Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cursuri de web design my ass

Avem un nou membru pe invatam.net, care la prezentare a precizat ca este incepator si ca munceste un pic pe acasa si de asemenea face un curs de web design basic in FRONT PAGE.

Stati un pic. Deci omul asta plateste cateva milioane pe un curs, in urma caruia primeste o diploma (din hartie prea tare si lucioasa incat sa fie folosita in zona in care ar merita, you get my drift) si va fi considerat web designer.

Nesimtitii astia iau banii in cauza pentru a le arata oamenilor cum sa lucreze in Front Page? De ce nu incercati “dascalii” lu’ peste sa le deschideti naibii un notepad de pilda si sa le explicati cum se formeaza o pagina web, cum se deschid si inchid “tag-urile” .. aratati-le cum se schimba totul daca pui o culoare, cum se face un tabel etc.

Aratati-le Dreamweaver (ca nici FP-ul nu este cu licenta, vreau si eu sa vad cati romani cumpara Microsoft Office licentiat), ca tot are un cod ceva mai curatel. Demonstrati-le cum un simplu “font-family: verdana;” pentru body in CSS-ul EXTERN (pe care vi-l dorim si dvs) face tot textul pe site verdana (ca sa nu mai scrie la fiecare paragraf chestia in cauza) etc.

Chestii simple pe care le vor intelege, pentru ca nu sunt retardati. Si asa macar, dupa ce isi iau diploma aia de mari designeri si mi-o baga sub nas, retardata fara scoala de specialitate ce sunt, sa inteleaga macar cateva chestii MINIME din ce presupune web design-ul.

Zau ca nu este greu.

Front Page la curs de web design. GOD!

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

21 Comments

  1. Orice curs de webmasters e destul de bine platit pe net chiar de nu ii invata mare lucru…Pe noi la info ne invata FrontPage gratis,desii tot dreamweaver este mai bun dupa mine 🙂

  2. Hi hi .. mai dragilor: e curs din ala platit. Si costa cred destul de mult. Culmea este ca invatacelul este deja atat de bine infipt incat face pagina web a unei firme 😀

  3. Uneori o diploma poate atarna mai mult decat cunostiintele. Din pacate (desi credeam opusul) in Romania inca exista proasta idee ca daca ai o diploma de nush-ce inseamna ca stii sa-l faci bine.
    Spune-i sa se apuce sa predea si el mai departe..ca de :))

  4. Si stie ca a devenit personaj principal pe blogul tau? 🙂 Daca nu, adu-l aici, vrem detalii direct de la el 😀

  5. “curs de web design basic in FRONT PAGE.” – poate ai inteles tu gresit. Poate e un curs de ista prin mail. Sau l-ai intrebat si chiar plateste pentru asa ceva? 🙂

  6. Ramonel mama ia asculta tu la mine cum fac astia afacerile, ca am un preten care are o astfel de scoala si care mi-a zis asa:
    BA VARU, IO PE ASTIA NU II IAU DE LA BAZA CATRE VARF, CA RISC SA SE DESTEPTE VREUNUL SI SA FUGA RAIPD LA HELP-URILE DUPA NET SI SA INVETE SINGUREL DE ACOLO. ASA CA EU LE DAU CATE O PIESA DIN PUZZLE, CARE SA NU SE POTRIVEASCA CU CEALALTA, INFORMATII PUTINE CA SA LE IAU BANII PE TOATE CURSURILE PE CARE LE AM. SI DE ABIA LA ULTIMUL CURS (SI CEL MAI SCUMP) LE ARAT CATE CEVA. CE VREI SA FACI ! ASA-I VIATA TRE’ SA TRAIM TOTI ! NU ?!?
    Asa ca mai zi-i tu ceva lu nenea antreprenoru’ asta care vrea sa castige bani, nu sa faca acte caritabile.
    P.S. Nu zic ca ceea ce face el e moral, dar din punct de vedere al marketingului, e o reteta de succes !
    😉

