Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Anul ăsta ne vedem la Gărâna, da?

Pentru iubitorii de muzică „serioasă”, Gărâna nu este doar un loc frumos undeva pe lângă Reșița, este și „capitala” jazz-ului timp de 3-4 zile, cât ține Festivalul cu acest nume. Un eveniment de care mă leagă multe amintiri frumoase, poate și pentru că am avut o poziție privilegiată, ca mică rotiță în ansamblul de organizare.

Festivalul de Jazz de la Gărâna este o „afacere de familie” de câțiva ani buni, pusă la cale cu eforturi uriașe de Marius Giura, ce mi-a fost coleg și director la cele 2 posturi de radio la care am lucrat (Analog FM și Guerrilla Timișoara). Știu multe chestii din culise și ceea ce pot spune în fiecare an este că se pune multă muncă și dragoste în acest eveniment. Poate de asta am încercat să mă și implic, cât am putut, mai puțin în ultimii 3 ani, când am fost plecată peste mări și țări.

GaranaJazz-06

Anul acesta, în iulie, nu mi-am planificat nimic, așa că voi reveni pe dealurile din Gărâna alături de o familie absolut minunată și de niște oameni ce-mi sunt foarte dragi. Încă nu sunt toate detaliile finalizate, nici situl pe 2013 nu este sus la această oră, dar am primit un lineup de la organizator, să știm la ce ne așteptăm.

Ediția cu numărul 17 va avea loc între 11 și 14 iulie (inclusiv) în locația cunoscută (scena din Gărâna). Iată ce artiști vor urca pe scenă: Bill Frisell, Charles Lloyd, Zakir Hussain, Arild Andersen Trio, John Surman, Dainius Pulauskas Group, Pawel Kaszmarcik Audiofeeling Band, In The Country, Miles Smiles, Magnus Ostrom, Luiza Zan Project. Sunt doar câteva nume, lista e mai lungă și vom primi detalii pas cu pas, pe măsură ce programul se finalizează. Avem și un program PROVIZORIU:

Joi – 11 iulie

  • ,,Land,Sea and Sky” BILL FRIESELL – THE BIG SUR SEXTET (SUA)
  • SANGAM – Charles Lloyd (SUA)

Vineri – 12 iulie

  • LUIZA ZAN PROJECT (Rom., SUA , Hun.)
  • ARILD ANDERSEN TRIO (Norv., Anglia)
  • JOHN SURMAN – Walhala (Anglia, Norv.)

Sambata – 13 iulie

  • DAINIUS PULAUSKAS GROUP (Lituania)
  • PAWEL KASZMARCIK AUDIOFELLING BAND (Polonia)
  • IN THE COUNTRY (Norvegia )

Duminica – 14 iulie

  • MILES SMILES (SUA)
  • MAGNUS OSTROM (Suedia)

Sunt și alte trupe încă ne-programate pe zile, vor fi anunțate și ele în curând.

Până se definitivează și noul site, iată linkul către pagina lor de Facebook: aici.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

5 Comments

    • S-a rezolvat. Nu se finanteaza si, ca bonus, Primarul organizeaza un festival cu cateva zile inainte in oras, sa faca un pic de concurenta ‘loiala’ 😀

      • Macar pentru acest an se cam stia din timp ca nu se mai finanteaza, nu ca anul trecut cand au fost anuntati cu doar cateva zile inainte ca au ramas fara o parte din bani.

  1. Mă așteptam ca la finalul articolului să fie un concurs cu premii în bilete la festival pentru cititorii fideli. Să spună fiecare într-un comntariu de ce își dorește să meargă la festival și tu alegi câștigătorul cu random.org.

    Mie nu prea îmi convine că e la Gărâna, că mă încurcă când merg la Trei Ape. Ba e o duduie care nu poate parca, ba e un grup de teribiliști al căror trotuar a devenit carosabilul sau pur și simplu se îmbulzesc toți pe unde vrea dam ăsta să treacă. Adică na, dacă faci bloghing pozitiv și trebuie să scrii despre orice rahat că e fain (gen cazarea, mâncarea și mizeria din Gărâna) e foarte ok – în rest, nu prea.

    • Pai mergi la Trei Ape cand nu-i Garana 😀

      Absolut de acord cu haosul din zona, din pacate asa se intampla cand se aduna mii de oameni pe un petic de pamant. Oricum fac bloghing pozitiv la faza asta ca ador festivalul si-mi plac zilele alea de ‘vacanta’ pentru mine.

      Poate ne vedem acolo sa stam impreuna la o heitareala 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.