grija de tine, pentru ca nimeni nu este de fapt raspunzator si nimeni nu ar trebui sa aiba grija de trupul tau!

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

22 Comments

  1. stii care e cea mai idioata parte? ca ele n-au nevoie de contraceptive orale sau caciulite ca lor nu li se poate intampla si daca pana acum au practicat intreruperea ca metoda si de-acum inainte va merge. vai doamne cate prietene nu am asa si mi-e mila de ele. si stiu ca nu e chiar safe dar din comoditate nu fac nimic. geeez

  2. Sunt de acord cu voi doua, dragele mele. Si pe mine ma socheaza lejeritatea cu care trateaza unele femei acest aspect. Este clar ca poveste aia cu “cea mai buna metoda contraceptiva este abstinenta” e dulce si usor ireala. Adica nu mi se pare normal sa ma abtin de la ceva care, alaturi de barbatul potrivit, chiar este ceva deosebit.

    Am lucrat acum cativa ani la o firma de advertising. Fata care se ocupa de curatenie, era cu 1 an mai mica decat mine. La 26 de ani avea un copil si deja 6 avorturi la activ. Si a fost mai mult decat socata, cand i-am povestit despre Postinor (celebra pilula de a doua zi).

    E clar ca nici asta nu este o metoda contraceptiva in sine, este o masura disperata, dupa ce ai facut-o de oaie. Si eu am mai avut ocazia de 3-4 ori in anii astia sa o “incurc”, asa ca, pentru a fi sigura si a nu risca mai mult, am apelat la ea. Cu mare succes, asta e clar. Faptul ca iti da peste cap organismul in ultimul hal, face din metoda asta o necesitate in caz de rupere de “caciulita” sau poate o vizita inopinata a iubitului plecat cateva luni de acasa (cand ziceai si tu ca faci o pauza de la the pill).

    I-am explicat apoi ca nu se ingrasa de la contraceptivele orale, ca sunt inca nu stiu cate metode si e imposibil ca UNA macar sa nu i se potriveasca.

    Partea buna este ca macar in al 12-lea ceas, lectia mea de educatie sexuala i-a folosit (a bagat ceva la cap) si chiar mai important, o alta fata ce lucra cu noi a prins ideea. M-am bucurat cand mi-a cerut mai multe informatii (eram numai noi doua) pentru ca avea 19 ani si dorea si ea sa faca marele pas. Si l-a facut destept, cu tratamentul de pills inceput, si fara nicio grija.

    E atat de usor sa te informezi acum si totusi se intampla atatea “accidente” din astea 🙁

  3. Stefan pe tine te-am prins dupa ce am postat. Din pacate ideea de abstinenta nu prea merge tot timpul, este greu ca in secolul asta sa mai ai asemenea pretentii. Nu am fost niciodata avocatul abstinentei, pentru ca nici mie nu mi-ar conveni, dar o treaba se face de obicei cu cap 🙂

  4. dar eu nush cum pot unele, prietene de-ale mele chiar sa fie atat de neglijente. cateodata imi zic in sinea mea ca poate li se intampla prostia sa se invete minte, desi nu gandesc asa. si eu am folosit pilula de a doua zi data cand nu eram exact sigura daca pilulele aveau efect sau nu. nu am patit nimic, nu mi s-a dereglat nimic, dar cateodata nu pot sa nu oftez ca mai tre sa mai dau 200 de mii si pt chestia asta. nu e mult dar cand tre sa-i scoti din buzunar si p-astia, parca ti-ai fi dorit sa fie si la noi pastile pentru el

  5. Ale mele sunt 90 de mii. Triquilar. Oricum, la cate cheltui in mod curent, tinand cont ca azi am dat 90 de lei pe un facial (jesus, that’s a rip off), sau ca platesc 50-60 de lei pe luna pentru epilat si chestii din astea, ca mananc cate o pizza uneori etc .. imi dau seama ca banii aia nu sunt atat de multi.

    Cat am avut braces lunile astea am distrus la periute de dinti de s-a incheiat. Tot la 2-3 saptamani luam una noua .. si nu mai vorbesc de apa de gura, floss etc. Nu intru in discutii despre cate o haina sau un parfum, ca iese perversiune 😀

    Asa ca eu nu regret faza asta. E o suma mica, este o metoda care pentru mine cel putin functioneaza minunat, ma pot bucura vorba aia de viata fara stres 🙂

  6. te duci sa-ti faci facials??? eu prefer sa ma “rezolv” acasa. imi iau o crema buna (am descoperit ca cea pentru ten matur de la garnier e perfecta, desi nu stiu de ce, pt ca eu am 20 de ani:)) dar e mai hidratanta, mai grasa un pic (eu am un ten mai uscat) si imi mai iau un scrub ceva, o apa tonica si sunt gata. un tratament cu scrub si musetel apoi crema odata pe saptamana si apa tonica si crema in fiecare noapte. apoi dimineata un pic pentru machiaj. si tha’t all. nu dureaza decat 10min seara si 10 dim.
    iar cu epilatul la fel. singura la dusulet:d

  7. Delia sincer va admir. Eu abia sunt in stare sa ma spal 😀

    In rest, am delegat celelalte minuni: epilat, cate un facial din an in paste, tuns, sprancene.