  7. Salut artistu si bun venit 🙂

    Uite ca la faza asta nu m-am gandit. Eu am cugetat ca un curs de calitate incearca sa destepte omu’ si sa ofere TOT ce poate mai mult. Si daca teacher-ul este atat de capabil si stie sa predea excelent, garantat vine omul in continuare, pentru ca ii da niste shortcuts si il invata ce trebuie. Dovada: faptul ca exista tot mai multe seminarii, netcamp-uri etc. Oamenii sunt avizi de informatie si sunt chestii pe care le inveti de la un om cu talent in predat, chestii pe care le poti invata in cativa ani singur, dar mai repede cu o ghidare buna. Chestia pe care am resimtit-o eu in anii astia a fost faptul ca am invatat de una singura. Nu e placut. Mai frumos ar fi fost sa am pe cineva capabil, care sa imi explice si sa nu fac atatea tampenii…

  8. … e normal tot ce se intampla … se intampla pe forum-uri si la case mai mari sa vezi thread-uri create doar pentru trafic cu un subiect pentru copii mici pe un forum de IT, DESIGN sau orice alta categorie din lumea asta a PC-urilor!

  9. Ramonik, da tie ti se pare normal pt ca esti si autodidacta ! Insa daca tartanul e lenes, tind sa cred ca isi cam merita soarta !
    😉

  10. Cel mai bun curs de web design e cel care ti-l faci singur, citind pe net, facand multa practica.

  11. La noi la scoala informatica e un dezastru, numai in Pascal lucram dintr-a 5-a si explica asa de bine incat nu intelegi nimic.

  12. Ce vrei tu am facut eu! Asa este. Notepad e cel mai tare editor HTML (+PHP, ASP, WML, etc). Cursul era la AcademiaOnline si era “HTML prin exemple”. Foarte fumos si practic. I love HTML!

  13. Un curs facut de mine de web design a fost de la Eurocor si a costat cam 4 milioane, e drept ca s-a intins pe parcursul a 16 luni. Acum mi se pare cam scump, adica se invata tot de la HTML cum sa lucrezi in Notepad, Dreamweaver, PERL, JavaScript insa cea mai mare problema ar fi ca este foarte scurt pentru cat isi propune sa inveti si cam invechit. Sa zicem ca pt HTML ar fi OK dar nu mai sunt asa de multi care invata PERL acum si CGI, mai ales ca nu prea am inteles mare lucru din 10 pagini cand ma gandesc ca s-au scris carti intregi pe tema asta. Acum ma gandesc ca nu prea a meritat, mai ales la cate tutoriale, cursuri si carti se gasesc pe net acum.

  14. Eu trebuie sa imi iau o hartie de aia lucioasa sa fiu freelancer 🙂 deci da in romania nu exista o legislatie privind meseriile astea de web.

  15. Salut! Eu locuiesc in Italia, cu doua luni in urma am inceput un curs care se intituleaza cam asa:”Creazioni siti WEB”, a costat 50 euro si promitea ca te va invata HTML, JavaScript, si cum sa faci un site dinamic.In prima jumatate a cursului a fost prezentat modul in care poti creea o pagina web cu FrontPage fara a se insitsa deloc asupra limbajului HTML, ca sa nu mai vorbesc de JavaScript. In a doua jumatate a cursului invatam cum sa creeam un site dinamic, cu programul WebMasterX5.Vreau sa spun ca cei mai multi dintre cursanti nu au nici o idee despre ceea ce se afla “sub capota”, in spatele unei pagini web, despre HTML(ABC-ul creeari unei pagini web),iar libertatea de creeatie iti va fi tot timpul ingradita de sabloanele altora, daca ramai doar cu ce ai invatat la acest curs. Prin urmare situatia de aici nu este foarte diferita de cea din Romania.

