Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

1 blog excelent e mai bun decat 30 proaste

Citeam recent pe un forum de webmasteri despre o noua metoda de a face bani pe net, o retea de multe bloguri. Ideea de baza este sa incepi un blog, apoi in urmatoarele luni multe altele, la o anumita distanta temporala unul de altul. Iti deschizi multe conturi free pe blogspot, cu situri de nisa, scrii cate un articol IN FIECARE zi in aceasta retea si tot incepi alte blogs. Spre final trebuie sa ajungi la vreo 30 de bucati si vor veni multi bani.

Asta e partea de teorie si de vise.

Pentru ca un blog sa aiba succes si mai ales pentru a atrage investitori si a creste castigurile consider ca are de satisfacut anumite “pretentii”:

  • sa aiba un domeniu
  • layout unicat
  • modificari instalate
  • articole create foarte frecvent, continut UNICAT si de mare calitate (pe cat posibil)
  • sa tii ritmul asta de lucru mult timp de acum inainte

Munca pe un singur blog in acest stil iti mananca insa mare parte din zi. Este ca un job in sine. Cum poate un om sa aiba 30 de bloguri in care sa presteze munca de calitate? Cu siguranta chiar aceasta calitate ar avea de suferit.
Oamenii nu sunt oi sau idioti.

Vizitatorii nostri nu sunt niste prosti. Oricat de mult ne place sa credem ca ii fraierim, de fapt ei ne controleaza continutul si regimul de munca. Ei ne forteaza sa incercam sa scriem mai mult si mai bine.

Cele mai de succes bloguri nu au fost create pe continut subcalitativ. Nu sunt construite pe banda, ca la fabrica. Cei mai buni bloggeri din lume petrec mult timp pentru a crea articole atat de bune incat sa merite efortul de a fi citite.

Eu petrec 20-30 de minute pe un articol pentru a oferi informatie de calitate. As putea crea 2 articole de nisa pe ora. Continut unicat, articole interesante pe cat posibil si bine scrise, pentru ca un continut de calitate “vinde”, nu scheme stupide, copy-paste si alte mizerii. Mi-ar trebui 15 ore pe zi NUMAI pentru a scrie aceste articole. 15 ore pe zi in fiecare zi, plus promovare, studiu etc.

Cum as putea tine o retea de blogs cu un continut bun?

Pai nu cred ca as putea. Mi-ar trebui oameni in ajutor (probabil trebuie platiti, asa ca nu mai merge ideea de “do it yourself”) sau sa scad din calitate.

Cei mai buni din industria blogging-ului au avut 1 blog ani de zile. UNUL singur, in care au postat articole exceptionale, idei unice si continut de valoare. Nu au avut nevoie de 30 de blogs hostate pe blogspot si continut de “unica folosinta” pentru a reusi. UNUL SINGUR este suficient, daca este bine scris.

Oamenii nu sunt idioti. Vin, vad continut prost si nu se mai intorc. E simplu. Articolele de calitate ii fac sa revina. Continutul unic ii aduce mereu pe blog, pentru ca au incredere in autoritatea blogger-ului in cauza si pentru ca doresc sa citeasca mai multe.

Este momentul sa intelegem ca asemenea planuri de business sunt OK pe hartie, dar nu o idee buna “live”. In loc sa ne gandim cum sa castigam bani din continut prost impartit in 30 de bloguri, mai bine stam sa invatam cum sa punem la cale un blog excelent.

Sa invatam sa ii facem un nume, un brand in sine, sa modificam layout-ul incat sa nu arate ca alte 1000 de bloguri. Sa invatam sa scriem din experienta si din suflet. Dupa ce merge treaba asta pe un blog, nu mai e nevoie de un network urias. Un blog de succes poate “manca” mult timp in fiecare zi.

1 blog excelent este mai bun decat 3o proaste.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

10 Comments

  1. Da ai dreptate, te “omoara” si un singur blog, nu stiu cam va fi cand o sa imi deschid si .ro! Dar pana la urma e placere, nu?:) 30 e enorm, eventual daca ai asociati cu cine sa lucrezi!

  2. 30 nu, dar daca te intereseaza 3-4 domenii si poti sa emiti pareri/dai sfaturi/comentezi despre ele, poate reusesti sa te ocupi de 3-4 bloguri, nisate fiecare pe domeniul respectiv.

  3. O singură remarcă. Nu există blog excelent.
    Iar atunci când vrei să faci bani din blogging, dacă nu eşti motivat, nu faci nimic.

  4. Cateva bloguri nu strica, dar daca numarul lor trece de 5 numai e bine. De ce ? Pur si simplu o sa fie mii de mesaje de spam, mii de mesaje de administrat si multe altele, mai bine reformulat, mai bine cateva bloguri bune decat o caruta de bloguri proaste …

  5. Daca nu aveai de spus nimic, nu incepeai sa scri, e greu sa faci fata unui singur blog, pentru ca ai si alte lucruri care iti ocupa timp intr-o zi faza cu 30 de bloguri probabil e o aberatie, nu cred ca ar putea nimeni sa se descurce cu 30 de bloguri in care sa posteze zilnic un articol diferit, bun si care prezinta interes, parerea mea: UNU DA’ BUN!:D

  6. “articole create foarte frecvent, continut UNICAT si de mare calitate (pe cat posibil)”

    Auzi? Jacuzzy nu vrei ? 🙂

  7. Şi celelalte blog-uri au şanse dar cele care îndeplinesc toate condiţiile lui dojo au cele mai mari şanse de a se dezvolta complet.Eu aş vrea să pot să fac un astfel de blog dar nu pot dintr-un singur motiv..Nu reuşesc să modific temele de wordpress şi asta nu de la css ci de la div-urile ălea enervante cu care nu am lucrat aproape deloc 😀

  8. Perfecta dreptate Dojo, dar exista si oameni care au un job cool, facandu-si treaba de acasa, iar apoi isi ofera cea mai mare parte de timp blogurilor.

    Cum s-a mai spus si in comentarii, peste 5 e prea mult, dar nici 4 din start nu e bine.

    Pai la 30 bloguri cum reusesti sa scrii in fiecare zi? Cum reusesti sa promovezi toate blogurile? Daca “bloggerilor” le convine sa scrie un articol la 2 zile si sa aiba peste 50 vizitatori / zi iar asta tii multumeste n-au decat sa isi piarda timpuri cu astfel de porcarii 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.