Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Template pentru designer

Din seria “una scurta, dupa care ma intorc la iobagia mea de designer” .. am si eu o mare intrebare existentiala, asta dupa ce ma plasez elegant pe templatemonster.com de pilda si alte minuni de genul asta.

Oricat de desuete “este” unele designuri de acolo, nu toate sunt rele si e bine sa iti mai clatesti ochii asa un pic. Si iata ca dam de o categorie dedicata alora de se presupune ca “e” designeri.

Si avem templates de cumparat pentru un portofoliu online.

Mi se pare mie sau cam scartie treaba asta? Ma sperie gandul ca sunt unii care cumpara asa ceva, dupa care scriu pe template-ul in cauza informatii nemuritoare despre serviciile lor fresh si original de design.

But of course ca nu vorbim de romanasii nostri .. astia fura direct de pe torente, nu dau 70 de dolari pe un template 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

14 Comments

  1. Poti da 70 de dolari pe un template cand oferi un serviciu de 2500 de euro :)! Poti intra in posesia acelui template si sa il modifici incat sa iti ramana din el un meniu cat de cat frumos si un background, patter-n si ala :)! Deci nu prea ai facut nimic dar la 2500 nu se simte 65 de dolari cum am vazut eu un exemplu!

  2. Un designer poate face dintr-un tenplate de 2 bani ceva foarte misto care sa nu semene cu originalul numa in linii mari. E normal sa mai iei chestii pre-made, fiindca de multe ori nu ai timp sa incepi totul de la scratch.

  3. Poti da 70 de dolari si daca oferi dervicii de design in valoare de 300 de dolari. Raman totusi 230 de dolari pentru:
    -modificare template
    -introducere, text
    -optimizare fotografii
    -inscriere in 5-10 directoare web.
    E putin si prea mult de lucru? Nu prea cred.
    E ilegal? Nici asta nu cred, oricum nu las in semnatura in footer “web design by..”

    Cat despre furatul pe torente…treaba lor, nu stau acuma sa fac politie despre ce fac altii.
    Fiindca la urma urmei, in tara noastra se fura ceva mai consistent, si chestia cu cei ce iau templateu-uri de pe torente ramane minora…
    Nu ca as fi de acord cu ceea ce fac ei, dar nici nu ma tulbura prea tare…fiindca-i traba lor, riscul lor, etc…

    PS oricum, web designul ramane cea mai profitabila afacere pe net pentru o singura persoana care vrea sa-si castige existenta exclusiv online; mai ramane web developmentul site-yrilor proprii, creare trafic si monetizare.

  4. Deci nu se merita sa cumperi unicat de la templatemonster. eu am cumparat cateva template-uri de la ei si am fost multumit

  5. Templates unicat (exclusive) pe TM costa mia de dolari … cele pe care le luati la 70-80 de dolari nu sunt exclusive pentru un cumparator. Se poate vedea la “downloads” de cate ori s-a cumparat. Normal ca aici nu intra descarcarile de pe locatii ilegale.

    Ideea mea de designer este un om care creeaza o imagine de la zero. Faptul ca eu cer bani de la client inseamna ca ii voi realiza un layout unicat si exclusiv pentru el, de la pagina alba din editorul grafic, bazandu-ma pe logoul lui, imagini, subiectul sitului etc.

    Cei care modifica templates de la template monster sunt cativa ani in urma fata de ceea ce inseamna un web designer.

    Un layout in editorul grafic iti ia 2-3 ore cel mult, daca ai “drive” in ziua aia. Daca nu prea ai inspiratie, atunci discutam de 4-5 ore cel mult.

    Slicingul si div layoutul iau si ele 2-3 ore (depinde de cat de incalcit este situl). Un designer rapid de mana ar cam trebui sa puna la cale “wrapperul” de site in sub 10 ore de munca.

    Stiu ca sunt “nazista”, dar adaptarea de templateuri de pe net nu intra in categoria design .. asta faceam acum 6 ani. 😀

  6. Dojo, din nou as vrea sa ma iau de un factor important al oricarei afaceri : viteza.

    Daca vine cineva la tine sa-i faci un template unicat, si vine cineva la mine sa-i fac un template unicat … eu probabil termin 3 versiuni mai repede decat termini tu una.
    De ce ?

    Pentru ca eu am facut sute de site-uri la viata mea, am cumparat si template-uri, am vreo 40 de layout-uri goale pe care pot sa aplic repede text si elemente ca sa iasa un design …
    Deci alea 10 ore de care vorbesti se reduc la doua ore jumate.

    Depinde evident de complexitatea fiecarui proiect, ca daca e ceva mare si trebuie sa rezolvi fiecare pagina a site-ului o sa dureze probabil vreo doua saptamani.

    Adaptarea de template-uri de pe net nu intra la categoria design, sunt de acord, dar era zicala aia “Good Designers Copy, Great Designers Steal” … think about it.

