Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tu ti-ai citi articolele?

Am recunoscut deja ca sunt mare cititoare de bloguri. Mai “pierd” timpul de la cate un design pentru un client sau dorm mai tarziu noaptea, pentru ca fac niste plimbari in bloguri mai mult sau mai putin cunoscute. Cativa cunoscuti in blogosfera si noul val de bloggeri destepti si coerenti. Nu prea conteaza pentru mine traficul sau alte minuni, prefer sa gasesc continutul acela care ma face sa stau sa citesc si chiar sa comentez.

Comentez rar din pacate. Comentez EXCLUSIV articolele care imi atrag atentia si la care simt ca pot contribui folositor. Sau care ma “scot din sarite” atat de mult, incat sa am o opinie diferita fata de autor.

Acele articole care imi atrag insa atentia nu sunt stiri copiate, statusuri de messenger sau orice pleava cu care incearca unii sa isi umple blogurile pentru a atrage vizite, adsense clicks etc.

Nu, nu atac pe nimeni, doresc doar sa imi clarific si mie insami de ce nu prea comentez asemenea articole, de ce ies de pe un asemenea blog in 2 secunde, de ce nu ma trage inima sa ma intorc zilnic etc.

Simt nevoia de informatie, dar de o informatie personalizata. Ador comentarii acide, chiar si uneori exagerate (ca doar si eu dat cu batul in balta cu lejeritate), imi plac si unele articole pe care le-as considera usor “ignorante”, pentru ca bloggerul nu prea are experienta necesara. Mi-e drag sa le citesc insa. Mi-e drag sa le simt personalitatea celor care ma intampina cu acea informatie, sa polemizez cu ei civilizat pe marginea informatiilor pe care le ofera. Sa ii contrazic chiar vehement, cu bucuria ca totusi am avut ce sa citesc si ca acel articol nu m-a lasat indiferenta.

Am peste 5 luni de blogging. Cativa oameni care asteapta mesaje noi, am trecut de 2000 de comentarii (mii de multumiri tuturor). Ma bucur ca aproape toate articolele primesc comentarii. Nu vorbim de sute de comentarii, nu sunt zoso, dar totusi sunt comentarii interesante, unii de acord, altii impotriva celor scrise. Nu ii lasa totusi indiferenti.

De fiecare data cand intru in admin panel pentru a posta un nou articol ma gandesc sincer: EU AS CITI ACEST ARTICOL? As trece peste el ca peste un youtube video pe care l-am vazut de zeci de ori? M-ar intriga? M-ar supara? As avea reactie?

Din pacate nu am timp sa scriu zeci de articole pe zi (nu traiesc din blogging), dar ma straduiesc sa scriu cand simt ca am ceva de spus. Cand sunt fericita sau trista, cand ceva m-a scos din starea de indiferenta si mi-a starnit o reactie.

Ma bucur sa gasesc bloggeri cu atitudine. Negativisti convinsi sau optimisti incurabili .. nu conteaza. Doresc sa simt ca traiesc evenimentele, ca viata asta si tot ce ni se intampla nu ii lasa “reci”. Ca au sentimente atat de puternice, incat nu mai pot sa le tina in frau si trebuie sa scrie.

“Tu ti-ai citi articolele?”

Ei sigur si le-ar citi, pentru ca si eu le citesc. Si imi infrumuseteaza serile.

Acum ma scuzati .. am de cautat articole bune la bloggerii mei de sentiment.

Voi ce parere aveti? V-ati citi articolele?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

18 Comments

  1. Uneori imi citesc sau recitesc articolele. Destul de rar, pentru ca citesc destul de mult si pe la altii, pentru a vedea cum gandesc si scriu, eventual pentru a cauta surse de inspiratie pentru viitoarele postari, dar mai ales pentru a putea face comentarii aunci cand este cazul.
    Imi citesc/recitesc articolele din mai multe motive. In primul rand pentru a putea corecta eventualele greseli inerent strecurate in timpul tastarii. In al doilea rand, imi face placere sa revad modul cum am gandit si am scris candva; de multe ori asa imi vin si ideile pentru postarile viitoare. Imi face placere sa citesc/recitesc si comentariile facute de ceilalti, comentarii la care ma straduiesc sa raspund cat se poate de prompt.

  2. eu cand vizitez blogurile pe care le citesc ma gandesc de fiecare data ca indiferent cat de cunoscut sau nu este autorul, un comentariu bucura pe oricine, mai ales daca respectivul blogger nu prea are multi commentatori.

