Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zidul Berlinului – 50 de ani

S-a împlinit juma’ de secol de când s-a construit Zidul Berlinului, bariera între Estul şi Vestul oraşului, dintre ‘democraţie’ şi orânduirea de care am avut şi noi parte zeci de ani.

L-am vizitat în 2008, gândindu-mă cât de ciudat mi se pare că pe atunci plăteai cu viaţa, dacă doreai să te comporţi ca un ‘turist’. Iar eu pozam nişte rămăşiţe şi mă plimbam de pe-o parte pe alta, fără limite, fără probleme, fără chiar a gândi dacă acum sunt în Est sau Vest.

Am venit în Berlin cu maşina, noi doi, arătând la graniţe buletinul. O călătorie pentru care nu am avut nevoie de vize şi alte rugăminţi, doar ne-am gândit că am vizita oraşul, ne-am făcut o rezervare prin Booking.com şi am urcat în tărăboanţă.

Aşa este, să ne pară rău de vremurile de-odinioară, că mare libertate mai aveam ..

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

11 Comments

  1. Da da, ai dreptate in ceea ce priveste libertatea de miscare.Te inscriai intr-o excursie “afara”, plateai, faceai bagajul si te trezeai taiat de pe lista cu o zi inainte de plecare !

  2. si eu am momente cand ma apuca un dor de copilaria …cea lipsita de griji si nevoi….si dap…chiar mi-e dor sa plec intr-o excursie mica prin tarile UE la fel ca si voi cu BI-ul

  3. ce parere ai despre Berlin? eu nu am fost pe acolo..inca.. sper ca voi merge si eu in vizita sa vad ce si cum:D

    • Am fost doar cateva zile, dar imi place. M-am preumblat pe acolo si e ca orice oras german: frumos si curat 🙂

  4. Mi-as dori si eu sa ma plimb prin toata lumea cum fac altii 🙁 n-am fost niciodata in Germania ca sa o vizitez ci doar am poposit la aeroportul din Frankfurt doar penru 1 h

  5. Dojo, am vazut Berlinul ca intr0un film horror cand era inconjurat de zid iar granita marcata cu sarma ghimpata rea pana la poarta Brandemburg, iar Reichstag-ul era approape o ruina.

    L-am revazut apoi in intregime, totull era refacut , Reichstagul cu cupola de sticla , dar partea din Est , era evident a ceea ce fusese; blocuri gri, tramvaie, muradrie pe jos.

    Apoi , acum un an am sesizat ca a inceput sa nu mai fie o diferenta atat de mare, intre cele doua, dar s=au chleltuit milioane de euro si multa munca…

    Pentru mine acest oras este ca a doua casa 🙂

  6. Eu am avut ocazia sa il vizitez dar m-a dezamagit faptul ca au ramas foarte bucati din el. Eu cred ca este mai interesant decat Viena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.