  16. Salut la toata lumea.
    Am vazut povestea si nu ma pot abtine sa nu adaug si eu cateva fraze. Eu chiar lucrez in domeniul web design-ului de cam 8 ani de zile. Acum un an de zile primesc pe adresa firmei un e-mail de la un invatacel, ca si protagonistul din povestea de mai sus, cum ca ar vrea sa lucreze la noi la firma. Precizez ca am o firma in domeniu web design-ului din 2004. La o scurta “scanare” a CV-ului respectivului am vazut ca prea exagereaza cu anumite lucruri.
    Tipul avea 22 de ani si se lauda ca stie cam orice. Mai sa fie asa. Numa bine l-am programat la un interviu sa vad ce-i poate pielea. Ma gandeam ca poate am norocul sa dau peste un mic geniu in html si xhtml. Venit la interviu, imi baga sub nas o diploma de genul ” Expert web-designer bla bla … data de nu stiu ce institutie dubioasa din Bucuresti”. La prima vedere parea destul de pompoasa, dar eu sunt genul de om care nu da doi bani pe hartoage, prefer sa testez omul inainte sa-l angajez.
    Il bag in proba, ii dau putin de lucru. I-am dat sa-mi faca un layout de site in photoshop si apoi sa-l decupeze si sa-l html-izeze. Urmatoarea replica a lui a fost:
    – Frate, eu sunt webdesigner cu diploma, nu ma pune tu sa fac photoshopisme, eu fac site-uri, nu desene.
    – Bun, faci site-uri dar ce intelegi prin “fac site-uri”
    – Pai stii.. eu lucrez doar in front-page… ca mi-e mai “usor”…. photoshopul nu mi-l place. Aaaaaaa…. in photoshop nu stiu sa codez…….
    – Ce sa codezi in photoshop?
    – Pai stii tu… sa fac linkuri si taguri si tot felul. Eu tot ce am lucrat pana acum am facut in front page.
    – De Dreamweaver ai auzit? De validare html/xhtml ai auzit? De Flash ai auzit?
    – Am un prieten care lucra in Dreamweaver dar nu face ce fac eu in frontpage. Dreamweaver-ul e mai rudimentar.
    AM CREZUT CA ISI BATE JOC DE MINE LA CE RASPUNSURI MI-A DAT. Codare in photoshop, Frontpage mai bun ca dreamweaverul si habar sa nu aiba ce e aia validare html sau xhtml. Jesuuuuuuuuuussss!!!!!!!!! Era atat de sigur pe el, imi flutura diploma aia prin fata odata la 3 minute si se tot lauda ca a dat 120 de euro pe cursul ala fantoma.

    Din pacate tara e plina de astfel de specimene, care au impresia ca o diploma de webdesigner luata la coltul strazii ii face profesionisti in domeniu. Mereu te intalnesti cu ei peste tot incercand sa agate clienti cu afirmatii de genul : “Iti fac super site cu 50 de euro, cea mai buna oferta, webdesign profesional”.
    Din pacate cultura romanilor in domeniul web este total eronata si multi clienti se lasa impresionati de astfel de diplome de carton, iar astfel de webdesigneri de carton nu fac decat sa denatureze piata si asa suprasaturata de “webdesigneri” de cartier

    Toate cele bune

  17. Buna
    cautam si eu de ceva vreme un curs/carte pt incepatori in html/css (dinaia care trec de la grafica la web) ataaaaat de dezamagitor !!! Plin the resurse the pierdut vremea . Macar nu m-am apucat the front page ca sunt demult dependednta de interfata Adobe 🙂 si stiu superficial Dreamweaverul si Flash ( de pe veremea variantei macromedia 5 educational)

    Imi place cum arata Learn HTML and CSS with W3Schools cred ca mi-o printez 😛

    Btw pt incepatori (ca mine) f fain prezentat de el google :)) : https://code.google.com/intl/ro-RO/edu/submissions/html-css-javascript/

  18. Salut,

    Am citit acest articol chiar cand cautam un astfel de curs pe net. Stie cineva un curs la care merita sa mergi?

    merci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.