  3. Imi recitesc mai rar articolele si de aici apar si greseli de scriere, din pacate. Dar pe blogul meu de sport scriu foarte mult, zilnic, caut pe alte saituri, traduc, in fine, muncesc mult, asa ca…scuzati literele mancate sau alte greseli minore…

  4. Inseamna ca sunt flatat ca ai comentat 😛
    On topic, ce pot sa zic… am avut si zile mai bune cand scriam insemnari complexe, dar cu timpul, voi reveni 😀

  5. wow, frumos …
    Introspectia…

    Uneori imi recitesc articolele, alteori imi doresc sa nu fi scris articolul respectiv dar nu pot sa-l sterg pentru ca … fac si eu ca si Pilat din Pont “ce am scris, am scris”.

    Uneori mai pun status-uri de messenger sau mass-uri dar nu ca sa aiba altii sursa de inspiratie ci ca sa le critic, sa ma iau de ele pentru ca gradina creste prea rapid. – e gresit?

  6. Pe mine ma bucura chiar comentariile negative, daca sunt intemeiate pe ceva real. Asa ma ajuta sa imi imbunatatesc stilul de scris.

  7. Da, imi citesc articolele. Imi place sa ma uit in arhiva, imi place sa-mi reamintesc lucruri pe care le-am trait acum mult timp si pe care probabil le-am uitat.

  8. Mei, mai pus pe ganduri. Dar cred ca le-as citi. La urma urmei, eu cand le scriu, ma gandesc si ca poate, peste cativa ani, voi rasfoi prin arhiva!

  9. comentariile sunt binevenite, numai ca depinde de subiectul postului… parerea mea. unele articole sunt scrise doar pentru a fi citite. chiar ma gandeam sa restrictionez commenturile la unele. unele materiale sunt pur si simplu de fun. nu cred ca daca citesti o bucata de text care-ti descreteste fruntea, incep sa te manance degetele buricelor doar-doar ai spune si tu ceva. depinde… hac, parerea mea…

  10. Parerea mea?
    Citesc ce am scris.Ma bucur daca am comentarii la articolul meu. Evident, nu?
    Stiu ca exista o mana de oameni care ma citesc si asta conteaza cel mai mult pentru mine.Conteaza si ca eu ii citesc pe ei, pe altii si astfel, cumva, imi imbogatesc existenta.
    Chiar nu l-am intrebat pe Razvan, admin-ul meu, cati vizitatori am … pe zile, pe saptamani.Asta chiar mi-e indiferent.Important e ca am descoperit ceva nou la mine. Am un job solicitant, mai sunt si mamica (iar pentru asta chiar iti trebuie timp si implicare) si totusi, incerc sa am timp pentru atitudine.
    Iar pe tine te citesc, draga Dojo … chiar daca nu fac prea multe comentarii … pentru ca nu esti indiferenta si pentru ca ai multe de spus, clar si bine. Si pentru ca mi-am putut convinge copilul sa mearga la karate.

  11. Comentez articole pur si simplu, articole care ma intriga, in primul rand, si la care ma vad obligat sa ma bag si eu un pic in seama. Nu am interese de trafic, nu astept pe aceasta cale sa auda mlumea ca am si eu blog. Exista startegii ceva mai bune pentru dezvoltare trafic, decat comentariile pe site-uri doar de dragul semnaturii.
    Satisfactia maxima ca si comentator o ai daca poti obtine reactii din partea blogerului respectiv sau a celorlalti comentatori la comentariul pus de tine.
    Am comentat pe bloguri de nisa, krumel, liviu taloi, orlando, si inca alte cateva bloguri si m-am simtit ok. Am obtinut reactii super ok de la posesorii blogurilor respective.
    Fiindca pe bloguri nu comentez decat daca am ceva nou de spus la articolul respectivului, altfel nu ar fi decat o pierdere de vreme.

    PS Evident, cand intru pe bloguri de statusuri raman paralizat, de nu mai pot nici macar comenta. Cat despre blogul lui Dojo, sa zicem ca asa-mi place mie, sa fiu mereu acel gica contra!

  12. Desigur ca mi le-as citi. Desigur ca aceasta conditie, de a fi dispus sa (re)citesti continutul blogului, de aplica la o anume categorie de bloggeri, de oameni.

  13. foooarrrte bun articolul !!

    (stiu ca e inutil comentariul asta, dar il scriu ca sa-ti arat aprecierea mea asupra articolului de mai sus)

  14. iti multumesc aici pentru ca mi-ai dat niste directii foarte bune relativ la ce vreau sa fac din blogul meu. da, m-am apucat sa te citesc de la inceput.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.