Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Festivalul de Jazz Timisoara 2007 (primele informatii)

Iubitorii de jazz de prin partea asta a tarii (si nu doar ei) s-au obisnuit deja cu Festivalul de Jazz de la Garana (la mijlocul lunii iulie in fiecare an) si, mai nou, cu Festivalul de Jazz Timisoara, organizat de acelasi inepuizabil Marius Giura si Fundatia Culturala Jazz Banat.

Se apropie luna decembrie, luna care aduce in Timisoara muzicieni de marca in 3 zile de Festival. Am reusit sa aflu primele amanunte si in urmatoarele saptamani promit sa va tin la curent cu ce se intampla.

Festivalul se va desfasura incepand cu 30 noiembrie si tine 3 zile pana in 2 decembrie (de vineri pana duminica inclusiv). Astazi inca nu se stie exact locatia; exista 2 posibilitati: Opera Romana si Filarmonica Banatul (Sala Capitol).

Artistii sunt din nou printre cei mai cu “staif”, foarte cunoscuti iubitorilor de jazz:

  • BALANESCU QUARTET (Alex Balanescu) – Spectacol multimedia “Maria T” (Tanase adica 🙂 )
  • DECEBAL BADILA TRIO (Petrica Andrei – pian, Vlad Popescu – tobe si Decebal Badila – bass) – Decebal Badila este considerat ca fiind cel mai de succes jazzman roman in diaspora
  • ULF WAKENIUS QUARTET din Suedia (Ulf Wakenius, cel mai valoros chitarist al Suediei, de aproape 20 de ani in grupul lui OSCAR PETERSON)
  • NILS PETTER MOLVAER & EIVIND AARSET (Norvegia)
  • TOMMY SMITH – ARILD ANDERSEN – PAOLO VINACCIA (sax, bass si percutie)
  • HOREA CRISOVAN & ACUM (Rom)

Astazi la pranz, cand aflam toate amanuntele in cauza, inca nu erau finalizate discutiile cu CHARLES LLOYD (Sax, SUA) .. Negocierile sunt in stadiu final si speram sa fie si el adus in Timisoara cu aceasta ocazie. Va aparea alaturi de Zakir Hussain (India, tabla si percutie) si Eric Harland (SUA, pian) intr-un proiect intitulat SANGRAM.

Cam atata se stie la aceasta ora. Cum vom primi mai multe informatii, le vom posta aici. Mai este 1 luna pana la Festival. Abia astept 😉

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

3 Comments

  1. şi eu 🙂

    Nici un comment fără câte ceva de comentat — schimbă fontul pentru
    E urât să-mi apară în Courier New când tastez :-O

  2. Natalya .. inca nu stiu .. aflu weekend-ul asta. Pana luni e si situl sus si reusesc si eu sa trag de limba pe cine trebuie 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.