Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Parcul cel mare si Central

Nu ştiu ce-mi era mai familiar în New York înainte de a apărea pe aici. Ştiam despre Manhattan din “Sex and the City” şi alte chestii din astea muiereşti, de Central Park şi Empire State Building. Şi Statuia Libertăţii of course, plus 5th Avenue. Mă bucur să descopăr cât de prost informată am fost şi câte lucruri superbe sunt de văzut aici. Revin în unele locuri pe care le ştiu deja ca un localnic sau mă aventurez pe coclauri noi, cu acelaşi zâmbet pe buze şi muzica bună duduind în căşti.

Una dintre atracţiile despre care ştiam până şi eu este parcul lor cel mare cât jumate de oraş normal, construit piatră cu piatră şi copac cu copac, trântit drept în mijlocul unei insule extra-supra-populate şi poluate. Să aibă parte de odihnă plăcută printre heruvimi ăla de a venit cu ideea asta genială, că tare frumos lucru a iniţiat.

Dar nu despre veşnicele plaiuri ale vieţii de dincolo discutăm astăzi, ci ne “re-plimbăm” prin acel parc atât de celebru, care arată în realitatea chiar mai bine decât “spun” filmele.

Pentru amatorii de arhive, am mai scris şi pozat subiectul în câteva articole: unu, doi şi trei. Anul ăsta l-am călcat deja, dar, aşa harnică după cum mă ştiţi, mi-a luat ceva timp să pun la cale filmele şi pozele. Veţi ierta deci “vechimea” peliculelor, că doar ştiţi cu cine aveţi de lucru.

Să intrăm în atmosferă cu un frumos podeţ din parc.

Şi încă unul … am ajuns apoi în “Sheep Meadow”, o pajişte frumoasă şi suficient de mare. Puteţi savura suavu-mi glas şi explicaţiile inutile:

Următorul pas a fost să-mi pun burta la cale cu un hot-dog şi să mai dau câteva genialităţi pe gură:

Tot pe traseu am dat de un chinez ce cânta la nuş’ ce instrument cu o coardă. Cânta chiar frumos.

Ca orice trubadur newyorkez avea şi CD-uri de cumpărat.

Bethesda Terrace e una dintre zonele “tari” ale parcului, am filmat puţin şi acolo.

Am mai pus şi de câteva poze, să rămână petru poster(ior)itate:

Un alt bazin pe care sunt bărcuţe de data asta “teleghidate”

Una dintre chestiile care-mi plac în parc sunt plăcuţele de pe bănci. Am citit câteva şi pentru voi:

Într-un final am ajuns şi la “micuţul” lac din parc, loc în care se termină şi filmarea/plimbarea mea:

Ca de obicei “grosul” pozelor sunt pe BWI.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

21 Comments

  1. Se vede c-ai făcut radio .. îţi iese fain vocea. Nu te-apuci de poveşti pentru copii, teatru radiofonic sau ceva asemănător? 😀

    • Saru’mana de apreciere. Nu cred ca as fi buna, ca am voce prea ‘agresiva’. Asta a fost un mare complex al meu la inceput, ca nu suna asa de frumos ca al altor fete de la noi de la radio. Pana mi-am dat seama ca oricum nu se schimba 😀

  2. Deci așa arată un parc. Seamănă cu Cișmigiu… și noi avem verdeața noastră. Dar terasele? Unde sunt terasele? Sau ei nu știu d-astea?

    • E un restaurant parca, deci si terasa, in rest sunt chioscuri si vanzatori ambulanti. Nu multi, din fericire 🙂

  3. N-am vazut pe nimeni asezat pe iarba cu doza de bere la indemana.
    Unde sunt puradeii care fac baie in lac ?

    Cum de ti-a scapat asta , Dojo ?
    🙂

    • Nu ai voie sa bei alcool in public. Asa ca nu prea vezi oameni cu doze. Eventual tii sticla intr-o punga de hartie din aia maro, dar nu la vedere. Puradeii nu au voie in nicio zona “nepietonala”. Am vazut o mama ce si-a pus fetita intr-un rondou cu flori s-o pozeze si imediat a venit o gagica de la security sa i-o scoata de acolo. Plus ca nu prea vezi tigani aici. N-ai idee ce reconfortant e 😀

  4. Asa-i, tigani nu vezi,ca tiganii prefera Franta, Italia, ca-s la o aruncatura de bat, nu necesita vize. Au o gandire foarte pragmatica. Dar stii bine ca sunt alte nenorociri de oameni pe-acolo, mai ales prin statiile de metrou din Harlem …

  5. Superb. Sunt indragostit de New York si planueisc sa ma stabilesc acolo. Tu de cat timp locuiesti la NY? Pe facebook vad ca apari din Timisoara 🙂 (scuze, tocmai am dat peste blogul tau la VisUrat si n-am apucat sa-mi fac bine temele).

