Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De văzut în New York – Lista completă de atracții turistice

Întăiul blogger al țării se plânge că nu are ce vedea în New York, așa că am hotărât să iau la rând ce-mi amintesc de pe acolo și, în lunile următoare, să completez pas cu pas această listă.

Vedere de la Gantry Plaza. In fata se vad Empire State Building, ONU si Chrysler Building.

Am mai scris pe blog despre New York, am și un mini-blog de travel în care voi publica mai multe articole, dar acum îmi propun să listez ce știu că e de văzut în NYC și să completăm împreună. Deci, dacă vă mai amintiți chestii, dați din casă 🙂

Ce e de văzut în New York

De pe ferryboat spre Staten Island. Se ia gratis de la terminalul Whitehall, de langa Battery Park (zona verde din mijloc).

Începem cu chestiile „mainstream”, alea pentru care merge omul la plimbare acolo.

  1. Freedom Tower – fostul Ground Zero. E un muzeu acolo, încă nu am intrat.
  2. Wall Street – foarte aproape. Stock ExchangeBursa.
  3. Statuia Libertății – recomand să luați după aia și ferryboat-ul gratis spre Staten Island. Se fac poze mișto de acolo.
  4. Central Park – pentru el recomand o zi întreagă. Se poate merge Nord dinspre Times Square pe 7th Avenue și o luați spre Sheep Meadow, Bethesda Terrace și tot așa. Superb.
  5. Times Square, Bryant Park, Empire State Building, Rockefeller Center etc. Sunt toate în zonă, la câteva blocuri distanță. Se poate urca pe Top of Rock și ESB, ambele au vederi  interesante.
  6. Flushing Meadows – dacă sunteți pasionați de tenis, aveți ce vedea.
  7. Central Station – aproape de Chrysler Building, gara centrală cum ar veni. Senzațional arată.
  8. Washington Square – de unde începe 5th Avenue. E un gagiu pianist care cântă acolo, Collin Huggins îl cheamă, aduce pianul acolo și cântă. Demențial tipul.
  9. 5th Avenue – pentru cei cu carduri bogate. Dacă vreți să facă fetele voastre cu inima, duceți-le la American Girl Store, unde se vând niște păpuși cam prea scumpe pentru gustul meu, plus enșpe mii de haine și accesorii pentru ele. Și, cireașa de pe tort, îs angajate acolo care COAFEAZĂ păpușile.
  10. Madison Square Garden
  11. Carnegie Hall

Acum din alea mai de nișă, dar chiar mai mișto

Brooklyn si Manhattan Bridge noaptea. Vedere din Brooklyn Heights. In spate, luminata puternic alb in acea seara – Empire State Building.
  1. The Cloisters – o mănăstire tip medieval cu o groază de artefacte medievale. SUPERBE.
  2. The Gantries – se vede Manhattanul fain, direct vis-a-vis de ONU.
  3. High Line – când am mers noi prima dată abia era deschis – un parc suspendat pe niște vechi linii de metrou.
  4. Brooklyn Heights – ăsta se leagă fain de un traseu. Pleci dinspre primărie pe Brooklyn Bridge, cobori, mergi spre dreapta și ajungi la mal. Se fac poze faine. Apoi o iei spre Manhattan Bridge, ăla din metal nituit, și ajungi în Little Italy și China Town.
  5. Roosevelt Island – aici nu am ajuns, dar e fain
  6. Coney Island – cu metroul ajungi acolo. Magazine rusești cu de toate, pizzeria lui Totono, Luna Park, plajă. E și Nathan’s, unde se face anual concurs de mâncat hotdog.

Pentru prunci – 5 grădini zoologice. CINCI! A mai tare din parcare este Bronx Zoo, unde stai cam o zi. Apoi sunt în Central Park, în Queens, în Prospect Park etc. Un acvariu la Coney Island. Încă nu l-am văzut, dar anul viitor sigur aprofundez astea cu moștenitoarea.

Muzee și expoziții

  • Guggenheim
  • MoMa – etajul cu impresioniștii e probabil cel mai remarcabil.
  • Metropolitan Museum of Modern Art – sectia de egiptologie e boală curată. Am stat acolo vreo 4 ore.
  • American Museum of Natural History – animale împăiate, dar și o secție super de paleontologie.
  • Intrepid Museum – un muzeu-portavion. Super fain.
  • Museum of Sex
  • Bodies – expoziția controversată. Era undeva spre pier 17, sper să mai fie acolo.
  • Madame Tussauds
  • Ripley’s Believe it or Not – ambele sunt în zona Times Square.
  • Hard Rock Cafe chiar în Times Square.
  • Show-uri Broadway, dacă doriți.

Am și niște trasee, voi mai pregăti câteva în perioada următoare:

  • Traseul 1 – 5th Avenue: Guggenheim Museum – Metropolitan Musem of Art – AppleStore – Trump Tower – St. Patrick’s Cathedral, Rockefeller Center, Empire State Building, Musem of Sex
  • Traseul 2 – Central ParkTimes SquareBryant ParkCentral Station

Se poate ajunge la The Hamptons, unde-s vilele de plajă ale bogătanilor, Moses Beach, unde ne duceau prietenii la plajă etc. Dar pe acolo deja ajungi numai cu mașina, dacă nu mă înșel.

Cred sincer că NYC este un oraș care se descoperă pas la pas, nu hop-țop doar la atracții.Există, normal, și busul ăla roșu hop-on hop-off, dar eu am preferat să umblu.

Se poate face turism și fără să scoți zeci de mii de dolari din buzunar, de multe ori o luam efectiv la pas prin diverse zone, fără să intru neapărat la ceva plătit. Normal că am urcat în ESB sau Top of the Rock, dar am fost în zona respectivă de zeci de ori.

Se mănâncă bine pe stradă, eu am încă o slăbiciune pentru hot dog și chicken gyro.

Dacă aveți planuri să mergeți pe acolo .. dați un semn de viață, poate mai găsesc niște idei. Și, pentru că nu știu chiar tot ce e acolo .. acu’ e rândul vostru. Ce să mai adăugăm? Că sigur am scăpat multe pe dinafara.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

3 Comments

  1. Eu am fost si la gradina botanica in Brooklyn (dar asta era in 2002, nu stiu daca o mai exista), la biblioteca (pe dinafara si parca holul central – daca imi amintesc bine e pe 5th Avenue), la un muzeu de parfumuri, la pier nustiucare unde era o nava veche ancorata. Mai e (mai e?) Intrepid pe malul riului. La biserica de linga Ground Zero. Pe Brodaway. In Chinatown.

  2. Mi-ar placea sa vizitez New York, dar nu cred ca as putea locui in agitatia de acolo. Si daca tot vorbim de America, visul meu e sa ajung in Santa Monica. 😀

    V-ati mutat deja?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.