    Nu sunt deloc priceputa la asa ceva si nici timp nu prea am 😀

  8. Ma speriam daca nu te dadea peste cap 😀

    Femeile au prostul obicei sa isi zgandere fata periodic. Unele fac asta acasa, altele, impiedicate ca mine, prefera sa fie chinuite de altcineva 😀

  9. eu stiu seara cand ma duc sa-mi dau jos lentilele si sa ma spal pe dinti ca tre sa iau si pastiluta. apoi ma demachiez, apa tonica, crema si gata, ready for bed. nu ia mai mult de 10 minute cum am spus si mi se pare minimul pe care il poate face o fata care tine la aspectul ei, inainte de culcare.

  10. Nu cred ca avortul ar fi solutia optima in caz de sarcina nedorita. Daca femeile ar sti ce inseamna de fapt avort, ca este o operatie facuta practic pe nevazute, orbecaind, ca riscurile sunt la fel de mari ca la orice operatie (hemoragii masive, risc de infectie, ba chiar se poate ajunge la imposibilitatea de a ramane ulterior insarcinata), s-ar interesa imediat care ar fi metodele contraceptive mai putin agresive.
    Sa fie atat de greu sa te protejezi cu pilula sau prezervativ, sau sa te abtii temporar in a-ti oferi farmecele unor barbati dornici de aventura?

  11. Abstinenta e o solutie: inteligenta, economica, benefica pe termen lung din toate punctele de vedere, mai putin experienta sexuala inainte de casatorie.

    Oare de ce dracu nu sunt in stare sa o ia in calcul? Sunt animale si actioneaza doar dupa instincte?

  12. :)):)):)) Am ajuns sa fug de femeile care nu se protejeaza ca de dreq. :)):)) Pe bune. :)):)):))

    Tin minte o faza, cu sora-mea. Ne suna, vorbim, si, la un moment data, cere cu tata. :)):)):)) Si-i zice: -Tati, sa-mi trimiti si mie niste bani, ca vreau sa-mi iau …. (fill in the blanks) … si nu mai am nici pilule anticonceptionale! :)) S-a rosit tata, dar nah, e grav daca n-are asa ca, a doua zi, m-am dus sa-i alimentez cardul. :)):)):)) OK, sora-mea are 24 de ani so… Si fiindca tot e uituca si-a luat si un device subtirel in care introduce folia de pilule (Jasmine sau cum s-or chema) care bipaie la ora fixa, sa-i aduca aminte ca trebuie sa-si ia pilula. 😀 Cand l-am vazut bip-aind (o fi verb valid?) m-o umflat rasul. 😀

  13. Legat de accidente… Am ajuns, printr-o ironie a sortii, sa ajung cu fiecare partenera de-a mea (din ultimii 5 ani) fie la planning fie la ginecologie. Se uita lumea la mine ca la urs, da’ wtf !?! Mie asa mi se pare normal.

    Si da, la eleve/studente e moca consultatia (aia care determina metoda si, daca e cazul, pilula potrivita). Da’ parca la fel e si avortu’. Insa nu stiu sigur.

  14. Ai ma ca postul asta face din noi barbatii niste fiinte hade care nu avem deloc grija de voi. Si noi ne gandim sa nu aveti voi neplaceri.
    🙁

  15. Fratilor, ce sa mai vorbim de contraceptie, cand in secolul XI sunt copii care “nu exista”. Nu are buletin mama (nu-si face ca nu are timp, trebuie sa stea cracita), tata nu mai stie cine e si uite asa ajungem la copii pe care ii vezi si atat. Nu fac scoala, nu au alocatie, o sa moara prin santuri sau prin vreun canal, ca nu au de la cine sa invete altceva.

  16. […] “are viata sexuala limita?” , adica la ce se refera? Pai cum spunea si dojo intr-un articol (sau cel putin asa imi aduc aminte) ca viata sexuala nu prea are limite, o incepi cand vrei si o […]

  17. Asta cu abstinenta merge pana la o varsta. nu cred ca e nimeni capabil sa o tina asa la infinit sau pana se casatoreste. Tot educatia bat-o vina face toti banii. din experienta mea de tinut astfel de preligeri ca voluntar tinerii de la oras sunt la fel de avioane ca si cei de la sat chiar daca au acces la o gramada de materiale. Nu stiu lucruri elementare sau reproduc tampenii de prin nu stiu ce revista. Mai toti o tin ca pilula contraceptiva ingrasa, ca prietenul nu vrea prezervativ etc.

  18. Dar ce te faci cand un barbat iti spune ca vrea copii, iar dupa ce ai rams insarcinata fuge mancand pamantul si urla in gura mare ca vrei sa-l prinzi in capcana ? A cui e vina ? Si cam asa se intampla cu barbatii astia… Aveti vreaun raspuns?

  19. eu cred ca alea care fac avorturi nu’sss sanatoaseare un suflet rece in ele daca nu sar face avorturi ce ar face? sar sinucide 🙂

    • Lavinia uh ce crezi ca ar face te-ar lasa sa-il cresti singura a face uni baietzi care nu au minte 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.