    • Salut si bun venit pe blog. De acum nu mai esti “blocat” sa comentezi.

      Nu suntem stabiliti aici, am avut doar norocul porcului sa ne tina prietenii nostri 6 luni anul trecut si inca 6 acum.

      E un oras FASCINANT, asta e clar. Daca ar fi dupa cheful meu, m-as duce undeva in California, ca aici clima ii similara cu a noastra, dar in cazul nostru, daca ar fi sa ramanem aici, NY ar fi clar solutia, in ideea ca avem un asemenea sprijin.

      Nu e chiar usor sa traiesti aici, este un oras scump, dar are farmecul lui pe care probabil nu-l regasesti altundeva. 🙂

      • Merci de info 🙂 Eu am vizitat NY-ul in 2008 si mai planuiesc o vizita in septembrie. M-as muta definitiv, da, insa habar nu am cand. Am mai cateva prietene acolo, foste colege, care trag de mine. Insa nu e o decizie usoara.

        Foarte fain ca ai avut o astfel de experienta. O sa te citesc in continuare, mi-ai captat atentia 😉

  6. Multumesc pentru plimbare! pana si pe mine ma dor picioarele de cat ai umumblat.
    O idee ar fi sa te mai filmezi si pe tine din cand in cand. 🙂

  7. Imi place vocea ta si parcul este superb. Ai noroc sa ai niste prieteni care sa te tina, iar tu sa poti sa iti continui munca pe internet.
    Sunt curios daca sunt adevarate zvonurile ca noaptea, in acest parc, se aduna multi indivizi dubiosi.
    Mi-as dori sa faci un fel de video review la orasele mari. Adica daca tot esti in zona sa prezinti ce se poate vizita.

  8. foarte faine postarile despre New York – inclusiv filmarile ! in ultima vreme sunt foarte interesata de a vizita statele unite (recunosc ca vizionatul filmelor americane sunt de vina pentru interesul meu) cam cat de greu e sa iei viza de turist pentru a merge in state ? si cam de ce buget ai nevoie pentru a sta 1 saptamana in NY – nu in cine stie ce conditii insa sa ai o cazare intr-o zona unde sa fi in siguranta !

    • Noi viza am luat-o repede. Nu stiu daca a fost noroc sau cum s-a intamplat, dar din fericire s-a intamplat 😉

      Drumul cu avionul ne-a costat 1000 de euro pentru 2 persoane dus intors. Atentie, ca nu erau bilete in sezon (am plecat in martie si ne-am intors in septembrie). In timpul verii cuget ca e mai scump. Nu veniti in iulie, ca e cald de turbezi. Peste 40 de grade si e clima umeda, deci nasol.

      Nu stiu cum e cu cazarea, ca noi stam la prietenii nostri. Poti arunca eventual un ochi pe booking.com sa-ti faci o idee. poti lua hotel in Manhattan sau chiar in Quees sau Brooklyn, daca esti aproape de metrou si de autobuze. Sistemul de transport merge genial de bine si un bilet este 2.25 dolari, in asta intrand mersul cu bus sau metrou SI un transfer gratis la alt bus de pilda. Eu in general iau un autobuz de acasa si apoi metroul spre Manhattan si totul intra in aia 2.25 dolari.

      Mancarea pe strada e ieftina. 2 dolari un hot dog, vreo 4 un gyros, e plin de tot felul de restaturante din astea proletare, deci cuget ca puteti si manca la preturi relativ OK.

      Partea nasoala este ca orice minune de atractie turistica de obicei costa. O urcare in Empire State e vreo 20 de dolari, in Top of the Rock (Rockefeller center) e vreo 23 de dolari (chiar azi vin de acolo, tre’ sa pun poze ;)), muzeul sexului: 28 de dolari (cred), Bodies -28, Intrepid spre 30, Museum of Natural History 16 dolari etc.

      Ma gandesc deci ca 2 oameni ar cam cheltui in jur de 3000 de dolari cu transport cu tot (asta daca transportul nu ajunge el insusi la vreo 2000). Trebuie sa te uiti pas cu pas la niste preturi si sa iti faci previziunile in cauza. Noi am venit din Budapesta cu avionul spre NY, cu escala in Varsovia *anul trecut) si Amsterdam (anul asta). Am folosit deci 2 companii pe care le recomand: LOT si KLM.

  9. mersi de informatii , ma interesa mai ales cat de greu e sa iei viza in ideea ca nu sunt nici casatorita si nu am nici proprietati pe numele meu respectiv daca e safe sa stai in cartierele gen Queens , Brooklyn … in ideea in care sa zicem te intorci la hotel sa zicem pe intunecate- nu in toiul noptii ci sa zicem pe la 10pm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.