  7. Bai fratilor, nu e concurs de care e mai tare!
    Mai suntem si noi, muritorii de rand, care facem template-uri ceva mai greu si in mai mult timp.
    Bagati si voi ceva de-ncurajare catre noi, sa ne vina si noua un impuls , ceva , sa punem mana pe carte si sa ajungem si noi macar la juma din performantele voastre.

  8. Piry eu nu fac 3 versiuni. Eu fac una. Si pot sa i-o predau in ziua in care am semnat dealul, ca in 2-3 ore e gata psd-ul.

    Problema cea mare cu clientii este ca toti vor sa fie gata situl ieri, dar iti dau materialele poimaine. Si eu termin un layout foarte repede, dupa ce aproba ei designul initial si dupa aia stau merci si astept sa imi trimita pozele si articolele. Pentru ca eu nu le dactilografiez.

    Asa ca faza de viteza pe mine nu ma afecteaza, oricum termin partea mea de munca mult mai repede decat imi trimit ei cele necesare.

    Eu cer bani pentru layout UNICAT. Asta ofer de la momentul in care le prezint serviciile mele. Nu templates, chiar si modificate, nimic adaptat. Asta imi aduce mie business si asta apreciaza clientii mei. Multi au avut deja situri facute pe templates mai mult sau mai putin adaptate si sunt si ei constienti ca asta nu este o imagine pe care sa o prezinte.

    Oricum, pana la urma tratarea siturilor clientilor nu este atat de “tragica” pe templates de pilda (desi eu nu vad bine asta), cat faptul ca un portofoliu de design este facut pe un template monster skin, ca despre asta vorbeam in primul rand aici.

    Adica de faptul ca tu sau eu ne-am cumpara un skin de la TM si am face pe el situl. Nu e vorba despre un template atat de modificat incat nici mama lui nu il mai recunoaste, desi sunt de parere ca, in momentul in care stii sa bibilesti atat de mult un template, este clar ca esti in stare sa faci situl de la zero.

    Este normal sa te inspiri, ca doar nu suntem geniali. De aia mai dau si eu peste cate un site de templates, mai pe cate o colectie de “cool designs”… ma uit la ele, incerc sa imi dau seama cum au tratat de pilda un login box, sau de ce arata bine un meniu etc.

    Dupa care incep iar cu pagina alba, cu logoul clientului, caut imagini (daca nu le am de la el) si incepe distractia 😀

  9. Dojo nu stiu termini tu in 6 ore un layout si pe langa el sa il mai si codezi. Interesant, codul meu de pe html (expert) ii ia si o zi pentru integrare layout si cod. Felicitari daca deti astfel de recorduri.

  10. Pentru multe situri fac in photoshop numai un wrapper: deci cum ar arata situl asta fara textul din el .. fondul, chestia asta rotunjita, tanti din stanga si headerul. Dupa aia il tai in cateva bucati, div only e usor de pus la punct. Sunt 2 coloane sau 3, fara tabele etc. Merge destul de repede, daca este ceva mai simplut. Daca e un layout mai incalcit, mai ia 1-2 ore in plus …

  11. Eu sunt de parere ca un lucru bun in general necesita si timpul necesar, fara inflorituri si altele, eu am un client care odata la 2-3 luni ma suna si-mi spune ca maine vrea nusht ce, super rapid, ii pregatesc un design, il vede, da’ avansu’ si apoi dispare 2 saptamani pana cand imi ofera restul informatiilor pentru a completa site-ul …

    Concluzia ? … lasa-mi timpul necesar sa-mi fac treaba, fa-ti si tu treaba intre timp si pregateste restu, si o sa fie ceva bun facut in timpul stabilit, aia care-mi spun ca vor in 2 zile … habar n-au in ce consta meseria mea, asa ca … eu spun cand termin, ca deaia ai venit la mine nu sa-mi dictezi …

    nu vreau sa par al naibii sau destea, da’ am vazut o carca de clienti destia super grabiti si asta pe o baza inexistenta … am lansat unul chiar acum o luna .. care n-are decat 2 vizitatori in medie plus ca 80% dintre ei sunt directi … asa ca… atata graba unde duce, si mai ales de ce ?

  12. m-am uitat pe dojodesgin.ro …
    sunt cateva sectiuni incomplete…

    Contact
    Branding
    Design printing
    Articole
    “Scoala” Dojo Design

    ..ce rost are sa tii sectiunile alea daca nu contin informatii…

    nu’s critic, doar observ…

  13. mi se pare mai usor sa fac un design propriu, de la zero. de multe ori mi-am luat teapa luand un template sau altul de nu stiu unde si a trebuit sa modific la el de mi-au sarit ochii din cap ca sa il aduc la ce vroiam. asa ca sunt de acord cu ideea de baza, sunt adeptul 1) unicatelor si in plus 2) codarii html de la zero – cel mai curat si optim cod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.